Vinyl-urile pot depasi pentru prima data din 1986, vanzarile de CD-uri
Pentru prima dată de la mijlocul anilor "80, veniturile discurilor vinyl vor depăși cele ale CD-urilor.
In aceste zile, inregistrarile pe vinyl se fac doar in cazurile in care formatiile vor sa dea importanta albumelor sale. Pe măsură ce vânzările scad, iar cumpărarea unui album real devine un exercițiu de dedicație, tot mai mulți artiști se concentrează pe reeditarea vinylului sau o ediție specială a acestuia cu ocazia unui eveniment. Acum, acea
ALBUME
AV Super Sunshine - Sweetwater
Noul EP Sweetwater al celor de la AV Super Sunshine, care conține șase piese, ne amintește că, într-o lume perfectă din punct de vedere digital, un grup de muzicieni talentați, care cântă doar la bas,
Bobby and the Crew - SCREAMING COMMANDER
Bobby And The Crew se întorc cu încă o piesă orbitoare de compoziție de genuri diferite cu "Screaming Commander", o piesă pop-rock alternativă cu influențe electronice, memorabilă instantaneu și inconte
Grimus - Soarele (rãsare și singur)
Grimus lansează azi cel de-al 4-lea cântec de pe viitorul album de studio, intitulat „Soarele (rasare și singur)” și anunță turneul național de promovare al albumului „Abandonic
MANJA - Last Night"s Kiss
În 2016, Nick, Mark și James, viitorii membri ai trupei rock, au fost prezentați pentru prima dată de un prieten comun. După o perioadă petrecută interpretând cover-uri la spectacole atât în Indonezia, cât &
Peter Lawrence Gray - Calls Me
Peter Lawrence Gray este un cântăreț și chitarist pasionat de muzică de o viață întreagă.
În prezent, are trei melodii la radio în SUA și Europa, p
Toulouse Lautrec
Exprimându-se lejer în engleză, franceză sau română, Toulouse Lautrec au făcut de la bun început deliciul topurilor indie, multe din piesele lor ajungând pe locul 1 la radiouri de profil – poate ați auzit R
Billboard Charts a lansat în 1958 clasamentul Hot 100, care a devenit rapid standardul industriei pentru stabilirea celor mai bune melodii din fiecare săptămână, pe baza vânzărilor [digitale și fizice], a difuzării la radio și a streaming-ului online în Statele Unite. Clasamentul a trebuit să se adapteze la diversele schimbări pe care societatea le-a făcut în modul în care consumăm muzică, dar rămâne unul dintre cei mai buni indicatori ai consumului de muzică. Se poate spune că a devenit mai important decât Billboard Top 200, care oferă cele mai bine vândute 200 de albume. Astăzi, multe trupe nu mai lansează albume, ci mai degrabă single-uri.
Clasamentul Billboard Hot 100 se bazează pe cele mai populare melodii din Statele Unite ale Americii din fiecare săptămână, de vineri până joi, pe baza vânzărilor, a difuzărilor online (audio și video) și a difuzării la radio.
Billboard Hot 100 măsoară cele mai apreciate melodii din 1958, începând cu "Poor Little Fool" a lui Ricky Nelson. De atunci, peste 1.100 de melodii au ajuns în vârf, deși metodologia Billboard s-a schimbat de-a lungul anilor, pe măsură ce consumul de muzică a evoluat.
ROCK INFO
John Peel - cel mai popular și mai respectat DJ din lume
Au trecut 7 ani de la trecerea în neființă a vestitului DJ britanic John Peel, iar astăzi fanii muzicii din întreaga lume își amintesc de el și de multele sale experiențe sonore navigând pe #keepingitpeel.
A cucerit pentru prima dată atenția publicului în anii ’60 în calitate de DJ al programului de noapte al postului pirat Radio London care emitea din largul coastelor Marii Britanii, contemporan cu cel existent în Londra, cărora le-a făcut cunoștință ascultătorilor din Marea Britanie și din Europa (Belgia, Olanda și Franța), cu înregistrările rockului psihedelic timpuriu proaspăt lansate în L.A. și San Francisco, concomitent cu o varietate de piese folk, blues și de muzică underground.
Ca rezultat al închiderii majorității stațiilor pirat britanice în august 1967, ca urmare a noilor legi adotate de Parlament, Peel s-a angajat la BBC Radio 1, continuând să lărgească paleta muzicală oferită ascultătorilor. A fost un explorator constant a tot ce era nou în materie de muzică pe întreg mapamondul.
Legendarele sale Sesiuni Peel, de regulă 4 melodii înregistrate live în studio care serveau ca familiarizare a ascultătorilor cu unele dintre cele mai mari și mai îndrăznețe nume din muzica ultimilor 50 de ani, îi includea pe cele de la Jimi Hendrix în 1967, la Bob Marley în 1973, de la cu totul inedita trupă Led Zeppelin, la Nirvana (în 1989!), la formația belgiană de grind (asociată adesea cu death-metalul) Agathocles, de la post-rockerii trupei texane din Austin Explosions In the Sky, la formația The Smiths. Lista ofertei muzicale și de artiști din cadrul Peel Sessions îți invada memoria cu diversitatea ei. Toți și toate erau aleși/alese de Peel însuși, cu mult timp înainte să fie remarcați de alți lansatori de talente.
Așa că vizitati #keepingitpeel ca să sărbătorim un om căruia nu i-a fost niciodată teamă să exploreze sunete și situații inedite.
A fost vestit pentru celebra frază: "I just want to hear something I haven"t heard before." (‘’Vreau să aud ceva ce n-am mai auzit până acum’’).
Aveți o amintire preferată legată de Peel?
Ascultați ceva astăzi care credeți că merită să fie ascultat și de ceilalți? Aveti mai jos si doua documentare despre colectia sa de discuri:
What the “Metronom” shows actually were
...a genuine music school for the Romanians on short waves, they stood for the voice of liberty for a whole generation before December 1989. A show broadcasted by Radio Free Europe, a station banned in those days by the communist authorities. Each day, Cornel Chiriac and later Radu Theodor were presenting a complete album, describing the tracks, picturing the album"s cover and offering many other information the listeners were lapping up having the feeling of a stolen freedom.
Cornel Chiriac was a Romanian journalist, radio show and music band producer, publicist and jazz drummer. He attended highschool in Pitesti and graduated the Pedagogical Institute in the same town in 1966. As far back as his teenage years he showed a passion for jazz, collecting all the information available about artists from this genre and listening to music where he had the chance. He was copying books, cronics, interviews and news from trade magazines on his notebooks and he separately translated them into Romanian” “During highschool he filled his time exclusively with music. He spent his nights writing. In the morning he woke hardly woke up to go to school, his aunt recollects. Some of his notebooks got in possession of great Romanian musicians like Radu Maltopol, Cristian Colan or Johnny Răducanu, being the only source of information in the field of jazz at the time.