Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

STIRI - CLICK PE TITLU 
powered by Surfing Waves
HEADLINES
Vinyl-urile pot depasi pentru prima data din 1986, vanzarile de CD-uri

Pentru prima dată de la mijlocul anilor "80, veniturile discurilor vinyl vor depăși cele ale CD-urilor.

John Peel
Vinyl-urile depasesc CD-urile!
In aceste zile, inregistrarile pe vinyl se fac doar in cazurile in care formatiile vor sa dea importanta albumelor sale. Pe măsură ce vânzările scad, iar cumpărarea unui album real devine un exercițiu de dedicație, tot mai mulți artiști se concentrează pe reeditarea vinylului sau o ediție specială a acestuia cu ocazia unui eveniment. Acum, acea

Click mai mult
ALBUME
AV Super Sunshine - Sweetwater

Noul EP Sweetwater al celor de la AV Super Sunshine, care conține șase piese, ne amintește că, într-o lume perfectă din punct de vedere digital, un grup de muzicieni talentați, care cântă doar la bas,
Click mai mult
Bobby and the Crew - SCREAMING COMMANDER

Bobby And The Crew se întorc cu încă o piesă orbitoare de compoziție de genuri diferite cu "Screaming Commander", o piesă pop-rock alternativă cu influențe electronice, memorabilă instantaneu și inconte
Click mai mult
Grimus - Soarele (rãsare și singur)

Grimus lansează azi cel de-al 4-lea cântec de pe viitorul album de studio, intitulat „Soarele (rasare și singur)” și anunță turneul național de promovare al albumului „Abandonic
Click mai mult
MANJA - Last Night"s Kiss

În 2016, Nick, Mark și James, viitorii membri ai trupei rock, au fost prezentați pentru prima dată de un prieten comun. După o perioadă petrecută interpretând cover-uri la spectacole atât în Indonezia, cât &
Click mai mult
Peter Lawrence Gray - Calls Me

Peter Lawrence Gray este un cântăreț și chitarist pasionat de muzică de o viață întreagă. În prezent, are trei melodii la radio în SUA și Europa, p
Click mai mult
Toulouse Lautrec

Exprimându-se lejer în engleză, franceză sau română, Toulouse Lautrec au făcut de la bun început deliciul topurilor indie, multe din piesele lor ajungând pe locul 1 la radiouri de profil – poate ați auzit R
Click mai mult
Click mai multe albume
 
HISTORY
TIMIȘOARA WEATHER

 

TÂRGU MUREȘ WEATHER

 

CLUJ-NAPOCA WEATHER

 




Billboard Charts a lansat în 1958 clasamentul Hot 100, care a devenit rapid standardul industriei pentru stabilirea celor mai bune melodii din fiecare săptămână, pe baza vânzărilor [digitale și fizice], a difuzării la radio și a streaming-ului online în Statele Unite. Clasamentul a trebuit să se adapteze la diversele schimbări pe care societatea le-a făcut în modul în care consumăm muzică, dar rămâne unul dintre cei mai buni indicatori ai consumului de muzică. Se poate spune că a devenit mai important decât Billboard Top 200, care oferă cele mai bine vândute 200 de albume. Astăzi, multe trupe nu mai lansează albume, ci mai degrabă single-uri.

Clasamentul Billboard Hot 100 se bazează pe cele mai populare melodii din Statele Unite ale Americii din fiecare săptămână, de vineri până joi, pe baza vânzărilor, a difuzărilor online (audio și video) și a difuzării la radio. 

Billboard Hot 100 măsoară cele mai apreciate melodii din 1958, începând cu "Poor Little Fool" a lui Ricky Nelson. De atunci, peste 1.100 de melodii au ajuns în vârf, deși metodologia Billboard s-a schimbat de-a lungul anilor, pe măsură ce consumul de muzică a evoluat.

Click mai mult
ROCK INFO

John Peel - cel mai popular și mai respectat DJ din lume

Au trecut 7 ani de la trecerea în neființă a vestitului DJ britanic John Peel, iar astăzi fanii muzicii din întreaga lume își amintesc de el și de multele sale experiențe sonore navigând pe #keepingitpeel.

A cucerit pentru prima dată atenția publicului în anii ’60 în calitate de DJ al programului de noapte al postului pirat Radio London care emitea din largul coastelor Marii Britanii, contemporan cu cel existent în Londra, cărora le-a făcut cunoștință ascultătorilor din Marea Britanie și din Europa (Belgia, Olanda și Franța), cu înregistrările rockului psihedelic timpuriu proaspăt lansate în L.A. și San Francisco, concomitent cu o varietate de piese folk, blues și de muzică underground.
John Peel

Ca rezultat al închiderii majorității stațiilor pirat britanice în august 1967, ca urmare a noilor legi adotate de Parlament, Peel s-a angajat la BBC Radio 1, continuând să lărgească paleta muzicală oferită ascultătorilor. A fost un explorator constant a tot ce era nou în materie de muzică pe întreg mapamondul.

Legendarele sale Sesiuni Peel, de regulă 4 melodii înregistrate live în studio care serveau ca familiarizare a ascultătorilor cu unele dintre cele mai mari și mai îndrăznețe nume din muzica ultimilor 50 de ani, îi includea pe cele de la Jimi Hendrix în 1967, la Bob Marley în 1973, de la cu totul inedita trupă Led Zeppelin, la Nirvana (în 1989!), la formația belgiană de grind (asociată adesea cu death-metalul) Agathocles, de la post-rockerii trupei texane din Austin Explosions In the Sky, la formația The Smiths. Lista ofertei muzicale și de artiști din cadrul Peel Sessions îți invada memoria cu diversitatea ei. Toți și toate erau aleși/alese de Peel însuși, cu mult timp înainte să fie remarcați de alți lansatori de talente.
John Peel

Așa că vizitati #keepingitpeel ca să sărbătorim un om căruia nu i-a fost niciodată teamă să exploreze sunete și situații inedite.

A fost vestit pentru celebra frază: "I just want to hear something I haven"t heard before." (‘’Vreau să aud ceva ce n-am mai auzit până acum’’).

Aveți o amintire preferată legată de Peel?

Ascultați ceva astăzi care credeți că merită să fie ascultat și de ceilalți?
Aveti mai jos si doua documentare despre colectia sa de discuri:



 

What the “Metronom” shows actually were

...a genuine music school for the Romanians on short waves, they stood for the voice of liberty for a whole generation before December 1989. A show broadcasted by Radio Free Europe, a station banned in those days by the communist authorities.
Each day, Cornel Chiriac and later Radu Theodor were presenting a complete album, describing the tracks, picturing the album"s cover and offering many other information the listeners were lapping up having the feeling of a stolen freedom.
Cornel Chiriac
Cornel Chiriac

Cornel Chiriac was a Romanian journalist, radio show and music band producer, publicist and jazz drummer. He attended highschool in Pitesti and graduated the Pedagogical Institute in the same town in 1966.
As far back as his teenage years he showed a passion for jazz, collecting all the information available about artists from this genre and listening to music where he had the chance. He was copying books, cronics, interviews and news from trade magazines on his notebooks and he separately translated them into Romanian” “During highschool he filled his time exclusively with music. He spent his nights writing. In the morning he woke hardly woke up to go to school, his aunt recollects. Some of his notebooks got in possession of great Romanian musicians like Radu Maltopol, Cristian Colan or Johnny Răducanu, being the only source of information in the field of jazz at the time. 



Click mai mult
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1965 - Marianne Faitffull s-a măritat cu artistul John Dunbar la Oficiul Stării Civile din Cambridge, Anglia. 

1965 - Într-o cameră de hotel din Clearwater, Florida, Mick Jagger și Keith Richards lucrează la primele acorduri de chitară de la începutul piesei “Satisfaction”, după achiziționarea în acea dimineață de către Richard a unei pedale Gibson pentru distorsionarea sunetelor.  

1966 - Lucrând în studiourile Abbey Road din Londra, The Beatles au înregistrat solo-urile instrumentale la “I"m Only Sleeping”, și au mixat mai multe părți ale partiturii.

1966 - Aflat într-un turneu modial de patru luni, Bob Dylan a cântat în primul din cele unsprezece concerte în Marea Britanie la ABC din Belfast, Irlanda de Nord.

1967 - Jimi Hendrix, The Walker Brothers, Engelbert Humperdink și Cat Stevens au concertat la The Imperial Ballroom din Nelson, Lancashire, Anglia.

1972 - Dublul album al celor de la The Tyrannosaurus Rex, intitulat “Prophets, Seers And Sages And The Angels Of The Ages / My People Were Fair And Had Sky In Their Hair But Now Their Content To Wear Stars On Their Brows”, în traducere: “Profeți, Vizionari , Înțelepți, și Îngerii tuturor timpurilor / Poporul meu era corect, avea cerul în păr , dar acum e mulțumit să poarte stelele pe sprâncene “ a ajuns no.1 în topurile britanice. Este cel mai lung titlu al unui album din toate timpurile !

1973 - Paul Simon a pornit în primul său turneu fără partenerul său Art Garfunkel, folosindu-i pe cei de la The Jesse Dixon Singers pe post de backing vocal. Turneul american și european al lui Paul Simon a fost înregistrat și lansat pe piață sub denumirea de “Live Rhymin”. 

1977 - The Boomtown Rats au cântat în primul lor spectacol din Anglia, când au concertat la Studio 51 din Londra. 

1978 - Coloana sonoră a filmului Saturday Night Fever a început seria de 18 săptămâni ca no.1 în topurile albumelor din Marea Britanie, ajungând de altfel pe locul 1 și în Statele Unite. Albumul, pe care apar și 7 piese ale formației Bee Gees, s-a vândut în peste 30 de milioane de exemplare în întreaga lume.

1982 - Fostul manager al trupei The Bay City Rollers, Tam Paton, a fost condamnat pe baza acuzației de acte sexuale cu minori, dându-i-se o pedeapsă de 3 ani de închisoare.

1984 - Grupul de muzică de ficțiune Spinal Tap a cântat la o petrecere în clubul CBGB din New York.

1989 - Holly Johnson, fostul cântăreț al trupei Frankie goes To Hollywood, a ajuns no.1 în topurile albumelor din Marea Britanie cu albumul său solo de debut intitulat “Blast”.

1995 - Oasis a avut succes cu primul single ajuns în fruntea topurilor single din Marea Britanie, “Some Might Say”.A fost singurul single scos pe piață de pe al 2-lea album al trupei din Manchester denumit “(What"s the Story) Morning Glory?” și ultima piesă a trupei în care a mai cântat bateristul oficial, Tony McCarroll.

1998 - În timpul turneului britanic, fetele din trupa Spice Girls au cântat cu casa închisă la Birmingham NEC. Biletul a costat 18 lire.

2001 - Destiny"s Child a început seria de 2 săptămâni pe locul 1 în topurile albumelor din Marea Britanie cu “Survivor”.

2001 - Geri Halliwell a avut succes cu cel de-al patrulea ei no.1 din topurile single britanice, cu propria sa versiune a melodiei “It"s Raining Men”, a celor de la The Weather Girls, lansată în 1984.

2001 - Janet Jackson a ajuns în fruntea topurilor albumelor din Statele Unite cu “Janet”.

2002 - “Bohemian Rhapsody” a celor de la Queen, a fost votată ca fiind single-ul favorit al britanicilor, din toate timpurile, în urma unui sondaj făcut de Guinness Hit Singles. “Imagine” a lui John Lennon a fost votat pe locul doi , iar “Hey Jude” al trupei Beatles pe locul 3; melodia “Dancing Queen” a celor de la ABBA s-a situat pe poziția a patra, iar “Like a Prayer”a Madonnei pe 5.  

2002 - Producătorul și compozotorul American Otis Blackwell a murit în urma unui atac de cord. El a scris clasicele melodii “All Shook Up”, “Return To Sender”, “Don"t Be Cruel”, “Great Balls Of Fire” și “Fever”. De-a lungul timpului, melodiile lui Blackwell s-au vândut în peste 185 de milioane de copii.

2004 - O licitație organizată la Casa Christie din Londra, a devenit cea mai de succes licitație din istorie cu obiecte ale reprezentanților muzicii pop, după recordul de 788.643 de lire obținut în urma licitației cu suveniruri aparținând trupei Beatles. La licitație, a fost expus un colier de piele aparținând lui John Lennon vândut contra sumei de 117.250 de lire. Un exemplar al unui contract de management semnat între trupa Beatles și managerul Brian Epstein a fost achiziționat cu 122.850 de lire. Chitara Vox Kensington folosită de Lennon și Harrison a fost adjudecată cu 100.000 de lire. Au mai fost vândute- un desen realizat cu carioca colorată aparținând lui Lennon ( cu 10.000 L), o scrisoare cu semnătura ( cu 5.500 L), și desenul său în cerneală și pix intitulat Pești Fericiți contra sumei de 9.500 de lire.

2005 - Audioslave a devenit primul grup rock American care a reușit să cânte într-un concert în aer liber cu intrare gratuită în Cuba.

2005 - Lanțul American de cafenele Starbucks a interzis comercializarea în magazinele sale a ultimului album al lui Bruce Springsteen intitulat Devils and Dust din cauza conținutului său cu tentă XXX. Distribuitorul cu amănuntul- care a stocat CD-urile la filialele sale din State- a declarat că în schimb va promova alte albume. 

2006 - Cântărețul trupei The Go-Betweens, compozitorul Grant McLennan a murit la vârsta de 48 de ani, în somn, în locuința sa din Brisbane, Australia. Asociația Australiano-Asiatică pentru Drepturile Interpreților a numit cântecul său din 1983, “Cattle and Cane”, drept unul din cel mai bune 30 de cântece australiene a tuturor timpurilor.

2006 - În timpul turneului său britanic, Morrissey a cântat la The Apollo Manchester, în prima din cele trei seri de concerte susținute în locații diferite ale orașului Manchester. Cântărețul a concertat la Manchester Opera House în a 2-a seară, iar în ultima la Manchester Bridgewater Hall în data de 8 Mai.

2008 - Pete Doherty , liderul trupei Babyshambles, a fost eliberat din închisoarea Wormwood Scrubs din vestul Londrei, după ce a ispășit 29 de zile din cele 14 săptămâni de condamnare pentru încălcarea termenilor de eliberare condiționată. Solistul a declarat reporterilor că e bucuros să fie iar în libertate și că așteaptă să servească un pahar de băutură și să petreacă puțin timp în compania pisicilor sale.

2008 - Cher a cântat în primul din cele 78 de show-uri la the Vegas Coliseum din Las Vegas, Nevada. Cântăreața a semnat un contract pentru 200 de show-uri pe o perioadă de trei ani.

2009 - O fostă scriitoare angajată de Michael Jackson l-a dat pe cântăreț în judecată contra sumei 44 milioane de dolari drept plată pentru serviciile publicistice prestate interpretului. Raymone Bain a afirmat că domnul Jackson convenise să-i acorde 10% din toate încasările rezultate ca urmare a activităților la care ea și-a adus contribuția. Doamna Bains a fost scriitoarea lui Michael Jackson în 2005, pe timpul procesului în care acesta a fost acuzat de abuzuri aplicate copiilor.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact