Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

STIRI - CLICK PE TITLU 
powered by Surfing Waves
HEADLINES
Vinyl-urile pot depasi pentru prima data din 1986, vanzarile de CD-uri

Pentru prima dată de la mijlocul anilor "80, veniturile discurilor vinyl vor depăși cele ale CD-urilor.

John Peel
Vinyl-urile depasesc CD-urile!
In aceste zile, inregistrarile pe vinyl se fac doar in cazurile in care formatiile vor sa dea importanta albumelor sale. Pe măsură ce vânzările scad, iar cumpărarea unui album real devine un exercițiu de dedicație, tot mai mulți artiști se concentrează pe reeditarea vinylului sau o ediție specială a acestuia cu ocazia unui eveniment. Acum, acea

Click mai mult
ALBUME
BONFIRE A ÎNREGISTRAT NOUL ALBUM „ROOTS”

BONFIRE A ÎNREGISTRAT NOUL ALBUM „ROOTS” Bonfire anunță un nou album dublu foarte special, numit „Roots”. Acesta va conține 2 Vinyl, 2 CD + Digital și va apărea pe 26 februarie 20
Click mai mult
DAVID GILMOUR DEZVALUIE PLANURILE PENTRU URMATORUL SAU ALBUM

David Gilmour a dezvăluit că a mai rămas un material din inregistrarile celui mai recent album solo, Rattle That Lock, pe care intenționează să îl folosească într-un nou LP care urmează sa apara. Dupa spusele
Click mai mult
DEPECHE MODE VA LANSA AL 14-LEA LP "SPIRIT"

Odata cu trecerea anilor, timpul si-a pus amprenta si pe modul de gandire al lui Dave Gahan, grija pentru familie si pentru valorile acesteia isi fac loc mai mult in gandirea lui Dave. Ca urmare, de aici vine si mesaju
Click mai mult
JIMI HENDRIX - "BOTH SIDE OF THE SKY"

Ultima lansare postumă a lui Jimi Hendrix va fi disponibilă în martie. Piesa va fi de asemenea prezenta si pe albumul următor, un cover al clasicului blues al lui Muddy Waters, "Mannish Boy". Materialul
Click mai mult
MIKE TRAMP, FOSTUL VOCALIST WHITE LION, LANSEAZã UN VIDEOCLIP

Piesa se va lupta cu alte șapte melodii în finala națională a Danemarcei „Dansk Melodi Grand Prix” din 6 martie, câștigătorul urmând să reprezinte Dan
Click mai mult
NOUL ALBUM, ROGER WATERS - "IS THIS THE LIFE WE REALLY WANT?"

Roger Waters a fost , poate nu stiati, cel mai prolific membru al trupe i Pink Floyd. Cu toate acestea, el a investit mult timp dupa lansarea albumului sau ‘Amused to Death’ in 1992 si in turnee personale
Click mai mult
Click mai multe albume
 
HISTORY
TIMIȘOARA WEATHER

 

TÂRGU MUREȘ WEATHER

 

CLUJ-NAPOCA WEATHER

 
Billboard Charts a lansat în 1958 clasamentul Hot 100, care a devenit rapid standardul industriei pentru stabilirea celor mai bune melodii din fiecare săptămână, pe baza vânzărilor [digitale și fizice], a difuzării la radio și a streaming-ului online în Statele Unite. Clasamentul a trebuit să se adapteze la diversele schimbări pe care societatea le-a făcut în modul în care consumăm muzică, dar rămâne unul dintre cei mai buni indicatori ai consumului de muzică. Se poate spune că a devenit mai important decât Billboard Top 200, care oferă cele mai bine vândute 200 de albume. Astăzi, multe trupe nu mai lansează albume, ci mai degrabă single-uri.

Clasamentul Billboard Hot 100 se bazează pe cele mai populare melodii din Statele Unite ale Americii din fiecare săptămână, de vineri până joi, pe baza vânzărilor, a difuzărilor online (audio și video) și a difuzării la radio. 

Billboard Hot 100 măsoară cele mai apreciate melodii din 1958, începând cu "Poor Little Fool" a lui Ricky Nelson. De atunci, peste 1.100 de melodii au ajuns în vârf, deși metodologia Billboard s-a schimbat de-a lungul anilor, pe măsură ce consumul de muzică a evoluat.

Click mai mult
ROCK INFO

John Peel - cel mai popular și mai respectat DJ din lume

Au trecut 7 ani de la trecerea în neființă a vestitului DJ britanic John Peel, iar astăzi fanii muzicii din întreaga lume își amintesc de el și de multele sale experiențe sonore navigând pe #keepingitpeel.

A cucerit pentru prima dată atenția publicului în anii ’60 în calitate de DJ al programului de noapte al postului pirat Radio London care emitea din largul coastelor Marii Britanii, contemporan cu cel existent în Londra, cărora le-a făcut cunoștință ascultătorilor din Marea Britanie și din Europa (Belgia, Olanda și Franța), cu înregistrările rockului psihedelic timpuriu proaspăt lansate în L.A. și San Francisco, concomitent cu o varietate de piese folk, blues și de muzică underground.
John Peel
John Peel

Ca rezultat al închiderii majorității stațiilor pirat britanice în august 1967, ca urmare a noilor legi adotate de Parlament, Peel s-a angajat la BBC Radio 1, continuând să lărgească paleta muzicală oferită ascultătorilor. A fost un explorator constant a tot ce era nou în materie de muzică pe întreg mapamondul.

Legendarele sale Sesiuni Peel, de regulă 4 melodii înregistrate live în studio care serveau ca familiarizare a ascultătorilor cu unele dintre cele mai mari și mai îndrăznețe nume din muzica ultimilor 50 de ani, îi includea pe cele de la Jimi Hendrix în 1967, la Bob Marley în 1973, de la cu totul inedita trupă Led Zeppelin, la Nirvana (în 1989!), la formația belgiană de grind (asociată adesea cu death-metalul) Agathocles, de la post-rockerii trupei texane din Austin Explosions In the Sky, la formația The Smiths. Lista ofertei muzicale și de artiști din cadrul Peel Sessions îți invada memoria cu diversitatea ei. Toți și toate erau aleși/alese de Peel însuși, cu mult timp înainte să fie remarcați de alți lansatori de talente.
John Peel
John Peel

Așa că vizitati #keepingitpeel ca să sărbătorim un om căruia nu i-a fost niciodată teamă să exploreze sunete și situații inedite.

A fost vestit pentru celebra frază: "I just want to hear something I haven"t heard before." (‘’Vreau să aud ceva ce n-am mai auzit până acum’’).

Aveți o amintire preferată legată de Peel?

Ascultați ceva astăzi care credeți că merită să fie ascultat și de ceilalți?
Aveti mai jos si doua documentare despre colectia sa de discuri: 

What the “Metronom” shows actually were

...a genuine music school for the Romanians on short waves, they stood for the voice of liberty for a whole generation before December 1989. A show broadcasted by Radio Free Europe, a station banned in those days by the communist authorities.
Each day, Cornel Chiriac and later Radu Theodor were presenting a complete album, describing the tracks, picturing the album"s cover and offering many other information the listeners were lapping up having the feeling of a stolen freedom.
Cornel Chiriac
Cornel Chiriac

Cornel Chiriac was a Romanian journalist, radio show and music band producer, publicist and jazz drummer. He attended highschool in Pitesti and graduated the Pedagogical Institute in the same town in 1966.
As far back as his teenage years he showed a passion for jazz, collecting all the information available about artists from this genre and listening to music where he had the chance. He was copying books, cronics, interviews and news from trade magazines on his notebooks and he separately translated them into Romanian” “During highschool he filled his time exclusively with music. He spent his nights writing. In the morning he woke hardly woke up to go to school, his aunt recollects. Some of his notebooks got in possession of great Romanian musicians like Radu Maltopol, Cristian Colan or Johnny Răducanu, being the only source of information in the field of jazz at the time. Click mai mult
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1949 - A murit Leadbelly, cântărețul american de blues. Huddie William Ledbetter a scris multe melodii, printre care: “Goodnight Irene”, “Cotton Fields”, “The Rock Island Line” și “The Midnight Special”. Leadbelly a fost închis de câteva ori pentru bătăi cu cuțite, fiind odată închis pentru împușcarea mortală a unui om în timpul unei altercații legate de o femeie.

1959 - Gene Vincent și-a făcut debutul live în Marea Britanie la The Tooting Granada din Londra, fiind invitat al The Marty Wilde Show.

1961 - John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Pete Best s-au întâlnit cu Brian Epstein pentru unele discuții privind propunerea ca Brian să devină managerul lor. Epstein dorea 25% din câștigurile brute săptămânale. El a promis că le va organiza și le va face spectacolele mai cunoscute și în afara Liverpoolului. Totodată, le-a promis  că nu vor mai cânta pentru mai puțin de 15 lire, excepție făcând sesiunile de prânz de la Cavern, care o să facă demersuri să le dubleze la 10 lire. Lennon, ca lider al trupei Beatles, a acceptat propunerea în numele tuturor. 

1962 - În timpul sesiunilor de înregistrări la albumul lui Bob Dylan, “Freewheelin”, acesta a înregistrat “A Hard Rain"s A-Gonna Fall” și versiuni ale melodiilor ”Hero Blues”, “Whatcha Gonna Do”, “Oxford Town” și  “I Shall Be Free”, în studioul A de la Columbia Recording Studios din New York.

1964 - A avut loc la Londra premiera filmului “Ferry Cross The Mersey”. I-a avut în distribuție pe Gerry And The Pacemakers, Cilla Black și alte acte artistice. A fost scris de Tony Warren, creatorul celui mai lung serial TV de la televiziunea britanică, “Coronation Street”.

1965 - The Rolling Stones au înregistrat “19th Nervous Breakdown” și “Mother"s Little Helper” în studiourile RCA Hollywood din Los Angeles.

1966 - The Beatles au înregistrat felicitări de Crăciun și Anul Nou pentru posturile de radio pirat Radio Caroline și Radio Londra. Ambele stații emiteau de pe vase aflate în largul coastei Marii Britanii.

1967 - Cliff Richard a fost confirmat ca membru al Bisericii Anglicane la Biserica Sf.Paul din Finchley, Londra.

1969 - Led Zeppelin și-au făcut debutul în topurile single din Statele Unite cu “Whole Lotta Love”, ajungând pe locul 4 în topuri și fiind primul din cele 6 single-uri intrate în Top 40 din Statele Unite. De-a lungul existenței trupei, Zeppelin nu a lansat nici un single în Marea Britanie. 

1969 - Steam a început seria de 2 săptămâni în fruntea topurilor single din Statele Unite cu “Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye”. Cântecul a fost înregistrat în realitate de Gary De Carlo, care a intenționat să îl pună pe fața B a primului lui single. Lui Gary nu i-a plăcut melodia și când directorul executiv a încercat să-l pună pe partea A, el a insistat să fie lansat sub un alt nume. Cântecul a ajuns pe locul 5 în topurile single din Marea Britanie în anul 1983 datorită grupului feminin Bananarama.  

1969 - The Rolling Stones au cântat pe gratis la un festival din Altamint, California, alături de Jefferson Airplane, Santana, The Flying Burrito Brothers și Crosby Stills Nash & Young. Meredith Hunter, un fan al trupei Rolling Stone care a fost angajat să asigure paza evenimentului, a fost înjunghiat mortal în timp ce grupul cânta “Hell"s Angels”. S-a spus că Hunter agita în aer un revolver. Alt bărbat s-a înecat, alți doi au fost uciși într-un accident cu fugă de la locul faptei, iar doi bebeluși au venit pe lume.

1972 - În timp ce citea ziarul de dimineață în Nisa, Franța, Keith Richards de la Rolling Stones a aflat cu stupoare că a fost emis un mandat de arestare pe numele lui și a prietenei sale, Anita Pallenberg, pentru posesie de droguri. 

1975 - Paul Simon a ajuns în prima poziție a topurilor albumelor din Statele Unite cu “Still Crazy After All These Years”, acesta fiind primul album solo al cântărețului ajuns no.1 în topurile americane.

1975 - Reverendul Charles Boykin din Tallahassee, Florida, a organizat arderea unor înregistrări aparținând lui Elton John și Rolling Stones, reclamând că sunt păcătoase. Boykin a acționat conform rezultatelor unui sondaj care spunea că 984 din 1.000 de mame nemăritate din zonă fac sex pe muzică rock.

1976 - Showaddywaddy au ajuns lideri ai topurilor single din Marea Britanie cu “Under The Moon Of Love” (hitul original aparținea lui Curtis Lee în 1961). Grupul de rock "n" roll din Leicester, Anglia, a avut alte nouă hituri remake intrate în Top 10.

1978 - Sid Vicious de la Sex Pistols a spart o sticlă în capul lui Todd Smith, fratele lui Patti Smith, în timpul unei bătăi în clubul Hurrah din New York. 

1986 - Europe a ajuns în fruntea topurilor single din Marea Britanie cu “The Final Countdown”, fiind cel de-al doilea single suedez ajuns pe locul 1 în topurile britanice. Melodia a ajuns no.1 în 25 de țări, versurile fiind inspirate din cântecul lui David Bowie, “Space Oddity”.  

1988 - Roy Orbison, cântăreț și compozitor american, a murit în urma unui atac de cord la vârsta de 52 de ani. A avut succes în 1964 cu single-ul “Pretty Woman” cu care a ocupat locul 1 în topurile americane și britanice, plus alte 20 de single-uri intrate în topurile americane, 30 de hituri în Top 40 din Marea Britanie, inclusiv hiturile “Only the Lonely” și “Crying”. Prima sa trupă format de el a fost The Wink Westerners în 1949, fiind și membru al The Traveling Wilburys (cunoscut ca Lefty Wilbury), împreună cu Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne și Tom Petty. Single-ul său “Handle With Care” a urcat pe locul 22 în topurile britanice din 1988. Orbison a trecut prin multe drame de-a lungul vieții: prima sa soție, Claudette, a murit într-un accident de motocicletă în 1966 iar doi din cei trei fii ai săi au murit într-un incendiu. 

1994 - Tower Records au lansat piesa “Live At The BBC” a celor de la The Beatles, un dublu album cu 69 de piese, înregistrat în show-uri ca Top Gear, Easy Beat, Saturday Club și Pop Go The Beatles. LP-ul a urcat direct în fruntea topurilor din Marea Britanie, cu vânzări de peste 600.000 de copii până la sfârșitul anului și încă 2.000.000 în Statele Unite în doar patru săptămâni.

1995 - Michael Jackson s-a prăbușit pe scenă și a fost tratat pentru deshidratare în timpul repetiților pentru emisiunea specială difuzată pe HBO, One Night Only,  la The Beacon Theater din New York.

2003 - Elvis Costello s-a căsătorit cu cântăreața de jazz Diana Krall în cadrul unei ceremonii care s-a ținut într-o vilă din Marea Britanie, aparținând lui Elton John. Au fost 150 de invitați, printre care și Sir Paul McCartney. A fost a treia căsătorie a lui Costello.

2005 - Un jeep a alunecat pe o porțiune de gheață pe bulevardul Elvis Presley și s-a izbit de zidul pictat în graffiti din fața domeniului Graceland. Nimeni nu a fost rănit în accident.

2005 - Robbie Williams a primit despăgubiri în urma acuzațiilor că ar fi homosexual. Ziarul People și revistele Star și Hot Stars au publicat în 2004 o serie de articole în care dl. Williams ar fi întreținut relații homosexuale întâmplătoare. Proprietarii publicațiilor, MGN Limited și Northern & Shell plc, au recunoscut că acele articole erau neadevărate și au fost de acord cu plata unor despăgubiri a căror valoare nu a fost dezvăluită. Tom Shields QC, a declarat instanței că: “Dl. Willians nu este și n-a fost niciodată homosexual”.

2008 - Beyonce a ajuns pe primul loc în topurile albumelor din Statele Unite cu “I Am’ Sasha Fierce”, acesta fiind cel de-al treilea ei album de studio. A debutat direct pe prima poziție, făcând din Knowles cea de-a treia artistă după Britney Spears și Alicia Keyscare care au debutat direct pe primul loc.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact