Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

STIRI - CLICK PE TITLU 
powered by Surfing Waves
HEADLINES
Vinyl-urile pot depasi pentru prima data din 1986, vanzarile de CD-uri

Pentru prima dată de la mijlocul anilor "80, veniturile discurilor vinyl vor depăși cele ale CD-urilor.

John Peel
Vinyl-urile depasesc CD-urile!
In aceste zile, inregistrarile pe vinyl se fac doar in cazurile in care formatiile vor sa dea importanta albumelor sale. Pe măsură ce vânzările scad, iar cumpărarea unui album real devine un exercițiu de dedicație, tot mai mulți artiști se concentrează pe reeditarea vinylului sau o ediție specială a acestuia cu ocazia unui eveniment. Acum, acea

Click mai mult
ALBUME
BONFIRE A ÎNREGISTRAT NOUL ALBUM „ROOTS”

BONFIRE A ÎNREGISTRAT NOUL ALBUM „ROOTS” Bonfire anunță un nou album dublu foarte special, numit „Roots”. Acesta va conține 2 Vinyl, 2 CD + Digital și va apărea pe 26 februarie 20
Click mai mult
DAVID GILMOUR DEZVALUIE PLANURILE PENTRU URMATORUL SAU ALBUM

David Gilmour a dezvăluit că a mai rămas un material din inregistrarile celui mai recent album solo, Rattle That Lock, pe care intenționează să îl folosească într-un nou LP care urmează sa apara. Dupa spusele
Click mai mult
DEPECHE MODE VA LANSA AL 14-LEA LP "SPIRIT"

Odata cu trecerea anilor, timpul si-a pus amprenta si pe modul de gandire al lui Dave Gahan, grija pentru familie si pentru valorile acesteia isi fac loc mai mult in gandirea lui Dave. Ca urmare, de aici vine si mesaju
Click mai mult
JIMI HENDRIX - "BOTH SIDE OF THE SKY"

Ultima lansare postumă a lui Jimi Hendrix va fi disponibilă în martie. Piesa va fi de asemenea prezenta si pe albumul următor, un cover al clasicului blues al lui Muddy Waters, "Mannish Boy". Materialul
Click mai mult
MIKE TRAMP, FOSTUL VOCALIST WHITE LION, LANSEAZã UN VIDEOCLIP

Piesa se va lupta cu alte șapte melodii în finala națională a Danemarcei „Dansk Melodi Grand Prix” din 6 martie, câștigătorul urmând să reprezinte Dan
Click mai mult
NOUL ALBUM, ROGER WATERS - "IS THIS THE LIFE WE REALLY WANT?"

Roger Waters a fost , poate nu stiati, cel mai prolific membru al trupe i Pink Floyd. Cu toate acestea, el a investit mult timp dupa lansarea albumului sau ‘Amused to Death’ in 1992 si in turnee personale
Click mai mult
Click mai multe albume
 
HISTORY
TIMIȘOARA WEATHER

 

TÂRGU MUREȘ WEATHER

 

CLUJ-NAPOCA WEATHER

 
Billboard Charts a lansat în 1958 clasamentul Hot 100, care a devenit rapid standardul industriei pentru stabilirea celor mai bune melodii din fiecare săptămână, pe baza vânzărilor [digitale și fizice], a difuzării la radio și a streaming-ului online în Statele Unite. Clasamentul a trebuit să se adapteze la diversele schimbări pe care societatea le-a făcut în modul în care consumăm muzică, dar rămâne unul dintre cei mai buni indicatori ai consumului de muzică. Se poate spune că a devenit mai important decât Billboard Top 200, care oferă cele mai bine vândute 200 de albume. Astăzi, multe trupe nu mai lansează albume, ci mai degrabă single-uri.

Clasamentul Billboard Hot 100 se bazează pe cele mai populare melodii din Statele Unite ale Americii din fiecare săptămână, de vineri până joi, pe baza vânzărilor, a difuzărilor online (audio și video) și a difuzării la radio. 

Billboard Hot 100 măsoară cele mai apreciate melodii din 1958, începând cu "Poor Little Fool" a lui Ricky Nelson. De atunci, peste 1.100 de melodii au ajuns în vârf, deși metodologia Billboard s-a schimbat de-a lungul anilor, pe măsură ce consumul de muzică a evoluat.

Click mai mult
ROCK INFO

John Peel - cel mai popular și mai respectat DJ din lume

Au trecut 7 ani de la trecerea în neființă a vestitului DJ britanic John Peel, iar astăzi fanii muzicii din întreaga lume își amintesc de el și de multele sale experiențe sonore navigând pe #keepingitpeel.

A cucerit pentru prima dată atenția publicului în anii ’60 în calitate de DJ al programului de noapte al postului pirat Radio London care emitea din largul coastelor Marii Britanii, contemporan cu cel existent în Londra, cărora le-a făcut cunoștință ascultătorilor din Marea Britanie și din Europa (Belgia, Olanda și Franța), cu înregistrările rockului psihedelic timpuriu proaspăt lansate în L.A. și San Francisco, concomitent cu o varietate de piese folk, blues și de muzică underground.
John Peel
John Peel

Ca rezultat al închiderii majorității stațiilor pirat britanice în august 1967, ca urmare a noilor legi adotate de Parlament, Peel s-a angajat la BBC Radio 1, continuând să lărgească paleta muzicală oferită ascultătorilor. A fost un explorator constant a tot ce era nou în materie de muzică pe întreg mapamondul.

Legendarele sale Sesiuni Peel, de regulă 4 melodii înregistrate live în studio care serveau ca familiarizare a ascultătorilor cu unele dintre cele mai mari și mai îndrăznețe nume din muzica ultimilor 50 de ani, îi includea pe cele de la Jimi Hendrix în 1967, la Bob Marley în 1973, de la cu totul inedita trupă Led Zeppelin, la Nirvana (în 1989!), la formația belgiană de grind (asociată adesea cu death-metalul) Agathocles, de la post-rockerii trupei texane din Austin Explosions In the Sky, la formația The Smiths. Lista ofertei muzicale și de artiști din cadrul Peel Sessions îți invada memoria cu diversitatea ei. Toți și toate erau aleși/alese de Peel însuși, cu mult timp înainte să fie remarcați de alți lansatori de talente.
John Peel
John Peel

Așa că vizitati #keepingitpeel ca să sărbătorim un om căruia nu i-a fost niciodată teamă să exploreze sunete și situații inedite.

A fost vestit pentru celebra frază: "I just want to hear something I haven"t heard before." (‘’Vreau să aud ceva ce n-am mai auzit până acum’’).

Aveți o amintire preferată legată de Peel?

Ascultați ceva astăzi care credeți că merită să fie ascultat și de ceilalți?
Aveti mai jos si doua documentare despre colectia sa de discuri: 

What the “Metronom” shows actually were

...a genuine music school for the Romanians on short waves, they stood for the voice of liberty for a whole generation before December 1989. A show broadcasted by Radio Free Europe, a station banned in those days by the communist authorities.
Each day, Cornel Chiriac and later Radu Theodor were presenting a complete album, describing the tracks, picturing the album"s cover and offering many other information the listeners were lapping up having the feeling of a stolen freedom.
Cornel Chiriac
Cornel Chiriac

Cornel Chiriac was a Romanian journalist, radio show and music band producer, publicist and jazz drummer. He attended highschool in Pitesti and graduated the Pedagogical Institute in the same town in 1966.
As far back as his teenage years he showed a passion for jazz, collecting all the information available about artists from this genre and listening to music where he had the chance. He was copying books, cronics, interviews and news from trade magazines on his notebooks and he separately translated them into Romanian” “During highschool he filled his time exclusively with music. He spent his nights writing. In the morning he woke hardly woke up to go to school, his aunt recollects. Some of his notebooks got in possession of great Romanian musicians like Radu Maltopol, Cristian Colan or Johnny Răducanu, being the only source of information in the field of jazz at the time. Click mai mult
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1963 - The Beatles au înregistrat un spectacol în cadrul emisiunii de comedie de la UK TV, The Morecambe And Wise Show. The Beatles au cântat “This Boy”, “All My Loving” și “I Want to Hold Your Hand” în prezența  celorlați participanți la sketch-ul comic, Eric Morecambe și Ernie Wise. Programul a fost difuzat pe 18 aprilie 1964.  

1967 - Albumul trupei The Monkees, “Pisces, Aquarius, Capricorn and Jones Ltd” a ajuns no.1 în topurile albumelor din Statele Unite. A fost cel de-al 4-lea album vândut în peste un milion de exemplare, fiind urmat de “The Monkees”, “More Of The Monkees” și “Headquarters”.

1969 - Cindy Birdsong de la The Supremes a fost răpită sub amenințarea cu un cuțit de către un bărbat care lucra în clădirea în care locuia aceasta. Ea a scăpat mai târziu sărind din mașina lui pe autostrada San Diego. Răpitorul a fost arestat 4 zile mai târziu în Las Vegas. 

1976 - Prima zi a ședințelor foto pentru coperta albumului “Animals” al celor de la Pink Floyd a avut loc la Battersea Power Station din Londra, Anglia, cu un imens purceluș gonflabil plutind printre cele 2 turnuri înalte ale clădirii. Un trăgător profesionist a fost angajat să tragă în obiectul gonflabil dacă s-ar fi îndepărtat, dar nu a fost cazul, cel puțin în prima zi. Din nefericire, în ziua următoare, trăgătorul nu a mai fost convocat, așa că purcelul gonflabil a scăpat de la locul stabilit, aterizând în cele din urmă în Kent unde a fost recuperat de un fermier, furios că acesta “i-a speriat vacile”.

1978 - Rod Stewart a ajuns fruntea topurilor single din Marea Britanie cu “Da Ya Think I"m Sexy”, cel de-al cincilea single al cântărețului ajuns în topurile britanice. O acțiune judecătorească deschisă de muzicianul brazilian Jorge Ben Jor a confirmat că melodia este luată din compoziția sa “Taj Mahal”. Stewart a fost de acord să doneze toate drepturile sale către United Nations Children"s Fund.

1979 - Melodia “You Don"t Bring Me Flowers” cântată de Neil Diamond și Barbra Streisand a ajuns pe prima poziție a topurilor single din Statele Unite. Un inginer al postului  de radio a combinat versiunea lui Nel cu cea a Barbarei și a avut un ecou atât de bun, încât a inclus-o pe lista de difuzări. Când i s-a adus la cunoștință  lui Neil Diamond despre acest lucru, acesta s-a decis să reînregistreze cântecul împreună cu Barbra, devenind un hit no.1 în State și pe poziția 5 în Marea Britanie la doar câteva săptămâni de la lansare.

1982 - Cântărețul american de muzică folk David Blue a murit în urma unui atac de cord la vârsta de 41 de ani în timp ce alerga în Washington Square Park din New York. A fost membru al trupei lui Bob Dylan, Rolling Thinder Revue, până pe la sfârșitul anilor ‘70. El a scris “Outlaw Man”, inclus în albumul “Desperado” al celor de la The Eagles, în 1973. 

1983 - MTV a difuzat pentru prima dată versiunea de 14 minute a videoclipului “Thriller” a lui Michael Jackson. A fost privit ca fiind cel mai influent video al muzicii pop din toate timpurile și a fost inclus în Arhiva Națională de Filme din cadrul Librăriei Congresului, fiind primul video muzical care a primit această onoare pentru relevanța sa “culturală, istorică și estetică”.

1988 - The Stone Roses, susținuți de The Charlatans, au concertat la The London School Of Economics, biletul costând £2.50 bucata.

1995 - Mariah Carey a ajuns în prima poziție a topurilor single din Statele Unite cântând alături de Boyz II Men, “One Sweet Day”. Acest lucru a făcut ca Mariah Carey să fie prima artistă din istorie care a avut 2 single-uri no.1 consecutive, “Fantasy” fiind primul.

1997 - Un om a murit după ce a căzut de la balcon în timpul unui concert al trupei Rolling Stones care a avut loc la Pontica Silverdome din Michigan.

1999 - S-a raportat că Stevie Wonder urma să fie supus unei operații pentru a-și recăpăta vederea. Intervenția executată de cei mai buni chirurgi oftalmologi presupunea implantarea unui microcip în retină.

1999 - David Bowie a cântat în primul lui show din Marea Britanie în ultimii 2 ani, cu ocazia concertului dat la The Astoria Theatre din Londra, în fața a 2.000 de fani.

2000 - The Smashing Pumpkins au cântat în ultimul lor concert în spectacolul de la The Metro Club din Chicago.

2001 - A murit la vârsta de 45 de ani cântăreața Valerie Jones. A fost una din cele 3 componente ale grupului The Jones Girls, care au făcut backing vocal pentru Lou Reed, Diana Ross, Aretha Franklin, Lou Rawls, Teddy Pendergrass și Betty Everett.

2001 - Daniel Bedingfield a avut succes cu primul său no.1 în topurile single din Marea Britanie cu “Gotta Get Thru This”, single-ul revenind în prima poziție în ianuarie 2002. Piesa a fost înregistrată în dormitorul lui Bedingfield, cu ajutorul unui microfon și al PC-ul său, pe care avea instalat un soft pentru muzică.

2002 - Liam Gallagher, cântărețul trupei Oasis, a fost arestat și acuzat de atacarea unui ofițer de poliție cu lovituri Kung-Fu. Incidentul s-a întâmplat în hotelul The Bayerischer din Munich, cântărețul pierzându-și ambii dinți din față în bătaie, pe când un membru din anturajul său fost lăsat inconștient. 

2003 - Cântărețul de culoare Justin Hawkins a fost reținut timp de 2 ore pe aeroportul JFK din New York, după ce poliția l-a confundat cu un bărbat căutat de forțele de ordine care avea același nume și înfățișare asemănătoare. Poliția a fost de acord să-l elibereze după ce nepoata lui Justin și managerul Sue Whitehouse le-au arătat programul turneului pentru a dovedi că Justin se afla în Anglia pe 4 iulie, data la care s-a comis respectiva crimă.

2006 - David Mount, toboșarul trupei Mud, a murit la Londra. În 1974, single-ul “Tiger Feet” a fost no.1 în topurile britanice (și cel mai bine vândut single al anului 1974), plus alte 14 piese intrate în Top 40 din Marea Britanie. 

2006 - Cântăreața și actrița Beyonce de 25 de ani, a câștigat mai mulți bani decât orice altă actriță de culoare pentru prestația sa din ultimul ei film, “Dreamgirls”. Musicalul s-a bazat pe povestea Dianei Ross și a trupei The Supremes și va aduce cântăreței un venit de 5 milioane de dolari. 

2006 - Cântăreața olandeză Mariska Veres de la Shocking Blue, a murit de cancer la vârsta de 59 de ani. În anul 1970, single-ul intitulat “Venus”, a ajuns no.1 în topurile americane și pe locul 8 în cele britanice.

2007 - Sharon și Ozzy Osbourne au strâns mai mult de 800.000 de dolari (389.032 lire) pentru scopuri caritabile după ce au vândut o serie de obiecte personale din fosta lor casă din SUA. Printre acestea s-au aflat masa de biliard făcută la comandă, vândută pentru 11. 250 $ (5,470£) și o pereche de ochelari rotunzi pentru 5.250 $ (2.553 £). Modelul turnului Eiffel, făcut din mărgele care împodobea bucătăria, a strâns 10.000 $ (4.862 £), în timp ce tenișii decorați cu cap de mort al lui Ozzy au fost achiziționați contra sumei de 2.625 $ (1,276£).


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact