Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Legende Rock » U » URIAH HEEP
Facebook   Twitter   email

Uriah Heep sunt o formatie de rock progresiv britanica si a fost supranumita "una dintre cele mai populare trupe ale anilor 70."
Formatia a scos cateva albume care au avut succes comercial in anii 70, de exemplu Uriah Heep Live (1973), dar audienta lor a inceput sa scada prin anii 80, pana la punctul in care au devenit doar o formatie de cult in US si in UK. Uriah Heep au in continuare multi fani in Germania, Olanda, Scandinavia, in Balcani, Japonia si Rusia, unde inca mai dau concerte cu stadioane pline.
Uriah Heep au fost prima formatie vestica invitata sa sustina concerte pe vremea lui Gorbaciov, in Rusia glasnostului. Pana in prezent au vandut peste 30 de milioane de albunme in intreaga lume.

Albumul lor de debut, Very 'eavy... Very 'umble (care in USA a aparut cu numele formatiei), introduce un sunet de orga si chitara aparte, cu dinamica vocala si aparitiile teatrale ale lui David Byron, cu toate ca pe alocuri se regasesc si sunete de jazz. Titlul albumului este un citat din romanul lui Dickens, David Copperfield in care apare personajul Uriah Heep ("very 'umble") dupa care si-au luat si numele. Al doilea lor album, Salisbury, s-a incadrat mai mult in genul rock progresiv, cu piesa de titlu de 16 minute, cantata de o orchestra de 24 de instrumente. Al treilea album, "Look at Yourself", scos la sfarsitul anului 1971, a inclus single-ul "July Morning". 

Urmand inlocuirii solistului David Byron (cu John Lawton – din fosta Lucifer's Friend si The Les Humphries Singers), Uriah Heep s-a reorientat spre un sunet mai tipic rockului perioadei respective. In 1977 au urcat pe locul 40 in clasamentul australian al albumelor cu "Free Me" care in Noua Zeelanda a urcat pana pe locul 1. Inlocuirea lui Lawton cu vocalistul John Sloman pentru albumul din 1980 Conquest nu a fost prea bine primita de public, iar plecarea lui Ken Hensley in septembrie acelasi an, a lasat trupa aproape in prag de colaps. A cazut in sarcina chitaristului Mick Box sa reorganizeze trupa, impreuna cu solistul Pete Goalby de la Trapeze Fame. Doua noi albume in 1980 Abominog si Head First, i-au mai ajutat sa creasca audienta in ranmdul fanilor de heavy metal.

David Byron a murit in 1985 de o boala a ficatului combinata cu un atac de epilepsie, dar Uriah Heep continua sa faca turnee si sa scoata albume de studio si chiar inregsitrario live. Alcatuirea formatiei a ramas neschimbata din 1986 pana la inceputul anului 2007, cu veteranul Mick Box la conducere, Trevor Bolder chitara bas, Lee Kerslake la tobe, solistul Bernie Shaw si Phil Lanzon la clape. Principalele lor turnee sunt in Germania, Olanda, Scandinavia, Japonia si Rusia, desi au mai avut concerte si in Marea Britanie. De-a lungul catorva ani au oferit in Londra un spectacol cu The Magician's Birthday Party (numit dupa unul dintre cele mai de succes albume ale lor).

La inceputul lui 2007, Lee Kerslake a fost nevoit sa renunte la trupa, din cauza starii de sanatate, iar in martie acelasi an trupa l-a cooptat pe Russell Gilbrook la tobe si au inceput inregistrarile pentru un nou album Wake the Sleeper. 
Pe 16 octombrie 2009 Uriah Heep au oferit un concert live in Erevan, Armenia.http://en.wikipedia.org


SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1964 - The Beatles sosesc în Adelaide, Australia, și sunt întâmpinați de peste 250.000 fani, (cea mai numeroasă audiență de bun venit pe care o vor avea vreodată), care s-au aliniat pe o distanță de 10 mile de la aeroport până în centrul orașului. Grupul a concertat în primele 4 spectacole din Australia la The Centennial Hall din Adelaide în 2 seri, interpretând piesele: I Saw Her Standing There, I Want To Hold Your Hand, All My Loving, She Loves You, Till There Was You, Roll Over Beethoven, Can"t Buy Me Love, This Boy, Long Tall Sally și Twist And Shout. Jimmy Nicol îl înlocuia temporar pe Ringo la tobe, care era în convalescență după operația de îndepărtare a amigdalelor.  

1965 - The Beatles au fost incluși pe lista onorurilor acordate cu ocazia zilei de naștere a Reginei Angliei, acordându-li-se fiecăruia distincția de Membru al Celui mai Înalt Ordin al Imperiului Britanic. Cu această ocazie, la palatul Buckingham, Hector Dupuis, membru al parlamentului britanic, a protestat, afirmând: “Coroana britanică m-a pus în aceeași oală cu o adunătură de neșcoliți vulgari”. 

1965 - The Supremes au înregistrat succes cu cel de-al 5-lea single no.1 consecutiv din topurile americane când “Back In My Arms Again” urcă în poziția de lider. 

1965 - The Who concertează la The Town Hall, Dudley, Birmingham în Anglia. 

1966 -The Dave Clark Five stabilesc recordul de 12 apariții în emisiunea Ed Sullivan Show de la televiziunea americană. 

1971 - Trioul solistelor de culoare Honey Cone urcă pe locul 1 în topurile single din Statele Unite cu “Want Ads”. 

1972 - Se promulgă în Marea Britanie Legea Radiodifuziunii, asigurând un cadru legal pentru 21 de noi posturi de radio comerciale. 

1976 - The Wurzels au succes cu singurul lor hit clasat în fruntea topurilor britanice, “Combine Harvester”, interpreții de muzică folk, mai amatori de cidru din regiunea West Country, prelucrând hitul Melaniei intitulat “Brand New Key”.

1976 - The Who, The Sensational Alex Harvey Band, Little Feat, Outlaws and Streetwalkers concertează cu toții la Clubul de Fotbal Swansea din Swansea, Țara Galilor, prețul unui bilet fiind de 4£ (7$).

1978 - Trupa Dire Straits concertează live la Erics, Liverpool în cadrul unui turneu prin Marea Britanie, în timp ce The Thompson Twins cântă la The Limit în Sheffield, iar The Jam evoluează la King George"s Hall din Blackburn. 

1979 - Formația The Police concertează la The Locarno în Bristol, Anglia, secondați de cei de la The Cramps. 

1982 - Bruce Springsteen, James Taylor, Jackson Browne, Linda Ronstadt și Gary “US” Bonds cântă împreună la un marș de protest împotriva înarmării nucleare în Central Park din New York, în fața a 450.000 fani. 

1982 - Adam Ant ajunge no.1 în topurile singles britanice cu ”Goody Two Shoes”, al 3-lea și ultimul său hit de top.

1989 - Se inaugurează la Graceland, Muzeul Auto Elvis Presley. Acesta conținea peste 20 de mașini deținute de Presley.

1990 - David Bowie concertează la Deer Creek, în Indianapolis, în cadrul segmentului nord-european al turneului Sound & Vision Tour.

1991 - Crowded House a cântat în prima din cele două seri de concerte la The Borderline, Londra. 

1993 - Duetul olandez 2 Unlimited a ajuns pe prima poziție a topurilor albumelor din Marea Britanie cu “No Limits”.

1993 - UB40 au avut cel de-al treilea single no.1 în topurile britanice cu “("I Can"t Help), Falling In Love With You”, hit care a fost de asemenea no.1 pentru Elvis Presley în 1962. 

1999 - S-a anunțat că Oasis i-a plătit lui Gary Glitter 200.000 £ (340.000$) ca parte a unei înțelegere în afara procesului după ce a fost acuzat că ar fi folosit în cântecul "Hello" versul lui the Gary Glitter, "Hello, hello, it"s good to be back".

2000 - Sinead O"Connor a anunțat că este lesbiană. Mamă a doi copii, aceasta a declarat revistei americane Curve că a ținut secret faptul că este lesbiană. Ea a declarat că: " Nu am fost foarte deschisă în privința acestui lucru, am ieșit cu bărbați tocmai pentru că nu mă simțeam foarte bine cu faptul că eram lesbiană".

2002 - Clive Calder, omul căruia i s-a atribuit descoperirea solistei Britney Spears, și-a vândut compania Zomba către BMG Music cu suma record de 2 miliarde de dolari. Calder a fondat Zomba în 1975, cunoscând succesul cu hituri ale lui cu Billy Ocean, Sam Fox și Tight Fit. 

2004 - Lee Ryan de la Blue, a fost găsit vinovat pentru comiterea intenționată de pagube materiale și obligat să plătească 500£ (850$) drept despăgubiri pentru incidentul provocat în decembrie trecut în fața clubului de noapte londonez 10 Rooms. Ryan a recunoscut că s-a năpustit cu pumnii asupra unui fotograf după ce a fost bombardat cu petarde în momentul părăsirii clubului, dar a susținut că a fost provocat să facă acest lucru. Judecătoarea Caroline Tubbs a acceptat faptul că Lee a acționat în legitimă apărare, și ca urmare a renunțat la acuzațiile de violență.

2005 - Pink Floyd au anunțat că trupa se va reuni cu basistul Roger Waters, care părăsise trupa în 1985, pe data de 02 iulie, în timpul concertului londonez Live 8. Este pentru prima dată de la turneul The Wall din 1981 când trupa a cântat din nou în formație de 5.

2006 - Prince a primit Premiul Webby pentu Contribuția de o Viață ca recunoaștere a utilizării în sens inovator a internetului; Prince a fost primul mare artist care a lansat în totalitate în 1997 un album, Crystal Ball, exclusiv pe internet.

2008 - Amy Winehouse a cântat într-un spectacol exclusivist la Galeriile de Artă din Moscova pentru proprietarul echipei de fotbal Chelsea, Roman Abramovich și prietena lui Daria Zhukova. S-a vehiculat că solista ar fi fost plătită cu suma de 1 milion de lire sterline pentru spectacolul de inaugurare a galeriei The Garage, care a fost deschisă de d-șoara Zhukova.Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact