1945 - Billborad a publicat primul clasament american al discurilor LP. Nat King Cole a ajuns no.1 cu “A Collection Of Favourites”. 

1956 - Les Baxter a început seria de 4 săptămâni ca no.1 în topurile single din Statele Unite cu “Poor People Of Paris” (un no.1 pentru Winifred Atwell în topurile britanice).Baxter a mai ocupat poziția 10 în topurile britanice în anul 1955 cu “Unchained Melody”. 

1958 - La 6.35 dimineața, Elvis Presley s-a prezentat la centrul de recutare din Memphis. De acolo, Elvis și încă doisprezece recruți au luat autobuzul către spitalul Kennedy Veterans Memorial Hospital unde cântărețul a fost înrolat în armată, primind plăcuța de identificare 53310761.  

1962 - The Beatles au concertat la Barnston Women’s Institute, taxa de intrare fiind de 7 șilingi și 6 pence (1.05 $).

1965 - The Beatles au continuat filmările la “Help!” în studiourile Twickenham din Anglia. Eu au înregistrat scenele din interiorul templului, inclusiv cea în care "se aruncă printr-o gaură din altarul de sacrificiu în apă". Această secvență a fost ulterior tăiată în favoarea scenei din piscină filmate în insulele Bahamas pe 23 februarie.

1966 - Simon și Garfunkel și-au făcut debutul în topurile single britanice cu “Homeward Bound”. Se spune că Simon a scris piesa în gara Farnworth , Widnes, Anglia, în timp ce aștepta un tren de noapte. O placă comemorativă este expusă în gară în amintirea acestui fapt, deși a fost de multe ori furată de către vânătorii de suveniruri. Cântecul descrie dorul de a se întoarce acasă, atăt la prietena lui de atunci, Kathy Chitty din Brentwood, Essex, Anglia, cât și în Statele Unite. Melodia a ocupat locul 5 și în topurile americane.

1967 - Pink Floyd a concertat în prima din cele două seri de concerte la The Ricky Club din Hounslow, Anglia.

1973 - Alice Cooper a ajuns no.1 în topurile albumelor din Marea Britanie cu “Billion Dollar Babies”. De asemenea un no.1 în topurile americane.

1973 - În timpul uui show a lui Lou Reed din Buffalo, New York, un fan a sărit pe scenă și l-a mușcat pe Lou de fese.Bărbatul a fost dat afară din sala de spectacole , iar Reed și-a continuat mai departe show-ul.

1973 - The O"Jays au ajuns no.1 în topurile single din Statele Unite cu “Love Train”. 

1976 - Cântărețul travestit Wayne County a apărut în fața judecătorilor fiind acuzat de atac în urma unui incident din clubul new-yorkez CBGB. County l-a atacat pe cântărețul trupei Dictators, Handsome Dick Manitobe, cu un support de microfon, fracturându-i vertebra cervicală. 

1979- The Bee Gees au început seria de 2 săptămîni ca no.1 în topurile single din Statele Unite cu “Tragedy”, fiind al optulea no.1 în topurile americane. A fost de altfel no.1 și în topurile britanice.

1984 - Fondatorul trupei The Commodores, cântărețul Lionel Richie, a început seria de 6 săptămâni în fruntea topurilor single britanice cu “Hello”ajuns de asemenea no.1 în topurile din Statele Unite.

1985 - Melodia “Easy Lover” a lui Philip Bailey și Phil Collins a ajuns lidera topurilor single din Marea Britanie. Bailey a fost inițial vocalistul trupei Earth Wind & Fire. Phil Collins a fost producătorul, bateristul și interpretulul acestei piese.

1990 - Cântărețul Canadian Alannah Myles a stat 2 săptămâni ope locul 1 în topurile single din Statele Unite cu “Black Velvet”, un no.2 în topurile britanice.

1990 - Sinead O"Connor ajunge în fruntea clasamentului albumelor din Marea Britanie cu “I Do Not Want What I Haven"t Got”, pe care se afla single-ul “Nothing Compares To You”. A ajuns de asemenea no.1 în alte 13 țări și a stat șase săptămâni ca lider în topurile americane.

1991 - S-a renunțat la participarea trupei The Black Crowes ca invitați în turneul formației ZZ Top după ce aceștia l-au criticat de nenumărate ori pe Miller Beer, sponsorul turneului.

1992 - O instanță de judecată din Chicago a încheiat procesul intentat de grupul Milli Vanilli, prin aprobarea unui discount de 3$ (1.76 L) oricărei persoane care puteau dovedi că au cumpărat muzica grupului înainte de 27 noiembrie 1990, data izbucnirii scandalului. Milli Vanilli au câștigat în 1989 premiul Grammy pentru cel mai bun artist debutant după hituri ca “Blame it on the Rain” and “Girl, You Know It"s True”, în care au vândut 30 milioane de single-uri și 14 milioane de albume. Dar la sfârșitul anului 1990, interpreților li s-a retras premiul după ce s-a dovedit că ei nici nu cântaseră pe albumul Milli Vanilli . 

1997 - Cântăreț alături de trupa de muzică soul Harold Melvin & the Blue Notesdin Philladelphia, Harold Melvin moare la vârsta de 57 de ani. În anul 1972 a ocupat poziția a treia în topurile americane, iar în 1974 a fost no.9 în topurile britanice cu single-ul “If You Don’t Know Me By Know”, ca în 1973 să aibă success cu hitul “The Love I Lost”.

1998 - Cântărețul britanic Mark Morrison a fost închis pentru un an după ce a încercat să scape de pedeapsa de a efectua serviciul în folosul comunității. În schimb, l-a trimis pe îngrijitorul său Gabriel Mafereka care s-a dat a fi drept starul sub ochelarii de soare și cu părul strâns sub pălărie.

2000 - O companie de film a plătit 635.000 L (1.079.500 $) pentru peste 9 ore de film din anii 70 făcut de Yoko Ono. Acesta conținea secvențe cu Lennon fumând hașiș și vorbind despre părerile sale politice.

2000 - A avut premiera Aida în montajul lui Elton . Acesta i-a luat cântărețului 21 de zile pentru a scrie muzica și cinci ani pentru a produce spectacolul.

2001 - O porțiune din Autostrada 19 din Macon, Georgia a fost numită Duane Allman Boulevard, fiind locul în care chitaristul trupei Allman Brothers a decedat la 24 de ani în urma unui accident de motocicletă pe 29 octombrie 1971.

2002 - Gareth Gates a devenit cel mai tânăr artist solo care a avut succes în topurile britanice, poziționându-se pe primul loc cu melodia de debut “Unchained Melody”.Gates avea 17 ani și 255 de zile și și a ocupat locul 2 în cadrul concursului televizat “Pop Idol”. Aceasta a fost a 4-a oară când piesa a fost pe locul 1 în Marea Britanie.

2008 - În timpul unui turneu nord American, Bruce Springsteen și The E Street Band au concertat la The Schottenstein Center din Columbus, Ohio.

2009 - Bateristul trupei Motown, Uriel Jones, a murit la vârsta de 74 de ani în urma unor complicații după un atac de cord. Jones a cântat în multe piese ale trupei Motown, inclusiv “I Heard It Through the Grapevine” cu Marvin Gaye, “Cloud Nine” cu The Temptations, “I Second That Emotion” cu Smokey Robinson & the Miracles și “For Once In My Life” cu Stevie Wonder. 

2009 - Procurorul din procesul de rejudecare a cazului crimă în care a fost implicat Phil Spector a afirmat că acesta a fost "maniac diabolic" atunci când consuma alcool și "un bărbat foarte periculos când se află în preajma femeilor". Adjunctul districtual Truc Do a rugat jurații să-l găsească pe producătorul muzical vinovat de crima din anul 2003 împotriva actriței de la Hollywood, Lana Clarkson. În timpul pledoariei finale, aceasta l-a mai acuzat pe domnul Spector că a demonstrat "un sentiment voit de dispreț față de viața unui om".

 classic and new rock online 24/7