Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Legende Rock » » Queen
Facebook   Twitter   email

Queen este o formatie muzicala britanica de muzica rock activa in anii 1970, 1980 si inceputul anilor 1990 formata din Freddie Mercury, Brian May si Roger Taylor, in 1970, din ceea ce ramasese din formatia Smile, carora li s-a alaturat John Deacon completand structura formatiei in 1971.

Queen a devenit extrem de cunoscuta si iubita in mijlocul anilor 1970, pastrand pana astazi o remarcabila baza internationala de suporteri. Desi a fost initial puternic criticata, mai apoi ignorata, in special de criticii de specialitate, si mai ales in Statele Unite ale Americii, formatia Queen a fost ulterior larg apreciata si elogiata, recunoscandu-i-se forta creatoare, inovativitatea si pionieratul intr-o serie de subcurente rock asa cum ar fi arena rock, glam rock, hard rock, heavy metal si rock progresiv.

Queen a fost adesea citata ca exercitand o influenta puternica asupra multor artisti de mai tarziu. A fost tarziu, doar in 2001, cand formatiei i s-a acordat faima de a face parte din galeria dedicata celor mai buni artisti "rock"n"roll" din toate timpurile, Rock and Roll Hall of Fame, care se gaseste in Cleveland, Ohio.

in 2004, cu ocazia alegerii formatiei si in institutia similara britanica, United Kingdom Music Hall of Fame s-a mentionat video-ul promotional al celor patru membri ai Queen, "Bohemian Rhapsody", una din piesele lor cele mai celebre, ca fiind factorul declansator al erei video (conform originalului din engleza, "[the] jump-starting [of] the video era".

Queen a fost, de asemenea, aleasa in RockWalk of Fame de la Guitar Center de pe Bulevardul Sunset din Hollywod, California si in Hollywood Walk of Fame.

Queen a avut de-a lungul timpului un total de 18 locuri intai la categoria album, 17 locuri intai la categoria single si 8 locuri intai la categoria DVD.

Queen
Queen

Dupa decesul lui Mercury din 1991 si retragerea lui Deacon din 1999, May si Taylor au continuat sa cante frecvenet impreuna folosind numele Queen. incepand cu anul 2004, ei colaboreaza cu Paul Rodgers, sub numele de Queen + Paul Rodgers.
John Deacon (nascut 1951), a fost basistul grupului cantand la chitara bas si ritmica, respectiv la sintetizator. Deacon a fost singurul membru al formatiei care nu si-a adus nici o contributie vocala pe nici unul din albume si ultimul care s-a alaturat grupului, in 1971. Desi a compus cele mai putine cantece ca membru individual, acestea au fost dintre cele mai iubite si cantate, Another One Bites The Dust, You"re My Best Friend si I Want To Break Free. in recentul tur Queen plus Paul Rogers, Deacon a decis sa nu participe.

Queen, 1974. in sens orar de sus in jos: May, Taylor, Mercury, Deacon
Brian May CBE (nascut 1947), a fost liderul grupului cantand la chitara, pian, sintetizator si fiind, de asemenea, vocalist. Ocazional, cand asigura armonii vocale de acoperire, May canta la pian si sintetizator. Un numar de piese, asa cum ar fi "39, Sleeping On The Sidewalk, Good Company si She Makes Me il au pe Brian May ca vocalist. Chitara pe care o foloseste continuu din 1963, Red Special, a fost construita de May ajutat fiind de tatal sau. Ceea ce este remarcabil la aceasta chitara semi-acustica este sunetul ei foarte asemanator cu cel al unei vioare construita de oricare din lutierii italiani celebri. Aceste sunete inalte dar calde, se datoresc atat conceptiei de constructie a chitarii, cat si rezonantei deosebite a corpului acesteia sculptat manual dintr-o bucata masiva de mahon veche de cel putin 200 de ani.
Freddie Mercury (1946 - 1991) a fost omul cel mai vizibil al grupului, vocalistul prin excelenta, dar si cel care a cantat foarte frecvent la pian si sintetizator si uneori chiar la chitara. Pozitia sa mereu vizibila de "frontman", dar si de "showman", a facut ca remarcabilele sale calitati de compozitor, textier si pianist sa fie adesea subestimate, neglijate sau chiar uitate. Mercury a scris majoritatea cantecelor de pe Greatest Hits. Mercury era de asemenea recunoscut pentru camaraderia si colegialitatea cu care ajuta intotdeauna colegii la scrirea si finisarea propriilor lor cantece. in calitate de cantaret, Freddie Mercury era posesorul unei voci extraordinare, cu un timbru distinct si al unui exceptional registru vocal de 3 octave si jumatate, deseori patru, avand o tehnica impecabila de cantaret de opera, putand usor acoperi zona dintre un tenor si un bariton. Pentru perioade limitate de timp, Mercury putea canta chiar in regim de soprana sau mezzosoprana.
Roger Taylor (nascut 1949) a fost bateristul formatiei Queen, cantand la baterie, percutie, sintetizator si fiind deseori vocalist. Aidoma lui Brian May, Roger Taylor a fost intotdeauna vocalist de acoperire. in anii 1970 a cantat frecvent ca lider vocalist, asa cum ar fi in cantecele I"m In Love With My Car, Fight From The Inside si Modern Times Rock "n" Roll. De multe ori, suplinind bateria si percutia, Taylor canta la chitara si chitara bas, in special interpretand propriile sale compozitii.

Cronologie
1968 -- Prima tentativa de a intra in lumea rock-ului, in formula – Brian May, Roger Taylor, Tim Staffell - a fost cu formatia Smile. Nu au inregistrat decat un singur single, la casa de discuri Mercury Records din Statele Unite ale Americii (nici o legatura cu Freddie Mercury), titlul acestui single fiind Earth. Alte piese compuse de Smile: Polar Bear, April Lady, Step On Me, Blag, Doing All Right. in aceeasi perioada, Freddie a cantat cu formatiile Ibex, Sour Milk Sea si Wreckage.
1970 -- Tim Staffel paraseste formatia, pentru a se alatura unei trupe pe care o credea de succes, numita Humpy Bong. Mult mai importanta decat plecarea lui Staffel este evident cooptarea lui Freddie (care se numea, inca, Farrokh Bulsara), care redenumeste formatia Queen, motivand ca i se pare un nume "regal si splendid". Era desigur constient de conotatiile "gay" ale numelui (a se vedea drag queen), spunea tot el, dar considera ca aceasta interpretare era doar una din fatetele cuvantului. in acelasi timp, Freddie si-a schimbat legal numele din Bulsara in Mercury, celebrand astfel nasterea unui nou star rock, flamboiant si imprevizibil, care avea sa faca istorie.
1971 -- John Deacon este admis in formatie, dupa cei trei din Queen schimbasera deja trei basisti (Mike Grose, Doug Bogie si Barry Mitchell). in aceasta formula, care urma sa devina cea de succes, Queen inregistreaza cinci demo-uri (Keep Yourself Alive, Liar, Great King Rat, Jesus si The Night Comes Down) in studiourile De Lane Lea din Londra. Atunci, nimeni nu a fost insa interesat de piesele lor.
1973 -- Queen semneaza un contract, dupa doi ani de asteptare, cu Trident Audio Productions si lucreaza la inregistrarea primului lor album, Queen. Albumul omonim este precedat de single-ul Keep Yourself Alive, care nu ajunge in topurile Radio One, pe motiv ca ar fi hippie. Queen sunt atacati violent de presa britanica, care fiind total depasita de creativitatea, forta muzical novatoare si de deschiderea simultana a noi sub-curente rock (asa cum urma sa fie total depasita mai tarziu si presa muzicala de peste Ocean) nu intelege nimic din amestecul scanteietor de hard, arena si glam rock creat de formatie. Totusi, cei patru inregistreaza sub pseudonimul Larry Lurex and the Volers From Venus un single I Can Hear Music (coperta The Beach Boys) / Goin" Back (coperta Dusty Springfield), pentru a testa piata, si apoi lanseaza, pe 13 iulie, primul album. Cu toata antipatia presei scrise, Queen beneficiaza inca din acest an, pe 25 iulie, de o sesiune de inregistrari la BBC si de un fan club numai al lor.
1975 - Queen ocupa primul loc al topurilor britanice cu single-ul Bohemian Rhapsody, timp de 9 saptamani consecutive!
1991, 24 noiembrie -- Se stinge din viata Freddie Mercury, considerat a fi parte esentiala a legendei formatiei Queen.
2005 -- Queen planuiesc un nou turneu, avandu-l ca invitat special pe Paul Rodgers, vocalistul de la Free si Bad Company.

Discografie


Album de studio
Queen (1973)
Queen II (1974)
Sheer Heart Attak (1974)
A Night At The Opera (1975)
A Day At The Races (1976)
News Of The World (1977)
Jazz (1978)
The Game (1980)
Flash Gordon (1980)
Hot Space (1982)
The Works (1984)
The Complete Works (1985)
A Kind Of Magic (1986)
The Miracle (1989)
Innuendo (1991)
Made In Heaven (1995)


Album de Studio Queen + Paul Rodgers
The Cosmos Rocks (2008)


Albume live
Live Killers (1979)
Live Magic (1986)
Live at Wembley "86 (1992)
Queen On Fire - Live at the Bowl (2004)
Return of the Champions (2005)
Queen Rock Montreal (2007)


Componenta si studii
Freddie Mercury – Ealing Art School (scoala de Arte)
Brian May – London Imperial College (Fizica)
Roger Taylor – London Hospital School (Stomatologie)
John Deacon – Chelsea College (Electronice)


 

 

http://ro.wikipedia.org/

SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1955 - Elvis Presley a concertat la The Peabody Auditorium din Daytona Beach, Florida.

1964 - The Searchers au urcat pe locul 1 în topurile single din Marea Britanie cu “Don"t Throw Your Love Away”, acesta fiind cel de-al treilea și ultimul no.1 al grupului.

1966 - Johnny Cash a concertat live la The Empire din Liverpool, Anglia.

1966 - The Mamas and The Papas au dat startul seriei de 3 săptămâni ca no.1 în topurile single din Statele Unite cu “Monday Monday”, hit care a ajuns pe 3 în topurile britanice.Se spune că membrii grupului ar fi afirmat că urăsc cântecul, mai puțin compozitorul său, John Phillips.

1967 - Jimi Hendrix a cântat în două show-uri la Saville Theatre din Londra. Ringo Starr, Brian Jones și membrii trupei The Beach Boys și The Moody Blues erau în public în calitate de spectatori. 

1967 - Grupul Pearls Before Swine a început înregistrările la albumul intitulat “One Nation Underground”. LP-ul a inclus melodia “Miss Morse”, care care ulterior a fost interzisă în New York când s-a descoperit că liderul vocal Tom Rapp cânta F-U-C-K în codul Morse. După ce DJ-ul Murray The K a difuzat înregistrarea la radio, niște băieți din grupul local de cercetași au descifrat corect refrenul și au telefonat să facă o plângere în legătură cu acest incident.

1970 - În timpul concertului nord-american al trupei Pink Floyd, aceștia au concertat la Pauley Pavilion, la Universitatea California din West Hollywood, Los Angeles, California.

1972 - Reginald Dwight și-a schimbat numele în Elton Hercules John pe baza unei cereri aprobate de schimbare a numelui.

1972 - The Rolling Stones au lansat cel de-al doilea lor album “Exile On Main Street” sub propria marcă, pe care erau incluse și cele două single-uri devenite hituri, și anume “Tumbling Dice” și “Happy”. În 2003, albumul s-a clasat al 7-lea pe lista de 500 de mari albume ale timpului dată publicității de revista Rolling Stone, aceasta fiind cea mai bună poziție ocupată vreodată de un album al trupei în acest clasament.

1977 - Deniece Williams, fosta cîntăreață de backing vocal al lui Stevie Wonder, a ajuns pentru prima și ultima dată în topurile britanice cu hitul său no.1 intitulat “Free”.

1977 - The Eagles au urcat în fruntea topurilor single americane cu “Hotel California”, acesta fiind cel de-al patrulea no.1 al trupei, hitul ajungând pe locul 8 și în topurile britanice. În 1978, The Eagles au câștigat premiul Grammy la secțiunea înregistrarea anului, cu “Hotel California”.


Eagles - Hotel California
 
1978 - 90.000 de bilete au fost vândute în 8 ore la viitoarea serie de concerte lui Bob Dylan ce urmau să se țină la Earls Court din Londra.

1978 - David Bowie a cântat la The Madison Square Garden din New York în prima din cele trei seri de concerte din cadrul turneului său mondial “Low/Heroes”.

1983 - Paul Weller a apărut, împreună cu noului său grup Style Council, în cadrul unui spectacol de binefacere din Londra în sprijinul luptei anti-nucleare. 

1988 - Terence Trent D"arby a ajuns no.1 în topurile single americane cu “Wishing Well”, hit care a ajuns pe 4 în topurile din Marea Britanie.

1989 - Ron Wilson, baterist al grupului The Surfairs a murit în urma unui anevrism cerebral. (în 1963, a avut un hit no.2 în topurile americane și un no.3 în topurile britanice cu “Wipe Out”).

1991 - Wilson Pickett a fost arestat după ce a intrat într-un vârstnic de 86 de ani și a proliferat amenințări cu moartea la adresa lui în timp ce a urcat mașina pe peluza din fața casei primarului din Englewood, New Jersey. Pickett a fost arestat sub acuzația de a fi găsit conducând cu sticle desfăcute de alcool în mașină.

1992 - La casa de licitații Christies din Londra, Anglia, a fost vândută contra sumei de 24.200 de lire, o jachetă de piele aparținând lui John Lennon pe care acesta a purtat-o în perioada 1960-1963.

1992 - Nigel Preston , bateristul formației The Cult, moare la Londra, Anglia, la numai 32 de ani. A fost membru fondator al trupei The Death Cult, și a mai cântat și înregistrat împreună cu grupurile Sex Gang Children, Theatre of Hate și The Gun Club.

1994 - Interpretul britanc de muzică house Tony Di Bart înregistrează primul lui succes când single-ul “The Real Thing” ajunge No.1 în topurile britanice, fiind de altfel singurul său hit no. 1 în Marea Britanie.

1994 - Aerosmith concertează în prima din cele 7 seri de concerte susținute la the Nippon Budokan din Tokyo, Japonia, ca parte a serie de 245 de concerte a turneului lor mondial intitulat Get A Grip World Tour.

1998 - Eddie Rabbitt,cântăreț și compozitor american, moare de cancer pulmonar la vârsta de 56 de ani. În timpul carierei sale, a avut peste 20 de hituri No.1 în clasamentele Billboard americane la secțiunea single, printre care cel din 1981 intitulat “I Love A Rainy Night”. Elvis Presley, Dr Hook, Tom Jones, Kenny Rogers, Crystal Gayle și Lynn Anderson au înregistrat cu toții cântecele sale.

2000 - Britney Spears ajunge pe locul 1 în topurile single britanice cu “Oops!... I Did It Again”. Piesa a fost scrisă și produsă de vestiții compozitorii de hituri Max Martin și Rami Yacoub, care au mai colaborat cu Spears la “...Baby One More Time”.

2001 - Ryan Adams a concertat la The Hammersmith Lyric Theatre din Londra.

2003 - Un chirurg american l-a dat în judecată pe 50 Cent pentru neplata unei facturi medicale. Medicul a susținut că în anul 2000, 50 Cent ,însoțit de prietenul lui, s-a prezentat la spital cu multiple plăgi împușcate, dar că acesta nu a achitat cei 20.000 de dolari pe care acesta trebuia să-i achite ca și contravaloare pentru serviciile medicale prestate, deși a fost notificat de acest lucru în repetate rânduri. 

2003 - Un complet de jurați a unui tribunal federal din A Los Angeles a recomandat plata a 1.5 milioane de dolari drept recompensă unei case britanice de înregistrări care a dat în judecată pe rapperul-producător Dr. Dre pentru plagiat. Compania Minder Music Ltd. cu sediul în Londra, a intentat proces lui Dre în 2000, susținând că piesa sa din 1999, “Let"s Get High”, a copiat partitura interpretată la bass în cântecul din 1980 , “Backstroking”, al celor de la The Fatback care a fost inclus pe albumul de succes a lui Dre intitulat “2001”, care s-a vândut în 9 milioane de exemplare în întreaga lume.

2004 - S-a deschis o anchetă de urbanism a investigat cererea Madonnei de a interzice străinilor să pătrundă pe proprietatea ei în valoare de 9 milioane de lire și situația la zi a cărții funciare. Starul pop a susținut că 100 de acrii de teren din totalul de 1.200 ai domeniului său Ashcombe House au fost eronat încadrați ca teren deschis. Madonna a făcut apel împotriva acestui lucru în cadrul unei audieri. Conform reglementărilor aflate atunci în vigoare, orice persoană avea dreptul la acces pe orice teren care apărea înregistrat în harta actualizată ca fiind de țară, muntos, mlăștinos, teren viran sau râpă. 

2006 - Snow Patro ajung în fruntea topurilor albumelor din Marea Britanie cu cel de-al 4-lea lor album intitulat “Eyes Open”. A fost de asemenea un hit No.1 în Irlanda și Australia, clasându-se pe locul 27 în clasamentele de gen americane. Primul album al trupei , “Songs For Polarbears” , a ocupat doar locul 143 în momentul lansării din 1998.

2009 - Trina Johnson-Finn a fost reținută în arestul poliției în așteptarea procesului în Surinam, America de Sud, fiind acuzată de a se da drept cântăreața Toni Braxton în timpul unui concert. Solista a fost întâmpinată cu fluierături și făcută să iasă de pe scenă în urma unei ploi de gunoaie aruncate asupra ei când publicul de la concertul din martie din Paramaribo și-a dat seama că nu aveau în fața lor pe renumita artistă.Soțul doamnei Johnson-Finn, Raymond Finn, a declarat că soția lui a fost înșelată de către promoterul turneului care încheiase un contract cu aceasta și care i-a făcut publicitate ca fiind adevărata Braxton.Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact