Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Pasărea Rock. Piese noi, colaboratori noi
Facebook   Twitter   email
Formația Pasărea Rock s-a prezentat marți, 11 februarie, în fața jurnaliștilor, în cadru oficial, dar relaxat, la sediul Institutului Cultural Român. Pe rând, Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică au vorbit despre planurile de viitor, dar și despre trecut. Despre ce înseamnă Pasărea Rock, dar și despre legătura spirituală pe care o au cu ceea ce a însemnat Phoenix.

Celor trei membri de bază ai grupului, le-au stat alături în prezidiu colaboratorii Teo Boar și Vlady Cnejevici, dar și Marius Bațu – unul dintre cei doi invitați în concertul de la Sala Palatului.

Surpriza conferinței a constituit-o prezentarea de către Josef Kappl a celui mai nou membru colaborator – Cristi Gram. Până de curând chitarist în formația Phoenix, Gram a explicat cum a început colaborarea cu Pasărea Rock. „Am fost sunat de Josef Kappl pentru a interpreta două solouri pentru piesele noi ale trupei. Am fost onorat de propunere și am acceptat. De fapt, am ajuns în formația în care am intrat acum zece ani”, a spus Gram.

Cuvântul de început al întâlnirii i-a aparținut Președintelui Institutului Cultural Român, Lilian Zamfiroiu, care a salutat prezența „acasă” a muzicienilor „absolut deosebiți, care mi-au marcat adolescența și tinerețea. Vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut și ce veți face în continuare.”

De cealaltă parte, Mircea Baniciu a declarat că acest proiect le-a stăruit în minte ani buni și că prin Pasărea Rock vor să ducă mai departe ceea ce au început în anii "70, „ceea ce a impresionat într-un mod deosebit o țară întreagă. Phoenix a rămas în muzica românească un moment foarte greu de depășit sau, mai bine spus, care nu a fost încă depășit. Suntem aici să continuăm ce s-a întâmplat în acei ani. Am făcut mereu tot posibilul ca acele cântece să rămână vii, cunoscute, și să le cânte toată lumea. În plus, acum, în peisajul muzicii românești este neaparată nevoie să se impună și altceva”.

În completarea celor spuse de Mircea Baniciu și în legătură cu faptul că la data de 19 februarie se va pronunța sentința în procesul intentat de Nicu Covaci legat de folosirea pieselor Phoenix de către foștii membri ai grupului în concerte, Josef Kappl spune că „am cântat piesele Phoenix de drag, pentru că le iubim. Pentru că publicul vrea să asculte aceste piese cu vocea originală a domnului care stă lângă mine, Mircea Baniciu”.

„Nu vrem să provocăm, nu vrem să intrăm în polemici. Rockul este ceva ce ne curge prin sânge. Vom continua să facem ceea ce simțim. Vrem să facem ceva pentru sufletul nostru. Nu suntem niște adolescenți care vor să cucerească planeta. Suntem un supergrup”, a spus și Ovidiu Lipan Țăndărică.

Un alt moment important al întâlnirii cu jurnaliștii l-a constituit și audiția în premieră  absolută a uneia dintre noile compoziții Pasărea Rock, „Praznic năpraznic”, pe muzica lui Josef Kappl și versurile lui Florin Dumitrescu, cunoscut și pentru îndelunga colaborare cu formația Sarmalele Reci. Legat de cei care compun pentru Pasărea Rock, Kappl a spus că trupa este deschisă colaborărilor:  „Cine este prins de acest spirit este liber să compună pentru acest proiect”.

Pasărea Rock pregătește pentru primul turneu național, care va cuprinde șapte orașe: București (25 martie), Constanța (7 aprilie), Galați (8 aprilie), Bacău (9 aprilie), Iași (10 aprilie), Timișoara (12 aprilie) și Cluj Napoca (14 aprilie) în formula: Mircea Baniciu, Josef Kappl, Ovidiu Lipan Țăndărică, Teo Boar, Vlady Cnejevici, avându-l invitat special pe violonistul Mani Neumann. Acesta din urmă nu a putut fi prezent la conferința care a a vut loc în 11 februarie.

„Am făcut parte dintr-o trupă care a zguduit România. Am făcut-o la 20 de ani, când eram niște copii. Între timp, fiecare a avut drumul lui, dar din când în când ne-am reîntâlnit pe scenă. A fost întotdeauna o plăcere și o explozie de bucurie. Și dacă tot ce am creat împreună a avut un asemenea ecou peste timp, merită să mai încercăm o dată. Să lăsăm ceva în urma, peste ani.” – Mircea Baniciu (voce, chitară)

„Doresc ca prin muzica noastră să atingem struna sensibilă a publicului, așa cum am reușit să o facem și în anii 70” – Josef Kappl (bas, compoziție)

„Din toate urcușurile și coborâșurile am reușit să mă cunosc mai bine, fiind eu însumi de fiecare dată. Doresc și acestui grup să fie el însuși cu firescul său, restul lăsându-l pe Dumnezeu să lucreze pentru noi.” – Ovidiu Lipan Țăndărică (baterie)

„Sper ca această Pasăre Rock să continue moștenirea altor „păsări” din muzica românească.” – Vlady Cnejevici (clape)

„Mă bucur foarte mult pentru că fac parte din acest proiect. Sunt onorat pentru toți colegii  pe care îi am. Îmi doresc să continuăm această legendă care a fost, este și va fi! Pasărea Rock, cea mai frumoasă pasăre a muzicii românești! – Teo Boar (chitară)

„Acum zece ani am pornit pe un drum care mi-a schimbat perspectiva asupra muzicii și a rolului pe care-l pot avea. După zece ani simt același lucru de acum zece ani. Mulțumesc Pasărea Rock!” – Cristi Gram (chitară)

Primul concert sub numele Pasărea Rock va avea loc la Sala Palatului din București, la 25 martie, și fi un spectacol complet, cu lumini, sunet și costume special alese, dar și doi invitați: Marius Bațu și Mani Neumann. Spectacolul, care va dura aproximativ două ore, va readuce în atenția publicului și creații de pe albumul „Cantafabule” (Phoenix), hituri din repertoriul lui Mircea Baniciu și piese reorchestrate, ce fac parte din prima operă rock simfonic românească, „Meșterul Manole”, care a avut premiera mondială la finele lunii noiembrie 2013, la Timișoara.

Percuționistul Costin Petrescu, invitat în concertul Pasărea Rock de la București
 
Costin Petrescu, percuționist și compozitor, va urca pe scena Sălii Palatului, alături de formația Pasărea Rock, în concertul programat pentru data de 25 martie 2014.

Fost membru al formațiilor Olimpic "64 (1961-1971), Phoenix (1971-1974) și Hyperion (1977-1984), Costin Petrescu vine acum special din Franța, unde trăiește din 1984, pentru a întregi lista invitaților pentru evenimentul de lansare a proiectului semnat Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică.
După 1990, muzicianul a mai fost prezent pe scene din România ca invitat al formației Phoenix (aniversarea a 40 de ani de activitate), dar și ca acompaniator al lui Mircea Florian.

„Proiectul Pasărea Rock mi se pare o aventură și o idee interesantă, de bună calitate, și care prezintă un conținut muzical variat, bogat, atât ca oglindă a parcursului legat de vechea și vestita pasăre Phoenix din România, dar și a altei pasări mai mici, pasărea Colibri. Cele două, în mod sigur înrudite, au avut succes deplin de-a lungul timpului. Ne putem gândi că și această nouă «pasăre» o să beneficieze de același statut. Vreau să-i urez succes și zbor liber!”, spune muzicianul.

Referitor la invitația de a urca pe scenă în concertul de lansare a formației Pasărea Rock, Costin Petrescu spune că este onorat și fericit pentru faptul că „Joji, Mircea, Ovidiu și ceilalți s-au gândit la mine și m-au invitat la acest concert interesant, care va fi o întâlnire spirituală și artistică. Mă bucur că bunul Dumnezeu ne-a dat posibilitatea unei reîntâlniri spectaculare și a permis timpului să ne facă să fim din nou tineri!”.

Cei prezenți la Sala Palatului se vor bucura să asculte sau să reasculte live piese de pe cel mai titrat album rock românesc, Cantafabule (Phoenix, 1975), dar și compoziții noi semnate Josef Kappl pentru Pasărea Rock ori piese celebre ale lui Mircea Baniciu.
Pasărea Rock înseamnă: Mircea Baniciu (voce, chitară), Josef Kappl (bas), Ovidiu Lipan Țăndărică (baterie), Vlady Cnejevici (clape), Teo Boar (chitară) și Cristi Gram (chitară). Pe scena Sălii Palatului din București vor urca Marius Bațu (voce, chitară) și Costin Petrescu (percuție), iar invitatul special al întregului turneu este Mani Neumann (vioară).

Biletele s-au pus în vânzare în rețeaua Vreau Bilet, la casa de bilete Vreau Bilet din cadrul Unirea Shopping Center, etaj 2, corp central, casa de bilete Vreau Bilet din B-dul Octavian Goga nr. 24, bl. M62, sc. 1, et. 1, ap. 1, interfon 50, sector 3, casa de bilete de la Teatrul Elisabeta – Bdul Regina Elisabeta 45, Arte International – Librăria Eminescu, EuroGSM – București Unirii (Unirea Shopping Center – aripa centrală, lifturile exterioare), EuroGSM – Perla (B-dul Iancu de Hunedoara nr.64, Sector 1), EuroGSM – București Lujerului (în incinta Hypermarketului Cora Lujerului) și online pe vreaubilet.ro pentru comenzi de bilete cu livrare prin curier.

Preț bilet: VIP – 195 Ron; Categ 1 – 165 Ron; Categ 2 – 130 Ron; Categ 3 – 90 Ron; Categ 4 – 60 Ron.






SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1967 - The Beatles au dat o petrecere la The Royal Lancaster Hotel din Londra, ca avanpremieră a noului lor film, “Magical Mystery Tour”.  

1968 - Glen Campbell a intrat în fruntea topurilor albumelor din Statele Unite cu ”Wichita Lineman”. Chiar dacă LP-ul a stat în topuri timp de 46 de săptămâni, va fi  singurul album no.1 al lui Campbell.

1969 - The Supremes au avut ultima lor apariție la televiziune împreună cu Diana Ross în cadrul show-ului “The Ed Sullivan Show”, când au cântat ultimul lor no.1, “Someday We"ll Be Together”.

1970 - O impresionantă limuzină care îl ducea pe Elvis Presley a parcat în fața Casei Albe din Washington DC. Șoferul a înmânat o scrisoare a lui Elvis adresată președintelui Nixon, în  care cerea o întâlnire pentru a discuta cum ar putea Regele Rock and Roll-ului să-l ajute pe Nixon în lupta contra drogurilor. Președintele a fost de acord să-i ofere lui Presley insigna Biroului Narcotice – dar numai după ce a aflat că șeful acestui birou îi refuzase oferta în aceeași zi, spunându-i că singura persoană care ar putea să facă asta este președintele. La cererea lui Elvis, întâlnirea a rămas secretă timp de peste un an, când The Washington Post a publicat știrea în 27 ianuarie 1972.  

1974 - Mud au ajuns în poziția întâi a topurilor single din Marea Britanie cu melodia celor de la The Chinn & Chapman, intitulată “Lonely This Christmas”. Acesta a fost cel de-al doilea no.1 al grupului și cel de-al treilea single din fruntea topurilor pentru Chinn & Chapman în 1974.

1984 - Frankie Goes To Hollywood au cântat în prima din cele 3 nopți de spectacole cu casa închisă la Liverpool Royal Court, biletul costând 5,30 lire.

1985 - Lionel Richie a început seria de 4 săptămâni ca lider al topurilor single din Statele Unite cu “Say You, Say Me”, hitul ajungând pe locul 8 în topurile britanice.

1985 - Albumul lui Bruce Springsteen, “Born In The USA”, a depășit albumul “Thriller” al lui Michael Jackson, fiind al doilea cel mai longeviv LP în Billboard US Top 10 unde a stat timp de 79 de săptămâni. Doar “The Sound of Music” cu Julie Andrews a avut cea mai lungă staționare, de peste 109 săptămâni.

1988 - Fostul basist al trupei Cockney Rebel, Paul Jeffreys, a fost unul dintre pasagerii care au murit în urma atacului terorist din avionul Pan Am, zborul 103. Avionul s-a prăbușit peste localitatea Lockerbie din Scoția.

1991 - “Bohemian Rhapsody / These Are The Days Of Our Lives” a celor de la Queen, a început seria de 5 săptămâni în prima poziție a topurilor britanice, hitul din 1975 fiind relansat după moartea lui Freddy Mercury.

1995- Tony McCarrol, fostul toboșar și membru al trupei Oasis, a intentat proces împotriva formației cerând despăgubiri și încasări după drepturile muzicale pentru contribuția sa la “("What"s The Story) Morning Glory”.

1995 - Leon Meya, cântărețul trupei Northern Uproar, a primit o scrisoare din partea Ministrului Apărării din Spania, în care i se cerea să se înroleze. Meya a trăit în Spania până la vârsta de 5 ani.

1996 - Discul cu scop caritabil “Knockin" on Heaven"s Door” a ajuns în fruntea topurilor single din Marea Britanie. Cu acordul lui Bob Dylan, muzicianul Ted Christopher din Dunblane, Scoția, a scris noile versuri ale cântecului, în memoria copiilor și a profesorului omorâți în masacrul de la Dunblane. Versiunea originală a melodiei includea membrii familiilor, frați și surori ale victimelor, care au cântat în cor, cu Mark Knopfler la chitară.  

1998 - Cântărețul scoțian Karl Denver a murit în urma unei tumori craniene la vârsta de 67 de ani. În 1962, single-ul “Wimoweh” a ajuns pe locul 4 în topurile britanice, iar în 1990, a lansat în Marea Britanie hitul “Lazyitis-One Armed Boxer”, împreună cu cei de la Happy Mondays.

2001 - Poliția a lansat o investigație, încercând să afle de ce Olivia Harrison a declarat o adresă inexistentă din Beverly Hills ca loc al morții lui George Harrison.

2003 - Fosta soție a lui Eminem, Kimberley Mathers, a pledat vinovată la acuzația de conducere sub influența drogurilor și conducere imprudentă. Mathers a fost oprită în trafic de către poliție în cursul lunii iunie și a fost acuzată de posesie de cocaină, două alte acuzații de conducere cu permisul suspendat, iar în urma percheziției la domiciliul acesteia, poliția a găsit marihuana și ecstasy. Mama de 28 de ani, a apărut în fața instanței după ce s-a predat de bunăvoie, după ce anterior nu se prezentase la o audiere de pe 1 noiembrie și își scosese dispozitivul electronic de monitorizare a deplasărilor care i se montase.

2003 - Michael Andrews, cu participarea lui Gary Jules, au ajuns în prima poziție a topurilor single din Marea Britanie, cu propria lor versiune a melodiei “Mad World” a celor de la The Tears For Fears. Cântecului i-a luat doar 90 de minute pentru a fi înregistrat în 2001 și a apărut în filmul “Donnie Darko”.  

2003 - Ruben Studdard, câștigătorul show-ului American Idol, a ajuns no.1 în topurile albumelor din Statele Unite, cu “Soulful”.

2003 - Tommy Hubbard de la Whitby, în vârstă de 14 ani, a câștigat The 2003 Riffathon, un concurs de chitară venit în sprijinul Action For Brazil"s Children Trust. Finala s-a ținut la Universitatea din Surrey și a fost jurizată de Jimmy Page și Brian May. Cei zece finaliști ai competiției Riffathon, au trebuit să interpreteze fiecare câte o melodie clasică a trupei Led Zeppelin, fiind acompaniați live de o formație. Interpretarea lui Tommy a piesei “Ramble On” i-a adus drept premiu o chitară standard Gibson Les Paul din 1958 donată chiar de producător, Gibson Guitars.

2005 - The Sugababes au dezvăluit numele noului membru al trupei la doar o zi după ce Mutya Buena a anunțat că va părăsi formația. Amelle Berrabah de 21 de ani, din Hampshire, o fană declarată a trupei, a fost numită noua solistă a trupei. Ea a declarat: “De ani de zile visez să-mi fac intrarea în industria muzicală, dar nicidată nu mi-am imaginat că voi deveni vreodată a treia Sugababe”. Buena a declarat că a plecat deoarece dorea o pauză în campania de promovare a noului album al trupei, “Taller in More Ways”.

2005 - Sir Elton John și partenerul său David Furnish, au devenit prima pereche de homosexuali care și-au oficializat legal relația printr-o căsătorie. Cele 20 de minute ale ceremoniei au avut loc la The Guild Hall, Windsor, Anglia, în prezența invitaților: Ringo Starr, Victoria Beckham, Joss Stone, Sting, Elvis Costello, Jamie Cullum, George Michael și Ozzy Osbourne, Sharon, Jack și Kelly.

2005 - Madonna a fost nevoită să-și anuleze o vacanță romantică la Castelul Skibo din Scoția, după ce avionul său particular a aterizat de urgență pe aeroportul din Londra, datorită unor probleme tehnice.

2006 - Kim Porter, prietena lui P Diddy, a născut două gemene care au primit numele D"Lila Star și Jessie James Combs.

2008 - Alexandra Burke, câștigătoarea show-ului X-Factor din 2008, a început seria de 3 săptămâni în prima poziție a topurilor din Marea Britanie cu “Hallelujah”. Cântecul a fost scris de Leonard Cohen, versiunea acestuia coabitând cu a ei în topuri, în timp ce coverul lui Jeff Buckley s-a clasat pe locul 2, în urma Alexandrei. Trei versiuni ale aceleiași piese au intrat în topuri în același timp, lucru care nu s-a mai întâmplat din anii ‘50.

2010 - Un concert a lui Kings Of Leon a fost amânat după ce un incendiu a distrus două dintre autocarele de turneu care erau parcate la The O2 Arena din Londra. Focul a izbucnit în unul din autocare înainte de a se răspândi la celălalt în zona de încărcare a locației din Greenwich. Peste 60 de pompieri au ajutat la stingerea incendiului, iar ambulanțele au tratat 6 persoane pentru intoxicație cu fum. Un purtător de cuvânt al 02 a declarat că incendiul nu mai permitea amenajarea arenei pentru concertul la care se vânduseră toate biletele.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact