Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

HOROSCOP

Home » Jimi Hendrix - "Both Side of the Sky"
Facebook   Twitter   email
Ultima lansare postumă a lui Jimi Hendrix va fi disponibilă în martie.
Piesa va fi de asemenea prezenta si pe albumul următor, un cover al clasicului blues al lui Muddy Waters, "Mannish Boy".

Materialul de pe "Both Side of the Sky" provine din inregistrari din periada ianuarie 1968 - februarie 1970, cu accent pe perioada în care Hendrix lucra cu basistul Billy Cox și cu tobosarul Buddy Miles în trioul care a devenit Band of Gypsys. 
"Mannish Boy" a fost înregistrat în prima sesiune din 22 aprilie 1969, la Record Plant din New York.

Grupul și-a făcut debutul public la Fillmore East în ajunul Anului Nou 1969 și în ziua de Anul Nou 1970, spectacole care au fost documentate pe albumul din 1970, Band of Gypsys și Machine Gun 2016: The Fillmore East First Show 31/31/69. 
Versiunea piesei "Mannish Boy", care nu a mai fost lansata anterior, oferă o imagine destul de clară asupra directiei în care se îndrepta trioul.

Experience Hendrix L.L.C. revendică "Both Sides of the Sky" ca fiind un album destinat să prezinte cele mai bune și mai semnificative înregistrări de studio nelansate si rămase în arhiva lui Jimi Hendrix". 

Primele două înregistrări - Valleys of Neptune din 2010 și People, Hell and Angels din 2013 - au ajuns în top 5.
Lista pieselor de pe noul album "Both Side of the Sky", care va fi lansat pe 9 martie, o aveti mai jos. Albumul a fost co-produs de Eddie Kramer, inginerul de studio care a lucrat cu Hendrix pe toate albumele lansate in timpul vietii sale. 


1. Mannish Boy (5:01) 
2. Lover Man (3:03) 
3. Hear My Train a Comin’ (7:25) 
4. Stepping Stone (3:12) 
5. $20 Fine (4:59) 
6. Power of Soul (5:55) 
7. Jungle (3:28) 
8. Things I Used to Do (3:41) 
9. Georgia Blues (7:55)  
10. Sweet Angel (3:54) 
11. Woodstock (5:19) 
12. Send My Love to Linda (4:36)  
13. Cherokee Mist (7:01) SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1960 - Ray Charles a ajuns no.1 în topurile single din Statele Unite cu “Georgia On My Mind”, hit clasat pe locul 24 în topurile britanice. Preluarea verdiunii clasice a lui  Hoagy Carmichael din 1930, a devenit primul din cele trei hituri no.1 ale cântărețului. 

1962 - The Beatles au cântat în ultimul show din seria de 14 nopți de concerte la The Star Club din Hamburg, Germania de Vest. 

1967 - Pink Floyd au fost cooptați în turneul mixt de 16 concerte la care au mai participat Jimi Hendrix, The Move, The Nice, Amen Corner, The Outer Limits și The Eire Apparent. A început în această zi la Royal Albert Hall, din Londra, cu un singur spectacol, spre deosebire de celelalte care aveau câte 2 reprezentații pe seară. Numărul lui Hendrix era de 40 de minute, the Move, care l-au precedat pe scenă, aveau alocate doar 30 de minute, iar Pink Floyd, care au intrat după trupa The Outer Limits, au cântat între 15 și 20 de minunte pe spectacol.

1969 - “Sugar Sugar” a celor de la The Archies a ajuns no.1 în topurile single din Marea Britanie. Acesta a devenit cel mai longeviv single în topurile britanice, cu opt săptămâni de staționare în poziția fruntașă a topurilor. A fost primul no.1 care a fost realizat de personaje de desene animate.

1971 - Velvet Underground, Renaissance și Audience au concertat la Bumpers, Londra, biletele costând 75 pence.

1975 - Queen a cântat în prima din cele 2 nopți la The Empire Theatre din Liverpool, Anglia, prima noapte din cele 78 de spectacole date în cadrul turneului A Night At The Opera World Tour.

1976 - The Flamin Groovies, The Troggs și The Damned, au concertat la The Roundhouse, Londra, biletele costând 1,70 lire.

1977 - KISS au cântat în primul spectacol, din cele 51 ale turneului Alive II Tour, la The Myriad Convention Center din Oklahoma City, Oklahoma.

1981 - The Police au avut cel de-al patrulea single ajuns no.1 în topurile din Marea Britanie cu “Every Little Thing She Does Is Magic”. Hitul a urcat pe locul 3 în clasamentele din Statele Unite.

1987 - George Michael a ajuns no.1 în topurile albumelor din Marea Britanie cu albumul său de debut, “Faith”. Albumul a câștigat câteva premii, printre care un Grammy pentru Albumul Anului 1989. Acesta s-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare pe întreg mapamondul. Între 1987 și 1988, Faith a produs șase hituri intrate în Top 50 Billboard Hot 100, dintre care 4, (“Faith”, “Father Figure”, “One More Try” și “Monkey”) au ajuns pe primul loc, făcând din el singurul cântăreț britanic care a avut patru single-uri no.1 pe același LP în Billboard Hot 100.

1987 - Melodia de pe coloana sonoră a filmului “Dirty Dancing” a ajuns pe primul loc în topurile albumelor din Statele Unite.

1987 - T"Pau a început seria de 5 săptămâni în prima poziție a topurilor single din Marea Britanie cu “China In Your Hand”. După afirmația cântăreței Carol Decker, titlul melodiei era dat de efectul pe care îl ai când ții o cană de porțelan la lumină și îți poți vedea mâna prin ea.

1990 - Frank Farin, producătorul de discuri, i-a concediat pe cântăreții Rob Pilatus și Fabrice Morvan din trupa Milli Vanilli, deoarece insistau ca ei  să cânte în noul lor album.

1991 - Peste 1.000 de fani ai trupei New Kids On The Block au primit îngijiri medicale după o miscă busculadă iscată în timpul turneului din Berlin, Germania.

1992 - Bon Jovi a ajuns pe prima poziție a topurilor albumelor din Marea Britanie cu “Keep The Faith”, acesta fiind cel de-al cincilea album de studio și al doilea no.1 în topurile britanice. Albumul a produs 6 hituri care au intrat în Top 20 din Marea Britanie: “Keep The Faith”, “Bed Of Roses”, “In These Arms”, “I"ll Sleep When I"m Dead”, “I Believe” și “Dry County”.

1992 - The Heights au început seria de 2 săptămâni în fruntea topurilor single din Statele Unite cu “How Do You Talk To An Angel”, preluat din serialul de televiziune american “The Five Heartbeats”.

1995 - Blur a provocat haos în traficul din centrul Londrei, când peste 3.000 de fani au venit pentru un autograf la  “Books etc” în Charring Cross Road.

1996 - Michael Jackson s-a căsătorit cu Debbie Rowe, în Sydney, Australia. Cuplul s-a întâlnit când a fost diagnosticat cu Vitiligo (depigmentarea pielii) , la mijilocul anilor ‘80, ea lucrând ca asistentă de dermatologie. Cuplul a divorțat pe 8 octombrie 1999, Rowe primind custodia totală a copiilor avuți cu Jackson, ea urmând să primească 8 milioane de dolari conform unei înțelegeri.  

1999 - Robbie Williams a ajuns pe locul 1 în topurile single din Marea Britanie cu “She"s The One / It"s Only Us”, acesta fiind cel de-al doilea său no.1 în topurile britanice. “She"s The One” a fost scrisă de Karl Wallinger, liderul trupei World Party. Williams a avut succes cu alte șase melodii de top, ca și membru al trupei Take That.

2000 - Limahl, fondatorul trupei Kajagoogoo, a scăpat ca prin minune de la moarte când autocarul cu care călătorea, a avut un accident. Limahl, (Chris Hamil), era în drum spre spectacolul de la  Swan Theatre din High Wycombe când vehicolul a luat foc.

2004 - Celor de la The Rolling Stones le-a fost refuzată depunerea în instanță a unei reclamații împotriva Decca Records, fosta companie de discuri cu care semnaseră, pentru neplata unor drepturi  musicale. Un judecător de la Înalta Curte din Londra a replicat că litigiul va fi rezolvat de comisia de arbitraj și nu de către tribunal. Această dispută a fost generată de pretențiile financiare asupra compilației lor apărută pe CD intitulată Forty Licks, lansată în 2002, fiind prima lor colecție care cuprindea piese din întreaga lor carieră.

2004 - U2 au ajuns în fruntea topurilor single din Marea Britanie cu “Vertigo”, acesta fiind cel de-al cincilea lor no.1 în topurile britanice, preluat de pe  “How To Dismantle An Atomic Bomb”.

2004 - Eminem a început seria de 3 săptămâni ca lider al  topurilor albumelor din Marea Britanie cu “Encore”, acesta fiind cel de-al treilea său no.1 în topurile britanice.Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact