Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Legende Rock » H »
Facebook   Twitter   email

padding-right:10px;
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1955 - Perez Prado a ajuns no.1 în topurile single britanice cu „Cherry Pink and Apple Blossom White”. Cunoscut ca și „Regele Mamboului”, melodia sa instrumentală a fost tema din filmul „Underwater” în care Jane Russell poate fi văzută dansând pe „Cherry Pink”. 

1959 - Buddy Holly ajunge pe locul 1 în topurile single din Marea Britanie cu melodia lui Paul Anka “It Doesn"t Matter Anymore”. Hitul a stat 6 săptămâni în poziția de lider după moartea lui Holly. 

1961 - Bob Dylan apare în albumul lui Harry Belafonte, “The Midnight Special”, cântând la muzicuță în piesa “Calypso King”;Dylan a fost plătit cu această ocazie cu 50 $ pentru prima lui ședință de înregistrare.

1961 - Del Shannon începe șirul de 4 săptămâni ca no. 1 în clasamentele single americane cu “Runaway”, un no.1 și în Marea Britanie. Del a fost primul artist care a avut succes cu un hit al trupei Beatles în Statele Unite , cu propria versiune a piesei “From Me To You”. 

1965 - Managerul trupei Beatles, Brian Epstein, câștigă “premiul cel mare” pentru un album, când a dat publicității în săptamânalul muzical britanic “Melody Maker” scrisoarea prin care informa cititorii publicației că Paul McCartney a cântat la chitara principală în piesa “Ticket To Ride”.

1965 - Wayne Fontana și The Mindbenders urcă pe locul 1 în topurile single americane cu “Game Of Love”, ocupând poziția secundă în Marea Britanie. Wayne și-a luat numele de DJ Fontana , bateristul lui Elvis Presley. Eric Stewart, chitaristul formației The Mindbenders s-a alăturat mai apoi celor de la Hotlegs și 10CC. 

1968 - Noua casă de producție a trupei Beatles, Apple Records , a refuzat oferta de a semna un contract cu proaspătul artist David Bowie.

1968 - După ce s-a distrat pe cinste la o petrecere de zi de naștere, Keith Moon, bateristul trupei The Who a ajuns cu mașina sa marca Lincoln în piscina unui hotel Holiday Inn.

1968 - Louis Armstrong urcă pe poziția fruntașă în topurile din marea britanie cu single-ul “What A Wonderful World / Cabaret”. La cei 69 de ani, Armstrong a devenit cel mai în vârstă artist care s-a clasat vreodată pe locul 1 în clasamentele britanice.

1971 - Crosby Stills Nash & Young ocupă locul 1 în topurile albumelor americane cu “4 Way Street”. 

1972 - S-a lansat în Statele Unite controversatul single a lui John Lennon, “Woman Is the Nigger of the World”. Cântecul a ajuns pe poziția 57, în ciuda faptului că practic toate posturile de radio din țară au refuzat să-l difuzeze. În 1967, Yoko Ono rostise această propoziție într-un interviu dat unei reviste, iar Lennon a explicat mai târziu că dorea să atragă atenția opiniei publice că femeile meritau o poziție mai înaltă în societate. 

1975 - Interpretul și textierul britanic în vârstă de 27 de ani Peter Ham de la Badfinger s-a sinucis spânzurându-se în garajul din locuința sa Surrey. Ham a fost co-autor al piesei “Without You”, împreună cu colegul său de trupă Tom Evans ( care s-a sinucis și el mai târziu). În 1973, melodia a câștigat un premiu Ivor Novello la categoria Cântecul Anului, ulterior fiind un hit pentru Harry Nilson și Mariah Carey. Ham a fost membru fondator al trupei The Iveys, ulterior Badfinger, care a semnat un contract cu casa de producție Apple a celor de la Beatles. Primul lor hit “Come And Get It” a fost compus de Paul McCartney.

1976 - Led Zeppelin cunosc succesul cu “Presence”, cel de-al 6-lea lor album ajuns no.1 în Marea Britanie, clasat de asemenea pe locul 1 în State.

1976 - “Wings At The Speed Of Sound” a urcat pe poziția 1 în topurile albumelor americane. Este al 5-lea no. 1 a lui Paul McCartney după Beatles.

1976 - Paul și Linda McCartney și-au petrecut seara cu John Lennon în apartamentul acestuia din New York Dakota, vizionând la televizor emisiunea Saturday Night Live. Producătorul show-ul,Lorne Michaels, le-au făcut propunerea ca Beatles să vină la studio și să cânte live 3 melodii. Lennon și McCartney s-au gândit să ia un taxi, dar au considerat că sunt prea obosiți. Aceasta a fost ultima dată când Lennon și McCartney au fost împreună.

1979 - Cântecul “Georgia On My Mind” a lui Ray Charles a fost proclamat cântecul oficial a statului Georgia. 

1981 - Cei de la New Order încep lucrul la primul lor album în studiourile Strawberry din Stockport, Anglia. 

1982 - Status Quo ajung din nou pe locul 1 cu “1982”, cel de-al 4-lea lor album de top din clasamentele britanice. 

1984 - Jerry Lee Lewis se căsătorește pentru a șasea oară cu tânăra de 22 de ani, Kerrie McCarver. 

1984 - Trupa R.E.M. dă startul turneului britanic de 7 concerte la clubul The Tin Can din Birmingham, Anglia, fiind primul turneu complet al trupei în Marea Britanie. 

1990 - Personalul tehnic care-l însoțea pe Roger Waters în turnee a descoperit o bombă neexplodată din al doilea război mondial în timp ce montau scena pentru concertul lor intitulat “The Wall” susținut în Piața Potsdamer din Germania. 

1992 - David Bowie se căsătorește în Elveția cu modelul și actrița de origine somaleză Iman.
 
1995 - Oasis lansează “Some Might Say” care a adus trupei primul lor single no.1 în topurile britanice.

2003 - S-au pus bazele primului clasament oficial al melodiilor descărcate de pe internet după ce 5 mari companii de înegistrări - EMI, Warners, Sony, BMG și Universal au conlucrat la organizarea Zilei Downloadurilor Digitale. Peste 150.000 de utilizatori de calculatoare au descărcat 1,1 milioane de piese. În clasamentul Net Parade Top 3 s-au situate : Tatu pe 3 cu “All The Things She Said”, pe 2- “Clocks” al celor de la Coldplay și pe locul 1 Christina Aguilera cu piesa “Beautiful”.

2004 - Marion "Suge" Knight, fondatorul companiei de producție Death Row Records, a fost eliberat din închisoarea statală Mule Creek din California după ce a executat o pedeapsă de 10 luni pentru încălcarea eliberării condiționate ca urmare a atacului său săvârșit în 1997. Knight a fost trimis din nou la închisoare pe 4 august pentru încălcarea unei a doua eliberări condiționate, după ce în 2003 a lovit cu pumnul un agent de parcare în fața unui club de noapte. 

2005 - Solistul american Akon urcă în fruntea topurilor albumelor britanice cu “Trouble”. Mariah Carey s-a clasat prima în topurile albumelor americane cu “The Emancipation of Mimi”.

2007 - Sheryl Crow a declarat că ar trebui instituită o interdicție de a se folosi prea multă hârtie igienică ca măsură de protejare a mediului înconjurător. Cântăreața a sugerat folosirea "doar a unui pătrat pentru fiecare vizită la toaletă, cu excepția, desigur, a situațiilor nedorite în care sunt necesare 2 sau 3 pătrățele". Crowe a făcut acest comentarii pe site-ul său oficial după încheierea turneului său la bordul unui autobuz care folosea biogas pe post de combustibil, pentru a conștientiza populația în legătură cu efectele schimbărilor climei. Crow a mai lansat o linie vestimentară pe care ea a numit-o "manșeta-mâneca pentru servirea mesei"; aceasta este detașabilă, putând fi înlocuită cu o alta după ce s-a folosit la ștergerea gurii utilizatorului.

2007 - The Arctic Monkeys au vândut încă din prima zi în magazinele britanice 85.000 de exemplare ale noului lor album intitulat “Favourite Worst Nightmare”, ceea ce a dus la nominalizarea sa la titlul de cel mai rapid album nou lansat pe piață al anului.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact