Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

STIRI - CLICK PE TITLU 
powered by Surfing Waves
HEADLINES
Vinyl-urile pot depasi pentru prima data din 1986, vanzarile de CD-uri

Pentru prima dată de la mijlocul anilor "80, veniturile discurilor vinyl vor depăși cele ale CD-urilor.

John Peel
Vinyl-urile depasesc CD-urile!
In aceste zile, inregistrarile pe vinyl se fac doar in cazurile in care formatiile vor sa dea importanta albumelor sale. Pe măsură ce vânzările scad, iar cumpărarea unui album real devine un exercițiu de dedicație, tot mai mulți artiști se concentrează pe reeditarea vinylului sau o ediție specială a acestuia cu ocazia unui eveniment. Acum, acea

Click mai mult
ALBUME
AV Super Sunshine - Sweetwater

Noul EP Sweetwater al celor de la AV Super Sunshine, care conține șase piese, ne amintește că, într-o lume perfectă din punct de vedere digital, un grup de muzicieni talentați, care cântă doar la bas,
Click mai mult
Bobby and the Crew - SCREAMING COMMANDER

Bobby And The Crew se întorc cu încă o piesă orbitoare de compoziție de genuri diferite cu "Screaming Commander", o piesă pop-rock alternativă cu influențe electronice, memorabilă instantaneu și inconte
Click mai mult
Grimus - Soarele (rãsare și singur)

Grimus lansează azi cel de-al 4-lea cântec de pe viitorul album de studio, intitulat „Soarele (rasare și singur)” și anunță turneul național de promovare al albumului „Abandonic
Click mai mult
MANJA - Last Night"s Kiss

În 2016, Nick, Mark și James, viitorii membri ai trupei rock, au fost prezentați pentru prima dată de un prieten comun. După o perioadă petrecută interpretând cover-uri la spectacole atât în Indonezia, cât &
Click mai mult
Peter Lawrence Gray - Calls Me

Peter Lawrence Gray este un cântăreț și chitarist pasionat de muzică de o viață întreagă. În prezent, are trei melodii la radio în SUA și Europa, p
Click mai mult
Toulouse Lautrec

Exprimându-se lejer în engleză, franceză sau română, Toulouse Lautrec au făcut de la bun început deliciul topurilor indie, multe din piesele lor ajungând pe locul 1 la radiouri de profil – poate ați auzit R
Click mai mult
Click mai multe albume
 
HISTORY
TIMIȘOARA WEATHER

 

TÂRGU MUREȘ WEATHER

 

CLUJ-NAPOCA WEATHER

 
Billboard Charts a lansat în 1958 clasamentul Hot 100, care a devenit rapid standardul industriei pentru stabilirea celor mai bune melodii din fiecare săptămână, pe baza vânzărilor [digitale și fizice], a difuzării la radio și a streaming-ului online în Statele Unite. Clasamentul a trebuit să se adapteze la diversele schimbări pe care societatea le-a făcut în modul în care consumăm muzică, dar rămâne unul dintre cei mai buni indicatori ai consumului de muzică. Se poate spune că a devenit mai important decât Billboard Top 200, care oferă cele mai bine vândute 200 de albume. Astăzi, multe trupe nu mai lansează albume, ci mai degrabă single-uri.

Clasamentul Billboard Hot 100 se bazează pe cele mai populare melodii din Statele Unite ale Americii din fiecare săptămână, de vineri până joi, pe baza vânzărilor, a difuzărilor online (audio și video) și a difuzării la radio. 

Billboard Hot 100 măsoară cele mai apreciate melodii din 1958, începând cu "Poor Little Fool" a lui Ricky Nelson. De atunci, peste 1.100 de melodii au ajuns în vârf, deși metodologia Billboard s-a schimbat de-a lungul anilor, pe măsură ce consumul de muzică a evoluat.

Click mai mult
ROCK INFO

John Peel - cel mai popular și mai respectat DJ din lume

Au trecut 7 ani de la trecerea în neființă a vestitului DJ britanic John Peel, iar astăzi fanii muzicii din întreaga lume își amintesc de el și de multele sale experiențe sonore navigând pe #keepingitpeel.

A cucerit pentru prima dată atenția publicului în anii ’60 în calitate de DJ al programului de noapte al postului pirat Radio London care emitea din largul coastelor Marii Britanii, contemporan cu cel existent în Londra, cărora le-a făcut cunoștință ascultătorilor din Marea Britanie și din Europa (Belgia, Olanda și Franța), cu înregistrările rockului psihedelic timpuriu proaspăt lansate în L.A. și San Francisco, concomitent cu o varietate de piese folk, blues și de muzică underground.
John Peel

Ca rezultat al închiderii majorității stațiilor pirat britanice în august 1967, ca urmare a noilor legi adotate de Parlament, Peel s-a angajat la BBC Radio 1, continuând să lărgească paleta muzicală oferită ascultătorilor. A fost un explorator constant a tot ce era nou în materie de muzică pe întreg mapamondul.

Legendarele sale Sesiuni Peel, de regulă 4 melodii înregistrate live în studio care serveau ca familiarizare a ascultătorilor cu unele dintre cele mai mari și mai îndrăznețe nume din muzica ultimilor 50 de ani, îi includea pe cele de la Jimi Hendrix în 1967, la Bob Marley în 1973, de la cu totul inedita trupă Led Zeppelin, la Nirvana (în 1989!), la formația belgiană de grind (asociată adesea cu death-metalul) Agathocles, de la post-rockerii trupei texane din Austin Explosions In the Sky, la formația The Smiths. Lista ofertei muzicale și de artiști din cadrul Peel Sessions îți invada memoria cu diversitatea ei. Toți și toate erau aleși/alese de Peel însuși, cu mult timp înainte să fie remarcați de alți lansatori de talente.
John Peel

Așa că vizitati #keepingitpeel ca să sărbătorim un om căruia nu i-a fost niciodată teamă să exploreze sunete și situații inedite.

A fost vestit pentru celebra frază: "I just want to hear something I haven"t heard before." (‘’Vreau să aud ceva ce n-am mai auzit până acum’’).

Aveți o amintire preferată legată de Peel?

Ascultați ceva astăzi care credeți că merită să fie ascultat și de ceilalți?
Aveti mai jos si doua documentare despre colectia sa de discuri: 

What the “Metronom” shows actually were

...a genuine music school for the Romanians on short waves, they stood for the voice of liberty for a whole generation before December 1989. A show broadcasted by Radio Free Europe, a station banned in those days by the communist authorities.
Each day, Cornel Chiriac and later Radu Theodor were presenting a complete album, describing the tracks, picturing the album"s cover and offering many other information the listeners were lapping up having the feeling of a stolen freedom.
Cornel Chiriac
Cornel Chiriac

Cornel Chiriac was a Romanian journalist, radio show and music band producer, publicist and jazz drummer. He attended highschool in Pitesti and graduated the Pedagogical Institute in the same town in 1966.
As far back as his teenage years he showed a passion for jazz, collecting all the information available about artists from this genre and listening to music where he had the chance. He was copying books, cronics, interviews and news from trade magazines on his notebooks and he separately translated them into Romanian” “During highschool he filled his time exclusively with music. He spent his nights writing. In the morning he woke hardly woke up to go to school, his aunt recollects. Some of his notebooks got in possession of great Romanian musicians like Radu Maltopol, Cristian Colan or Johnny Răducanu, being the only source of information in the field of jazz at the time. Click mai mult
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1963 - The Rolling Stones au cântat în primul lor spectacol din afara Londrei, cu ocazia concertului din Clubul The Alcove din Middlesbrough, Yorkshire, fiind susținuți de cei de la The Hollies. 

1964 - The Animals au ajuns pe prima poziție a topurilor single din Marea Britanie cu “The House Of The Rising”. Înregistrat din prima încercare, acesta a fost primul no.1 din topurile britanice care a avut o durată mai mare de 4 minute.

1965 - Paul McCartney a obținut cinci premii Ivor Novello Awards la un dineu la The Savoy din Londra. John Lennon a refuzat să participe; Paul a întârziat 40 de minute, uitând de eveniment.

1967 - Pink Floyd au apărut pentru a doua oară la emisiunea Top Of The Pops de la BBC găzduită de Pete Murey, pentru a promova noul single “See Emily Play”. Single-ul a ajuns pe locul 6 în topurile britanice.

1968 - Black Sabbath au cântat în primul spectacol într-un club de blues de pe o stradă lăturalnică a orașului Birmingham, Anglia.

1969 - Peste 100 de posturi de radio americane au interzis difuzarea noul single al trupei The Beatles, “The Ballad Of John and Yoko”, din cauza versului “Cristoase, știi că nu-i ușor”, catalogându-l drept ofensator. 

1972 - În timpul turneului nord-american, The Rolling Stones au cântat în prima din cele două nopți la The Cobo Hall din Detroit, Michigan.

1974 - Elton John a început seria de 2 săptămâni în prima poziție a topurilor albumelor din Marea Britanie cu “Caribou”, acesta fiind cel de-al treilea album ajuns no.1, care de altfel a urcat pe primul loc și în clasamentele americane. 

1974 - George McCrae a început seria de 2 săptămâni în fruntea topurilor single din Statele Unite cu “Rock Your Baby”, singurul no.1 din topurile americane, fiind lider și în topurile britanice. Unii l-au considerat primul hit disco no. 1. În New York, a fost hitul preferat în cluburi.

1974 - Bruce Springsteen și The E Strett Band au cântat în prima din cele trei seri de concerte, din seria de șase show-uri găzduite de recent inauguratul Bottom Line din New York. Spectacolele au fost întâmpinate de critici extreme de favorabile, creând vâlvă în lumea muzicală.

1976 - A fost publicat primul număr al revistei fanilor punk britanici, Sniffin" Glue, cu articole despre trupele The Stranglers, Ramones and Blue Oyster Cult. Editorul acestei publicații era fostul director de bancă, Mark Perry.

1978 - BBC a anunțat că refuză difuzarea ultimul single ale celor de la The Sex Pistols, “No One Is Innocent”, pe motiv că în piesă cântă și Ronnie Biggs, delicventul britanic vestit pentru rolul jucat în Marele Jaf Feroviar din 1963. La vremea când melodia a fost înregistrată, Biggs trăia în Brazilia și era încă căutat de către autoritățile britanice, dar nu putea fi extrădat conform legilor țării.

1979 - Adam ant The Ants au demarat turneul britanic de 20 de concerte la Retford Portherhouse.

1980 - Marca de blugi LEVI a fost promovată în paginile din această săptămână a revistei muzicale britance NME, promovând blugii Levi mărimea 27-33, cu bretele gratuite, la prețul de 16,95 lire sterline perechea.

1985 - La data de 12 ianuarie, Status Quo a demarat turneul “Live Aid”, o superproducție mondială, derulată între stadionul Wembley din Londra și stadionul JFK din Philadelphia. Crema celor mai mari staruri rock au luat parte la acest eveniment mondial care a costat peste 40 de milioane de lire sterline. Imaginile televizate au ajuns în casele a peste 1,5 miliarde de telespectatori, făcând din acesta cea mai mediatizată transmisiune în direct. Printre artiștii care au concertat s-au numărat: Paul McCartney, Phil Collins, The Who, U2, David Bowie și Mick Jagger, Queen, Tina Turner, The Cars, Neil Young, Tom Petty, Bob Dylan, Bryan Adams, Hall and Oates, Lionel Richie și Led Zeppelin.

1985 - Duran Duran a devenit primul artist care a avut un no.1 în topurile single din Statele Unite cu o temă a seriei lui James Bond, când “A View To A Kill” a urcat în fruntea topurilor.

1985 - Elton John a semnat prelungirea contractului cu MCA Records în America, în care seria de cinci albume a fost negociată la suma de 5 milioane de dolari, fiind cel mai mare avans plătit din istorie la acea vreme.  

1985 - Tears For Fears au ajuns în prima poziție a topurilor albumelor din Statele Unite cu “Songs From The Big Chair”.

1986 - Stevie Nicks și Peter Frampton concertează la San Diego Sports Arena din San Diego, California. 

1987 - Reprezentanții a 50 de mari distribuitori de discuri din SUA au fost oaspeții lui Jackson"s home în Encino, California, pentru a auzi în premieră noul său album, “Bad”. LP-ul s-a vândut pe întreg mapamondul în peste 30 de milioane de exemplare.  

1990 - Curtis Mayfield a fost grav rănit în timpul unei rafale de vânt care a doborât peste el un reflector în timpul concertului său în aer liber din Brooklyn, New York. 

1991 - INXS, Jellyfish, Jesus Jones, Hothouse Flowers, Roachford și Deborah Harry au concertat pe Arena Wembley din Londra. 


1991 - Bryan Adams a ajuns pe primul loc în topurile single din Marea Britanie cu “Everything I Do I Do It For You” care a devenit soundtrack-ul filmului Robin Hood: Prințul Hoților. A stat pe prima poziție timp de 16 săptămâni, stabilind un nou record (recordul doborât era din 1955), ajungând no.1 în topurile americane (timp de 7 săptămâni), devenind hit în alte 16 țări. A câștigat premiul Grammy Award pentru Cel mai Bun Cântec scris pentru un Film Artistic în 1992.

1991 - Fundația The Everly Brothers a cumpărat 80 de acri de teren în orașul celor doi frați, plănuind să construiască un parc tematic și un muzeu, în onoarea duetului. 

1992 - Wet Wet Wet au cântat într-un concert gratuit pe Insula Arran din Scoția.

1996 - 2Pac cu participarea KC & Jojo, Dr Dre & Roger Troutmans au ajuns în prima poziție a topurilor single din Statele Unite cu “How Do U Want It / California Love”, acesta fiind primul no.1 al trupei din topurile americane.

1996 - Peste 2.000 de chitariști, incluzându-I pe Chet Atkins și Jeff ”Skunk” Baxter, au stabilit un nou record mondial pentru cea mai mare reprezentație la chitară în care au cântat “Heartbreak Hotel” timp 75 de minute în parcul Nashville"s Riverfront. Recordul precedent a fost stabilit în Vancouver, Canada, la data de 07 mai 1994, când Randy Bachman a strâns 1.322 de chitariști amatori care au cântat timp de 68 de minute.

1997 - Anthony Kiedis, cântărețul trupei Red Hot Chile Peppers, a fost supus unei operații chirurgicale de 5 ore după ce a fost implicat într-un accident de motocicletă în Los Angeles. 

1997 - The Prodigy a început seria de 5 săptămâni în prima poziție a topurilor albumelor din Marea Britanie cu “The Fat Of The Land”.

1997 - Procesul intentat lui John Denver, acuzat de conducere în stare de ebrietate, s-a încheiat cu o deliberare în remiză a completului de jurați, cu o paritate de 3-3. Avocatul lui Denver a declarat că solistul suferea de o boală a tiroidei care a dus la rezultate eronate ale testului de stabilire a alcoolului din sânge.

1999 - The Manic Street Preachers au trebuit să-și amâne un turneu în Statele Unite, deoarece mama cântărețului James Dean Bradfield s-a îmbolnăvit grav.

1999 - The New Radicals s-au destrămat la doar o zi de la succesul primului album și a single-ului devenit hit mondial. Liderul, compozitorul și motorul trupei, Gregg Alexander, a afirmat că se va concentra pe scrierea și producția cântecelor.

1999 - Paul McCartney a expus 73 de picturi la galeria The Kunstforum Lyz în orașul german Siegen. McCartney și-a dedicat ultimii 16 ani picturii (din momentul împlinirii vârstei de 40 de ani).

2000 - The Coors au avut succes cu singurul hit, “Breathless”, ajuns în fruntea topurilor britanice, acesta fiind preluat de pe cel de-al treilea album de studio intitulat “In Blue”.

2002 - Fatboy Slim a dat peste cap împrejurimile orașului Brighton când a dat o petrecere gratuită pe plajă. Organizatorii au așteptat sosirea a peste 60.000 de fani, în schimb s-au înfățișat peste 250.000, provocând haos pe șoselele aglomerate pe o lungime de 3 mile. Fatboy Slim a cheltuit peste 100.000£ din banii proprii pentru acest eveniment, după ce unul din sponsori s-a retras.

2002 - Oasis, Gomez, No Doubt, Starsailor, Foo Fighters, Chemical Brothers și Green Day au concertat timp de 2 zile la festivalul din acest an intitulat “T In The Park Festival” din Kinross, Scoția. 

2003 - Ashanti a demarat seria de 2 săptămâni ca lideră a topurilor albumelor din Statele Unite cu “Chapter II”, acesta fiind cel de-al doilea no.1 al cântăreței din topurile americane, hitul ajungând pe poziția a 5-a în cele britanice.

2004 - Moare Arthur “Killer” Kane, basistul trupei The New York Dolls, la vârsta de 55 de ani după ce s-a prezentat la camera de urgențe a unui spital din Los Angeles, acuzând o stare de epuizare. A fost diagnosticat rapid de leucemie, decedând în doar 2 ore. Trupa americană s-a format în 1972 și a scos numai 2 albume, “New York Dolls” din 1973 și “Too Much Too Soon” din 1974. Soția, care divorțase de el, a dorit să-i onoreze ultimele dorințe ale răposatului soț și l-a înmormântat lângă fostele staruri membre ale trupei Dolls, Johnny Thunders și Jerry Nolan în cimitirul Mount St Mary din Brooklyn, New York, dar oficialitățile de la morgă nu i-au dat acordul să-i ia trupul, pe motiv că rămășițele trupești erau în stare avansată de descompunere corpul său stătuse la morgă mai mult de o lună). 

2004 - A murit Hal Carter, manager, agent și producător. A scris “Come On And Twist” și a lucrat cu artiști precum The Kinks, Marty Wilde, Billy Fury, Eddie Cochran și Gene Vincent.

2007 - Rod Stewart a primit titlul de Comandor al Înaltului Ordin al imperiului Britanic (CBE) de la Prințul Charles la Palatul Buckingham. Cântărețul care a fost onorat cu această distincție pentru serviciile sale aduse muzicii, la ceremonie purtând o cravată decorată cu un craniu și oase dispuse în cruce, pantaloni de culoare albă, și cămașă cu dungi în loc de concevenționalul costum cu frac.

2007 - În prima din cele trei zile ale festivalului Latitude Festival, care a avut loc la Henham Park Estate din Suffolk, Anglia, au concertat: Damien Rice, The Good, The Bad And The Queen, Arcade Fire, Clap Your Hands Say Yeah, The Magic Numbers, Wilco, The Rapture și Jarvis Cocker.Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact