Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Legende Rock » »
Facebook   Twitter   email

padding-right:10px;
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1960 - Anthony Newley urcă pe locul 1 în topurile single din Marea Britanie cu “Do You Mind”, al 2-lea și ultimul no.1. al cântăreței din clasamentele britanice. Piesa a adus textierului și compozitorului Lionel Bart al 2-lea său hit no.1. 

1964 - Pe Wembley Empire Pool din Londra, The Beatles, Rolling Stones și The Dave Clark Five au ținut capul de afiș la concertul câștigătorilor sondajului efectuat de publicația NME.

1965 - În timpul unui turneu prin Marea Britanie, cei de la The Who au concertat la Bridgewater Town Hall din Anglia.

1966 - Dusty Springfield ajunge pe locul 1 în topurile single britanice cu “You Don"t Have To Say You Love Me”, singurul hit no.1 al cântărețului în acest tip de clasament. 

1967 - Mama Cass, solista formației Mamas and the Papas, dă naștere în Los Angeles fiicei Owen Vanessa. 

1969 - Varianta originală “Hair”, o înregistrare a musicalului Hair sub marca RCA a dat startul șirului de 13 săptămâni în poziția de lider a clasamentelor albumelor din Statele Unite. 


1969 - În timpul celui de-al 2-lea lor turneu nord-american, trupa Led Zeppelin concertează în ultima din cele 2 seri de spectacole la The Winterland Ballroom din San Francisco, California. Cu ocazia acestui concert, piesa “Whole Lotta Love” a fost interpretată live în premieră.

1975 - BJ Thomas ajunge pe locul 1 în topurile single americane cu “(Hey Won"t You Play), Another Somebody Done Somebody Wrong Song”. A fost cel de-al 2-lea hit no.1 al cântărețului în clasamentele din State, dar nu a devenit un hit în Regatul Unit. 

1977 - Cei de la Grateful Dead au cântat la the Capitol Theatre din Passaic, New Jersey.
 
1978 - La emisiunea Ringo Starr TV special, s-a difuzat la televiziunea americană Ringo, o variantă muzicală a romanului Prinț și Cerșetor. Ringo a interpretat ambele personaje, în timp ce George Harrison a fost povestitorul. 

1980 - Grupul Blondie urcă în poziția de lider al topurilor single britanice cu “Call Me”, al 4-lea hit no. 1 al grupului în Marea Britanie, care a apărut și în filmul cu Richard Gere “American Gigolo”; piesa a fost deasemenea un hit de top în Statele Unite unde a devenit cel mai bine vândut single al formației. Producătorul Giorgio Moroder a rugat-o inițial pe Stevie Nicks (pe numele ei Stephanie Lynn Nicks) de la Fleetwood Mac, să-l ajute la compunerea și interpretarea cântecului pentru coloana sonoră, dar aceasta l-a refuzat.

1980 - Cei de la The Beat lansează “Mirror In The Bathroom”, fiind primul single înregistrat în Marea Britanie pe suport digital. 

1982 - Aflat la cumpărături, lui Rod Stewart i-a fost luată cu forța mașina marca Porsche în valoare de 50.000 $ de un bărbat înarmat cu un pistol pe Bulevardul Hollywood din Los Angeles. 

1982 - Meat Loaf cântă în prima din cele 4 seri de concerte cu casa închisă pe arena Wembley din Londra. 

1984 - Mike McCartney dezvelește statuia în valoare de 40.000 de lire a trupei Beatles realizată de John Doubleday la nou inauguratul Cavern Walks shopping centre din Liverpool, Anglia care a costat 8 milioane de lire. Cynthia, prima soție a lui John, a fost și ea prezentă la ceremonie. 

1986 - Bryan Ferry and Roxy Music încep șirul de 5 săptămâni pe locul 1 în clasamentele albumelor britanice cu “Street Life-20 Greatest Hits”. 

1986 - Van Halen stă 3 săptămâni în fruntea topurilor albumelor din Statele Unite cu “5150”. 

1988 - Adunarea juraților din White Plains, statul New York, a decis că Mick Jagger nu a plagiat cântecul unui muzician reggae necunoscut pe care l-a transformat în hitul său din 1985, intitulat “Just Another Night”. Patrick Alley din New York City îl acuzase pe Jagger de a fi încălcat drepturile de copyright. 

1990 - Danny Wood, membru al trupei New Kids On The Block, s-a rănit la gleznă în timp ce era pe scenă în Manchester, împiedicându-se de un animal de pluș aruncat pe scenă de un fan; artistul a fost obligat să ia avionul spre SUA pentru a i se acorda tratamentul necesar.

1990 - Nirvana concertează în clubul Pyramid din New York. Casa de producție a trupei ,Sub Pop, a filmat spectacolul, ulterior folosind imaginile din timpul interpretării piesei “In Bloom” într-un clip promoțional.

1994 - Grace Slick a pledat vinovată la acuzația de a fi îndreptat arma asupra polițiștilor în locuința sa din California. Ea a declarat că era stresată deoarece casa sa arsese în timpul unui incendiu petrecut anul trecut. A fost ulterior condamnată la 200 de ore de muncă în folosut comunității și i s-a recomandat să frecventeze 4 ședințe pe săptămână timp de 3 luni ale Asociației Alcoolicilor Anonimi.

1995 - S-a raportat că Courtney Love a refuzat o ofertă de 1 milion de $ din partea revistei Playboy de a poza nud în paginile revistei.

1997 - Ernest Stewart, percuționistul trupei KC and the Sunshine Band, moare în urma unei crize de astm. ( A avut success cu single-ul “That"s The Way, I Like It” ajuns no. 1 în 1975 în clasamentele din State și cu cel intitulat “Give It Up” ajuns un hit no.1 în topurile din Marea Britanie în 1983). 

2001 - Formația Destiny"s Child urcă pe locul 1 în topurile single din Marea Britanie cu “Survivor”; Janet Jackson ajunge no.1 în clasamentele americane cu “All For You”, iar Shaggy și Ricardo RikRok Ducent devin lideri ai clasamentelor australiene cu single-ul “It Wasn"t Me”.

2008 - Amy Winehouse își petrece noaptea în arestul poliției după ce a fost acuzată de atac violent. Surse ale poliției au afirmat că Winehouse nu era "în starea necesară" pentru a fi interogată în momentul sosirii la sediul poliției londoneze și că a trebuit să fie dusă într-o celulă. Artista în vârstă de 24 de ani, urma să fie anchetată referitor la incidental petrecut cu 3 zile în urmă după ce un bărbat de 38 de ani a depus plângere că a fost agresat de cântăreață. Tot în 2008, Leona Lewis urcă pe locul 1 în topurile albumelor din State cu albumul ei de debut intitulat “Spirit”. 

2009 - Tinchy Stryder în colaborare cu N-dubz încep șirul de 3 săptămâni în fruntea topurilor single britanice cu “Number 1”, fiind pentru prima dată când un singlenumit “Numărul 1” ajuns pe locul 1 în topurile din Marea Britanie.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact