Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

STIRI - Click pe titlu 
HEADLINES
Vinyl-urile pot depasi pentru prima data din 1986, vanzarile de CD-uri
Pentru prima dată de la mijlocul anilor "80, veniturile discurilor vinyl vor depăși cele ale CD-urilor.
John Peel
Vinyl-urile depasesc CD-urile!
In aceste zile, inregistrarile pe vinyl se fac doar in cazurile in care formatiile vor sa dea importanta albumelor sale. Pe măsură ce vânzările scad, iar cumpărarea unui album real devine un exercițiu de dedicație, tot mai mulți artiști se concentrează pe reeditarea vinylului sau o ediție specială a acestuia cu ocazia unui eveniment. Acum, acea

Click mai mult
ALBUME
BONFIRE A ÎNREGISTRAT NOUL ALBUM „ROOTS”

BONFIRE A ÎNREGISTRAT NOUL ALBUM „ROOTS” Bonfire anunță un nou album dublu foarte special, numit „Roots”. Acesta va conține 2 Vinyl, 2 CD + Digital și va apărea pe 26 februarie 20
Click mai mult
DAVID GILMOUR DEZVALUIE PLANURILE PENTRU URMATORUL SAU ALBUM

David Gilmour a dezvăluit că a mai rămas un material din inregistrarile celui mai recent album solo, Rattle That Lock, pe care intenționează să îl folosească într-un nou LP care urmează sa apara. Dupa spusele
Click mai mult
DEPECHE MODE VA LANSA AL 14-LEA LP "SPIRIT"

Odata cu trecerea anilor, timpul si-a pus amprenta si pe modul de gandire al lui Dave Gahan, grija pentru familie si pentru valorile acesteia isi fac loc mai mult in gandirea lui Dave. Ca urmare, de aici vine si mesaju
Click mai mult
EDITIA EXTINSA A HOTEL CALIFORNIA

Eagles au relansat hitul lor inregistrat in 1976, “New Kid in Town,” el va aparea la public pe 24 noiembrie.  Single-ul “New Kid in Town” intrat in Billboard Hot 100, la vremea lui a d
Click mai mult
JIMI HENDRIX - "BOTH SIDE OF THE SKY"

Ultima lansare postumă a lui Jimi Hendrix va fi disponibilă în martie. Piesa va fi de asemenea prezenta si pe albumul următor, un cover al clasicului blues al lui Muddy Wate
Click mai mult
KANSAS ANUNTA UN NOU ALBUM LIVE "LEFTOVERTURE LIVE & BEYOND"

Membrii formatiei Kansas, chiar daca nu au terminat aniversarea a 40 de ani de la aparitia  albumului lor Leftoverture, au stabilit producerea unui nou album live menit a celebra cu fanii 
Click mai mult
Click mai multe albume
 
HISTORY
TIMIȘOARA WEATHER

 

TÂRGU MUREȘ WEATHER

 

CLUJ-NAPOCA WEATHER

 

FESTIVALURILE WOODSTOCK
Woodstock 1969 -  In august 1969 Targul de arta
Woodstock1969
Woodstock 1969

si muzica Woodstock a avut loc la o ferma de lapte din Bethel, statul New York. Peste 500.000 de oameni au venit la o ferma de 600 de acri sa vada 32 de reprezentatii (artisti consacrati sau in curs de afirmare la momentul respectiv) pe parcursul a 4 zile (15-18 august). Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, the Grateful Dead, the Who, Janis Joplin and Crosby, Stills, Nash & Young au figurat in program. Woodstock este cunoscut ca unul dintre cele mai importante evenimente ale tuturor timpurilor si -probabil- cel mai fundamental moment din istoria muzicii.

Joni Mitchell afirma: “Woodstock a fost o scanteie de frumusete” in care jumatate de milion de copii “au vazut ca fac parte dintr-un organism mai vast”. Potrivit lui Michael Lang, unul din 4 tineri care au format “Woodstock Ventures” pentru a organiza festivalul, “asta e lucrul care inseamna cel mai mult pentru mine – conexiunea unuia cu celalalt simtita de noi

Click mai mult

ROCK INFO

John Peel - cel mai popular si mai respectat DJ din lume
Au trecut 7 ani de la trecerea în neființă a vestitului DJ britanic John Peel, iar astăzi fanii muzicii din întreaga lume își amintesc de el și de multele sale experiențe sonore navigând pe #keepingitpeel.

A cucerit pentru prima dată atenția publicului în anii ’60 în calitate de DJ al programului de noapte al postului pirat Radio London care emitea din largul coastelor Marii Britanii, contemporan cu cel existent în Londra, cărora le-a făcut cunoștință ascultătorilor din Marea Britanie și din Europa (Belgia, Olanda și Franța), cu înregistrările rockului psihedelic timpuriu proaspăt lansate în L.A. și San Francisco, concomitent cu o varietate de piese folk, blues și de muzică underground.
John Peel
John Peel

Ca rezultat al închiderii majorității stațiilor pirat britanice în august 1967, ca urmare a noilor legi adotate de Parlament, Peel s-a angajat la BBC Radio 1, continuând să lărgească paleta muzicală oferită ascultătorilor. A fost un explorator constant a tot ce era nou în materie de muzică pe întreg mapamondul.

Legendarele sale Sesiuni Peel, de regulă 4 melodii înregistrate live în studio care serveau ca familiarizare a ascultătorilor cu unele dintre cele mai mari și mai îndrăznețe nume din muzica ultimilor 50 de ani, îi includea pe cele de la Jimi Hendrix în 1967, la Bob Marley în 1973, de la cu totul inedita trupă Led Zeppelin, la Nirvana (în 1989!), la formația belgiană de grind (asociată adesea cu death-metalul) Agathocles, de la post-rockerii trupei texane din Austin Explosions In the Sky, la formația The Smiths. Lista ofertei muzicale și de artiști din cadrul Peel Sessions îți invada memoria cu diversitatea ei. Toți și toate erau aleși/alese de Peel însuși, cu mult timp înainte să fie remarcați de alți lansatori de talente.
John Peel
John Peel

Așa că vizitati #keepingitpeel ca să sărbătorim un om căruia nu i-a fost niciodată teamă să exploreze sunete și situații inedite.

A fost vestit pentru celebra frază: "I just want to hear something I haven"t heard before." (‘’Vreau să aud ceva ce n-am mai auzit până acum’’).

Aveți o amintire preferată legată de Peel?

Ascultați ceva astăzi care credeți că merită să fie ascultat și de ceilalți?
Aveti mai jos si doua documentare despre colectia sa de discuri: 
What the “Metronom” shows actually were
...a genuine music school for the Romanians on short waves, they stood for the voice of liberty for a whole generation before December 1989. A show broadcasted by Radio Free Europe, a station banned in those days by the communist authorities.
Each day, Cornel Chiriac and later Radu Theodor were presenting a complete album, describing the tracks, picturing the album"s cover and offering many other information the listeners were lapping up having the feeling of a stolen freedom.
Cornel Chiriac
Cornel Chiriac

Cornel Chiriac was a Romanian journalist, radio show and music band producer, publicist and jazz drummer. He attended highschool in Pitesti and graduated the Pedagogical Institute in the same town in 1966.
As far back as his teenage years he showed a passion for jazz, collecting all the information available about artists from this genre and listening to music where he had the chance. He was copying books, cronics, interviews and news from trade magazines on his notebooks and he separately translated them into Romanian” “During highschool he filled his time exclusively with music. He spent his nights writing. In the morning he woke hardly woke up to go to school, his aunt recollects. Some of his notebooks got in possession of great Romanian musicians like Radu Maltopol, Cristian Colan or Johnny Răducanu, being the only source of information in the field of jazz at the time. Click mai mult
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1953 - Eddie Fisher a ajuns în prima poziție a topurilor single din Marea Britanie cu “Outside Is Heaven”. Cântărețul și entertainerul american a divorțat de prima lui soție, Debbie Reynolds, pentru a se căsători cu văduva pritenului său, Elizabeth Taylor, făcându-se destulă publicitate negativă la ora respectivă. Eddie este tatăl actriței Carrie Fischer.

1958 - Elvis Presley a ajuns no.1 în topurile single din Marea Britanie cu “Jailhouse Rock”. A devenit primul single intrat în prima poziție a topurilor și al doilea no.1 al lui Elvis în topurile din Marea Britanie. S-a vândut în peste 4 milioane de copii doar în Statele Unite. 

1958 - The Quarry Men au cântat la The Cavern Club din Liverpool (a fost singura reprezentație a trupei în acest club). Trei ani mai târziu, au apărut din nou la The Cavern, dar sub noul nume de The Beatles.

1962 - Brian Epstein a semnat un contract de management cu The Beatles. Epstein urma să primească 25% din încasările brute, în condițiile în care procentajul obișnuit de impresariat era de 10%.

1963 - Otto Harbach, scriitor american, a murit la vârsta de 90 de ani în New York. El a fost co-scriitor al “Smoke Gets In Your Eyes”, hit ajuns pe locul 1 în topurile americane și britanice din 1958 cu formația The Platters.

1968 - Georgie Fame a ajuns în prima poziție a topurilor single din Marea Britanie cu “The Ballad Of Bonnie And Clyde”, acesta fiind cel de-al treilea și ultimul său no.1 în topurile britanice.

1969 - The Doors au concertat la Madison Square Garden din New York. Ei au fost plătiți cu peste 50.000 de dolari pentru spectacol, transformându-I în una din cele mai bine plătite trupe ale acestui an.

1970 - James Sheppard, liderul trupei The Heartbeats and Shep and The Limelites, a fost găsit ucis în mașina sa, lângă The Long Island Expressway. Cântărețul american fusese bătut și tâlhărit. The Limelites au ocupat locul secund în topurile americane în 1961 cu “Daddy"s Home”.

1970 - Led Zeppelin a concertat la Leeds University din Leeds, Anglia. A fost show-ul în care Led Zeppelin a avut o întâlnire cu Zacron, lectorul de arte frumoase, pentru a discuta ideile lor cu privire la coperta pentru viitorul lor album, “Led Zeppelin III”. Zacron, născut Richard Drew, studiase la Colegiul de Arte Kingston împreună cu membrii trupei The Yardbirds.

1976 - Bob Dylan a început seria de 5 săptămâni în prima poziție a topurilor americane cu cel de-al 17-lea album de studio, “Desire”. Pe album figurează “Hurricane”, un protest împotriva condamnării fostului boxer de categorie mijlocie, Rubin "Hurricane" Carter, pentru crimă triplă în 1966, pledând pentru nevinovăția sa .

1976 - Diana Ross a ajuns în fruntea topurilor single din Statele Unite cu “Theme From Mahogany”, acesta fiind cel de-al 13-lea no. 1 al cântăreței în topurile americane. Hitul a ajuns pe locul 5 în topurile britanice.

1977 - The Buzzcocks au concertat la The Roxy din Londra, Anglia, sprijiniți de Chelsea. În acest local, au mai cântat: The Damned, The Boys, The Adverts, Slaughter And The Dogs și Squeeze.

1978 - Angajații de la uzina de imprimare a discurilor aparținând companiei EMI, au refuzat să imprime copiile următorului disc “What Do I Get”, deoarece titlul părții B era “Oh Shit”.

1979 - The Clash au lansat primul lor single din Statele Unite, “I Fought The Law” (scris de Sonny Curtis de la Buddy Holly"s Crickets).

1979 - Brian Wilson de la The Beach Boys a divorțat de soția sa Marylin după 15 ani petrecuți împreună. Ea a fost membră a trupei The Honeys și mama lui Wendy și Carnie Wilson, care vor cânta în formația Wilson-Phillips.  

1980 - Spandau Ballet a concertat la The Blizt Club din Londra, Anglia.

1980 - S-a ridicat un panou publicitar pe Sunset Strip din West Hollywood, California, pentru promovarea noului album al trupei Pink Floyd, “The Wall”. Un perete alb a fost lipit și în fiecare zi se scotea câte o “cărămidă”, dezvăluind astfel treptat interiorul și titlul albumului.

1981 - Adam And The Ants a început seria de 10 săptămâni pe locul 1 al topurilor din Marea Britanie cu albumul de debut “Kings Of The Wild Frontier”.

1981 - Steve Tyler de la Aerosmith a fost spitalizat după ce a fost implicat într-un accident cu motocicleta sa.

1987 - Billy Vera și The Beaters au început seria de 2 săptămâni în poziția întâi a topurilor single din Statele Unite cu “At This Moment”, care însă nu a devenit un hit în Marea Britanie.

1992 - Nirvana a cântat în primul lor show din Australia la The Phoenician Club din Sydney. Pe afiș au mai apărut: Tumbleweed și The Meanies.

1995 - David Cole (producător și clapist al C & C Music Factory) a murit de meningită la vârsta de 32 de ani. (Single-ul “Things That Make You Go Hmmm...”, a ajuns pe locul 4 în topurile britanice, iar single-ul “Gonna Make You Sweat” a ajuns pe primul loc în topurile britanice în 1991). A produs piese pentru Mariah Carey, Whitney Houston și Aretha Franklin.

1998 - Oasis a ajuns no.1 în topurile single din Marea Britanie cu “All Around The World”. A fost cel mai lung no.1 din topurile britanice, cu o durată de 9 minute și 38 de secunde. A fost prima melodie scrisă de Noel Gallagher, trupa repetând această piesă pentru prima oară undeva prin 1992.

1999 - The Offspring au ajuns lideri ai topurilor single din Marea Britanie cu “Pretty Fly, For A White Guy”. Preluat de pe cel de-al 5-lea lor album de studio intitulat “Americana”, single-ul a ajuns no.1 în alte 10 țări.

2003 - Girls Aloud au ajuns în prima poziție a topurilor single britanice cu “Sound Of The Underground”. Cântăreața canadiană Avril Laviagne a ajuns no.1 în topurile britanice cu albumul “Let Go”.

2005 - Lynn Anderson, cântăreață de muzică country, a fost arestată după ce a fost prinsă sustrăgând un DVD cu Harry Potter dintr-un supermarket din New Mexico și a lovit un polițist în timpul arestării. În vârstă de 57 de ani, aceasta a ajuns pe locul 5 în topurile din 1970 cu single-ul “Rose Garden”.

2007 - Producătorul de discuri Dave Shayman a fost găsit mort în casa sa din New York. În vârstă de 26 de ani, Shayman a devenit vestit pentru producția înregistrărilor din sfera hip hop, fiind o stea în devenire în domeniul acestei afaceri. Moartea sa a fost considerată ca posibil suicid după ce a fost diagnosticat ca având tendințe manico-depresive.

2008 - Amy Winehouse a fost internată într-o clinică de dezintoxicare care s-o ajute în lupta împotriva dependenței de droguri. Într-un comunicat dat de compania de discuri Universal cu care avea contract, s-a afirmat că s-a recurs la această soluție “în urma unor discuții avute între solistă și companie, familie și medici, pentru a continua recuperarea în urma tratamentului împotriva dependenței de droguri”.
 


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact