Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

HOROSCOP

Home » Legende Rock » J » Jeremy Spencer
Facebook   Twitter   email

Membru in perioada de inceput a formatiei Fletwood Mac, chitaristul de slide Jeremy Spencer a lasat in urma o mostenire muzicala frumoasa (chiar daca limitata), fiind cunoscut mai mult pentru retragerea sa brusca din grup pentru a se alatura unei secte religioase.

Spencer s-a nascut in West Hartlepool, Anglia la 4 Iulie 1948. A inceput studiul pianului la varsta de 9 ani, la 15 ani trecand la chitara pentru a rivaliza cu idolii sai rock&roll; in anul urmator il descopera pe Elmore James care il influenteaza cel mai puternic. In 1967 Spencer devine al patrulea membru al trupei, pe atunci in dezvoltare, Fleetwood Mac si se concentreaza pe chitara slide, acompaniind uneori si la pian. Spencer a fost un membru important pentru soundul blues-rock al grupului de pe albumele Fleetwood Mack din 1969 si English Rose din 1969. Parodiile stilurilor incipiente de rock&roll si ale artistilor respectivi realizate de Spencer, un talentat impresionist muzical, au fost cateodata incorporate in showurile formatiei; in 1970 Spencer lanseaza un LP care ii poarta numele si care contine parodii ale stilului rockabilly -specific anilor 50-, ale baladelor pentru adolescenti, ale surf-rockului, Elvis, psihedelic si chiar ale pieselor Fleetwood Mac. In acelasi an, Kiln House avea sa fie ultimul album Fleetwood Mac pe care a figurat si Spencer.
Fleetwood Mac
Fleetwood Mac

La inceputul lui 1971, cu cateva ore inaintea concertului Fleetwood Mac la Los Angeles din cadrul unui turneu in Statele Unite, Spencer a disparut fara a da de stire; 5 zile mai tarziu, politia l-a gasit la sediul unei secte crestine numite "The Children of God" careia Spencer i se afiliase dupa ce fusese abordat pe strada. Oarecum religios dintotdeauna, Spencer a dezvaluit mai tarziu ca se simtise neimplinit din punct de vedere spiritual la inceputul perioadei de succes a grupului; cu toate acestea, plecarea sa brusca a pus grupul in incurcatura. Nu numai ca au trebuit sa il recheme pe Green pentru a finaliza turneul, ci au si intrat intr-o criza de identitate care nu avea sa fie rezolvata in urmatorii ani, in absenta lui Green, Spencer fiind principala piesa de legatura cu trecutul blues-rock al formatiei.

Intre timp Spencer a reaparut in 1973 cu un nou album, Jeremy Spencer & The Children, la labelul CBS; avand influente de psihedelic si folk-rock, materialul era dedicat in totalitate credintei sale nou-gasite. In 1975 Spencer se intoarce la Londra si infiinteaza o formatie de blues-rock numita Albatross, care ii avea in componenta si pe alti membri ai sectei; in 1979 lanseaza inca un album solo la casa de discuri Atlantic, intitulat Flee. Desi Spencer a ramas tacut din punct de vedere discografic, a continuat sa cante si mearga in turnee, devotandu-si mare parte din timp scopurilor caritabile.
Pe masura ce mileniul se apropia de sfarsit, Spencer a fost in turneu in India de 3 ori (1995, 1998 si 2000), a lucrat la materialul pentru un album instrumental si a ramas un membru activ al "The Family" (cum aveau sa fie mai tarziu numiti "The Children of God"). Apoi, in mod neasteptat, in 2006, dupa o absenta de 30 de ani din studioul de inregistrari Spencer a reaparut cu un album sub labelul Blind Pig Records, impresionantul "Precious Little" (albumul a fost licentiat de Bluestown Records din Norvegia, care l-a lansat initial), sugerand ca povestea muzicala a lui Spencer e departe de a se fi terminat.

Editor: Răzvan Bercea
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1955 - Cei de la Billboard au raportat că, pentru prima dată de la introducerea lor în 1949, single-urile cu 45 rpm au depășit ca vânzări pe cele standard de 78rpm, utilizate anterior.

1958 - Perry Como ajunge no.1 în topurile single din Marea Britanie cu “Magic Moments”, al doilea no.1 la rând pentru compozitorii Burt Bacharach și Hal David. A rămas în poziția de lider timp de opt săptămâni.

1964 - The Beatles au lucrat la mixajele finale pentru piesele “Can"t Buy Me Love” și “You Can"t Do That“. Single-ul, care a fost lansat în luna următoare, a dominat topurile din întreaga lume.

1965 - Chitaristul Jimmy Page lansează single-ul solo "She Just Satisfies” în Marea Britanie.În acesta, Page a cântat la toate instrumentele, cu excepția tobelor. A contribuit la producerea melodiei, cât și la interpretarea vocală.

1966 - Nancy Sinatra ajuge în fruntea topurilor single din Statele Unite cu “These Boots Are Made For Walking”, single care a ajuns no.1 și în Marea Britanie. 

1966 - Albumul “Rubber Soul” al trupei The Beatles a ajus lider al topurilor albumelor din SUA, fiind al șaptelea album al trupei care se clasează în partea superioară a clasamentelor americane.

1966 - David Bowie & The Buzz au concertat la The Corn Exchange din Chelmsford, Anglia.

1969 - Peter Sarstedt începe seria de patru săptămâni ca no.1 în topurile single din Marea Britanie cu “Where Do You Go To My Lovely?”.

1973 - În timpul unui turneu de 9 concerte a trupei Rolling Stones prin Australia și Noua Zeelandă, aceștia au concertat în prima din cele două seri, la The Royal Randwick Racecourse din Sydney. 

1977 - Sherman Garnes de la Frankie Lymon And The Teenagers, a murit în timpul unei operatii pe cord. (în 1956 a ajuns no.1 în topurile britanice și no.6 în cele americane cu “Why Do Fools Fall In Love”).

1977 - The Eagles au ajuns no.1 în topurile single din Statele Unite cu “New Kid On Town”, fiind a treia melodie a grupului care ajunge no.1 în Statele Unite și pe locul 20 în topurile din Marea Britanie.

1979 - În timpul unui proces dintre Sex Pistols și managerul lor, Malcolm McLaren, a fost dezvăluit faptul că trupa a primit doar 30.000 lire (51.000 dolari) si nu suma de 800. 000 lire (1.36 milioane dolari) cât au câștigat ei.

1979 - Magazine au concertat în primul din seria de 12 spectacole a turneului Sussex University din Marea Britanie.

1980 - După ce i-a văzut pe U2 concertând la Dublin pe National Boxing Stadium în fața a 2.400 de oameni, Rob Partridge și Bill Stewart de la Island Records din Marea Britanie au oferit trupei un contract de înregistrare.

1983 - Albumul “Thriller” a lui Michael Jackson a ajuns no.1 in topurile albumelor din Statele Unite.A fost unul dintre cele mai de succes albume din toate timpurile, vânzându-se în peste 50 de milioane de exemplare.

1983 - U2 au concertat în primul din seria de 29 de concerte din Marea Britanie în cadrul turneului War, la The Caird Hall in Dundee, Scoția. Au fost secondați de cei de la The Nightcaps.

1984 - Frankie Goes To Hollywood s-au bucurat de cele patru săptămâni de ședere în fruntea topurilor single din Marea Britanie cu “Relax”.

1990 - Sinead O"Connor a ajuns no.1 în in topurile single din Marea Britanie cu “Nothing Compares 2 U”.Versiunea modificată a lui Prince a fost deasemenea un hit no.1 în alte 18 țări.

1994 - Toni Braxton intră în poziția de lideră a topului albumelor din Statele Unite cu “Toni Braxton”.

1997 - Compozitorul american Ben Raleigh moare într-un incendiu produs în bucătăria sa după ce i-a luat foc halatul de baie în timp ce gătea.El a fost co-autor la “Scooby Doo Where Are You” si “Tell Laura I Love Her”.

1997 - Peter Andre își începe turneul de 26 de concerte din Marea Britanie la Preston Guild Hall.

2000 - Lonestar stă 2 săptămâni în fruntea topurilor single americane cu “Amazed”.
 
2001 - Câștigătorii din acest an ai Brit Awards i-au inclus pe Coldplay, la categoriile cel mai bun grup britanic și cel mai bun album britanic cu “Parachutes”;Robbie Williams a câștigat premiul pentru cel mai bun artist britanic si cel mai bun single cu “Rock DJ”,Sonique a fost desemnată drept cea mai bună cântăreață britanică, iar cel mai bun număr de dans a fost ales cel al lui Fat Boy Slim. A1 a câștigat premiul pentru debut britanic, iar Westlife a obținut premiul pentru cea mai bună piesă pop. Eminem a luat premiul pentru cel mai bun solist international , iar U2 cel pentru contribuția adusă muzicii. 

2001 - The Darkness și-au facut debutul live concertând la Camden HQ. A fost un spectacol organizat pentru strângerea de bani pentru familia fostului coleg de trupă a lui Ed din vechea trupă Q-Sling care se sinucisese la începutul lunii.

2005 - Soția chitaristului de la Status Quo, Rick Parfitt, a fost dusă de urgență la spital, după ce și-a tăiat venele la încheieturile mâinilor într-o tentativă de suicid, după ce un ziar de duminică publicase un articol susținând că Rick o înșela.

2006 - S-a născut compozitorul și cântărețul hawaiian Jack Johnson, care a ajuns no.1 în topurile albumelor din Marea Britanie cu “In Between Dreams”.

2008 - Doi dintre vechii membrii ai trupei masculine britanice Busted s-au prezentat la tribunal, pretinzând suma de 10 milioane de lire din drepturi de autor neîncasate. Ki McPhail și Owen Doyle au pretins că au scris cântecele cu James Bourne and Matt Willis când s-a fondat grupul în 2001, dar că au fost siliți să renunțe la drepturile lor în urma amenințărilor primite după ce au fost concediați din cadrul trupei pe la sfârșitul anului.Dintre acele cântece amintim “Year 3000” și “What I Go To School For”, care mai târziu au devenit hiturile grupului.

2009 - O versiune de 10 minute a melodiei “Revolution 1" a trupei Beatles a fost postată ilegal pe internet, oferind fanilor o audiție nemaiauzită a înregistrărilor de pe albumul White. Doar 2 copii au fost făcute la terminarea înregistrării cântecului pe 4 iunie 1968. O copie a fost luată de la studio de Lennon în acea zi, iar cealaltă a rămas la studio. Nu se știe nici care dintre copii a fost postată, nici cine ar fi achiziționat-o.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact