Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Legende Rock » » Bad Company
Facebook   Twitter   email

 
In august 1973, dupa destramarea legendarului grup Free, Paul Rodgers (nascut pe 17.12.1949, in Middlesbrough, comitatul Cleveland, un oras-port din nordul Angliei) si Simon Kirke (nascut in Shrewsbury, in nord-vestul Angliei, pe 28.07.1949) l-au intalnit pe Mick Ralphs (nascut pe 31.03.1948, in Hereford, in vestul Angliei), care tocmai parasise Mott The Hoople. Astfel a luat nastere Bad Company, titulatura inspirata de filmul lui Robert Benton din 1972, avandu-l in rolul principal pe Jeff Bridges.

Dupa trei luni de cautari a fost racolat Burrell (pe numele sau complet Raymond Burrell, nascut in 1946, in Lincoln), pentru ca dupa cinci luni de repetitii, pe 8 martie 1974, cvartetul sa sustina primul concert in City Hall din Newcastle, in fata a peste 5 000 de fani. In luna aprilie a aceluiasi an, dupa semnarea unui contract cu casa londoneza de discuri Island, a fost lansat albumul omonim de debut, inregistrat in noiembrie 1973 in cadrul studiourilor Headly Grange din Hampshire, sub bagheta cunoscutului inginer de sunet Ron Nevison. Albumul a atins locul 3 in topul britanic, in luna iunie a anului 1974, iar „Can"t Get Enough", extrasa pe single, a urcat pana pe locul 15 in clasamentele insulare. Pe 28 septembrie „Bad Company" a fost pe primul loc in SUA, atingand o cifra de vanzari de peste 1 000 000 de exemplare.
A urmat o vara saraca in aparitii „live", pe 8 septembrie cei patru incepand inregistrarile pentru un nou album, intitulat „Straight Shooter". Inregistrarile au fost facute in studioul mobil al lui Ronnie Lane (fostul membru al celebrelor Small Faces si Faces), intr-o locatie de exceptie: castelul Clearwell din Gloucestershire. Discul a fost lansat in luna martie a anului 1975, iar peste doar o luna a urcat pe locul 3 atat in topul britanic, cat si in cel american. 

Dupa acest „moment" al anului 1975 au plecat in doua turnee de promovare, unul in Marea Britanie si Europa, celalalt in SUA, incluzand 36 de concerte, sustinute in peste 25 de orase, printre care Manchester, Liverpool, Paris, Frankfurt, Amsterdam, New York, Chicago si, bineinteles, Londra. Aici, pe 10 august, au fost ovationati minute in sir de cei peste 10 000 de 
spectatori stransi in faimoasa Hammersmith Odeon. La mijlocul lui septembrie, dupa doar o luna de respiro, sub conducerea aceluiasi Ron Nevison, au inregistrat, in superbul orasel francez Grasse, situat la cativa kilometri de Coasta de Azur, cel de-al treilea long play - „Run With The Pack", al carui titlu le-a fost inspirat de o poveste destul de nostima: in timpul turneului nord-american, cand se aflau pe aeroportul din O" Hare din Chicago, o femeie de culoare, trecuta de prima tinerete, a reusit sa fuga cu un pachet de dulciuri pe care nu le achitase la casa unui magazin din incinta aeroportului, inseland vigilenta tuturor politistilor din zona. La fel ca si precedentul album, si „Run With The Pack" a facut furori in clasamentele de specialitate, urcand pana pe locul 4 in insula si pana pe locul 5 in SUA in aprilie 1976, la doar doua doua luni de la lansare, atingand o cifra de vanzari de peste 1,2 milioane de copii pana in iulie.



Reveniti dupa un nou turneu, de peste trei luni, ce a cuprins Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda si, in premiera, Italia si Spania, cei de la Bad Company si-au continuat cu tenacitate activitatea discografica, reusind ca in numai 22 de zile sa inregistreze „Burnin" Sky", al patrulea album al lor. Inregistrarile au avut loc in studiourile franceze din Le Chateau D"Herouville - un castel medieval transformat intr-un studio ultramodern de inregistrari, unde in vara anului 1971 au concertat cele mai reprezentative trupe franceze, ca Magma, Ergo Sum, Catharsis si Solitude. Din pacate, sound-ul isi pierduse din consistenta, piesele erau mai scurte si mai comerciale, lucru dovedit si de faptul ca acest disc nu a mai intrat pe primele zece pozitii ale celor doua topuri de specialitate, atingand doar locul 17 in Marea Britanie si locul 15 in SUA.

Au urmat doi ani de pauza, atat in plan discografic, cat si in cel concertistic. In luna septembrie a anului 1978, cei patru s-au intors in studiouri pentru un nou album: „Desolation Angels", lansat in 1979, sub egida casei Swan Song, patronata de Jimmy Page, chitaristul grupului Led Zeppelin. Dulcele gust al succesului a revenit o data cu fulminanta ascensiune din topul 
american, cand, pe 19 mai 1979, discul a atins locul 3, in clasamentele britanice urcand doar pana pe locul 10. Cu toate astea, grupul a intrat din nou intr-un con de umbra, alimentand zvonurile unei iminente destramari.
Si totusi, dupa exact trei ani de tacere totala, in luna august a anului 1982, cei de la Bad Company au revenit cu „Rough Diamonds", disc ce a reusit o clasare nesperata pe locul 15 in clasamentele insulare, atingand aproape 600 000 de exemplare vandute pana la sfarsitul anului. Era insa cantecul de lebada al unui grup care scrisese istoria hard-blues-ului britanic din 
cea de-a doua jumatate a anilor "70: dupa alte zece luni de liniste, in iulie 1983, Bad Company si-au anuntat oficial dizolvarea.
Rodgers va forma, impreuna cu Jimmy Page, The Firm, cu care va edita doua albume in anii "85 si "86, iar Ralphs va canta alaturi de David Gilmour, chitaristul grupului Pink Floyd.

In "86 este pusa pe picioare o noua versiune Bad Company, cu cei trei instrumentisti din formula originala si cu vocalistul Brian Howe, fost colaborator al lui Ted Nugent. Albumul de revenire, ""Fame And Fortune"", a fost insa un esec, ceea ce nu a dus la o noua desfiintare a grupului, asa cum se intampla adesea. Bad Company au mers inainte, fara Burrell insa, inlocuit pentru o vreme cu instrumentisti de studio. ""Dangerous Age"" (1988) se vinde ceva mai bine decat predecesorul sau, iar ""Holy Water"" (1990) continua linia ascendenta, de pe acest album fiind extras chiar un single de Top 20, balada ""If You Needed Somebody"". Dupa alti doi ani, Bad Company revine cu intariri, pe langa Ralphs, Kirk si Howe fiind cooptati acum Rick Wills (bas, ex-Small Faces, Foreigner) si Dave Colwell (chitara ritmica). In aceasta componenta este lansat albumul ""Here Comes Trouble"", certificat cu platina. In "93 urmeaza un live, ""The Best Of Bad Company Live…What You Here Is What You Get"". Discografia Bad Company avea sa se imbogateasca in anii care au urmat cu inca doua L.P.-uri, ""Company Of Strangers"" (1995) si ""Stories Told And Untold"" (1996), ambele cu un nou vocalist, Robert Hart pe numele lui.

In 1998 se produce o surpriza extrem de placuta, cei patru membrii ai formulei originale Bad Company, Rodgers, Ralphs, Burrell si Kirke sunt din nou impreuna, gata sa sustina noi turnee, asa cum s-a petrecut pe parcursul anilor care au urmat. 

La capitolul realizari discografice s-au mai adaugat o compilatie, ""The Original Bad Company Anthology"" (1998), cu patru piese noi, intre care si hit-ul ""Hey, Hey"", si recent live-ul ""In Concert: Merchants Of Cool"".

 

 

http://muzica.acasa.ro


SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1949 - RCA Victor a introdus discurile single de 45 rpm, care au fost inventate în 1940.Discul de 7 inch a fost proiectat pentru a intra în competiție cu discul Long Playing lansat pe piață anul anterior. Ambele formate ofereau o mai bună fidelitate și o durată mai mare de redare decât clasicul disc de 78rpm care era folosit la acea vreme. Reclamele la noile gramofoane se lăudau că discurile de 45rpm dădeau posibilitatea ascultătorului de a audia până la 10 discuri la o viteză mai mare, dar cu modificări sonore care erau abia perceptibile. 

1949 - Primul disc de 45 rpm, intitulat “Texarkana Baby”, a cântărețului de muzică country & western Eddy Arnold, a fost lansat de RCA în Statele Unite. Era fabricat dintr-un vinil de culoare verde, ca o tentativă timpurie de a marca discurile single cu un anumit cod de culoare în funcție de genul muzical care îl redau. Altele erau colorate în roșu dacă redau muzică clasică sau galbenă dacă cuprindeau cântece pentru copii.

1957 - Etichetat drept singurul artist național înzestrat cu o energie debordantă, Elvis Presley a concertat în două show-uri (la ora 2 p.m. și 6 p.m.), la The Olimpia, în Detroit, Michigan, în fața a 24.000 fani.

1958 - A fost lansată melodia lui Chuck Berry, single-ul “Johnny B.Goode” (un rock "n" roll classic).A intrat șase săptămâni mai târziu în topurile americane și a ajuns no.8 în top. Versurile originale ale melodiei făceau referire la Johnny ca la un “băiat colorat”, dar Berry a recunoscut mai târziu că l-a schimbat în "băiatul de la țară" pentru a-i asigura posibilitatea de a fi difuzată la radio.

1960 - Lonnie Donegan a ajuns no.1 în topurile single britanice cu “My Old Man"s A Dustman”, cel de-al treilea lui no.1. Donegan a devenit primul artist britanic care a intrat pe prima poziție în topurile britanice, singurul artist care a realizat acest lucru la acea vreme fiind Elvis Presley. Melodia care a fost înregistrată live la The Bristol Hippodrome a fost o noutate a genului music hall.

1962 - Connie Francis a ajuns no.1 în topurile single americane cu “Don"t Break The Heart That Loves You”, melodie care a ajuns pe 33 în topurile britanice. 

1962 - The Beatlesau dat prima lor reprezentație în sudul Angliei, când au concertat la The Subscription Rooms din Stroud, pe același afiș cu cei de la The Rebel Rousers, prețul unui bilet fiind 5 șilingi (70 cenți).

1964 - În timpul fimărilor de la “A Hard Days Night”, The Beatles au dat un minispectacol live în fața unui studio în care se aflau fani în delir (unul dintre ei fiing chiar Phil Collins). Cele 4 cântece folosite în film au fost “Tell Me Why”,”I Should Have Known Better”,”And I Love Her”, și “She Loves You”. 

1967 - Jimi Hendrix și-a dat foc chitarei cu ocazia concertului de la The Astoria din Londra, Anglia.A fost prima noapte din cele 24 ale turneului, împreună cu The Walker Brothers, Cat Stevens și Engelbert Humperdink. Chitara Fender Stratocaster care a fost arsă pe scenă de Hendrix a fost vândută cu 280.000 lire la o licitație londoneză de suveniruri ale muzicii rock.

1972 - S-a închis Fan Clubul oficial al celor de la The Beatles. Revista lunară The Beatles își încetase activitatea cu 3 ani înainte.

1973 - Donny Osmond a ajuns no.1 în topurile single britanice cu versiunea proprie a melodiei din 1957 a lui Johnny Mathis, “The Twelfth Of Never”.

1974 - Trupa Television a concertat la CBGB din New York City.

1967 - The Brotherhood of Man au ajuns în fruntea topurilor single britanice cu melodia care a câștigat în 1976 premiul concursului Eurovision , “Save Your Kisses For Me”.A fost primul no.1 din cele trei ale grupului.

1979 - Albumul “Greatest Hits Vol.2” a cântăreței Barbra Streisand a început seria de 4 săptămâni ca no.1 în topurile albumelor din Marea Britanie, primul LP al cântăreței care a ajuns no.1 în Marea Britanie. 

1984 - Kenny Loggins a început seria de 3 săptămâni ca no.1 în topurile single din Statele Unite cu “Footloose”, tema de pe coloana sonoră a filmului cu același nume, hit care a ajuns no.6 în topurile britanice. 

1986 - O"Kelly Isley, din trupa The Isley Brothers, a murit de atac de cord la vârsta de 48 de ani.A avut un hit în 1962, versiunea originală a melodiei “Twist And Ahout”, ( mai târziu preluată de cei de la Beatles); apoi un no.3 în topurile britanice ale anului 1968 cu “This Old Heart Of Mine” și un no.2 în topurile americane din 1969 cu “It"s Your Thing”. 

1990 - David Bowie a avut success cu cel de-al șaptelea no.1 în topurile albumelor din Marea Britanie, “Changes Bowie”.

1990 - Echipa de producție germane-italiană Snap! au avut primul lor no.1 în topurile single britanice cu “The Power”.Melodia a fost ulterior folosită în multe filme, printre care: Coyote Ugly, Mighty Morphin Power Rangers, coloana sonoră a filmului Bruce Almighty și în The Fisher King. 

1990 - Cher a încheiat turneul mondial intitulat “Heart Of Stone” cu un concert la The Starplex Amphitheater din Dallas, Texas. Cele 55 de concerte ale turneului au adus încasări de peste 70 de milioane de dolari.

1992 - Def Leppard a lansat cel de-al cincilea lor album de studio “Adrenalize”, primul de la moartea chitaristului Steve Clark survenită în 1991.Fostul chitaristul de la Dio and Whitesnake, Vivian Campbell, a fost adus în trupă ca nou membru în aprilie 1992. El a apărut în toate videourile promoționale ale single-urilor de pe album (mai puțin în “Let"s Get Rocked“), în ciuda faptului că nu a cântat pentru album.

1994 - Madonna a concertat în emisiunea The Late Show cu David Letterman din New York. Rețeaua de televiziune a trebuit să șteargă 13 cuvinte ofensatoare din interviu înainte de a fi difuzată. Madonna i-a mai înmânat lui Letterman o pereche de indispensabili pe care i-a spus să-i miroase.El a refuzat și i-a ascuns în sertarul biroului său.

1995 - Jimmy Page a scăpat de a fi înjunghiat când un fan a pătruns pe scenă la spectacolul Page and Plant din Auburn, Michigan.Fanul a fost oprit de către doi oameni de ordine, pe care i-a atacat cu cuțitul. După ce a fost arestat, acesta a spus polițiștilor că vroia să-l omoare pe Jimmy Page datorită muzicii sataniste pe care o cânta.

1995 - Cîntăreața mexicano-americană Selena a fot ucisă la vârsta de 23 de ani de președintele fan clubului său, Yolanda Sald"var. Warner Brothers a făcut un film bazat pe acest caz (în 1997), având-o pe actrița Jennifer Lopez în rolul cântăreței.

1996 - Fondatorul trupei The Gun Club, chitaristul Jeffrey Lee Pierce, a murit la vârsta de 37 de ani în urma formării unui cheag de sânge pe creier.

2001 - Lui Whitney Houston și soțului ei Bobby Brown li s-a interzis accesul pe viață în hotelul Bel Air din Hollywood după ce și-au devastat camera unde erau cazați.Angajații hotelului au declarat că televizorul era făcut țăndări, 2 uși erau smulse din țâțâni, iar covoarele și pereții pătați cu alcool. S-a raportat că Whitney și-a chemat avocații ca să-l convingă pe managerul hotelului să nu cheme poliția. Apartamentul a fost atât de distrus încât i-a trebuit 5 zile pentru reparații. 

2002 - Bee Gee Barry Gibb a cumpărat casa în care a copilărit din Keppel Road, Chorlton, Manchester.Gibb a afirmat că urmează să o renoveze, s-o închirieze și să monteze o placă comemorativă pe peretele casei.

2002 - Celine Dion a început seria de 4 săptămâni ca no.1 în topurile albumelor din Marea Britanie cu “A New Day Has Come”, cel de-al cincilea album no.1 al cântăreței. 

2005 - Șeful companiei producătoare de muzică rap Marion "Suge" Knight a fost obligat să plătească 107 milioane de $ (57 milioane de lire) unei femei care a pretins că a contribuit la fondarea mărcii Death Row în 1989, una dintre companiile de vârf din muzica hip-hop care colabora cu artiști importanți precum Tupac Shakur, Dr Dre și Snoop Dogg. Lydia Harris a afirmat că investise capital în Death Row, dar că a fost scoasă din combinație de către Dl. Knight.

2007 - Un nou record mondial pentru cel mai lung concert non-stop a fost stabilit de către sute de muzicieni în Japonia.Performanța a debutat la începutul zilei de 23 martie în orașul Omi, unde muzicieni cu vârsta cuprinsă între 6 și 96 de ani au cântat peste 2.000 de melodii timp de 182 de ore. Organizatorii i-au lăudat, mai ales pe o membră a echipei care a continuat să cânte la pian chiar dacă s-a petrecut un cutremur în timpul numărului său. Recordul mondial anterior a fost atins în Canada cu un timp de 181 de ore de interpretare.

2008 - Cut Copy au ajuns no.1 în topul albumelor australiene cu “In Ghost Colours”, acesta fiind cel de-al doilea album al trupei australiene.

2010 - Primul copil al lui Cher, Chaz Bono, a cerut unui judecător schimbarea numelui și a sexului ca urmare a operației de schimbare de sex care o făcuse cu un an în urmă. În vârstă de 41 de ani, s-a născut ca Chastity Sun Bono, acum dorea să fie cunoscut drept Chaz Salvatore, după cum era specificat în cererea înaintată unei instanțe din Los Angeles. Salvatore era numele de familie real al tatălui său , Sonny Bono.

2011 - Trupa australiană Men at Work a pierdut un apel împotriva unui ordin care a constatat că hitul lor single din 1983 intitulat “Down Under” fusese parțial copiat dintr-un cântec folk. Curtea Federală a Australiei a susținut decizia care menționa faptul că melodia a fost copia parțială a cântecului Kookaburra Sits in the Old Gum Tree. Casa de producția EMI a susținut că artiștii nu plagiaseră piesa , deoarece introducerea a două rânduri din melodie s-a dorit a fi doar un tribut în onoarea cântecului.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact