Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Legende Rock » » Kumm
Facebook   Twitter   email

Kumm este o trupa de rock alternativ din Cluj-Napoca, infiintata in anul 1997.

Pana in prezent, Kumm au lansat cinci albume de studio. Concertele lor din afara tarii au inclus orase precum Berlin, Stuttgart si Freiburg, unde au cantat alaturi de trupe precum Kasabian sau Asian Dub Foundation.
Istorie

Primii ani
Bazele trupei Kumm au fost puse in anul 1997 de catre Kovacs Andras si Eugen Nutescu (Oigan), ambii fiind componenti ale unor proiecte muzicale care intre timp se desfiintasera (Short Cuts, respectiv Talitha Qumi). Andras dorea sa infiinteze o trupa noua, care sa reprezinte o fuziune intre jazz, rock si etno, si il invita si pe Oigan sa participe la proiect. Din proiect mai faceau parte la acea vreme saxofonistul Meier Zsolt (care fusese de asemenea component Short Cuts), bateristul Pap Joco si o studenta la fotografie, Cilu, pe post de solista. Primul demo al trupei proaspat infiintate este finalizat in luna decembrie a anului 1997. Multe dintre aceste piese („Listen to My Songs/Dancing on the Wires”) vor aparea pe albumul de debut al trupei (Moonsweat March), iar altele, cu forma schimbata aproape integral vor ajunge pana pe cel de-al treilea album, Angels & Clowns (cum a fost cazul cu „Red Coffee”). Dupa inregistrarea demo-ului, Cilu se retrage din formatie.

in ianuarie 1998, formatia reincepe repetitiile, iar in februarie este invitata sa cante la sarbatorirea clubului Music Pub din Cluj. in perioada aceea a fost ales si numele trupei, nume bazat pe un joc de cuvinte tatara-romana („kumm” inseamna „nisip” in tatara). Primele concerte importante sunt sustinute in Cluj si Timisoara (StudentFest). in septembrie apare o caseta demo, continand sapte piese Kumm, intitulata Listen to My Songs (Don"t Listen to My Words). Ca urmare a acestui fapt, popularitatea trupei creste, si, pe 4 ianuarie 1999, Kumm sunt invitati sa cante pentru prima data la Bucuresti in Laptaria lui Enache. La acest concert, invitat special la voce pe un cover dupa Led Zeppelin a fost Dan Byron, care avea sa devina doi ani mai tarziu membru oficial Kumm.

In luna martie, dupa cel de-al doilea concert in Laptarie, formatia face cunostinta cu Ernesto (Mr. Scarecrow) Bianchi care, dupa cateva intalniri, devine impresarul trupei. Ulterior, Kumm sunt invitati sa cante in Ungaria la un festival de muzica alternativa la Sarvar. in acea perioada, formatia intampina primele schimbari de componenta: in aprilie, Pap Joco se intoarce in orasul sau natal, Sfantu Gheorghe, iar Meier Zsolt este cooptat de Harry Tavitian pentru proiectul Orient Express, astfel incat Kumm canta la StudentFest in Timisoara numai cu Oigan si Kovacs pe scena.

Joco si Meier sunt inlocuiti temporar de Csergo Dominic (Domi), respectiv de Peto Zoltan (Zoli). Domi ii cunostea pe Oigan si pe Kovacs de la cursurile de jazz pe care le urmasera impreuna, iar Zoli era component al ansamblului Gaio din Cluj, a caror sala de repetitii fusese folosita de Kumm in unele randuri. Concertul in Ungaria avea sa fie sustinut in aceasta formula, Domi urmand sa fie apoi desemnat bateristul oficial al formatiei, inlocuindu-l definitiv pe Joco.

in luna noiembrie, trupa incepe discutiile cu casa de discuri Soft Records, care este interesata de productia albumului de debut.

 
Kumm
KUMM
Moonsweat March
Coperta compilatiei „sapte seri”, lansata in 2001, ce include piesa cu acelasi nume a formatiei Kumm

in februarie 2000, Kumm intra in studioul Glas Transilvan din Cluj pentru inregistrarea albumului de debut, inregistrare care va dura trei saptamani. Pe album vor aparea ca invitati Janitsek Bori la violoncel si Makkai David la contrabas. Dupa inregistrari, Meier Zsolt paraseste trupa, fiind inlocuit de Peto Zoltan, care devine astfel membru permanent al formatiei. Datorita dezavantajului pe care il reprezenta faptul ca Oigan canta si la chitara si la bas, Kumm vor mai coopta un component inainte de lansarea albumului, pe basistul Keresztes Levente.

Albumul, care contine zece piese si o melodie bonus („Ce si cum”), este lansat oficial in aprilie. Avea sa primeasca premiul pentru cel mai bun debut al anului 2000 din partea revistei Musical Report si sa fie nominalizat la sectia „Cel mai bun album alternativ” la Premiile industriei muzicale romanesti.

in vara, trupa este invitata la mai multe festivaluri (printre care Sarvar, in Ungaria) iar in toamna, participa la festivalul Posada Rock. Aici avea sa se filmeze de catre postul TVR 2 si videoclipul singurei piese in limba romana de pe album, „Ce si cum”. Tot in toamna, formatia primeste o invitatie neasteptata la un festival din Praga.

in martie 2001, Kumm compun o piesa noua in limba romana, care avea sa fie inclusa pe o compilatie (lansata ulterior in iunie), impreuna cu alte piese ale mai multor formatii romanesti de rock alternativ, precum Nightlosers, Luna Amara sau Implant Pentru Refuz. Piesa se numea „sapte seri” si a fost inregistrata impreuna cu o varianta noua la „Marty”, a patra piesa de pe albumul de debut. Aceeasi piesa va fi si subiectul celui de-al doilea clip al trupei, care va ajunge in top zece la MCM Romania.

Kovacs si Oigan formeaza intre timp, impreuna cu Dan Byron (voce si flaut) proiectul Naked Lunch, proiect care avea sa reinvie periodic pentru cateva concerte in diverse cluburi. Erau interpretate mai ales cover-uri (de la Led Zeppelin pana la Björk), dar si piese ale „trupei mama”, Kumm.

Tot acum incep primele colaborari cu teatrul. Kovacs compune si canta live muzica pentru spectacolul „Ithaca Dream”, iar in septembrie toata trupa apare alaturi de actrita Ramona Dumitrean in spectacolul-concert „Apocalipsa dupa Martha”, produs de Centrul Cultural Francez Cluj.

In noiembrie, Dan Byron este cooptat solist vocal. Prima sa aparitie pe scena alaturi de Kumm avea sa se produca in decembrie.

Dupa ce Byron si Oigan compun muzica pentru scurt-metrajul „After leaving” in regia lui C. Carcu, formatia intra in studio in februarie 2002, pentru a inregistra al doilea album.

Confuzz
Cel de-al doilea album al formatiei, Confuzz, este lansat in iunie 2002, fiind promovat mai intai prin concerte in cluburi iar apoi la mai multe festivaluri: la Cluj (Zilele Clujului), Bucuresti (Fête de la Musique) si Budapesta (Pepsi Sziget).

Spre deosebire de primul album, cele mai multe piese de pe Confuzz sunt in limba romana. Stilul muzical al formatiei se indreapta spre rock alternativ, combinat cu etno si momente psihedelice de improvizatie. Pe album apar ca invitati Andrei Oloieri (acordeon) si Florin Romascu (percutie). in acelasi timp, patru membri ai trupei (Csergo Dominic, Peto Zoltan, Oigan si Byron) compun muzica si joaca in spectacolul „Paine, orbi si saxofoane”.

in toamna anului 2002 se filmeaza al treilea videoclip, la piesa „1000 de chipuri”, in regia lui Szakats Istvan si avandu-l ca invitat pe actorul Sebastian Marina..

Primele luni are anului 2003 aveau sa ii gaseasca pe unii din membrii trupei implicati in alte proiecte. Kovacs scrie din nou muzica de teatru si este invitat sa cante pe primul album al trupei Luna Amara , Asfalt ( pe piesa „Rosu aprins”), in timp ce Byron si Domi incep proiectul Urma, inregistrand si un album numit Nomad Rhymes. Din primavara, casa de discuri franceza Musea Records preia pentru distributie internationala cele doua albume de studio ale formatiei.

in aprilie, Kumm participa la Festivalul Iuliu Merca, ocazie cu care face primul cover dupa o piesa romaneasca („Raul” a celor de la Semnal M). Ulterior vor urma mai multe concerte la diverse festivaluri din Pitesti, Cluj si Targu Mures.

in toamna, trupa este preluata de casa de discuri italiana Cramps Records, care le asigura promovare si distributie la nivel mondial. Tot in aceeasi perioada, saxofonistul Peto Zoltan se retrage definitiv din formatie, si este inlocuit de Mihai Iordache (ex-Sarmalele Reci, ex-Timpuri Noi). Bateristul Csergo Dominic se retrage si el pentru o perioada, fiind inlocuit temporar de Lorant Antal. in aceasta formula, trupa intra in studio si inregistreaza cinci piese in limba engleza, dintre care patru vor fi incluse pe EP-ul Yellow Fever, care avea sa fie lansat pe 5 decembrie la Sala Palatului, in Bucuresti. in aceeasi perioada, se filmeaza cel de-al patrulea videoclip Kumm, la piesa „Butterflies”.

Angels & Clowns
in primele doua luni ale anului 2004, este finalizat materialul pentru cel de-al treilea album de studio. impreuna cu casa de discuri italiana se stabileste reinregistrarea a doua piese mai vechi pentru publicul international („1000 de chipuri”, care avea sa fie inregistrata in italiana si engleza, respectiv „Dictionary”). Componentii Kumm petrec luna martie in studio, inregistrand, pe langa piesele noi, si mult mai vechea „Red Coffee”, care aparuse pe primul demo inregistrat de catre formatie. „Angels & Clowns” este piesa care va da titlul albumului; ea va fi, de asemenea, prima piesa Kumm care va ocupa locul 1 intr-un top. Pe album mai sunt invitati Urszui Kalman la acordeon si vioara, Bondor Robert la tabla si, pentru prima oara, un cvartet de corzi.

in vara are loc primul turneu al formatiei in Italia. La festivalul Gondola d"Oro de la Venetia, piesa „Mille Facce” (varianta italiana a piesei „1000 de chipuri”) obtine premiul pentru cea mai buna piesa rock. La intoarcerea in tara, basistul trupei, Keresztes Levente, isi anunta retragerea din muzica in favoarea arhitecturii, astfel incat la cea de-a doua editie a festivalului Stufstock, trupa apare pentru prima oara pe scena cu noul basist, Utu Pascu (Blazzaj/BAU). in noua formula, trupa avea sa plece din nou in Italia, pentru trei saptamani.

in februarie 2005, cel de-al treilea album al trupei, Angels & Clowns, este lansat in mod oficial, mai intai in Bucuresti, apoi in mai multe orase din tara. Piesa titlu intra in topurile radio, contribuind astfel la cresterea numarului fanilor Kumm. Tot in primavara, membrii trupei sustin primul mini-turneu de patru concerte in Germania, ocazie cu care fac cunostinta cu Anja Strub, care avea sa le devina impresar in strainatate.

Dupa ce participa la mai multe festivaluri din tara (Peninsula, Stufstock), trupa sustine inca un concert in Germania, care va fi ultimul alaturi de solistul vocal Byron, acesta parasind formatia in luna septembrie. in timp ce incearca sa gaseasca un nou solist vocal, membrii formatiei se impart intre compunerea pieselor pentru viitorul album si propriile proiecte: Kovacs si Iordache canta alaturi de Luna Amara (ultimul chiar apare ca invitat pe albumul Loc lipsa, piesa „Din valuri ard”). Iordache sustine si concerte cu grupul sau de jazz din care fac parte acum si Oigan si Utu Pascu. Csergo Dominic lanseaza alaturi de Urma albumul Anger as a Gift, si apoi renunta la proiect.

in luna noiembrie incep repetitiile cu Catalin Mocan, actor si solist vocal al trupei Persona din Timisoara, care, dupa putina vreme, devine membru oficial al formatiei.

Different Parties
Kumm in 2006. De la stanga la dreapta: Kovacs Andras, Oigan, Catalin Mocan, Iordache, Utu Pascu, Csergo Dominic.

La sfarsitul lunii ianuarie 2006 au loc primele concerte Kumm in noua formula. Trupa va intra ulterior in studio si va inregistra in martie si aprilie cel de-al patrulea album de studio, Different Parties. Pe album apar ca invitati Meda ( voce pe „Evil Eye” si „Different Parties”) si chitaristul de jazz Sorin Romanescu („Blue Screens & X–Rays” si „One For Each Day”). Different Parties avea sa fie considerat drept cel mai indraznet album al trupei de pana atunci din punct de vedere instrumental.

Trupa pleaca in cel de-al doilea turneu in Germania, care dureaza trei saptamani si are zece concerte - ultimele trei fiind sustinute la Berlin. intorsi in tara, Kumm fac un miniturneu de vest (Timisoara, Arad, Oradea) si se pregatesc pentru lansarea oficiala a albumului, care are loc pe 2 iunie in Bucuresti

in luna martie 2007, dupa o serie de concerte sustinute in tara, membrii trupei incep cel de-al treilea turneu in Germania, care va dura trei saptamani si in cadrul caruia Kumm va canta in orase precum Berlin, Stuttgart, Ulm, Karlsruhe, Freiburg. intorsi in tara, Kumm continua concertele din cluburi si participa in vara anului 2007 la numeroase festivaluri (Fête de la Musique, Rock"n"Coke Festival, Festivalul scoala Ardeleana, Cramps Festival, Peninsula). in paralel, formatia incepe lucrul la cel de-al cincilea album de studio.

Pe 29 octombrie 2007, Kumm a sarbatorit implinirea a zece ani de la infiintare, in cadrul evenimentului KUMM - 10 ani si 1000 de Chipuri, printr-un concert sustinut la Opera Romana, avandu-i drept invitati pe Luna Amara, Timpuri Noi, ZOB, Travka, Ada Milea si The Moood. Fiecare trupa a interpretat cate o piesa din repertoriul propriu si o piesa Kumm. La eveniment au fost prezenti si fostii membri ai formatiei.

in decembrie 2007, basistul Utu Pascu paraseste formatia, fiind inlocuit in ianuarie 2008 de Sorin Erhan (Urma).

Pe 16 august 2008, Kumm a concertat in cadrul festivalului Sziget de la Budapesta, Ungaria, fiind singura trupa romaneasca invitata. A fost cea de-a doua participare la Sziget, dupa cea din 2002.

Pe 6 martie, Oigan a lansat primul sau album solo, intitulat Sex with Onions. Concertul a avut loc in Silver Church si i-a avut ca invitati pe colegii din Kumm, Mihai Iordache si Csergo Dominic, pe Alexei „Aliosa” turcan (ex-Travka), pe Andrei Filip (Timpuri Noi, L"Orchestre de Roche, The Mono Jacks, RedRum) si pe Forrest (ZOB).

Pe 12 martie 2009, Kumm au primit premiul revistei Actualitatea Muzicala a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, pentru sectiunea rock, pentru anul 2008.

Pe data de 30 mai 2009, s-a anuntat oficial plecarea bateristului Csergo Dominic si inlocuirea sa cu Paul Ballo (Go to Berlin, The Amsterdams).

Far From Telescopes
Pe 14 august 2009, Kumm au lansat videoclipul la piesa „Morsa” (varianta in limba romana a piesei „Man in a Can” de pe cel de-al cincilea album de studio). Videoclipul a fost proiectat in timpul concertului pe care trupa l-a sustinut in clubul El Grande Comandante din Bucuresti.

Lansarea oficiala a albumului Far From Telescopes a avut loc pe 30 octombrie 2009, in clubul Silver Church din Bucuresti, si a fost precedata de o conferinta de presa ce a avut loc pe 22 octombrie, la Clubul taranului Roman. Albumul a fost lansat si la Timisoara si Cluj, pe 5, respectiv 6 noiembrie 2009.

Pe album apare ca invitata Rozie, o buna prietena de-a trupei, pe piesa „Pink Baloon”. O alta colaborare este cea cu corul de copii Meloritm, la piesa „Fishing in the Swimming Pool”. Un fapt demn de mentionat este ca vocea lui Byron, fostul solist al trupei, apare pe „Mister Superman”.

Albumul Far From Telescopes este produs sub licenta proprie. inregistrarile au fost facute in studioul Vita de Vie, avandu-l ca inginer de sunet pe Gabi „Pipai” Andries si au fost masterizate in studioul Mastervargas, New York. Albumul a fost lansat si pe iTunes pe data de 11 ianuarie 2010.


Membri actuali
Catalin Mocan - voce (2005-prezent)
Eugen Nutescu (Oigan) - chitara, voce, muzicuta (1997-prezent)
Kovacs Andras - clape (1997-prezent)
Mihai Iordache - saxofon (2003-prezent)
Sorin Erhan - bass (2008-prezent)
Paul Ballo - tobe (2009-prezent)

Fosti membri
Meier Zsolt (1997–1999) - saxofon
Pap Joco (1997-2000) - tobe
Csergo Dominic (1999-2009) - tobe
Keresztes Levente (2000-2004) - bass
Dan Byron (2001-2005) - voce
Peto Zoltan (2000-2003) - saxofon
Utu Pascu (2004-2008) - bass


SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1957 - Elvis Presley începe seria de 8 săptămâni pe locul 1 în topurile americane cu melodia „All Shook Up”. A fost cel mai de succes single al anului 1957, fiind vândut în peste 2 milioane de exemplare.

1959 - Goldband Records lansează melodia „Puppy Love” interpretată de Dolly Parton în vârstă de 13 ani, piesă ce a fost înregistrată cu doi ani în urmă pe când când aceasta avea doar 11 ani. Melodia nu a intrat în topuri (dar care mai târziu a fost un hit pentru Donny Osmond).

1966 - În timpul unei sesiuni de înregistrări de 12 ore în studiourile din Abbey Road din Londra, trupa Beatles a lucrat la noua melodie a lui John Lennon, intitulată “And Your Bird Can Sing” și la noul cântec numit “Taxman” scris de George Harrison.

1967 - În timpul unui turneu prin Marea Britanie, Pink Floyd au concertat la Queen’s Hall din Barnstable, Anglia.

1968 - Deep Purple și-au făcut debutul live în Tastrup, Danemarca.

1968 - Apple Music a demarat o campanie de publicitate prin care solicita demouri cu muzică compusă de artiști necunoscuți, oferind beneficii financiare celor care doreau să se lanseze sub marca Apple. Așa au fost racolați artiști precum Badfinger, James Taylor, Mary Hopkin, Jackie Lomax, David Peel și Elephant"s Memory.

1969 - Moare bateristul de studio, Benny Benjamin. Unul dintre membrii trupei “The Funk Brothers”, acesta a interpretat multe hituri sub marca casei de discuri Tamla Motown printre care amintim cele ale unor trupe și artiști precum The Four Tops, Temptations, Marvin Gaye, The Supremes și Stevie Wonder. Cariera sa a fost subiectul unui film intitulat “Omul din umbră a Motown” lansat pe piață în 2003.
 
1970 - Ziarul New York Times a raportat că grupurile de tineri Catolici și protestanți au adoptat piesa "Yellow Submarine" a trupei Beatles drept simbolul lor religios.

1970 - Traffic, Mott The Hoople, If și Bronco au concertat împreună The Roundhouse din Londra, biletul costând 25 șillingi. 

1974 - MFSB și Three Degrees au stat în fruntea topurilor single americane timp de 2 săptămâni cu “TSOP” (The Sound Of Philadelphia), un hit clasat pe locul 22 în Marea Britanie. 

1979 - Directorul de lumini Billy Duffy a murit într-un accident în timpul unui concert a lui Kate Bush din Southampton, Anglia. Duffy, în vârstă de 21 de ani, a căzut de la mai bine de 6 m printr-o trapă din podeaua scenei. Pe 12 mai, Kate Bush a susținut un concert caritabil împreună cu Peter Gabriel și Steve Harley la Hammersmith Odeon din Londra în beneficial familiei sale. 

1981 - John Phillips de la The Mamas and the Papas a fost închis pentru 5 ani după ce a pledat vinovat la toate acuzațiile legate de droguri formulate împotriva sa; sentința a fost anulată 30 de zile mai târziu. Phillips a pornit într-un turneu prin Statele Unite prin care ținea prelegeri despre pericolele consumului de droguri. 

1985 - Piesa înregistrată în scop caritabil intitulată “We Are The World”, SUA pentru Africa, a ajuns în fruntea topurilor single din Marea Britanie. Artiștii americani care au răspuns apelului grupului Band Aid, având în distribuție vedete consacrate precum Stevie Wonder, Tina Turner, Bruce Springsteen, Diana Ross, Bob Dylan, Daryl Hall, Huey Lewis, Cyndi Lauper, Kim Carnes, Ray Charles, Billy Joel și Paul Simon, plus compozitorul piesei, Michael Jackson și Lionel Richie. 

1990 - Janet Jackson a fost onorată cu o stea pe vestita Alee a celebrităților din Hollywood la începutul “Săptâmânii Janet Jackson” celebrată la Los Angeles. 

1991 - Moare Steve Marriott, liderul grupurilor Small Faces și Humble Pie, într-un incendiu izbucnit la domiciliul său din Essex. Activitatea sa a avut o influență majoră asupra multor trupe din anii ’90. În 1967, Small Faces au avut un hit clasat pe locul în topurile britanice și pe 16 în cele single americane cu “Itchycoo Park”, plus albumul din 1968 devenit no.1 “Ogden"s Nut Gone Flake”, Humble Pie, apoi single-ul din 1969, “Natural Born Bugie” , clasat pe 4 în topurile britanice. În copilărie, el a jucat roluri în Dixon of Dock Green și personajul The Artful Dodger din musical-ul Oliver. 

1991 - Wilson Phillips au avut succes cu cel de al 3-lea lor single devenit No.1 în topurile de gen americane cu ”You"re In Love”, un hit situat pe locul 29 în clasamentele de gen din Marea Britanie. 

1992 - Are loc pe stadionul Wembley “Un Concert pentru Viață”, dedicat cântărețului formației Queen , Freddie Mercury, și pentru a conștientiza pericolul SIDA. Printre artiștii care au concertat s-au aflat: Elton John, Roger Daltrey, Tony Iommi (de la Black Sabbath), David Bowie, Mick Ronson, James Hetfield, George Michael, Seal, Paul Young, Annie Lennox, Lisa Stansfield, Robert Plant, Joe Elliott și Phil Collen, Axl Rose și Slash.

1993 - Trupa Aerosmith scoate pe piață cel de-al 11- lea lor album de studio intitulat “Get A Grip”, care a devenit cel mai bine vândut album de la acea dată, totalizând peste 20 de milioane de exemplare vândute. Pe acest album figurau hituri precum: “Livin"On The Edge” și “Crazy” și artiști în rol de invitați ca Don Henley și Lenny Kravitz. 

1995 - Oasis, susținuți de cei de la The Verve, concertează în clubul The Bataclan din Paris, Franța.

1996 - Solistul britanic de R&B ,Mark Morrison, intră în poziția de lider a clasamentelor single britanice când “Return Of The Mack” a stat timp de 2 săptămâni în fruntea topurilor. Situat pe locul 2 în Statele Unite, acesta a fost preluat din hitul “Genius of Love” al celor de la Tom Tom Club.

1997 - Chemical Brothers ajung în fruntea clasamentelor albumelor britanice cu albumul “Dig Your Own Hole”. 

1997 - Michael Jackson a asistat la ceremonia de dezvelire a statuii de ceară care-l reprezenta la Muzeul figurilor de ceară Grevin din Paris, Franța. Jackson a pus muzeului la dispoziție unul dintre costumele sale pentru a îmbrăca statueta. 

2000 - Robert Plant a venit la Disney"s Theatre of the Stars din Orlando, Florida pentru a-și lăsa amprenta mâinilor în fața teatrului. 

2001 - Are loc la London Astoria un concert în memoria lui Steve Marriott, fostul membru și lider al al trupelor Small Faces și Humble Pie în care au evoluat Peter Frampton, Midge Ure, Chris Farlowe și trupa Humble Pie. 

2002 - Moare interpretul american Alan Dale. În periada anilor ’50, a deținut propriul show de radio și televiziune în Statele Unite, precum și versiunea din 1955 a piesei “Cherry Pink and Apple Blossom White”, clasată pe locul 7 în topurile single americane. 

2002 - Aflați în disputa legată de cine deținea drepturile din înregistrări ale trupei Nirvana, foștii membrii Dave Grohl și Kirst Novoselic au apelat la o curte de justiție din Seattle pentru a demonstra dacă Courtney Love este stabilă mental. Ei au declarat instanței că Love era “irațională, irascibilă, egoistă, greu de controlat,capricioasă și imprevizibilă”. Ei au pretins, de asemenea, că un contract de-al lor a fost declarat nul din cauză că Love era “drogată” în acel moment.

2006 - Solistul formației Babyshambles ,Pete Doherty, a fost arestat în cartierul East London sub acuzația de posesie de droguri la numai câteva ore după ce a apărut într-un proces în justiție. Doherty recunoscuse anterior cele 7 acuzații legate de posesie de droguri când s-a înfățișat în fața judecătorilor din East London. I s-au dat o sentință de muncă în folosul comunității, 2 ani de supraveghere condiționată și participarea la un program de reabilitare de 18 luni . De asemenea, i s-a interzis dreptul de a conduce timp de 6 luni.

2008 - Cei de la The Kooks au ajuns no.1 în topurile albumelor britanice cu cel de-al 2 –lea lor album intitulat “Konk”.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact