Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Nirvana, KISS printre nominalizatii la Rock and Roll Hall of Fame 2014
Facebook   Twitter   email
Ceremonia decernarii va avea loc in New York pe 10 aprilie, iar Nirvana, influenta trupa de grunge din Seattle fondata de Kurt Cobain si rockerii anilor "70 de la Kiss  au fost printre din cei 6 noi nominalizati la Rock and Roll Hall of Fame.
Cantaretii si compozitorii britanici Peter Gabriel si Cat Stewens, cantareata de folk-pop Linda Rondstadt si duoul Hall and Oates completeaza lista celor nominalizati pentru prestigiosul Hall of Fame, a carei ceremonie va avea loc in New York pe 10 aprilie.

Nirvana, infiintata la finele anilor "80 de chitaristul Curt Cobain si basistul Krist Novoselic, a adus muzica grunge la curentul muzical principal si a fost considerata trupa fanion a Generatiei X cu piese ca "Smells Like Teen Spirit" si "Come As You Are." Cobain s-a sinucis in 1994 la varsta de 27 de ani, iar trupa s-a desfiintat dupa doar trei albume de studio in 7 ani de cariera, in timpul careia a vandut 75 de milioane de albume in intreaga lume.
Ca si o explicatie la un eventual "...de ce asa tarziu", Nirvana a fost nominalizata in primul sau an de eligibilitate, deoarece un artist sau o trupa sa fie eligibili, Hall of Fame a stabilit ca ei sa aiba albumul lor de debut sau un single, cu cel putin 25 de ani in urma.

Kiss au socat lumea muzicii la mijlocul anilor "70 cu machiajul lor alb-negru, costumele lor picante si cu spectacolele lor elaborate. Piese ca  "Rock and Roll All Nite" au ajutat la definirea stilului hard rock-and-shock, ce continua sa se dezvolte si azi.

Peter Gabriel acum in varsta de 63 de ani, inainte sa inceapa o cariera solo ce a inclus hituri ca "Sledgehammer", a fost vocalistul si flautistul trupei de rock progresiv Genesis.

Cat Stevens pe numele sau real Yusuf Islam, a socat lumea rock in anii "70 cu vocea sa distincta si compozitii ca "Wild World" si "Moon Shadow". Mai tarziu s-a convertit la islamism si azi la 65 de ani combina muzica cu cauzele filantropice si humanitare.

Linda Ronstadt, cunoscuta ca "prima doamna a rockului", a fost o prezenta permanenta pe scena rock cu hituri ca "You"re No Good" din 1975. La 67 de ani nu mai paote canta din cauza bolii sale (Parkinson).

Daryl Hall and John Oates au atins maxima cunoastere de pe la sfarsitul anilor "70 si pana la mijlocul anilor "80 cu un amestec de  rock and roll si rhythm and blues. Au dominat topurile cu piese ca "Rich Girl", "Kiss on My List" si "Private Eyes."

Nominalizatii au fost votati de peste 700 de votanti ai fundatiei Rock and Roll Hall of Fame, insa au fost admise si voturi online de la fani ai trupelor pe care ei le considerau meritorii a fi incluse. Trei artisti din top5 alcatuit de fani vor fi inclusi in 2014.

"In acest an, nominalizatii Hall of Fame, au captat cu adevarat pasiunea fanilor", a declarat Joel Peresman, Presedinte al CEO al Fundatiei Rock and Roll Hall of Fame.

In acest an a mai fost inclusa la premiul pentru excelenta muzicala si trupa E Street Band, cea care-l acompaniaza pe Bruce Springsteen, au precizat reprezentatii fundatiei. 

Pentru premiul Ahmet Ertegun (fondatorul casei de discuri Atlantic Records), vor fi nominalizati pentru intreaga lor activitate managerul trupei Beatles, Brian Epstein, si Andrew Loog Oldham managerul celor de la The Rolling Stones.




.....................................................................................
Rush, Deep Purple si Heart nominalizati pentru Rock and Roll Hall of Fame 2013
Rock and Roll Hall of Fame a anuntat lista nominalizarilor pentru editia 2013.
Pe lista se afla cateva nume care in mod permanent au aparut si pe listele “Hall of Fame Snubs” (lista rusinii – cu cei care nu au fost nominalizati) - Deep Purple, Joan Jett and the Blackhearts, Heart si Rush.

“Definitia rock and roll inseamna diferite lucruri pentru fiecare persoana, dar indiferent cat de larga ar fi notiunea, toti impartasesc aceeasi pasiune pentru muzica.” a afirmat Joel Pereman, presedinte si detinator al primei pozitii in consiliul de administratie al fundatiei Rock and Roll Hall of Fame intr-o conferinta de presa. “In acest an venim cu o gama numeroasa de trupe si artisti care cuprind intreaga paleta a ceea ce inseamna rock and roll.”

In timp ce Rush sunt considerati una dintre cele mai sfruntate omisiuni ale veneratei galerii din Cleveland, chitaristul Alex Lifeson nu se declara interesat de posibilitatea accederii in Hall of Fame catusi de putin.

“Efectiv nu simt nevoia de a fi in Rock and Roll Hall of Fame pentru ca la urma urmei e doar galeria celebritatilor din perspectiva cuiva.“ a declarat Lifeson in cursul acestui an (n.t. 2012). “Au o anumita procedura si sunt bineveniti sa o aplice oricum ar dori sa o aplice. Daca ei simt ca vor sa excluda un anumit gen sau anumite trupe din galeria lor, sunt bineveniti sa o faca. Nu simt nevoia de a fi acolo. Nu am nici un interes de a accede la aceasta galerie. Cred ca atata timp cat ramanem in “relatia” asta vor beneficia probabil ambele parti. Daca Rush nu sunt acolo, controversele vor continua, iar fanii vor ramane foarte iritati. Sunt cateva trupe mari care au intrat si pe care le respect. Recent, am fost placut impresionat sa ii vad pe cei de la Red Hot Chili Peppers intrand in galerie – ii ador pe acesti baieti. Nu am nici un interes sa intru si sper ca nici nu vom intra vreodata.”

Rush au postat urmatorul comunicat pe pagina lor de facebook in cursul zilei de astazi (n.t. 4 octombrie 2012): “Suntem onorati sa ne numaram printre nominalizati pentru editia din acest an a Rock "N Roll Hall of Fame. Suntem emotionati pentru numerosii fani Rush pentru care aceasta nominalizare e atat de importanta.”
Lista completa a nominalizatilor pentru intrarea in Rock and Roll Hall of Fame in 2013:

 The Paul Butterfield Blues Band
 Chic
 Deep Purple
 Heart
 Joan Jett and the Blackhearts
 Albert King
 Kraftwerk
 The Marvelettes
 The Meters
 Randy Newman
 N.W.A
 Procol Harum
 Public Enemy
 Rush
 Donna Summer



SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1956 - Elvis Presley (împreună cu  Scotty Moore și Bill Black), au cântat în prima seară din seria de două săptămâni de spectacole (câte 2 zilnic) contractate cu Hotelul New Frontier din Las Vegas. La acea vreme,  Presley nu era genul de entertainer ușuratic creat pe tiparul Las Vegasului, fapt care a  făcut ca spectacolele lui să fie recepționate cu răceală.

1960 - The Nerk Twins au concertat la The Fox And Hounds din Caversham, Berkshire, The Nerk Twins fiind de fapt John Lennon și Paul McCartney  care erau găzduiți de pub-ul mătușii lui Paul.

1963 - Cei de la Rolling Stones apar într-un spectacol la hotelul The Station din  Richmond, Surrey, Amglia.

1964 - Peter and Gordon ajung pe locul 1 în topurile single britanice cu melodia lui Lennon și  McCartney intitulată “A World Without Love”. Aceasta a fost de altfel, singurul hit no.1 al duetului.

1965 - Trupa The Rolling Stones debutează în cel de-al 3-lea turneu nord american pe Arena  Maurice Richard in Montreal, Canada.

1969 - Beatleșii urcă în fruntea topului single din Marea Britanie cu “Get Back”, a 16-a piesă no. 1 a grupului intrată în clasamentele britanice.

1970 - Fairport Convention, Fotheringay și Matthews Southern Comfort au concertat împreună la  The Roundhouse din  London, biletul costând  25 șilingi bucata.

1971 - Cei de la Rolling Stones lansează pe piața din Marea Britanie albumul lor clasic  Sticky Fingers, care va deverni un hit no.1 aici, cât și în Statele Unite. A fost primul album lansat de propria casă de producție Atlantic Records, iar coperta acestuia a fost creată de Andy Warhol, contra sumei de 15.000 $. Coperta LP-ului înfățișa un cadru mărit a unei  perechi de blugi prevăzute cu un fermoar funcțional. Considerată de multă lume a fi  a lui Mick Jagger, partea superioară a blugilor fotografiată pentru copertă aparținea de fapt actorului Joe Dallesandro.

1975 - În timpul unui turneu nord american, trupa Pink Floyd a concertat în prima seară din cele 5 de spectacole, cu casa închisă, pe Los Angeles Memorial Sports Arena din Los Angeles, California.

1976 - The Ramones și-au lansat albumul de debut cu același nume. În aceeași zi, The Sex Pistols  au concertat la The Nashville Rooms din Londra, sprijinindu-I pe cei de la The 101"ers, cu participarea vocalistului  Joe Strummer de la Clash.

1976 - Bob Marley and The Wailers au demarat turneul nord American și European de 42 de concerte intitulat  Rastaman Vibration la  Tower Theater din Upper Darby, statul Pennsylvania.

1977 - Adam And The Ants și-au făcut debutul la Clubul Roxy din Londra.

1977 - Thelma Houston intră pe locul 1 în topurile single americane cu  “Don"t Leave Me This Way”, clasat pe poziția  a 13-a în Marea Britanie.

1977 - Joan Jett, acompaniată de trupa Blondie, concertează la the Whisky A Go-Go din Los Angeles.

1978 - Steel Pulse, Wreckless Eric, The Police și John Cooper Clarke au cântat împreună la The Roundhouse din  London, prețul unui bilet fiind 2 lire.

1978 - Sid Vicious, basistul trupei Sex Pistols, filmează versiunea proprie a piesei “My Way”, ca parte a filmului “The Great Rock n Roll Swindle” a cărui protagoniști erau cei de la  Sex Pistols.

1979 - David Bowie a lansat în premieră noul său single “Boy"s Keep Swinging” în emisiunea  “Kenny Everett Video Show” de pe postul de televiziune  BBC.

1983 - David Bowie începe șirul de 3 săptămâni în fruntea topurilor albumelor din Marea Britanie  cu melodia “Let"s Dance” produsă de Nile Rodgers, prezentând piesa de titlu care a devenit no. 1 în clasamentele  single britanice și americane și “China Girl”.

1983 - Dexy"s Midnight Runners urcă pe locul 1 în topurile single americane cu “Come On Eileen”, de altfel  singurul hit no.1 al grupului în clasamentele americane.

1983 - U2 dau startul  turneului nord american de 48 de concerte intitulat  “War” în cadrul spectacolului Carolina în ajutorul copiilor care a avut loc la Chapel Hill, statul Carolina.

1987 - Carole King a dat în judecată compania de discuri deținută de Lou Adler  pentru încălcarea termenilor contractuali. King pretindea că aceștia îi datorau peste 400.000 $ în câștiguri din drepturi muzicale. De asemenea, a mai cerut acordarea tuturor drepturilor bănești din înregistrările mai vechi.

1988 - Iron Maiden s-au clasat pe locul în topurile albumelor din Marea Britanie cu “Seventh Son Of A Seventh Son”, al 2-lea lor LP ajuns no.1.

1988 - Roy Orbison își sărbătorește cea de-a 52-a aniversare la un concert al lui Bruce Springsteen, la care publicul i-a cântat  La Mulți Ani.

1988 - Whitney Houston a detronat recordul topurilor deținut de către Beatles și The Bee Gees când piesa when “Where Do Broken Hearts Go” a devenit al 7-lea ei hit no.1 consecutiv în topurile din SUA, clasat pe locul 14 în cele din Marea Britanie.

1989 - Kylie Minogue a apărut pentru prima dată pe micile ecrane din Marea Britanie în serialul de televiziune australian  “The Henderson Kids”.

1991 - Moare Johnny Thunders (alias John Anthony Genzale, Jr), membrul fondator al The New York Dolls, din cauza unei supradoze de droguri. El și-a spus Johnny Thunders după o revistă de benzi desenate cu același nume. Influenta trupă  New York Dolls s-a format în 1972 și a scos doar 2 albume. Pe atunci adolescentul Morrissey era președinte al fan clubului New York Dolls din Marea Britanie. A fondat trupa The Heartbreakers împreună cu Jerry Nolan, bateristul de la Dolls, și basistul Richard Hell de la Television.

1992 - George Michael a anunțat că donează suma de  500.000 $ din încasări după drepturile  muzicale obținute din vânzarea “Don"t Let The Sun Go Down On Me”, diverselor organizații caritabile din Marea Britanie și Statele Unite.

1993 - În timpul turneului Use Your Illusion, cei de la Guns n" Roses au concertat în prima din cele 2 seri de spectacole la Palacio de Los Deportes din Mexico City, Mexic.

1995 - Peter Hodgson din Liverpool a găsit în podul casei sale o bandă care cuprindea 16 piese realizate în 1959, în  perioada de început a trupei Beatles. Banda conținea melodiile “Hello Little Girl”, o compoziție semnată de Lennon-McCartney pe care trupa Beatles n-a înregistrat-o niciodată oficial și   “Hallelujah, I Love Her So” a lui Ray Charles. Ele au fost imprimate cu un magnetofon cu benzi pe care tatăl lui  Hodgson îl împrumutase lui Paul McCartney.

1997 - Patronul de club Paul Donavan a fost amendat cu  peste 2.000  de lire pentru că a înșelat fanii lui  Peter Andre că acesta urma să cânte în clubul său din West Midlands. De fapt, a prezentat un  artist denumit Peter Andrex, o păpușă care arunca role de hârtie igienică.
2001 - În timpul unui turneu britanic, Coldplay concertează la The Music Hall, din Aberdeen ,Scoția.

2006 - Grupul reunit Take That dă startul turneului  britanic de concerte cu casa închisă în Newcastle. Gary Barlow, Mark Owen, Howard Donald și Jason Orange s-au întâlnit pe scenă cu Robbie Williams întruchipat ca o hologramă a unei stafii.

2006 - Shayne Ward, câștigătorul showului  de televiziune X Factor  UK din 2005 a urcat pe poziția de lider al topurilor albumelor britanice cu albumul cu același nume.

2008 - Chitaristul trupei Bon Jovi, Richie Sambora, este condamnat la 3 ani de închisoare cu eliberare condiționată după ce a recunoscut că a condus sub influența alcoolului. Sambora în vârstă  de 48 de ani, care nu s-a prezentat la audieri, a trebuit să participe și la cursuri de reabilitare. El a fost arestat în Laguna Beach după ce mașina sa a fost văzută circulând în zig—zag pe ambele benzi de circulație.

2008 - Amy Winehouse a ieșit la un raid prin localuri unde a consumat alcool și droguri și a lovit doi bărbați cu pumnul și cu capul în figură. După ce a băut toată ziua, Amy a făcut o vizită în  pub-ul Good Mixer din Camden, Londra împreună cu Mik Whitnall , chitaristul trupei Babyshambles. Înăuntru, i-a dat un pumn în față lui Mustapha el Mounmi după ce acesta refuzase să-i facă loc la masa de biliard.  Cântăreața a plecat apoi la barul Tok la primele ore ale dimineții și de îndată ce a ajuns la masa de bar a început să strige: "Sunt o legendă, așa că scoate  pe toată lumea afară.Vreau să mă droghez." După ce a părăsit barul, un bun samaritean  a încercat să-I facă rost de un taxi, dar din cauză că a crezut că acesta vroia s-o molesteze, i-a tras un cap în figură.




Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact