Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Legende Rock » S » SHADES & PETERS
Facebook   Twitter   email

The Danish Rock-pop Duo SHADES & PETERS are inspired by Classic Rock Acts like Bryan Adams, Bruce Springsteen and Rod Stewart but they also have a certain influence from the Nashville scene such as Keith Urban, Sugarland and Rascal Flatts who has left a lasting impression which shines through in their music.
Rene Shades and Martie Peters have been friends since childhood and started their first band together before they ventured out on different musical routes. Martie has been lead singer of the Danish hard rock band Push and René is bass player in Pretty Maids and has been musical partner to Mike Tramp for several years.

But now they have teamed up for the first time in many years and ended right back where they started. "It was the right thing to do at the right time", Peters says: "This Band is who we are and what we grew up on. It"s probably the most honest record we could make at this time in our lives".

The debut album features a gathering of the duo"s musical heroes:
Jim Cregan (guitar), Kevin Savigar (Keyboards), Jimmy Z (saxophone and harmonica), Tony Brock (Drums) - all from Rod Stewart"s legendary band from the 70s and 80s.
Mickey Curry (drums) and Keith Scott (guitar) Bryan Adams" band. Paul Bushnell (bass) from Sugarland, Faith Hill, Elton John, Miley Cyrus, etc. Paul Robinson (Drums) has played with Nina Simone, Rod Stewart and Van Morrison


www.shades-peters.com
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1957 - Elvis Presley a înregistrat cântecul compus de Leiber și Stoller, “Jailhouse Rock”, ca parte a coloanei sonore din cel de-al treilea său film cu același nume.

1963 - Trupa Beatles urcă pe locul 1 în topurile single din Marea Britanie cu “From Me To You”,  primul no.1 al grupului și primul din cele 11 aflate consecutiv pe locul 1.Titlul cântecului a fost inspirat din rubrica de scrisori intitulată From You To Us -Scrisorile voastre adresate nouă-  a publicației muzicale , The New Musical Express.

1964 -  Albumul omonim de debut al trupei  Rolling Stones începe șirul de a 12 săptămâni ca No.1  în topurile albumelor britanice.În total, acest album a stat timp de 51 de săptămâni în clasamente. În aceeași zi, The Stones debutează și în clasamentele single americane cu  “Not Fade Away” , intrând  pe poziția 98.

1967 - The Beach Boys, Helen Shapiro, Simon Dupree And The Big Sound și Terry Reid, împreună cu  Jaywalkers  al lui Peter Jay, concertează la The Adelphi Theatre din  Dublin.

1969 - The Who a făcut o scurtă prezentare a noii lor opera rock intitulate “Tommy” la  Ronnie Scott"s din Londra, Anglia.

1969 - The Beatles înregistrează în studiourile Abbey Road din Londra, un re-make al melodiei “Something”, noul cântec al lui  George Harrison. Ei au înregistrat 36 de bucăți muzicale ale piesei , inclusiv partea interpretată la pian de Billy Preston. 

1969 - Pink Floyd au concertat la Camera de Comerț din Manchester, Anglia. Spectacolul a fost înregistrat pentru a fi inclus pe următorul lor album, “Ummagumma”. 

1970 - Norman Greenbaum, un artist debutant, ajunge direct pe locul 1 în topurile single britanice cu  “Spirit In The Sky”. Acest cântec a mai fost un hit de top pentru the Doctor and the Medics în 1986 și pentru Gareth Gates în 2003. 

1972 - Bruce Springsteen a dat o probă  pentru casa de discuri a lui John Hammond ,CBS Records A&R din New York. Springsteen a interpretat un set scurt de melodii în biroul său; Hammond a fost atât de plăcut impresionat încât i-a aranjat o seară de audiții live la clubul Gaslight Club din New York  la care au participat alți directori ai  Columbia Records. Bruce a trecut testul cu brio. 

1978 - The Fall și Slaughter And The Dogs concertează la Band On The Wall din Manchester și la Hackney din Londra , The Clash, The Tom Robinson Band ți X-Ray Spec concertând toți în aceeași seară.

1978 - Kate Bush întră în topurile britanice cu albumul ei de debut “The Kick Inside”. Albumul, care cuprindea și hitul ei no.1, “Wuthering Heights”, a urcat pe locul 3 unde a stat în topuri timp de  70 de săptămâni. 

1980 - Joy Division a concertat la Universitatea Birmingham din Anglia  în ultimul spectacol în care mai cânta solistul Ian Curtis. Curtis s-a sinucis 2 săptămâni mai târziu. 

1981- Interpreta scoțiană Sheena Easton stă 2 săptămâni pe locul 1 în topurile single americane cu  “Morning Train (9 to 5)”. Titlul melodiei a fost modificat ca să elimine orice confuzie cu hitul “9 to 5” a lui Dolly Parton “9 to 5”, lansat în același an. 

1983 - Spandau Ballet urcă în fruntea clasamentelor single din Marea Britanie cu  “True”,  singurul  no.1 al grupului. Piesa a stat în topurile britanice timp de 4 săptămâni și a devenit hit în 20 de țări. Au fost folosite părți din versiunea originală într-o serie de cântece; cel mai reprezentativ fiind hitul din 1991  al lui PM Dawn ajuns no. 1 în clasamentele americane intitulat “Set Adrift on Memory Bliss”, care conține vestita parte interpretată la chitară  din cântec.

1987 - Cutting Crew încep șirul de 2 săptămâni ca lideri ai topurilor single americane cu “(I Just), Died In Your Arms”, un hit clasat pe locul 4  în Marea Britanie. 

1989 - Un agent de pază a anunțat poliția după ce un bărbat deghizat cu o perucă, mustață și dinți falși a pătruns în magazinul de bijuterii  Zales din  California. La fața locului au sosit 3 mașini de poliție, polițiștii reținând un bărbat care s-a dovedit a fi Michael Jackson deghizat pentru a nu fi recunoscut de fani. 

1991 - Videoclipul pentru cântecul “Losing My Religion” al trupei  R.E.M., a fost interzis în Irlanda deoarece  substratul religios era nepotrivit pentru a fi difuzat la posturile de radio. 

1991 - Nirvana a rezervat pentru o perioadă de 16 zile Sound City Studios din Van Nuys, California .Având un buget de 65.000 de dolari și pe Butch Vig ca producător, trupa a început înregistrările la albumul  “Nevermind”. 

1992 - Duetul, pe atunci puțin cunoscut, Nirvana, intentează un proces trupei americane cu același nume, pretinzând dreptul de a fi folosit acest nume încă din 1968. Disputa s-a terminat cu un câștig de cauză acordat formației britanice.

1992 - Cei de la The Cure intră pentru prima dată pe locul 1 în topurile de gen britanice  cu “Wish”, al 15-lea lor album lansat pe piață, care cuprindea și  single-ul “Friday I"m In Love”, ajuns în Top 10 . 

1998 - Starul rock japonez Hideto Matsumoto a fost găsit spânzurat în baia apartamentului său din Tokio, decedând la spital la scurt timp după internare, la vârsta de 33 de ani. La funeraliile sale, ținute pe 7 mai, au participat peste 70.000 de persoane și au necesitat mobilizarea a 100 de polițiști, 170 de agenți de pază, șalupe de intervenție și elicoptere. 21 de persoane au fost spitalizate ca urmare aunor răni contractate ca urmare a aglomerația ocazionată de ceremonia de înmormântare. 

1999 - Sinead O"Connor și-a făcut prima apariție în public în emisiunea de la televiziunea irlandeză “Friday I"m In Love” în calitatea de călugăriță, purtând numele de  Maica Bernadette.
 
1999 - St.Vincent și  The Grenadines au tipărit un timbre poștal cu cei de la  *NSYNC în  onoarea trupei masculine.

2003 - Kings Of Leon  au concertat în primul lor concert britanic când au cântat la The Empress Ballroom din Blackpool. 

2004 - Cititorii revistei Total Guitar magazine au votat cântecul-imn al trupei  Guns N" Roses, “Sweet Child O" Mine”, ca fiind cea mai indecentă interpretare la chitară, devansând pe cel cu tentă  grunge “Smells Like Teen Spirit” a celor de la Nirvana. Led Zeppelin s-a situate pe locul 3 cu “Whole Lotta Love”, urmată de “Smoke On The Water” a formației Deep Purple. Editorul publicației Total Guitar ,Scott Rowley, a spus : "În cadrul noii generații de chitariști, Guns N" Roses sunt mult mai incitanți decât cei de la  the Sex Pistols”.

2005 - Eric Clapton s-a alăturat foștilor membrii ai trupei Cream,  bateristul Ginger Baker și basistul  Jack Bruce, pentru a cânta pentru prima dată împreună după 36 de ani de la destrămarea trupei , în prima seară din cele 4 de concerte la  Royal Albert Hall din Londra. Pe site-ul  eBay, biletele se vindeau la negru la  prețul de 500 de lire, iar o mulțime de fani au luat avionul din Statele Unite pentru a participa la acest eveniment  la care Clapton, în vârstă de 60 de ani , a fost de acord să participe din cauza stării precare de sănătate a unuia dintre ceilalți foști membrii ai trupei.

2006 - Chitaristul Keith Richards al trupei  Rolling Stones a ieșit dintr-un  spital din noua Zeelandă în care artistul de  62 de ani a fost internat cu diagnosticul de  "contuzii ușoare " suferite de pe urma căzăturii dintr-un cocotier survenite în timp ce se afla în vacanță în insulele  Fiji. El a fost transportat cu avionul la spitalul Ascot  din Auckland, unde a fost ținut sub observație și i s-a efectuat o tomografie cerebrală.

2007- Aproape 2.000 de muzicieni s-au întâlnit în orașul polonez  Wroclaw pentru a cânta imnul rock  compus de Jimi Hendrix. Chitariștii doreau cu această ocazie să stabiliască un nou record în cartea  Recordurilor Guinness , adunând laolaltă 1.876  de chitariști care să cânte simultan piesa  “Hey Joe” în piața orașului. Organizatorii au afirmat că acest eveniment a fost cea mai mare reuniune de chitariști consemnată vreodată. 

2007 - Britney Spears a apărut pentru prima dată pe scenă după externarea sa dintr-o clinică de reabilitare. Spears a interpretat 5 cântece pe scena clubului The House of Blues din San Diego, California. 

2008 - Lui Chad Kroeger i s-a ridicat dreptul de a conduce mașina timp de un an după ce a fost condamnata de un tribunal din  orașul canadian Vancouver pentru conducere sub influența alcoolului. Solistul de 33 de ani a formației  Nickelback a depășit de aproape de 2 ori limita legală de alcoolemie din sânge în momentul când mașina sa, marca Lamborghini, care rula în mare viteză,  a fost oprită de către polițiști. 

2009 - Un single rar înregistrat de casa de discuri  Motown pe o bandă de 7 inchi ( un inch fiind egal cu 25,4 mm) a fost vândut pentru suma de 25.742 de lire, (38.378$), stabilind astfel un nou record mondial în materie. Kenny Burrell, din orașul Fife din Scoția, a scos  single-ul din 1965 “Do I Love You (Indeed I Do)” scris de Frank Wilson la licitație, acesta fiind unul din cele 2 aflate pe piață în lume. Berry Gordy , președintele Motown, a pus să se distrugă toate copiile lui Wilson după ce acesta s-a lansat pe cont propriu ca și compozitor și producător. Comerciantul britanic de discuri John Manship, care a organizat licitația, a afirmat că, cumpărătorul nu dorește să i se dezvăluie identitatea. Wilson a continuat  să compună hituri pentru formațiile  The Supremes și  The Four Tops. 

2009 -  Bob Dylan s-a amestecat printre turiștii , fani Beatles,  în autobuzul care-I transporta într-un tur  al casei copilăriei lui John Lennon. El a fost unul din cei 14 turiști care au examinat fotografii și documente din locuința, aflată  în proprietatea Patrimoniului Cultural Național , în care a copilărit  Lennon împreună cu mătușa sa Mimi și unchiul George. Dylan, care se afla în ziua liberă din timpul turneului său European, a plătit 16 lire pentru călătoria cu microbuzul  la casa din Woolton, Liverpool, construită în anul 1940. 

2009 - Hannah Montana: Coloana sonoră din filmul cu același nume, ajunge în fruntea topurilor albumelor americane. Albumul cuprindea piese ale lui  Miley Cyrus (sub ambele titulaturi  de Hannah Montana și în nume propriu ), Billy Ray Cyrus, Taylor Swift, și  Rascal Flatts.



Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact