Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Pasărea Rock. Piese noi, colaboratori noi
Facebook   Twitter   email
Formația Pasărea Rock s-a prezentat marți, 11 februarie, în fața jurnaliștilor, în cadru oficial, dar relaxat, la sediul Institutului Cultural Român. Pe rând, Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică au vorbit despre planurile de viitor, dar și despre trecut. Despre ce înseamnă Pasărea Rock, dar și despre legătura spirituală pe care o au cu ceea ce a însemnat Phoenix.

Celor trei membri de bază ai grupului, le-au stat alături în prezidiu colaboratorii Teo Boar și Vlady Cnejevici, dar și Marius Bațu – unul dintre cei doi invitați în concertul de la Sala Palatului.

Surpriza conferinței a constituit-o prezentarea de către Josef Kappl a celui mai nou membru colaborator – Cristi Gram. Până de curând chitarist în formația Phoenix, Gram a explicat cum a început colaborarea cu Pasărea Rock. „Am fost sunat de Josef Kappl pentru a interpreta două solouri pentru piesele noi ale trupei. Am fost onorat de propunere și am acceptat. De fapt, am ajuns în formația în care am intrat acum zece ani”, a spus Gram.

Cuvântul de început al întâlnirii i-a aparținut Președintelui Institutului Cultural Român, Lilian Zamfiroiu, care a salutat prezența „acasă” a muzicienilor „absolut deosebiți, care mi-au marcat adolescența și tinerețea. Vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut și ce veți face în continuare.”

De cealaltă parte, Mircea Baniciu a declarat că acest proiect le-a stăruit în minte ani buni și că prin Pasărea Rock vor să ducă mai departe ceea ce au început în anii "70, „ceea ce a impresionat într-un mod deosebit o țară întreagă. Phoenix a rămas în muzica românească un moment foarte greu de depășit sau, mai bine spus, care nu a fost încă depășit. Suntem aici să continuăm ce s-a întâmplat în acei ani. Am făcut mereu tot posibilul ca acele cântece să rămână vii, cunoscute, și să le cânte toată lumea. În plus, acum, în peisajul muzicii românești este neaparată nevoie să se impună și altceva”.

În completarea celor spuse de Mircea Baniciu și în legătură cu faptul că la data de 19 februarie se va pronunța sentința în procesul intentat de Nicu Covaci legat de folosirea pieselor Phoenix de către foștii membri ai grupului în concerte, Josef Kappl spune că „am cântat piesele Phoenix de drag, pentru că le iubim. Pentru că publicul vrea să asculte aceste piese cu vocea originală a domnului care stă lângă mine, Mircea Baniciu”.

„Nu vrem să provocăm, nu vrem să intrăm în polemici. Rockul este ceva ce ne curge prin sânge. Vom continua să facem ceea ce simțim. Vrem să facem ceva pentru sufletul nostru. Nu suntem niște adolescenți care vor să cucerească planeta. Suntem un supergrup”, a spus și Ovidiu Lipan Țăndărică.

Un alt moment important al întâlnirii cu jurnaliștii l-a constituit și audiția în premieră  absolută a uneia dintre noile compoziții Pasărea Rock, „Praznic năpraznic”, pe muzica lui Josef Kappl și versurile lui Florin Dumitrescu, cunoscut și pentru îndelunga colaborare cu formația Sarmalele Reci. Legat de cei care compun pentru Pasărea Rock, Kappl a spus că trupa este deschisă colaborărilor:  „Cine este prins de acest spirit este liber să compună pentru acest proiect”.

Pasărea Rock pregătește pentru primul turneu național, care va cuprinde șapte orașe: București (25 martie), Constanța (7 aprilie), Galați (8 aprilie), Bacău (9 aprilie), Iași (10 aprilie), Timișoara (12 aprilie) și Cluj Napoca (14 aprilie) în formula: Mircea Baniciu, Josef Kappl, Ovidiu Lipan Țăndărică, Teo Boar, Vlady Cnejevici, avându-l invitat special pe violonistul Mani Neumann. Acesta din urmă nu a putut fi prezent la conferința care a a vut loc în 11 februarie.

„Am făcut parte dintr-o trupă care a zguduit România. Am făcut-o la 20 de ani, când eram niște copii. Între timp, fiecare a avut drumul lui, dar din când în când ne-am reîntâlnit pe scenă. A fost întotdeauna o plăcere și o explozie de bucurie. Și dacă tot ce am creat împreună a avut un asemenea ecou peste timp, merită să mai încercăm o dată. Să lăsăm ceva în urma, peste ani.” – Mircea Baniciu (voce, chitară)

„Doresc ca prin muzica noastră să atingem struna sensibilă a publicului, așa cum am reușit să o facem și în anii 70” – Josef Kappl (bas, compoziție)

„Din toate urcușurile și coborâșurile am reușit să mă cunosc mai bine, fiind eu însumi de fiecare dată. Doresc și acestui grup să fie el însuși cu firescul său, restul lăsându-l pe Dumnezeu să lucreze pentru noi.” – Ovidiu Lipan Țăndărică (baterie)

„Sper ca această Pasăre Rock să continue moștenirea altor „păsări” din muzica românească.” – Vlady Cnejevici (clape)

„Mă bucur foarte mult pentru că fac parte din acest proiect. Sunt onorat pentru toți colegii  pe care îi am. Îmi doresc să continuăm această legendă care a fost, este și va fi! Pasărea Rock, cea mai frumoasă pasăre a muzicii românești! – Teo Boar (chitară)

„Acum zece ani am pornit pe un drum care mi-a schimbat perspectiva asupra muzicii și a rolului pe care-l pot avea. După zece ani simt același lucru de acum zece ani. Mulțumesc Pasărea Rock!” – Cristi Gram (chitară)

Primul concert sub numele Pasărea Rock va avea loc la Sala Palatului din București, la 25 martie, și fi un spectacol complet, cu lumini, sunet și costume special alese, dar și doi invitați: Marius Bațu și Mani Neumann. Spectacolul, care va dura aproximativ două ore, va readuce în atenția publicului și creații de pe albumul „Cantafabule” (Phoenix), hituri din repertoriul lui Mircea Baniciu și piese reorchestrate, ce fac parte din prima operă rock simfonic românească, „Meșterul Manole”, care a avut premiera mondială la finele lunii noiembrie 2013, la Timișoara.

Percuționistul Costin Petrescu, invitat în concertul Pasărea Rock de la București
 
Costin Petrescu, percuționist și compozitor, va urca pe scena Sălii Palatului, alături de formația Pasărea Rock, în concertul programat pentru data de 25 martie 2014.

Fost membru al formațiilor Olimpic "64 (1961-1971), Phoenix (1971-1974) și Hyperion (1977-1984), Costin Petrescu vine acum special din Franța, unde trăiește din 1984, pentru a întregi lista invitaților pentru evenimentul de lansare a proiectului semnat Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică.
După 1990, muzicianul a mai fost prezent pe scene din România ca invitat al formației Phoenix (aniversarea a 40 de ani de activitate), dar și ca acompaniator al lui Mircea Florian.

„Proiectul Pasărea Rock mi se pare o aventură și o idee interesantă, de bună calitate, și care prezintă un conținut muzical variat, bogat, atât ca oglindă a parcursului legat de vechea și vestita pasăre Phoenix din România, dar și a altei pasări mai mici, pasărea Colibri. Cele două, în mod sigur înrudite, au avut succes deplin de-a lungul timpului. Ne putem gândi că și această nouă «pasăre» o să beneficieze de același statut. Vreau să-i urez succes și zbor liber!”, spune muzicianul.

Referitor la invitația de a urca pe scenă în concertul de lansare a formației Pasărea Rock, Costin Petrescu spune că este onorat și fericit pentru faptul că „Joji, Mircea, Ovidiu și ceilalți s-au gândit la mine și m-au invitat la acest concert interesant, care va fi o întâlnire spirituală și artistică. Mă bucur că bunul Dumnezeu ne-a dat posibilitatea unei reîntâlniri spectaculare și a permis timpului să ne facă să fim din nou tineri!”.

Cei prezenți la Sala Palatului se vor bucura să asculte sau să reasculte live piese de pe cel mai titrat album rock românesc, Cantafabule (Phoenix, 1975), dar și compoziții noi semnate Josef Kappl pentru Pasărea Rock ori piese celebre ale lui Mircea Baniciu.
Pasărea Rock înseamnă: Mircea Baniciu (voce, chitară), Josef Kappl (bas), Ovidiu Lipan Țăndărică (baterie), Vlady Cnejevici (clape), Teo Boar (chitară) și Cristi Gram (chitară). Pe scena Sălii Palatului din București vor urca Marius Bațu (voce, chitară) și Costin Petrescu (percuție), iar invitatul special al întregului turneu este Mani Neumann (vioară).

Biletele s-au pus în vânzare în rețeaua Vreau Bilet, la casa de bilete Vreau Bilet din cadrul Unirea Shopping Center, etaj 2, corp central, casa de bilete Vreau Bilet din B-dul Octavian Goga nr. 24, bl. M62, sc. 1, et. 1, ap. 1, interfon 50, sector 3, casa de bilete de la Teatrul Elisabeta – Bdul Regina Elisabeta 45, Arte International – Librăria Eminescu, EuroGSM – București Unirii (Unirea Shopping Center – aripa centrală, lifturile exterioare), EuroGSM – Perla (B-dul Iancu de Hunedoara nr.64, Sector 1), EuroGSM – București Lujerului (în incinta Hypermarketului Cora Lujerului) și online pe vreaubilet.ro pentru comenzi de bilete cu livrare prin curier.

Preț bilet: VIP – 195 Ron; Categ 1 – 165 Ron; Categ 2 – 130 Ron; Categ 3 – 90 Ron; Categ 4 – 60 Ron.






SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1956 - În timpul unui concert în Texas, Elvis Presley a concertat la The Municipal Auditorium din Oklahona City, Oklahoma.

1965 - Filmul T.A.M.I. Show (Teen-Age Music International) cu participarea unor trupe și artiști precum The Rolling Stones, Supremes Four Tops, James Brown, The Beach Boys și Smokey Robinson & The Miracles a început să ruleze la Londra sub denumirea de Teenage Command Performance.

1965 - Single-ul “Ticket To Ride” al trupei The Beatles a fost lansat de Capitol Records în Statele Unite. Casa de producție a single-ului a afirmat că piesa era luată de pe viitorul film "Eight Arms to Hold You" (titlul original al filmului "Help!"). 

1967 - Jimi Hendrix, The Walker Brothers, Engelbert Humperdink și Cat Stevens, au cântat în două spectacole la The Odeon, din Birmingham, Anglia.

1968 - John Lennon, George Harrison și soțiile lor au părăsit ashramul (lăcașul de meditație spirituală) Maharishi Mahesh Yogi din Rishikesh, India, cu 2 săptămâni inainte de încheierea studiului. Ringo și Paul plecaseră mai devreme.

1969 - Grupul Smile (cunoscut mai târziu ca și Queen), a concertat la the Revolution Club din Londra, Anglia.

1970 - Câștigătoarea premiului Eurovision pentru cel mai bun cântec a fost declarată Dana, cu single-ul ajuns no.1 în topurile britanice, “All Kinds Of Everything”, acesta fiind și singurul hit no.1 al cântăreței irlandeze.

1974 - Bruce Springsteen și The E Street Band au concertat la The State Theatre din New Brunswick, New Jersey. Spectacolul nu a beneficiat de nici o publicitate făcută de către agenția lor de impresariat care a mizat doar pe faptul că reclama din gură în gură era suficientă ca să umple sala de 550 de locuri. Doar 250 de spectatori au venit la concert, biletele vânzându-se în avans cu prețuri între 4,5-5,5 dolari bucata.

1975 - The Stylistics au început seria de două săptămâni ca no.1 în topurile britanice cu albumul “The Best Of”. 

1975 - Pink Floyd a concertat la The Tucson Community Center Arena din Tucson, Arizona în cadrul turneului lor nord American de 29 de concerte. 

1980 - Blondie a ajuns no.1 în topurile single din Statele Unite cu “Call Me” care a apărut pe coloana sonoră în filmul “American Gigolo” cu Richard Gere, piesa ajungând de semenea no.1 și în topurile britanice. 

1980 - Interpretul britanic de 32 de ani care a colaborat cu Geordie Brian Johnson, a fost cooptat în cadrul trupei australiene AC/DC, înlocuindu-l pe Bon Scott care a murit în urma unui episod de consum exagerat de alcool.

1980 - Pentru prima dată în istoria clasamentelor americane, primele 5 clasate au fost femei și anume: Crystal Gayle pe locul 1, Dottie West, Debbie Boone, Emmylou Harris și Tammy Wynette completând lista celor ajunse pe primele 5 locuri. 

1980 - Rose Royce a ajuns lider în topurile albumelor britanice cu albumul lor LP intitulat “Greatest Hits”. 

1980 - R.E.M. au concertat în primul lor spectacol sub numele de R.E.M. la 11:11 Koffee Club din Athens, statul Georgia, în fața unui public de 150 persoane. Acesta s-a terminat la ora 2 dimineața când poliția a închis localul deoarece acesta nu avea autorizație de funcționare. 

1986 - George Michael a urcat în poziția de lider a clasamentelor single britanice cu “A Different Corner”, fiind al 2-lea solo no.1 al cântărețului. Michael a devenit primul în istoria topurilor din Marea Britanie care s-a clasat pe locul 1 cu primele 2 lansări. Piesa a fost recunoscută ca fiind al doilea hit no.1 (după “I Just Called To Say I Love You” a lui Stevie Wonder) care a fost compusă, interpretată instrumental și vocal , orchestrată și produsă de aceeași persoană. 

1986 - Prince începe șirul de 2 săptămâni în poziția 1 a topurilor single americane cu “Kiss”. Prince a mai intrat pe locul 2 cu melodia “Manic Monday” a celor de la The Bangles, pe care el a compus-o pentru aceștia sub pseudonimul de “Christopher”.

1988 - Fostul cântăreț și membru al duetului Sonny and Cher, Sonny Bono a fost instalat în funcția de primar al orașului Palm Springs. 

1989 - Cei de la The Pixies au dat startul turneului britanic de 19 concerte la The Top Rank, din Brighton. 

1990 - În cadrul show-ului din această săptămână “French and Saunders” de pe postul BBC- TV, Mark Knopfler, David Gilmour, Lemmy, Mark King (de la Level 42) și Gary Moore au apărut cu toții într-un sketch umoristic cu acțiunea inspirată de un tribunal. Momentul comic s-a încheiat cu toți chitariștii cântând împreună. 

1995 - The Stone Roses au concertat pentru prima dată după 5 ani într-un spectacol la The Rockerfella Club, din Oslo, Norvegia. 

1998 - Robbie Williams a stat 2 săptămâni ca no.1 în topul albumelor din Marea Britanie cu “Life Thru A Lens”. 

2000 - Phil Collins a câștigat 250.000 de lire în urma unui proces cu 2 dintre foștii membri ai trupei legat de niște plăți din drepturi muzicale. Judecătorul a stabilit că aceștia fuseseră plătiți în exces din greșeală , dar deoarece cei doi muzicieni nu aveau alte venituri, nu au fost obligați să returneze diferența. 

2002 - Poliția a desfășurat o anchetă pentru a afla cum piese din viitorul album al trupei Oasis intitulat “Heathen Chemistry” au fost puse ilegal în circulație pe internet. Eu au considerat că persoana răspunzătoare de acest incident avea acces la ședințele lor private de înregistrări.

2003 - Conrad Leonard, considerat cel mai în vârstă muzician aflat în activitate din Marea Britanie, moare la vârsta de 104 ani. Compozitor și pianist, Leonard a lucrat de-a lungul carierei cu Cole Porter, Petula Clark și la postul BBC. Până la venerabila vârstă de 104 ani, el a continuat să cânte la pian în fiecare zi de joi la prânz în cafeneaua Plantation aflată în Centrul Squire Garden din Twickenham. 

2005 - Pe posturile de televiziune din Statele Unite s-a anunțat că din aprilie se va da startul difuzării la nivel național a unor reclame de 30 de secunde menite să atragă familiile de turiști care doreau să-și petreacă concediul la vestita reședință Graceland pentru "a trăi cu adevărat experiența Elvis Presley”.

2006 - A fost pentru prima dată în istoria companiei Elvis Presley Enterprises, Inc. când aceasta s-a folosit de reclamele de televiziune pentru a promova turismul la Graceland. 

2006 - Postul britanic BBC TV a difuzat emisiunea Familia McCartney împotriva comerțului cu blănuri , care a urmat protestelor cuplului în legătură cu această afacere.

2010 - La o săptămână după ce ziarul oficial al Vaticanului, L"Osservatore Romano, a publicat articolul prin care Biserica Catolică îl iartă pe John Lennonn pentru afirmația făcută că Beatles sunt "mai vestiți decât Isus", Ringo Starr le-a respins actul de clemență. Editorii ziarului scriseseră, " Beatleții au spus că sunt mai buni decât Isus și au lansat mesaje misterioase posibil satanice….dar ce ar fi muzica pop fără cei de la Beatles?" Ringo a rămas impasibil, replicând următoarele :"Nu a afirmat oare Vaticanul că suntem sau e posibil să fim satanici? Și totuși ne-au iertat? Eu cred că Vaticanul mai are multe subiecte de discutat decât despre Beatles”.



Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact