Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Legende Rock » M »
Facebook   Twitter   email

padding-right:10px;
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1956 - Elvis Presley (împreună cu  Scotty Moore și Bill Black), au cântat în prima seară din seria de două săptămâni de spectacole (câte 2 zilnic) contractate cu Hotelul New Frontier din Las Vegas. La acea vreme,  Presley nu era genul de entertainer ușuratic creat pe tiparul Las Vegasului, fapt care a  făcut ca spectacolele lui să fie recepționate cu răceală.

1960 - The Nerk Twins au concertat la The Fox And Hounds din Caversham, Berkshire, The Nerk Twins fiind de fapt John Lennon și Paul McCartney  care erau găzduiți de pub-ul mătușii lui Paul.

1963 - Cei de la Rolling Stones apar într-un spectacol la hotelul The Station din  Richmond, Surrey, Amglia.

1964 - Peter and Gordon ajung pe locul 1 în topurile single britanice cu melodia lui Lennon și  McCartney intitulată “A World Without Love”. Aceasta a fost de altfel, singurul hit no.1 al duetului.

1965 - Trupa The Rolling Stones debutează în cel de-al 3-lea turneu nord american pe Arena  Maurice Richard in Montreal, Canada.

1969 - Beatleșii urcă în fruntea topului single din Marea Britanie cu “Get Back”, a 16-a piesă no. 1 a grupului intrată în clasamentele britanice.

1970 - Fairport Convention, Fotheringay și Matthews Southern Comfort au concertat împreună la  The Roundhouse din  London, biletul costând  25 șilingi bucata.

1971 - Cei de la Rolling Stones lansează pe piața din Marea Britanie albumul lor clasic  Sticky Fingers, care va deverni un hit no.1 aici, cât și în Statele Unite. A fost primul album lansat de propria casă de producție Atlantic Records, iar coperta acestuia a fost creată de Andy Warhol, contra sumei de 15.000 $. Coperta LP-ului înfățișa un cadru mărit a unei  perechi de blugi prevăzute cu un fermoar funcțional. Considerată de multă lume a fi  a lui Mick Jagger, partea superioară a blugilor fotografiată pentru copertă aparținea de fapt actorului Joe Dallesandro.

1975 - În timpul unui turneu nord american, trupa Pink Floyd a concertat în prima seară din cele 5 de spectacole, cu casa închisă, pe Los Angeles Memorial Sports Arena din Los Angeles, California.

1976 - The Ramones și-au lansat albumul de debut cu același nume. În aceeași zi, The Sex Pistols  au concertat la The Nashville Rooms din Londra, sprijinindu-I pe cei de la The 101"ers, cu participarea vocalistului  Joe Strummer de la Clash.

1976 - Bob Marley and The Wailers au demarat turneul nord American și European de 42 de concerte intitulat  Rastaman Vibration la  Tower Theater din Upper Darby, statul Pennsylvania.

1977 - Adam And The Ants și-au făcut debutul la Clubul Roxy din Londra.

1977 - Thelma Houston intră pe locul 1 în topurile single americane cu  “Don"t Leave Me This Way”, clasat pe poziția  a 13-a în Marea Britanie.

1977 - Joan Jett, acompaniată de trupa Blondie, concertează la the Whisky A Go-Go din Los Angeles.

1978 - Steel Pulse, Wreckless Eric, The Police și John Cooper Clarke au cântat împreună la The Roundhouse din  London, prețul unui bilet fiind 2 lire.

1978 - Sid Vicious, basistul trupei Sex Pistols, filmează versiunea proprie a piesei “My Way”, ca parte a filmului “The Great Rock n Roll Swindle” a cărui protagoniști erau cei de la  Sex Pistols.

1979 - David Bowie a lansat în premieră noul său single “Boy"s Keep Swinging” în emisiunea  “Kenny Everett Video Show” de pe postul de televiziune  BBC.

1983 - David Bowie începe șirul de 3 săptămâni în fruntea topurilor albumelor din Marea Britanie  cu melodia “Let"s Dance” produsă de Nile Rodgers, prezentând piesa de titlu care a devenit no. 1 în clasamentele  single britanice și americane și “China Girl”.

1983 - Dexy"s Midnight Runners urcă pe locul 1 în topurile single americane cu “Come On Eileen”, de altfel  singurul hit no.1 al grupului în clasamentele americane.

1983 - U2 dau startul  turneului nord american de 48 de concerte intitulat  “War” în cadrul spectacolului Carolina în ajutorul copiilor care a avut loc la Chapel Hill, statul Carolina.

1987 - Carole King a dat în judecată compania de discuri deținută de Lou Adler  pentru încălcarea termenilor contractuali. King pretindea că aceștia îi datorau peste 400.000 $ în câștiguri din drepturi muzicale. De asemenea, a mai cerut acordarea tuturor drepturilor bănești din înregistrările mai vechi.

1988 - Iron Maiden s-au clasat pe locul în topurile albumelor din Marea Britanie cu “Seventh Son Of A Seventh Son”, al 2-lea lor LP ajuns no.1.

1988 - Roy Orbison își sărbătorește cea de-a 52-a aniversare la un concert al lui Bruce Springsteen, la care publicul i-a cântat  La Mulți Ani.

1988 - Whitney Houston a detronat recordul topurilor deținut de către Beatles și The Bee Gees când piesa when “Where Do Broken Hearts Go” a devenit al 7-lea ei hit no.1 consecutiv în topurile din SUA, clasat pe locul 14 în cele din Marea Britanie.

1989 - Kylie Minogue a apărut pentru prima dată pe micile ecrane din Marea Britanie în serialul de televiziune australian  “The Henderson Kids”.

1991 - Moare Johnny Thunders (alias John Anthony Genzale, Jr), membrul fondator al The New York Dolls, din cauza unei supradoze de droguri. El și-a spus Johnny Thunders după o revistă de benzi desenate cu același nume. Influenta trupă  New York Dolls s-a format în 1972 și a scos doar 2 albume. Pe atunci adolescentul Morrissey era președinte al fan clubului New York Dolls din Marea Britanie. A fondat trupa The Heartbreakers împreună cu Jerry Nolan, bateristul de la Dolls, și basistul Richard Hell de la Television.

1992 - George Michael a anunțat că donează suma de  500.000 $ din încasări după drepturile  muzicale obținute din vânzarea “Don"t Let The Sun Go Down On Me”, diverselor organizații caritabile din Marea Britanie și Statele Unite.

1993 - În timpul turneului Use Your Illusion, cei de la Guns n" Roses au concertat în prima din cele 2 seri de spectacole la Palacio de Los Deportes din Mexico City, Mexic.

1995 - Peter Hodgson din Liverpool a găsit în podul casei sale o bandă care cuprindea 16 piese realizate în 1959, în  perioada de început a trupei Beatles. Banda conținea melodiile “Hello Little Girl”, o compoziție semnată de Lennon-McCartney pe care trupa Beatles n-a înregistrat-o niciodată oficial și   “Hallelujah, I Love Her So” a lui Ray Charles. Ele au fost imprimate cu un magnetofon cu benzi pe care tatăl lui  Hodgson îl împrumutase lui Paul McCartney.

1997 - Patronul de club Paul Donavan a fost amendat cu  peste 2.000  de lire pentru că a înșelat fanii lui  Peter Andre că acesta urma să cânte în clubul său din West Midlands. De fapt, a prezentat un  artist denumit Peter Andrex, o păpușă care arunca role de hârtie igienică.
2001 - În timpul unui turneu britanic, Coldplay concertează la The Music Hall, din Aberdeen ,Scoția.

2006 - Grupul reunit Take That dă startul turneului  britanic de concerte cu casa închisă în Newcastle. Gary Barlow, Mark Owen, Howard Donald și Jason Orange s-au întâlnit pe scenă cu Robbie Williams întruchipat ca o hologramă a unei stafii.

2006 - Shayne Ward, câștigătorul showului  de televiziune X Factor  UK din 2005 a urcat pe poziția de lider al topurilor albumelor britanice cu albumul cu același nume.

2008 - Chitaristul trupei Bon Jovi, Richie Sambora, este condamnat la 3 ani de închisoare cu eliberare condiționată după ce a recunoscut că a condus sub influența alcoolului. Sambora în vârstă  de 48 de ani, care nu s-a prezentat la audieri, a trebuit să participe și la cursuri de reabilitare. El a fost arestat în Laguna Beach după ce mașina sa a fost văzută circulând în zig—zag pe ambele benzi de circulație.

2008 - Amy Winehouse a ieșit la un raid prin localuri unde a consumat alcool și droguri și a lovit doi bărbați cu pumnul și cu capul în figură. După ce a băut toată ziua, Amy a făcut o vizită în  pub-ul Good Mixer din Camden, Londra împreună cu Mik Whitnall , chitaristul trupei Babyshambles. Înăuntru, i-a dat un pumn în față lui Mustapha el Mounmi după ce acesta refuzase să-i facă loc la masa de biliard.  Cântăreața a plecat apoi la barul Tok la primele ore ale dimineții și de îndată ce a ajuns la masa de bar a început să strige: "Sunt o legendă, așa că scoate  pe toată lumea afară.Vreau să mă droghez." După ce a părăsit barul, un bun samaritean  a încercat să-I facă rost de un taxi, dar din cauză că a crezut că acesta vroia s-o molesteze, i-a tras un cap în figură.




Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact