Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Legende Rock » K » Kumm
Facebook   Twitter   email

Kumm este o trupa de rock alternativ din Cluj-Napoca, infiintata in anul 1997.

Pana in prezent, Kumm au lansat cinci albume de studio. Concertele lor din afara tarii au inclus orase precum Berlin, Stuttgart si Freiburg, unde au cantat alaturi de trupe precum Kasabian sau Asian Dub Foundation.
Istorie

Primii ani
Bazele trupei Kumm au fost puse in anul 1997 de catre Kovacs Andras si Eugen Nutescu (Oigan), ambii fiind componenti ale unor proiecte muzicale care intre timp se desfiintasera (Short Cuts, respectiv Talitha Qumi). Andras dorea sa infiinteze o trupa noua, care sa reprezinte o fuziune intre jazz, rock si etno, si il invita si pe Oigan sa participe la proiect. Din proiect mai faceau parte la acea vreme saxofonistul Meier Zsolt (care fusese de asemenea component Short Cuts), bateristul Pap Joco si o studenta la fotografie, Cilu, pe post de solista. Primul demo al trupei proaspat infiintate este finalizat in luna decembrie a anului 1997. Multe dintre aceste piese („Listen to My Songs/Dancing on the Wires”) vor aparea pe albumul de debut al trupei (Moonsweat March), iar altele, cu forma schimbata aproape integral vor ajunge pana pe cel de-al treilea album, Angels & Clowns (cum a fost cazul cu „Red Coffee”). Dupa inregistrarea demo-ului, Cilu se retrage din formatie.

in ianuarie 1998, formatia reincepe repetitiile, iar in februarie este invitata sa cante la sarbatorirea clubului Music Pub din Cluj. in perioada aceea a fost ales si numele trupei, nume bazat pe un joc de cuvinte tatara-romana („kumm” inseamna „nisip” in tatara). Primele concerte importante sunt sustinute in Cluj si Timisoara (StudentFest). in septembrie apare o caseta demo, continand sapte piese Kumm, intitulata Listen to My Songs (Don"t Listen to My Words). Ca urmare a acestui fapt, popularitatea trupei creste, si, pe 4 ianuarie 1999, Kumm sunt invitati sa cante pentru prima data la Bucuresti in Laptaria lui Enache. La acest concert, invitat special la voce pe un cover dupa Led Zeppelin a fost Dan Byron, care avea sa devina doi ani mai tarziu membru oficial Kumm.

In luna martie, dupa cel de-al doilea concert in Laptarie, formatia face cunostinta cu Ernesto (Mr. Scarecrow) Bianchi care, dupa cateva intalniri, devine impresarul trupei. Ulterior, Kumm sunt invitati sa cante in Ungaria la un festival de muzica alternativa la Sarvar. in acea perioada, formatia intampina primele schimbari de componenta: in aprilie, Pap Joco se intoarce in orasul sau natal, Sfantu Gheorghe, iar Meier Zsolt este cooptat de Harry Tavitian pentru proiectul Orient Express, astfel incat Kumm canta la StudentFest in Timisoara numai cu Oigan si Kovacs pe scena.

Joco si Meier sunt inlocuiti temporar de Csergo Dominic (Domi), respectiv de Peto Zoltan (Zoli). Domi ii cunostea pe Oigan si pe Kovacs de la cursurile de jazz pe care le urmasera impreuna, iar Zoli era component al ansamblului Gaio din Cluj, a caror sala de repetitii fusese folosita de Kumm in unele randuri. Concertul in Ungaria avea sa fie sustinut in aceasta formula, Domi urmand sa fie apoi desemnat bateristul oficial al formatiei, inlocuindu-l definitiv pe Joco.

in luna noiembrie, trupa incepe discutiile cu casa de discuri Soft Records, care este interesata de productia albumului de debut.

 
Kumm
KUMM
Moonsweat March
Coperta compilatiei „sapte seri”, lansata in 2001, ce include piesa cu acelasi nume a formatiei Kumm

in februarie 2000, Kumm intra in studioul Glas Transilvan din Cluj pentru inregistrarea albumului de debut, inregistrare care va dura trei saptamani. Pe album vor aparea ca invitati Janitsek Bori la violoncel si Makkai David la contrabas. Dupa inregistrari, Meier Zsolt paraseste trupa, fiind inlocuit de Peto Zoltan, care devine astfel membru permanent al formatiei. Datorita dezavantajului pe care il reprezenta faptul ca Oigan canta si la chitara si la bas, Kumm vor mai coopta un component inainte de lansarea albumului, pe basistul Keresztes Levente.

Albumul, care contine zece piese si o melodie bonus („Ce si cum”), este lansat oficial in aprilie. Avea sa primeasca premiul pentru cel mai bun debut al anului 2000 din partea revistei Musical Report si sa fie nominalizat la sectia „Cel mai bun album alternativ” la Premiile industriei muzicale romanesti.

in vara, trupa este invitata la mai multe festivaluri (printre care Sarvar, in Ungaria) iar in toamna, participa la festivalul Posada Rock. Aici avea sa se filmeze de catre postul TVR 2 si videoclipul singurei piese in limba romana de pe album, „Ce si cum”. Tot in toamna, formatia primeste o invitatie neasteptata la un festival din Praga.

in martie 2001, Kumm compun o piesa noua in limba romana, care avea sa fie inclusa pe o compilatie (lansata ulterior in iunie), impreuna cu alte piese ale mai multor formatii romanesti de rock alternativ, precum Nightlosers, Luna Amara sau Implant Pentru Refuz. Piesa se numea „sapte seri” si a fost inregistrata impreuna cu o varianta noua la „Marty”, a patra piesa de pe albumul de debut. Aceeasi piesa va fi si subiectul celui de-al doilea clip al trupei, care va ajunge in top zece la MCM Romania.

Kovacs si Oigan formeaza intre timp, impreuna cu Dan Byron (voce si flaut) proiectul Naked Lunch, proiect care avea sa reinvie periodic pentru cateva concerte in diverse cluburi. Erau interpretate mai ales cover-uri (de la Led Zeppelin pana la Björk), dar si piese ale „trupei mama”, Kumm.

Tot acum incep primele colaborari cu teatrul. Kovacs compune si canta live muzica pentru spectacolul „Ithaca Dream”, iar in septembrie toata trupa apare alaturi de actrita Ramona Dumitrean in spectacolul-concert „Apocalipsa dupa Martha”, produs de Centrul Cultural Francez Cluj.

In noiembrie, Dan Byron este cooptat solist vocal. Prima sa aparitie pe scena alaturi de Kumm avea sa se produca in decembrie.

Dupa ce Byron si Oigan compun muzica pentru scurt-metrajul „After leaving” in regia lui C. Carcu, formatia intra in studio in februarie 2002, pentru a inregistra al doilea album.

Confuzz
Cel de-al doilea album al formatiei, Confuzz, este lansat in iunie 2002, fiind promovat mai intai prin concerte in cluburi iar apoi la mai multe festivaluri: la Cluj (Zilele Clujului), Bucuresti (Fête de la Musique) si Budapesta (Pepsi Sziget).

Spre deosebire de primul album, cele mai multe piese de pe Confuzz sunt in limba romana. Stilul muzical al formatiei se indreapta spre rock alternativ, combinat cu etno si momente psihedelice de improvizatie. Pe album apar ca invitati Andrei Oloieri (acordeon) si Florin Romascu (percutie). in acelasi timp, patru membri ai trupei (Csergo Dominic, Peto Zoltan, Oigan si Byron) compun muzica si joaca in spectacolul „Paine, orbi si saxofoane”.

in toamna anului 2002 se filmeaza al treilea videoclip, la piesa „1000 de chipuri”, in regia lui Szakats Istvan si avandu-l ca invitat pe actorul Sebastian Marina..

Primele luni are anului 2003 aveau sa ii gaseasca pe unii din membrii trupei implicati in alte proiecte. Kovacs scrie din nou muzica de teatru si este invitat sa cante pe primul album al trupei Luna Amara , Asfalt ( pe piesa „Rosu aprins”), in timp ce Byron si Domi incep proiectul Urma, inregistrand si un album numit Nomad Rhymes. Din primavara, casa de discuri franceza Musea Records preia pentru distributie internationala cele doua albume de studio ale formatiei.

in aprilie, Kumm participa la Festivalul Iuliu Merca, ocazie cu care face primul cover dupa o piesa romaneasca („Raul” a celor de la Semnal M). Ulterior vor urma mai multe concerte la diverse festivaluri din Pitesti, Cluj si Targu Mures.

in toamna, trupa este preluata de casa de discuri italiana Cramps Records, care le asigura promovare si distributie la nivel mondial. Tot in aceeasi perioada, saxofonistul Peto Zoltan se retrage definitiv din formatie, si este inlocuit de Mihai Iordache (ex-Sarmalele Reci, ex-Timpuri Noi). Bateristul Csergo Dominic se retrage si el pentru o perioada, fiind inlocuit temporar de Lorant Antal. in aceasta formula, trupa intra in studio si inregistreaza cinci piese in limba engleza, dintre care patru vor fi incluse pe EP-ul Yellow Fever, care avea sa fie lansat pe 5 decembrie la Sala Palatului, in Bucuresti. in aceeasi perioada, se filmeaza cel de-al patrulea videoclip Kumm, la piesa „Butterflies”.

Angels & Clowns
in primele doua luni ale anului 2004, este finalizat materialul pentru cel de-al treilea album de studio. impreuna cu casa de discuri italiana se stabileste reinregistrarea a doua piese mai vechi pentru publicul international („1000 de chipuri”, care avea sa fie inregistrata in italiana si engleza, respectiv „Dictionary”). Componentii Kumm petrec luna martie in studio, inregistrand, pe langa piesele noi, si mult mai vechea „Red Coffee”, care aparuse pe primul demo inregistrat de catre formatie. „Angels & Clowns” este piesa care va da titlul albumului; ea va fi, de asemenea, prima piesa Kumm care va ocupa locul 1 intr-un top. Pe album mai sunt invitati Urszui Kalman la acordeon si vioara, Bondor Robert la tabla si, pentru prima oara, un cvartet de corzi.

in vara are loc primul turneu al formatiei in Italia. La festivalul Gondola d"Oro de la Venetia, piesa „Mille Facce” (varianta italiana a piesei „1000 de chipuri”) obtine premiul pentru cea mai buna piesa rock. La intoarcerea in tara, basistul trupei, Keresztes Levente, isi anunta retragerea din muzica in favoarea arhitecturii, astfel incat la cea de-a doua editie a festivalului Stufstock, trupa apare pentru prima oara pe scena cu noul basist, Utu Pascu (Blazzaj/BAU). in noua formula, trupa avea sa plece din nou in Italia, pentru trei saptamani.

in februarie 2005, cel de-al treilea album al trupei, Angels & Clowns, este lansat in mod oficial, mai intai in Bucuresti, apoi in mai multe orase din tara. Piesa titlu intra in topurile radio, contribuind astfel la cresterea numarului fanilor Kumm. Tot in primavara, membrii trupei sustin primul mini-turneu de patru concerte in Germania, ocazie cu care fac cunostinta cu Anja Strub, care avea sa le devina impresar in strainatate.

Dupa ce participa la mai multe festivaluri din tara (Peninsula, Stufstock), trupa sustine inca un concert in Germania, care va fi ultimul alaturi de solistul vocal Byron, acesta parasind formatia in luna septembrie. in timp ce incearca sa gaseasca un nou solist vocal, membrii formatiei se impart intre compunerea pieselor pentru viitorul album si propriile proiecte: Kovacs si Iordache canta alaturi de Luna Amara (ultimul chiar apare ca invitat pe albumul Loc lipsa, piesa „Din valuri ard”). Iordache sustine si concerte cu grupul sau de jazz din care fac parte acum si Oigan si Utu Pascu. Csergo Dominic lanseaza alaturi de Urma albumul Anger as a Gift, si apoi renunta la proiect.

in luna noiembrie incep repetitiile cu Catalin Mocan, actor si solist vocal al trupei Persona din Timisoara, care, dupa putina vreme, devine membru oficial al formatiei.

Different Parties
Kumm in 2006. De la stanga la dreapta: Kovacs Andras, Oigan, Catalin Mocan, Iordache, Utu Pascu, Csergo Dominic.

La sfarsitul lunii ianuarie 2006 au loc primele concerte Kumm in noua formula. Trupa va intra ulterior in studio si va inregistra in martie si aprilie cel de-al patrulea album de studio, Different Parties. Pe album apar ca invitati Meda ( voce pe „Evil Eye” si „Different Parties”) si chitaristul de jazz Sorin Romanescu („Blue Screens & X–Rays” si „One For Each Day”). Different Parties avea sa fie considerat drept cel mai indraznet album al trupei de pana atunci din punct de vedere instrumental.

Trupa pleaca in cel de-al doilea turneu in Germania, care dureaza trei saptamani si are zece concerte - ultimele trei fiind sustinute la Berlin. intorsi in tara, Kumm fac un miniturneu de vest (Timisoara, Arad, Oradea) si se pregatesc pentru lansarea oficiala a albumului, care are loc pe 2 iunie in Bucuresti

in luna martie 2007, dupa o serie de concerte sustinute in tara, membrii trupei incep cel de-al treilea turneu in Germania, care va dura trei saptamani si in cadrul caruia Kumm va canta in orase precum Berlin, Stuttgart, Ulm, Karlsruhe, Freiburg. intorsi in tara, Kumm continua concertele din cluburi si participa in vara anului 2007 la numeroase festivaluri (Fête de la Musique, Rock"n"Coke Festival, Festivalul scoala Ardeleana, Cramps Festival, Peninsula). in paralel, formatia incepe lucrul la cel de-al cincilea album de studio.

Pe 29 octombrie 2007, Kumm a sarbatorit implinirea a zece ani de la infiintare, in cadrul evenimentului KUMM - 10 ani si 1000 de Chipuri, printr-un concert sustinut la Opera Romana, avandu-i drept invitati pe Luna Amara, Timpuri Noi, ZOB, Travka, Ada Milea si The Moood. Fiecare trupa a interpretat cate o piesa din repertoriul propriu si o piesa Kumm. La eveniment au fost prezenti si fostii membri ai formatiei.

in decembrie 2007, basistul Utu Pascu paraseste formatia, fiind inlocuit in ianuarie 2008 de Sorin Erhan (Urma).

Pe 16 august 2008, Kumm a concertat in cadrul festivalului Sziget de la Budapesta, Ungaria, fiind singura trupa romaneasca invitata. A fost cea de-a doua participare la Sziget, dupa cea din 2002.

Pe 6 martie, Oigan a lansat primul sau album solo, intitulat Sex with Onions. Concertul a avut loc in Silver Church si i-a avut ca invitati pe colegii din Kumm, Mihai Iordache si Csergo Dominic, pe Alexei „Aliosa” turcan (ex-Travka), pe Andrei Filip (Timpuri Noi, L"Orchestre de Roche, The Mono Jacks, RedRum) si pe Forrest (ZOB).

Pe 12 martie 2009, Kumm au primit premiul revistei Actualitatea Muzicala a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, pentru sectiunea rock, pentru anul 2008.

Pe data de 30 mai 2009, s-a anuntat oficial plecarea bateristului Csergo Dominic si inlocuirea sa cu Paul Ballo (Go to Berlin, The Amsterdams).

Far From Telescopes
Pe 14 august 2009, Kumm au lansat videoclipul la piesa „Morsa” (varianta in limba romana a piesei „Man in a Can” de pe cel de-al cincilea album de studio). Videoclipul a fost proiectat in timpul concertului pe care trupa l-a sustinut in clubul El Grande Comandante din Bucuresti.

Lansarea oficiala a albumului Far From Telescopes a avut loc pe 30 octombrie 2009, in clubul Silver Church din Bucuresti, si a fost precedata de o conferinta de presa ce a avut loc pe 22 octombrie, la Clubul taranului Roman. Albumul a fost lansat si la Timisoara si Cluj, pe 5, respectiv 6 noiembrie 2009.

Pe album apare ca invitata Rozie, o buna prietena de-a trupei, pe piesa „Pink Baloon”. O alta colaborare este cea cu corul de copii Meloritm, la piesa „Fishing in the Swimming Pool”. Un fapt demn de mentionat este ca vocea lui Byron, fostul solist al trupei, apare pe „Mister Superman”.

Albumul Far From Telescopes este produs sub licenta proprie. inregistrarile au fost facute in studioul Vita de Vie, avandu-l ca inginer de sunet pe Gabi „Pipai” Andries si au fost masterizate in studioul Mastervargas, New York. Albumul a fost lansat si pe iTunes pe data de 11 ianuarie 2010.


Membri actuali
Catalin Mocan - voce (2005-prezent)
Eugen Nutescu (Oigan) - chitara, voce, muzicuta (1997-prezent)
Kovacs Andras - clape (1997-prezent)
Mihai Iordache - saxofon (2003-prezent)
Sorin Erhan - bass (2008-prezent)
Paul Ballo - tobe (2009-prezent)

Fosti membri
Meier Zsolt (1997–1999) - saxofon
Pap Joco (1997-2000) - tobe
Csergo Dominic (1999-2009) - tobe
Keresztes Levente (2000-2004) - bass
Dan Byron (2001-2005) - voce
Peto Zoltan (2000-2003) - saxofon
Utu Pascu (2004-2008) - bass


SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1955 - Perez Prado a ajuns no.1 în topurile single britanice cu „Cherry Pink and Apple Blossom White”. Cunoscut ca și „Regele Mamboului”, melodia sa instrumentală a fost tema din filmul „Underwater” în care Jane Russell poate fi văzută dansând pe „Cherry Pink”. 

1959 - Buddy Holly ajunge pe locul 1 în topurile single din Marea Britanie cu melodia lui Paul Anka “It Doesn"t Matter Anymore”. Hitul a stat 6 săptămâni în poziția de lider după moartea lui Holly. 

1961 - Bob Dylan apare în albumul lui Harry Belafonte, “The Midnight Special”, cântând la muzicuță în piesa “Calypso King”;Dylan a fost plătit cu această ocazie cu 50 $ pentru prima lui ședință de înregistrare.

1961 - Del Shannon începe șirul de 4 săptămâni ca no. 1 în clasamentele single americane cu “Runaway”, un no.1 și în Marea Britanie. Del a fost primul artist care a avut succes cu un hit al trupei Beatles în Statele Unite , cu propria versiune a piesei “From Me To You”. 

1965 - Managerul trupei Beatles, Brian Epstein, câștigă “premiul cel mare” pentru un album, când a dat publicității în săptamânalul muzical britanic “Melody Maker” scrisoarea prin care informa cititorii publicației că Paul McCartney a cântat la chitara principală în piesa “Ticket To Ride”.

1965 - Wayne Fontana și The Mindbenders urcă pe locul 1 în topurile single americane cu “Game Of Love”, ocupând poziția secundă în Marea Britanie. Wayne și-a luat numele de DJ Fontana , bateristul lui Elvis Presley. Eric Stewart, chitaristul formației The Mindbenders s-a alăturat mai apoi celor de la Hotlegs și 10CC. 

1968 - Noua casă de producție a trupei Beatles, Apple Records , a refuzat oferta de a semna un contract cu proaspătul artist David Bowie.

1968 - După ce s-a distrat pe cinste la o petrecere de zi de naștere, Keith Moon, bateristul trupei The Who a ajuns cu mașina sa marca Lincoln în piscina unui hotel Holiday Inn.

1968 - Louis Armstrong urcă pe poziția fruntașă în topurile din marea britanie cu single-ul “What A Wonderful World / Cabaret”. La cei 69 de ani, Armstrong a devenit cel mai în vârstă artist care s-a clasat vreodată pe locul 1 în clasamentele britanice.

1971 - Crosby Stills Nash & Young ocupă locul 1 în topurile albumelor americane cu “4 Way Street”. 

1972 - S-a lansat în Statele Unite controversatul single a lui John Lennon, “Woman Is the Nigger of the World”. Cântecul a ajuns pe poziția 57, în ciuda faptului că practic toate posturile de radio din țară au refuzat să-l difuzeze. În 1967, Yoko Ono rostise această propoziție într-un interviu dat unei reviste, iar Lennon a explicat mai târziu că dorea să atragă atenția opiniei publice că femeile meritau o poziție mai înaltă în societate. 

1975 - Interpretul și textierul britanic în vârstă de 27 de ani Peter Ham de la Badfinger s-a sinucis spânzurându-se în garajul din locuința sa Surrey. Ham a fost co-autor al piesei “Without You”, împreună cu colegul său de trupă Tom Evans ( care s-a sinucis și el mai târziu). În 1973, melodia a câștigat un premiu Ivor Novello la categoria Cântecul Anului, ulterior fiind un hit pentru Harry Nilson și Mariah Carey. Ham a fost membru fondator al trupei The Iveys, ulterior Badfinger, care a semnat un contract cu casa de producție Apple a celor de la Beatles. Primul lor hit “Come And Get It” a fost compus de Paul McCartney.

1976 - Led Zeppelin cunosc succesul cu “Presence”, cel de-al 6-lea lor album ajuns no.1 în Marea Britanie, clasat de asemenea pe locul 1 în State.

1976 - “Wings At The Speed Of Sound” a urcat pe poziția 1 în topurile albumelor americane. Este al 5-lea no. 1 a lui Paul McCartney după Beatles.

1976 - Paul și Linda McCartney și-au petrecut seara cu John Lennon în apartamentul acestuia din New York Dakota, vizionând la televizor emisiunea Saturday Night Live. Producătorul show-ul,Lorne Michaels, le-au făcut propunerea ca Beatles să vină la studio și să cânte live 3 melodii. Lennon și McCartney s-au gândit să ia un taxi, dar au considerat că sunt prea obosiți. Aceasta a fost ultima dată când Lennon și McCartney au fost împreună.

1979 - Cântecul “Georgia On My Mind” a lui Ray Charles a fost proclamat cântecul oficial a statului Georgia. 

1981 - Cei de la New Order încep lucrul la primul lor album în studiourile Strawberry din Stockport, Anglia. 

1982 - Status Quo ajung din nou pe locul 1 cu “1982”, cel de-al 4-lea lor album de top din clasamentele britanice. 

1984 - Jerry Lee Lewis se căsătorește pentru a șasea oară cu tânăra de 22 de ani, Kerrie McCarver. 

1984 - Trupa R.E.M. dă startul turneului britanic de 7 concerte la clubul The Tin Can din Birmingham, Anglia, fiind primul turneu complet al trupei în Marea Britanie. 

1990 - Personalul tehnic care-l însoțea pe Roger Waters în turnee a descoperit o bombă neexplodată din al doilea război mondial în timp ce montau scena pentru concertul lor intitulat “The Wall” susținut în Piața Potsdamer din Germania. 

1992 - David Bowie se căsătorește în Elveția cu modelul și actrița de origine somaleză Iman.
 
1995 - Oasis lansează “Some Might Say” care a adus trupei primul lor single no.1 în topurile britanice.

2003 - S-au pus bazele primului clasament oficial al melodiilor descărcate de pe internet după ce 5 mari companii de înegistrări - EMI, Warners, Sony, BMG și Universal au conlucrat la organizarea Zilei Downloadurilor Digitale. Peste 150.000 de utilizatori de calculatoare au descărcat 1,1 milioane de piese. În clasamentul Net Parade Top 3 s-au situate : Tatu pe 3 cu “All The Things She Said”, pe 2- “Clocks” al celor de la Coldplay și pe locul 1 Christina Aguilera cu piesa “Beautiful”.

2004 - Marion "Suge" Knight, fondatorul companiei de producție Death Row Records, a fost eliberat din închisoarea statală Mule Creek din California după ce a executat o pedeapsă de 10 luni pentru încălcarea eliberării condiționate ca urmare a atacului său săvârșit în 1997. Knight a fost trimis din nou la închisoare pe 4 august pentru încălcarea unei a doua eliberări condiționate, după ce în 2003 a lovit cu pumnul un agent de parcare în fața unui club de noapte. 

2005 - Solistul american Akon urcă în fruntea topurilor albumelor britanice cu “Trouble”. Mariah Carey s-a clasat prima în topurile albumelor americane cu “The Emancipation of Mimi”.

2007 - Sheryl Crow a declarat că ar trebui instituită o interdicție de a se folosi prea multă hârtie igienică ca măsură de protejare a mediului înconjurător. Cântăreața a sugerat folosirea "doar a unui pătrat pentru fiecare vizită la toaletă, cu excepția, desigur, a situațiilor nedorite în care sunt necesare 2 sau 3 pătrățele". Crowe a făcut acest comentarii pe site-ul său oficial după încheierea turneului său la bordul unui autobuz care folosea biogas pe post de combustibil, pentru a conștientiza populația în legătură cu efectele schimbărilor climei. Crow a mai lansat o linie vestimentară pe care ea a numit-o "manșeta-mâneca pentru servirea mesei"; aceasta este detașabilă, putând fi înlocuită cu o alta după ce s-a folosit la ștergerea gurii utilizatorului.

2007 - The Arctic Monkeys au vândut încă din prima zi în magazinele britanice 85.000 de exemplare ale noului lor album intitulat “Favourite Worst Nightmare”, ceea ce a dus la nominalizarea sa la titlul de cel mai rapid album nou lansat pe piață al anului.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact