Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Legende Rock » » Grimus
Facebook   Twitter   email

Grimus este o formatie de rock alternativ din Cluj Napoca, infiintata in anul 2005. Grimus este anagramarea aproximativa a cuvantului simurgh, ce reprezinta o pasare gigantica din mitologia persana. Este, deasemenea, primul roman al scriitorului de origine indiana Salman Rushdie, cel care a facut anagramarea.
Biografie

2005
in sala mica de repetitii a Clubului Cultural Observator din Cluj-Napoca repeta mai multe trupe, printre care si Revers. La sfarsitul lui 2004, componenta trupei Revers se modifica prin plecarea tobosarului Ionut Sandu si a vocalistului Sorin Bularca. Cei trei ramasi, Vali Rauca, Cristi Csapo si Paul Patras se regrupeaza, ii coopteaza pe Bogdan Mezofi la voce si pe Dorin tifrea la clape, si realizeaza un demo de trei piese (cu inregistrarea tobelor realizata de Ionut Sandu).

Pentru a sustine concertul din 10 martie 2005 la balul arhitecturii din Cluj-Napoca, cei 5 cauta un tobosar. il gasesc pe Cristi Botan, care repeta in aceeasi sala cu Hangover, infiintata de "ex-Reversul " Sorin.

Astfel, cu 6 piese proprii si un cover, cu Bogdan (Dabija) - voce, Cristi – chitara solo, Paul – chitara armonie, Dorin – clape, Vali – bas si Cristi – tobe, cu un nume nou - Grimus, trupa deschide concertul din 10 martie unde au mai cantat Hangar, Godmode si Luna Amara. Urmeaza concerte in Bistrita si Cluj Napoca, unde se castiga fani si apreciere. Cu toate acestea, formula contine un compromis. Vali, "creierul" trupei ce compune piesele pe chitara acustica, nu se acomodeaza posturii de basist, fapt ce duce la o redistribuire a rolurilor. in acest moment, Paul paraseste Grimus, iar basistul devine personajul cu cea mai mare versatilitate al trupei, pana in prezent trecand, cronologic, Adriana Stan (Lex), Cristi Andries, Robert Forgacs (October Sun), Istvan Kovacs.

2006
Grimus sunt invitati in luna ianuarie de catre formatia Kumm pentru a le deschide concertul din Music Pub, Cluj-Napoca, moment ce prefateaza surpriza din martie, cand Ernesto Bianchi, manager Kumm, duce trupa pentru prima data in Bucuresti. Concertul din Club A este televizat pentru emisiunea Remix – Rock Forum a postului de televiziune TVR Cultural. Urmeaza concertul din Laptaria lui Enache unde, deghizati in clienti obisnuiti, organizatorii Stufstock asigura participarea trupei la editia a patra a festivalului.

Urmeaza concerte in deschidere pentru Luna Amara si Omul cu sobolani, la diverse evenimente precum Ziua studentului, TIFF, Biker's weekend si festivaluri (Stimultan, Fan Fest, Stufstock). Grimus participa la concursul Mediabefuto, unde castiga pe rand atat faza locala din Cluj Napoca, cat si faza regionala. in finala nationala, Grimus castiga premiul pentru Cea mai buna compozitie proprie, cu piesa Different Color Shoes , precum si participarea in cadrul festivalului Peninsula din anul urmator, de la Targu Mures.

Din luna august, Grimus are un nou bassist, in persoana lui Istvan Kovacs. Trupa isi largeste perspectiva prin intrarea sub auspiciile Underdog Management , conduse de Richard Constantinidi si Ernesto Bianchi.

2007
Piesa In a Glimpse patrunde in Romtop in luna martie si ramane pe primul loc timp de 5 saptamani. Compozitiile de pe Demo sunt apreciate si inafara tarii, piesa In a Glimpse fiind difuzata la Insomnia Radio UK , precum si la un post de radio local din Bruxelles, unde piesa ajunge pe locul intai.

Pe parcursul intregului an, Grimus participa la majoritatea festivalurilor din tara (Top T, Heartrock 2, Rock on Port Albert, CokeLive, Rock la Mures, Cramps Records, Peninsula (FelSziget), Stufstock si Fan Fest). in luna iunie, Grimus canta in deschidere pentru Sophie Ellis-Bextor la Bucuresti, si mai concerteaza la Timisoara, Bistrita, Lugoj, Deva, Targu Jiu, Cluj Napoca, Miercurea Ciuc, Vama Veche, precum si la Chisinau si Varna.

In vara lui 2007, trupa isi schimba sectia ritmica, Tamas Adorjani (tobe) si Titus Vadan (bass) debutand la Rock on Port Albert in data de 22 iunie.

Pe 4 octombrie 2007, Grimus castiga locul intai in finala nationala din cadrul concursului Global Battle of the Bands (GBOB) si se califica la finala mondiala de la Londra, care s-a desfasurat la inceputul lunii decembrie. . in urma concertului din Camden Underworld, Grimus primeste trofeul de bronz 'The Best New Romanian Band 2007'.

2008
Piesa In a Glimpse se regaseste pe pozitia a 2-a a clasamentului Romtop anual 2007 de la City FM, iar Elephants pe locul 25. La inceputul lunii ianuarie, Grimus incep la Bucuresti inregistrarile pentru albumul de debut.

SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1955 - Elvis Presley a concertat la The Peabody Auditorium din Daytona Beach, Florida.

1964 - The Searchers au urcat pe locul 1 în topurile single din Marea Britanie cu “Don"t Throw Your Love Away”, acesta fiind cel de-al treilea și ultimul no.1 al grupului.

1966 - Johnny Cash a concertat live la The Empire din Liverpool, Anglia.

1966 - The Mamas and The Papas au dat startul seriei de 3 săptămâni ca no.1 în topurile single din Statele Unite cu “Monday Monday”, hit care a ajuns pe 3 în topurile britanice.Se spune că membrii grupului ar fi afirmat că urăsc cântecul, mai puțin compozitorul său, John Phillips.

1967 - Jimi Hendrix a cântat în două show-uri la Saville Theatre din Londra. Ringo Starr, Brian Jones și membrii trupei The Beach Boys și The Moody Blues erau în public în calitate de spectatori. 

1967 - Grupul Pearls Before Swine a început înregistrările la albumul intitulat “One Nation Underground”. LP-ul a inclus melodia “Miss Morse”, care care ulterior a fost interzisă în New York când s-a descoperit că liderul vocal Tom Rapp cânta F-U-C-K în codul Morse. După ce DJ-ul Murray The K a difuzat înregistrarea la radio, niște băieți din grupul local de cercetași au descifrat corect refrenul și au telefonat să facă o plângere în legătură cu acest incident.

1970 - În timpul concertului nord-american al trupei Pink Floyd, aceștia au concertat la Pauley Pavilion, la Universitatea California din West Hollywood, Los Angeles, California.

1972 - Reginald Dwight și-a schimbat numele în Elton Hercules John pe baza unei cereri aprobate de schimbare a numelui.

1972 - The Rolling Stones au lansat cel de-al doilea lor album “Exile On Main Street” sub propria marcă, pe care erau incluse și cele două single-uri devenite hituri, și anume “Tumbling Dice” și “Happy”. În 2003, albumul s-a clasat al 7-lea pe lista de 500 de mari albume ale timpului dată publicității de revista Rolling Stone, aceasta fiind cea mai bună poziție ocupată vreodată de un album al trupei în acest clasament.

1977 - Deniece Williams, fosta cîntăreață de backing vocal al lui Stevie Wonder, a ajuns pentru prima și ultima dată în topurile britanice cu hitul său no.1 intitulat “Free”.

1977 - The Eagles au urcat în fruntea topurilor single americane cu “Hotel California”, acesta fiind cel de-al patrulea no.1 al trupei, hitul ajungând pe locul 8 și în topurile britanice. În 1978, The Eagles au câștigat premiul Grammy la secțiunea înregistrarea anului, cu “Hotel California”.


Eagles - Hotel California
 
1978 - 90.000 de bilete au fost vândute în 8 ore la viitoarea serie de concerte lui Bob Dylan ce urmau să se țină la Earls Court din Londra.

1978 - David Bowie a cântat la The Madison Square Garden din New York în prima din cele trei seri de concerte din cadrul turneului său mondial “Low/Heroes”.

1983 - Paul Weller a apărut, împreună cu noului său grup Style Council, în cadrul unui spectacol de binefacere din Londra în sprijinul luptei anti-nucleare. 

1988 - Terence Trent D"arby a ajuns no.1 în topurile single americane cu “Wishing Well”, hit care a ajuns pe 4 în topurile din Marea Britanie.

1989 - Ron Wilson, baterist al grupului The Surfairs a murit în urma unui anevrism cerebral. (în 1963, a avut un hit no.2 în topurile americane și un no.3 în topurile britanice cu “Wipe Out”).

1991 - Wilson Pickett a fost arestat după ce a intrat într-un vârstnic de 86 de ani și a proliferat amenințări cu moartea la adresa lui în timp ce a urcat mașina pe peluza din fața casei primarului din Englewood, New Jersey. Pickett a fost arestat sub acuzația de a fi găsit conducând cu sticle desfăcute de alcool în mașină.

1992 - La casa de licitații Christies din Londra, Anglia, a fost vândută contra sumei de 24.200 de lire, o jachetă de piele aparținând lui John Lennon pe care acesta a purtat-o în perioada 1960-1963.

1992 - Nigel Preston , bateristul formației The Cult, moare la Londra, Anglia, la numai 32 de ani. A fost membru fondator al trupei The Death Cult, și a mai cântat și înregistrat împreună cu grupurile Sex Gang Children, Theatre of Hate și The Gun Club.

1994 - Interpretul britanc de muzică house Tony Di Bart înregistrează primul lui succes când single-ul “The Real Thing” ajunge No.1 în topurile britanice, fiind de altfel singurul său hit no. 1 în Marea Britanie.

1994 - Aerosmith concertează în prima din cele 7 seri de concerte susținute la the Nippon Budokan din Tokyo, Japonia, ca parte a serie de 245 de concerte a turneului lor mondial intitulat Get A Grip World Tour.

1998 - Eddie Rabbitt,cântăreț și compozitor american, moare de cancer pulmonar la vârsta de 56 de ani. În timpul carierei sale, a avut peste 20 de hituri No.1 în clasamentele Billboard americane la secțiunea single, printre care cel din 1981 intitulat “I Love A Rainy Night”. Elvis Presley, Dr Hook, Tom Jones, Kenny Rogers, Crystal Gayle și Lynn Anderson au înregistrat cu toții cântecele sale.

2000 - Britney Spears ajunge pe locul 1 în topurile single britanice cu “Oops!... I Did It Again”. Piesa a fost scrisă și produsă de vestiții compozitorii de hituri Max Martin și Rami Yacoub, care au mai colaborat cu Spears la “...Baby One More Time”.

2001 - Ryan Adams a concertat la The Hammersmith Lyric Theatre din Londra.

2003 - Un chirurg american l-a dat în judecată pe 50 Cent pentru neplata unei facturi medicale. Medicul a susținut că în anul 2000, 50 Cent ,însoțit de prietenul lui, s-a prezentat la spital cu multiple plăgi împușcate, dar că acesta nu a achitat cei 20.000 de dolari pe care acesta trebuia să-i achite ca și contravaloare pentru serviciile medicale prestate, deși a fost notificat de acest lucru în repetate rânduri. 

2003 - Un complet de jurați a unui tribunal federal din A Los Angeles a recomandat plata a 1.5 milioane de dolari drept recompensă unei case britanice de înregistrări care a dat în judecată pe rapperul-producător Dr. Dre pentru plagiat. Compania Minder Music Ltd. cu sediul în Londra, a intentat proces lui Dre în 2000, susținând că piesa sa din 1999, “Let"s Get High”, a copiat partitura interpretată la bass în cântecul din 1980 , “Backstroking”, al celor de la The Fatback care a fost inclus pe albumul de succes a lui Dre intitulat “2001”, care s-a vândut în 9 milioane de exemplare în întreaga lume.

2004 - S-a deschis o anchetă de urbanism a investigat cererea Madonnei de a interzice străinilor să pătrundă pe proprietatea ei în valoare de 9 milioane de lire și situația la zi a cărții funciare. Starul pop a susținut că 100 de acrii de teren din totalul de 1.200 ai domeniului său Ashcombe House au fost eronat încadrați ca teren deschis. Madonna a făcut apel împotriva acestui lucru în cadrul unei audieri. Conform reglementărilor aflate atunci în vigoare, orice persoană avea dreptul la acces pe orice teren care apărea înregistrat în harta actualizată ca fiind de țară, muntos, mlăștinos, teren viran sau râpă. 

2006 - Snow Patro ajung în fruntea topurilor albumelor din Marea Britanie cu cel de-al 4-lea lor album intitulat “Eyes Open”. A fost de asemenea un hit No.1 în Irlanda și Australia, clasându-se pe locul 27 în clasamentele de gen americane. Primul album al trupei , “Songs For Polarbears” , a ocupat doar locul 143 în momentul lansării din 1998.

2009 - Trina Johnson-Finn a fost reținută în arestul poliției în așteptarea procesului în Surinam, America de Sud, fiind acuzată de a se da drept cântăreața Toni Braxton în timpul unui concert. Solista a fost întâmpinată cu fluierături și făcută să iasă de pe scenă în urma unei ploi de gunoaie aruncate asupra ei când publicul de la concertul din martie din Paramaribo și-a dat seama că nu aveau în fața lor pe renumita artistă.Soțul doamnei Johnson-Finn, Raymond Finn, a declarat că soția lui a fost înșelată de către promoterul turneului care încheiase un contract cu aceasta și care i-a făcut publicitate ca fiind adevărata Braxton.Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact