Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Peter Lawrence Gray - Calls Me
Facebook   Twitter   email
Peter Lawrence Gray este un cântăreț și chitarist pasionat de muzică de o viață întreagă.

În prezent, are trei melodii la radio în SUA și Europa, printre care se numără: WFOX, WFUV, WUSB, WAPJ, Sunshine 96.7, OcioNews (în Spania), ExcitementRadio și altele. Gray este în prezent pe locul 12 la WDFN; un post emblematic NPR și, de asemenea, pe locul 11 la NB Radiotreff din Germania și pe locul 50 la Radio ARA din Luxemburg.

Gray a lucrat cu antrenoarea vocală argentiniană Olivia Olmo, cu profesorul de chitară Tom Hess, înregistrând cu inginerul audio Tom Stewart de la Factory Underground din SUA și colaborând cu producătorul Kenny Cash la cântece originale. Eforturile de promovare sunt conduse în mod strategic de Stephen Wrench - laureat de 6 ori al premiilor Grammy, cu peste 50 de albume de aur și de platină.

Peter este inspirat de muzica și muzicienii anilor 1950. În societatea de astăzi, am pierdut atât de mult din contactul uman, interconectarea și tandrețea. Gray speră ca, prin muzica sa, să ne ajute să ne reconectăm cu vremuri mai vechi, mai simple.


Genre | AC, Rock, Location | United States, Label | Grayblue Songs

© 2024 Musik and Film

SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1955 - Aflat în turneul All Star Jamboree a lui Hank Snow, Elvis Presley a cântat în trei show-uri la The Municipal Auditorium din New Orleans, Louisiana. Sun Records tocmai lansase pe piață al 4-lea single a lui Elvis,”Baby, Let’s Play House”.

1955 - Chuck Berry a semnat cu Leonard Chess un contract de înregistrări la recomandarea călduroasă a lui  Muddy Waters. 

1962 - The Beatles au început colaborarea cu The Star Club din Hamburg, Germania, unde au cântat timp de o lună.

1964 - The Beatles au primit 140.000 de dolari pentru dreptul de a permite ca pozele lor să fie aplicate pe pachetele de gumă de mestecat din Statele Unite.

1965 - Herman"s Hermits au început seria de trei săptămâni în fruntea topurilor single din Statele Unite cu “Mrs Brown You"ve Got A Lovely Daughter”. 

1966 - The Beatles au cântat 15 minute live pe scenă pentru ultima dată în Marea Britanie când au apărut în concertul dat în onoarea câștigătorilor sondajului publicației NME de pe Wembley Empire Pool. Pe afiș mai figurau: The Spencer Davis Group, The Fortunes, Herman"s Hermits, Roy Orbison, Cliff Richard, The Rolling Stones, The Seekers, The Small Faces, Dusty Springfield, The Walker Brothers, The Who și The Yardbirds.

1967 - Elvis Presley, în vârstă de 32 de ani, s-a căsătorit cu Priscilla Beaulieu, în vârstă de 21 de ani, cu care a avut prima întâlnire în 1959 când ea avea doar 14 ani. În momentul când Elvis și-a încheiat serviciul militar în 1960, Beaulieu s-a mutat la reședința Graceland a lui Elvis, având încuviințarea familiei sale. Ceremonia căsătoriei a avut loc la Hotelul  Aladdin din Las Vegas; taxele de căsătorie au costat 15 dolari, iar tortul de nuntă 3.500 de dolari. Cuplul a divorțat după cinci ani de căsătorie, pe  9 octombrie 1973.  

1967 - F.B.I.-ul l-a arestat pe Carl Wilson, membru al trupei The Beach Boys, sub acuzația de sustragere de la înrolarea în armată și refuzul de a face Jurământul de Credință față de Statele Unite.  El a fost ulterior eliberat și s-a alăturat restului trupei în Irlanda, cu ocazia turneului lor  britanic. 

1970 - În această lună, The Jimi Hendrix Experience au cântat în primul din cele 13 show-uri americane la The Milwaukee Auditorium.

1971 - Dave și Ansil Collins au ajuns no.1 în topurile single din Marea Britanie cu “Double Barrel”. Au colaborat cu renumitul baterist Sly Dunbar care avea doar 14 ani în momentul înregistrării cântecului.

1973 - A fost proclamată “Ziua Marvin Gaye ” în Washington DC.

1974 - The Carpenters au cântat la Casa Albă, la solicitarea președintelui Nixon.

1976 - Led Zeppelin au stat  2 săptămâni pe locul 1 în fruntea topurile albumelor din Statele Unite cu “Presence”, acesta fiind cel de-al cincilea album no.1 al grupului.

1976 - The Bellamy Brothers au urcat pe locul 1  în topurile single din Statele Unite cu “Let Your Love Flow”, de altfel singurul no.1 al duo-ului din topurile americane, hit care a ajuns pe 7 în clasamentele  britanice.

1977 - The “White Riot Tour” susținut de fomațiile The Clash, The Jam și The Buzzcocks  debutează la The Roxy din Londra. 

1979 - Elton John a devenit primul pop star care a cântat în Israel. În numai trei săptămâni,  el a devenit și primul solist occidental  de muzică  pop care a cântat într-un turneu în Rusia.

1980 - Guvernul sud-african a interzis single-ul trupei Pink Floyd, “Another Brick In The Wall”, după ce copiii de culoare au adoptat piesa drept imnul lor, ca modalitate de a-și exprima protestul față de educația inferioară pe care o primeau în școli.

1982 - Barry Manilow a avut succes cu primul lui album intrat  în topurile albumelor din Marea Britanie, când „Barry Live In Britain” a ajuns în fruntea clasamentului.

1983 - The Style Council au cântat în primul lor spectacol live la The Empire Theatre  din Liverpool. 

1984 - Bateristul și membrul fondator al trupei Fleetwood Mac, Mick Fleetwood, a depus actele pentru declararea falimentului.

1986 - Producătorul și compozitorul american Hugo Peretti a murit la vârsta de 70 de ani. A scris și a produs multe hituri clasice precum : “Can"t Help Falling In Love”, “Twistin" The Night Away”, “Shout”, “The Hustle” și “You Make Me Feel Brand New”. 

1987 - Tom Jones a concertat la postul TV britanic Channel 4 în show-ul lui  Jonathan Ross, “The Last Resort”. Jones a interpretat o versiune a melodiei “Kiss” a lui Prince.

1992 - Moare diva disco Sharon Redd . În 1982,are success cu  hitul “Red Hott” și cu “Can You Handle It” al celor de la DNA.

1993 - George Michael, Queen și Lisa Stansfield au ajuns no.1 în topurile single britanice cu “The Five Live EP”, care a fost înregistrat la concertul dedicat lui Freddie Mercury în aprilie 1992, pe stadionul Wembley din Londra.

1997 - Chitaristului trupei Status Quo, Rick Parfitt, i s-a făcut  cea de-a patra operație de by-pass pe cord, după o consultație făcută de medicul său de pe strada Harley din cartierul londonez Westminster (renumită pentru cabinetele sale medicale) ca urmare a unor dureri în piept.

1997 - Este scoasă la vânzare casa în care Kurt Cobain s-a sinucis. Prețul de pornire pentru locuința cu  5 dormitoare construită în 1902, a fost de 3 milioane de dolari. Căsuța de vară în care chitaristul trupei Nirvana a fost găsit mort a fost demolată.

1999 - S-a deschis expoziția de tablouri realizate de Paul McCartney la Lyz Art Forum, din orașul Siegen, Germania. Cu această ocazie,  au fost expuse 70 de tablouri ale fostului membru al trupei Beatles, între care unul intitulat “Bowie Scuipând”, dorindu-se o reprezentare simbolică a imaginii lui David Bowie în tinerețe.

2000 - Un scriitor care a pretins că Neil Young a revenit asupra unui contract de scriere a unei biografii a sale, a intentat lui Young un proces de fraudă civilă pentru suma de 1,8 milioane de dolari la Curtea Superioară de Justiție din Los Angleles. Zoung oprise anterior publicarea cărții.

2003 - Cântărețul american de muzică soul, Barry White, a suferit un atac cerebral în timpul tratamentului administrat pentru insuficiență renală. Cântărețul a murit două luni mai târziu, pe  4 iulie 2003.

2005 - Coldpaly a devenit prima formație britanică care a reușit să intre pentru prima dată, de la Beatles încoace, în clasamentele single US Top 10. Ultimul single al formației Coldplay, “Speed Of Sound”, s-a clasat pe locul 8, fiind pentru a doua oară când o trupă britanică a avut o asemenea reușită.Cei din Beatles au reușit această premieră cu  “Hey Jude” în 1968.

2005 - Tony Christie a intrat în istoria topurilor britanice când a stat în poziția de lider timp de 7 săptămâni consecutive cu “(Is This The Way To) Amarillo”. Ultimul single care a petrecut o perioadă  similară pe locul 1 în topuri a fost “Believe” al solistei  Cher, din octombrie până în decembrie  1998.

2005 - Bruce Springsteen a ajuns no.1 în topurile albumelor din Marea Britanie cu “Devils & Dust”, acesta fiind cel de-al șaselea no.1 al cântărețului american în clasamentele britanice.

2005 - Cântărețul trupei Matchbox 20, Rob Thomas, urcă pe locul 1 în clasamentele albumelor americane cu primul său album solo, “Something To Be”. Aceasta a marcat o premieră în istoria de 50 de ani a clasamentului Billboard Top 200, fiind primul artist dintr-o formație rock care debutează pe primul loc cu un album solo.



Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact