1946 - Petula Clark a debutat la televiziunea britanică la vârsta de 13 ani, apărând la seria de emisiuni Cabaret TV. Clark și-a început cariera ca invitată la emisiuni radio când avea doar 9 ani, jucând în primul ei film în anul următor. “Put Your Shoes On Lucy” a fost lansarea ei de debut în 1949, iar “The Little Shoemaker” a devenit primul ei hit în topurile britanice în 1954. 

1959 - Moare la vârsta de 43 de ani Billie Holiday într-un spital din New York ca urmare a unei ciroze hepatică cauzată de o perioadă lungă de abuz de alcool. (În timp ce se afla sub arest pentru posesie de heroină, cu polițiștii aflați la ușa camerei sale). În ultimii ani de viață, a fost treptat înșelată cu privire la veniturile sale, la moartea ei având în cont doar 0,70 $.

1965 - În timpul turneului în Marea Britanie, The Rolling Stones au concertat la The Guildhall din Portsmouth, având suportul formațiilor The Walker Brothers și Steam Packet.

1967 - Saxofonistul și compozitorul american de jazz John Coltrane moare de cancer la ficat în spitalul Huntington Hospital din Long Island, New York, la doar 40 de ani. A colaborat cu Miles Davis, Dizzy Gillespie. În 1964, a lansat albumul “A Love Supreme”.

1967 - S-a lansat în Stastele Unite single-ul “All You Need Is Love / Baby You"re A Rich Man” (având titlul original “One Of The Beautiful People”) al celor de la Beatles. Acesta a devenit cel de-al 14-lea no.1 al trupei în topurile americane.

1968 - Filmul de desene animate Yellow Submarine are premiera la The London Pavilion. Membrii Beatles au avut o scurtă apariție în film, dar nu au realizat dublajul propriilor voci în rolul jucat de ei.

1971 - John Lennon și Yoko Ono au apărut în talk show-ul nocturn de pe BBC, intitulat Parkinson, în care John a admonestat mass media britanică pentru că au făcut-o "urâtă" pe Yoko și că ea ar fi dus la destrămarea trupei Beatles.

1972 - O bombă a explodat sub dubița cu echipamente a formației The Rolling Stones în Montreal, lucru pus pe seama separatiștilor francezi. Fanii supărați au protestat aruncând cu sticle și pietre după ce s-a descoperit că 3.000 de bilete la spectacol erau false.

1975 - Bob Marley și The Wailers au cântat în prima din cele 2 seri de concerte de la The Lyceum din Londra, ambele spectacole fiind înregistrate pentru albumul live lansat în luna noiembrie, pe care se afla și single-ul ”No Woman No Cry”.

1976 - Demis Roussos ajunge pe locul 1 în topurile single din marea Britanie cu “The Roussos Phenomenon EP”. A fost singurul hit de top al cântărețului grec în clasamentele britanice și singurul său EP din vârful topurilor anilor ‘70.

1978 - Simple Minds debutează live la The Satellite Club din Glasgow.

1979 - Gary Moore părăsește trupa Thin Lizzy în timpul turneului prin Statele Unite, fiind înlocuit de fostul chitarist al trupei Slick & Rich Kids, Midge Ure.

1982 - Irene Cara urcă în fruntea topurilor single britanice cu “Fame”, inspirat din serialul TV despre drama dintr-o școală din New York. Cara (care a interpretat rolul Coco Hernandez în variant originală a filmului) a obținut premiul Oscar și un Glob de Aur pentru Cea mai Bună Melodie Originală.

1987 - The Ozzy Osbourne Band demarează turneul de 16 săptămâni prin închisorile din Statele Unite.

1992 - Metallica și Faith No More cântă pe stadionul RFK din Washington DC în deschiderea turneului American al celor de la Guns N" Roses.

1993 - Barbra Streisand ocupă prima poziție a clasamentelor albumelor amerticane cu “Back To Broadway”.

1993 - Formația Take That înregistrează primul succes când single-ul “Pray” ajunge liderul clasamentelor. A fost primul din seria de 8 single-uri de top no.1, devenind cea mai de success trupă de băieți britanică din anii ‘90.

1993 - U2 ajung pe locul 1 pentru a 5-a oară în topurile britanice cu albumul “Zooropa”, de aemenea un no.1 în clasamentele americane.

1993 - Guns N’ Roses concertează pe stadionul River Plata din Buenos Aires, Argentina, în fața a 80.000 de oameni, în ultimul show din cadrul turneului Use Your Illusion. Un punct de atracție al serii a fost bateristul britanic Cozy Powell care a cântat la tobe cu Matt Sorum, costumat într-un băiat care livrează pizza Domino.

1995 - Robbie Williams părăsește trupa Take That. Grupul avusese 6 single-uri și 2 albume ajunse în fruntea topurilor britanice când Robbie a părăsit grupul.

1996 - Chas Chandler moare la vârsta de 57 de ani la spitalul Newcastle General din Anglia, unde era internat pentru efectuarea de analize pentru un presupus anevrism aortic.El a fost basistul trupei The Animals și managerul lui Slade, Nick Drake și Jimi Hendrix.

1997 - Aflat în turneul său European, Michael Jackson concertează pe stadionul Wembley din Londra. Costul unui bilet era de 26.75 lire.

1999 - Kevin Wilkinson, bateristul lui Howard Jones, s-a spânzurat la vârsta de 41 de ani. A mai lucrat de asemenea cu China Crisis, Holly and the Italians, Squeeze și The Waterboys.

2003 - Câteva din marile personalități din industria muzicală și staruri ale muzicii din Hong Kong au fost arestate ca urmare a unei anchete legate de acte de corupție din industria muzicală după ce au existat acuzații de falsificare a unor poziții în clasamentele și ale unor premii muzicale. 

2004 - Jumătate din cei 4.500 de oameni din publicul prezent la concertul Lindei Ronstadt de la the Aladdin Resort and Casino din Las Vegas, au părăsit show-ul după ce solista a mai dedicat un bis regizorului și producătorului filmului “Desperado”,Michael Moore, și a încercat să convingă mulțimea prezentă să vizioneze filmul său Fahrenheit 9/11.

2005 - Moare muzicianul jamaican Laurel Aitken. Supranumit “Nașul stilului Ska”, piesa sa din 1958 intitulată “Boogie In My Bones”, a devenit prima lansare sub patronajul casei de discuri Island Record și primul no.1 în topurile jamaicane timp de 11 săptămâni.

2005 - R. Kelly staționează timp de 4 săptămâni în fruntea clasamentelor albumelor americane cu “TP.3 Reloaded”.

2008 - Un plan al Uniunii Europene prevedea ca starurile rock și muzicienii de studio în vârstă vor continua să primească contravaloarea drepturilor de autor după înregistrările vechi pentru tot restul vieții. Interpreții și-au pierdut efectiv acest drept după vârsta de 50 de ani. Artiști veterani precum Sir Cliff Richard și Roger Daltrey s-au numărat printre cei care au militat pentru prelungirea termenului limită. UE a anunțat o schemă pentru drepturile de copyright care să dureze pe o perioadă de 95 de ani.
 classic and new rock online 24/7