Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Pasărea Rock. Piese noi, colaboratori noi
Facebook   Twitter   email
Formația Pasărea Rock s-a prezentat marți, 11 februarie, în fața jurnaliștilor, în cadru oficial, dar relaxat, la sediul Institutului Cultural Român. Pe rând, Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică au vorbit despre planurile de viitor, dar și despre trecut. Despre ce înseamnă Pasărea Rock, dar și despre legătura spirituală pe care o au cu ceea ce a însemnat Phoenix.

Celor trei membri de bază ai grupului, le-au stat alături în prezidiu colaboratorii Teo Boar și Vlady Cnejevici, dar și Marius Bațu – unul dintre cei doi invitați în concertul de la Sala Palatului.

Surpriza conferinței a constituit-o prezentarea de către Josef Kappl a celui mai nou membru colaborator – Cristi Gram. Până de curând chitarist în formația Phoenix, Gram a explicat cum a început colaborarea cu Pasărea Rock. „Am fost sunat de Josef Kappl pentru a interpreta două solouri pentru piesele noi ale trupei. Am fost onorat de propunere și am acceptat. De fapt, am ajuns în formația în care am intrat acum zece ani”, a spus Gram.

Cuvântul de început al întâlnirii i-a aparținut Președintelui Institutului Cultural Român, Lilian Zamfiroiu, care a salutat prezența „acasă” a muzicienilor „absolut deosebiți, care mi-au marcat adolescența și tinerețea. Vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut și ce veți face în continuare.”

De cealaltă parte, Mircea Baniciu a declarat că acest proiect le-a stăruit în minte ani buni și că prin Pasărea Rock vor să ducă mai departe ceea ce au început în anii "70, „ceea ce a impresionat într-un mod deosebit o țară întreagă. Phoenix a rămas în muzica românească un moment foarte greu de depășit sau, mai bine spus, care nu a fost încă depășit. Suntem aici să continuăm ce s-a întâmplat în acei ani. Am făcut mereu tot posibilul ca acele cântece să rămână vii, cunoscute, și să le cânte toată lumea. În plus, acum, în peisajul muzicii românești este neaparată nevoie să se impună și altceva”.

În completarea celor spuse de Mircea Baniciu și în legătură cu faptul că la data de 19 februarie se va pronunța sentința în procesul intentat de Nicu Covaci legat de folosirea pieselor Phoenix de către foștii membri ai grupului în concerte, Josef Kappl spune că „am cântat piesele Phoenix de drag, pentru că le iubim. Pentru că publicul vrea să asculte aceste piese cu vocea originală a domnului care stă lângă mine, Mircea Baniciu”.

„Nu vrem să provocăm, nu vrem să intrăm în polemici. Rockul este ceva ce ne curge prin sânge. Vom continua să facem ceea ce simțim. Vrem să facem ceva pentru sufletul nostru. Nu suntem niște adolescenți care vor să cucerească planeta. Suntem un supergrup”, a spus și Ovidiu Lipan Țăndărică.

Un alt moment important al întâlnirii cu jurnaliștii l-a constituit și audiția în premieră  absolută a uneia dintre noile compoziții Pasărea Rock, „Praznic năpraznic”, pe muzica lui Josef Kappl și versurile lui Florin Dumitrescu, cunoscut și pentru îndelunga colaborare cu formația Sarmalele Reci. Legat de cei care compun pentru Pasărea Rock, Kappl a spus că trupa este deschisă colaborărilor:  „Cine este prins de acest spirit este liber să compună pentru acest proiect”.

Pasărea Rock pregătește pentru primul turneu național, care va cuprinde șapte orașe: București (25 martie), Constanța (7 aprilie), Galați (8 aprilie), Bacău (9 aprilie), Iași (10 aprilie), Timișoara (12 aprilie) și Cluj Napoca (14 aprilie) în formula: Mircea Baniciu, Josef Kappl, Ovidiu Lipan Țăndărică, Teo Boar, Vlady Cnejevici, avându-l invitat special pe violonistul Mani Neumann. Acesta din urmă nu a putut fi prezent la conferința care a a vut loc în 11 februarie.

„Am făcut parte dintr-o trupă care a zguduit România. Am făcut-o la 20 de ani, când eram niște copii. Între timp, fiecare a avut drumul lui, dar din când în când ne-am reîntâlnit pe scenă. A fost întotdeauna o plăcere și o explozie de bucurie. Și dacă tot ce am creat împreună a avut un asemenea ecou peste timp, merită să mai încercăm o dată. Să lăsăm ceva în urma, peste ani.” – Mircea Baniciu (voce, chitară)

„Doresc ca prin muzica noastră să atingem struna sensibilă a publicului, așa cum am reușit să o facem și în anii 70” – Josef Kappl (bas, compoziție)

„Din toate urcușurile și coborâșurile am reușit să mă cunosc mai bine, fiind eu însumi de fiecare dată. Doresc și acestui grup să fie el însuși cu firescul său, restul lăsându-l pe Dumnezeu să lucreze pentru noi.” – Ovidiu Lipan Țăndărică (baterie)

„Sper ca această Pasăre Rock să continue moștenirea altor „păsări” din muzica românească.” – Vlady Cnejevici (clape)

„Mă bucur foarte mult pentru că fac parte din acest proiect. Sunt onorat pentru toți colegii  pe care îi am. Îmi doresc să continuăm această legendă care a fost, este și va fi! Pasărea Rock, cea mai frumoasă pasăre a muzicii românești! – Teo Boar (chitară)

„Acum zece ani am pornit pe un drum care mi-a schimbat perspectiva asupra muzicii și a rolului pe care-l pot avea. După zece ani simt același lucru de acum zece ani. Mulțumesc Pasărea Rock!” – Cristi Gram (chitară)

Primul concert sub numele Pasărea Rock va avea loc la Sala Palatului din București, la 25 martie, și fi un spectacol complet, cu lumini, sunet și costume special alese, dar și doi invitați: Marius Bațu și Mani Neumann. Spectacolul, care va dura aproximativ două ore, va readuce în atenția publicului și creații de pe albumul „Cantafabule” (Phoenix), hituri din repertoriul lui Mircea Baniciu și piese reorchestrate, ce fac parte din prima operă rock simfonic românească, „Meșterul Manole”, care a avut premiera mondială la finele lunii noiembrie 2013, la Timișoara.

Percuționistul Costin Petrescu, invitat în concertul Pasărea Rock de la București
 
Costin Petrescu, percuționist și compozitor, va urca pe scena Sălii Palatului, alături de formația Pasărea Rock, în concertul programat pentru data de 25 martie 2014.

Fost membru al formațiilor Olimpic "64 (1961-1971), Phoenix (1971-1974) și Hyperion (1977-1984), Costin Petrescu vine acum special din Franța, unde trăiește din 1984, pentru a întregi lista invitaților pentru evenimentul de lansare a proiectului semnat Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică.
După 1990, muzicianul a mai fost prezent pe scene din România ca invitat al formației Phoenix (aniversarea a 40 de ani de activitate), dar și ca acompaniator al lui Mircea Florian.

„Proiectul Pasărea Rock mi se pare o aventură și o idee interesantă, de bună calitate, și care prezintă un conținut muzical variat, bogat, atât ca oglindă a parcursului legat de vechea și vestita pasăre Phoenix din România, dar și a altei pasări mai mici, pasărea Colibri. Cele două, în mod sigur înrudite, au avut succes deplin de-a lungul timpului. Ne putem gândi că și această nouă «pasăre» o să beneficieze de același statut. Vreau să-i urez succes și zbor liber!”, spune muzicianul.

Referitor la invitația de a urca pe scenă în concertul de lansare a formației Pasărea Rock, Costin Petrescu spune că este onorat și fericit pentru faptul că „Joji, Mircea, Ovidiu și ceilalți s-au gândit la mine și m-au invitat la acest concert interesant, care va fi o întâlnire spirituală și artistică. Mă bucur că bunul Dumnezeu ne-a dat posibilitatea unei reîntâlniri spectaculare și a permis timpului să ne facă să fim din nou tineri!”.

Cei prezenți la Sala Palatului se vor bucura să asculte sau să reasculte live piese de pe cel mai titrat album rock românesc, Cantafabule (Phoenix, 1975), dar și compoziții noi semnate Josef Kappl pentru Pasărea Rock ori piese celebre ale lui Mircea Baniciu.
Pasărea Rock înseamnă: Mircea Baniciu (voce, chitară), Josef Kappl (bas), Ovidiu Lipan Țăndărică (baterie), Vlady Cnejevici (clape), Teo Boar (chitară) și Cristi Gram (chitară). Pe scena Sălii Palatului din București vor urca Marius Bațu (voce, chitară) și Costin Petrescu (percuție), iar invitatul special al întregului turneu este Mani Neumann (vioară).

Biletele s-au pus în vânzare în rețeaua Vreau Bilet, la casa de bilete Vreau Bilet din cadrul Unirea Shopping Center, etaj 2, corp central, casa de bilete Vreau Bilet din B-dul Octavian Goga nr. 24, bl. M62, sc. 1, et. 1, ap. 1, interfon 50, sector 3, casa de bilete de la Teatrul Elisabeta – Bdul Regina Elisabeta 45, Arte International – Librăria Eminescu, EuroGSM – București Unirii (Unirea Shopping Center – aripa centrală, lifturile exterioare), EuroGSM – Perla (B-dul Iancu de Hunedoara nr.64, Sector 1), EuroGSM – București Lujerului (în incinta Hypermarketului Cora Lujerului) și online pe vreaubilet.ro pentru comenzi de bilete cu livrare prin curier.

Preț bilet: VIP – 195 Ron; Categ 1 – 165 Ron; Categ 2 – 130 Ron; Categ 3 – 90 Ron; Categ 4 – 60 Ron.






SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1957 - Elvis Presley începe seria de 8 săptămâni pe locul 1 în topurile americane cu melodia „All Shook Up”. A fost cel mai de succes single al anului 1957, fiind vândut în peste 2 milioane de exemplare.

1959 - Goldband Records lansează melodia „Puppy Love” interpretată de Dolly Parton în vârstă de 13 ani, piesă ce a fost înregistrată cu doi ani în urmă pe când când aceasta avea doar 11 ani. Melodia nu a intrat în topuri (dar care mai târziu a fost un hit pentru Donny Osmond).

1966 - În timpul unei sesiuni de înregistrări de 12 ore în studiourile din Abbey Road din Londra, trupa Beatles a lucrat la noua melodie a lui John Lennon, intitulată “And Your Bird Can Sing” și la noul cântec numit “Taxman” scris de George Harrison.

1967 - În timpul unui turneu prin Marea Britanie, Pink Floyd au concertat la Queen’s Hall din Barnstable, Anglia.

1968 - Deep Purple și-au făcut debutul live în Tastrup, Danemarca.

1968 - Apple Music a demarat o campanie de publicitate prin care solicita demouri cu muzică compusă de artiști necunoscuți, oferind beneficii financiare celor care doreau să se lanseze sub marca Apple. Așa au fost racolați artiști precum Badfinger, James Taylor, Mary Hopkin, Jackie Lomax, David Peel și Elephant"s Memory.

1969 - Moare bateristul de studio, Benny Benjamin. Unul dintre membrii trupei “The Funk Brothers”, acesta a interpretat multe hituri sub marca casei de discuri Tamla Motown printre care amintim cele ale unor trupe și artiști precum The Four Tops, Temptations, Marvin Gaye, The Supremes și Stevie Wonder. Cariera sa a fost subiectul unui film intitulat “Omul din umbră a Motown” lansat pe piață în 2003.
 
1970 - Ziarul New York Times a raportat că grupurile de tineri Catolici și protestanți au adoptat piesa "Yellow Submarine" a trupei Beatles drept simbolul lor religios.

1970 - Traffic, Mott The Hoople, If și Bronco au concertat împreună The Roundhouse din Londra, biletul costând 25 șillingi. 

1974 - MFSB și Three Degrees au stat în fruntea topurilor single americane timp de 2 săptămâni cu “TSOP” (The Sound Of Philadelphia), un hit clasat pe locul 22 în Marea Britanie. 

1979 - Directorul de lumini Billy Duffy a murit într-un accident în timpul unui concert a lui Kate Bush din Southampton, Anglia. Duffy, în vârstă de 21 de ani, a căzut de la mai bine de 6 m printr-o trapă din podeaua scenei. Pe 12 mai, Kate Bush a susținut un concert caritabil împreună cu Peter Gabriel și Steve Harley la Hammersmith Odeon din Londra în beneficial familiei sale. 

1981 - John Phillips de la The Mamas and the Papas a fost închis pentru 5 ani după ce a pledat vinovat la toate acuzațiile legate de droguri formulate împotriva sa; sentința a fost anulată 30 de zile mai târziu. Phillips a pornit într-un turneu prin Statele Unite prin care ținea prelegeri despre pericolele consumului de droguri. 

1985 - Piesa înregistrată în scop caritabil intitulată “We Are The World”, SUA pentru Africa, a ajuns în fruntea topurilor single din Marea Britanie. Artiștii americani care au răspuns apelului grupului Band Aid, având în distribuție vedete consacrate precum Stevie Wonder, Tina Turner, Bruce Springsteen, Diana Ross, Bob Dylan, Daryl Hall, Huey Lewis, Cyndi Lauper, Kim Carnes, Ray Charles, Billy Joel și Paul Simon, plus compozitorul piesei, Michael Jackson și Lionel Richie. 

1990 - Janet Jackson a fost onorată cu o stea pe vestita Alee a celebrităților din Hollywood la începutul “Săptâmânii Janet Jackson” celebrată la Los Angeles. 

1991 - Moare Steve Marriott, liderul grupurilor Small Faces și Humble Pie, într-un incendiu izbucnit la domiciliul său din Essex. Activitatea sa a avut o influență majoră asupra multor trupe din anii ’90. În 1967, Small Faces au avut un hit clasat pe locul în topurile britanice și pe 16 în cele single americane cu “Itchycoo Park”, plus albumul din 1968 devenit no.1 “Ogden"s Nut Gone Flake”, Humble Pie, apoi single-ul din 1969, “Natural Born Bugie” , clasat pe 4 în topurile britanice. În copilărie, el a jucat roluri în Dixon of Dock Green și personajul The Artful Dodger din musical-ul Oliver. 

1991 - Wilson Phillips au avut succes cu cel de al 3-lea lor single devenit No.1 în topurile de gen americane cu ”You"re In Love”, un hit situat pe locul 29 în clasamentele de gen din Marea Britanie. 

1992 - Are loc pe stadionul Wembley “Un Concert pentru Viață”, dedicat cântărețului formației Queen , Freddie Mercury, și pentru a conștientiza pericolul SIDA. Printre artiștii care au concertat s-au aflat: Elton John, Roger Daltrey, Tony Iommi (de la Black Sabbath), David Bowie, Mick Ronson, James Hetfield, George Michael, Seal, Paul Young, Annie Lennox, Lisa Stansfield, Robert Plant, Joe Elliott și Phil Collen, Axl Rose și Slash.

1993 - Trupa Aerosmith scoate pe piață cel de-al 11- lea lor album de studio intitulat “Get A Grip”, care a devenit cel mai bine vândut album de la acea dată, totalizând peste 20 de milioane de exemplare vândute. Pe acest album figurau hituri precum: “Livin"On The Edge” și “Crazy” și artiști în rol de invitați ca Don Henley și Lenny Kravitz. 

1995 - Oasis, susținuți de cei de la The Verve, concertează în clubul The Bataclan din Paris, Franța.

1996 - Solistul britanic de R&B ,Mark Morrison, intră în poziția de lider a clasamentelor single britanice când “Return Of The Mack” a stat timp de 2 săptămâni în fruntea topurilor. Situat pe locul 2 în Statele Unite, acesta a fost preluat din hitul “Genius of Love” al celor de la Tom Tom Club.

1997 - Chemical Brothers ajung în fruntea clasamentelor albumelor britanice cu albumul “Dig Your Own Hole”. 

1997 - Michael Jackson a asistat la ceremonia de dezvelire a statuii de ceară care-l reprezenta la Muzeul figurilor de ceară Grevin din Paris, Franța. Jackson a pus muzeului la dispoziție unul dintre costumele sale pentru a îmbrăca statueta. 

2000 - Robert Plant a venit la Disney"s Theatre of the Stars din Orlando, Florida pentru a-și lăsa amprenta mâinilor în fața teatrului. 

2001 - Are loc la London Astoria un concert în memoria lui Steve Marriott, fostul membru și lider al al trupelor Small Faces și Humble Pie în care au evoluat Peter Frampton, Midge Ure, Chris Farlowe și trupa Humble Pie. 

2002 - Moare interpretul american Alan Dale. În periada anilor ’50, a deținut propriul show de radio și televiziune în Statele Unite, precum și versiunea din 1955 a piesei “Cherry Pink and Apple Blossom White”, clasată pe locul 7 în topurile single americane. 

2002 - Aflați în disputa legată de cine deținea drepturile din înregistrări ale trupei Nirvana, foștii membrii Dave Grohl și Kirst Novoselic au apelat la o curte de justiție din Seattle pentru a demonstra dacă Courtney Love este stabilă mental. Ei au declarat instanței că Love era “irațională, irascibilă, egoistă, greu de controlat,capricioasă și imprevizibilă”. Ei au pretins, de asemenea, că un contract de-al lor a fost declarat nul din cauză că Love era “drogată” în acel moment.

2006 - Solistul formației Babyshambles ,Pete Doherty, a fost arestat în cartierul East London sub acuzația de posesie de droguri la numai câteva ore după ce a apărut într-un proces în justiție. Doherty recunoscuse anterior cele 7 acuzații legate de posesie de droguri când s-a înfățișat în fața judecătorilor din East London. I s-au dat o sentință de muncă în folosul comunității, 2 ani de supraveghere condiționată și participarea la un program de reabilitare de 18 luni . De asemenea, i s-a interzis dreptul de a conduce timp de 6 luni.

2008 - Cei de la The Kooks au ajuns no.1 în topurile albumelor britanice cu cel de-al 2 –lea lor album intitulat “Konk”.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact