Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Legende Rock » » Zodier
Facebook   Twitter   email

Zodier a descoperit pasiunea pentru muzică la vârsta de 10 ani, când mama sa i-a cumparat o chitară din supermarketul din oraș. A învățat singur să cânte la instrument și, câțiva ani mai târziu, a început să cânte pe străzile din Timișoara, cu intenția de a aduce măcar puțină lumină pe fețele trecătorilor. 

Influențat de artiști precum Ed Sheeran, Eric Clapton, Post Malone și The Motans, artistul a început să-și scrie propriile versuri, trimițându-le apoi către The Motans prin intermediul social media. A fost invitat la scurt timp după de către acesta la o serie de sesiuni, unde a lucrat alături de producători titrați precum Marci & Sebi (INNA, Carla’s Dreams, The Motans, Irina Rimes), Alex Turcu (Carla’s Dreams, Irina Rimes, Alina Eremia) și Damian Rusu (The Motans, Irina Rimes, Damian Drăghici, Connect-R). 

Piesa sa, ,,Albastru răsărit”, s-a aflat în Top 100 Radio Airplay România, pentru ca ulterior artistul să lanseze un întreg EP, intitulat ,,Mă auzi?”. Ultima sa colaborare alături de YUKA, ,,La Sacou”, este de 4 săptămâni în Top 10 cele mai ascultate piese de la radio, ajungând până pe locul #6. 

(C) & (P) 2023 Global Records
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1956 - Gene Vincent și formația sa Blue Caps au înregistrat “Be Bop A Lula”. Piesa a fost scrisă cu 3 zile înainte de a fi înregistrată. Cântecul a urcat în 1956 pe locul 7 în topurile single americane și pe 16 în cele britanice, hitul petrecând 20 săptămâni în clasamentele din SUA. În aprilie 1957, compania de înregistrări a anunțat că până la acea dată s-au vândut peste 2 milioane de exemplare.

1961 - The Marcels ajung pe locul 1 în topurile single din Marea Britanice cu piesa lui Rodgers lui Hart scrisă în 1930 și intitulată “Blue Moon”, fiind primul lor no.1 în clasamentele de gen britanice.

1961 - The Beatles au evoluat la Top Ten Club, Reeperbahn din Hamburg, Germania de Vest (fosta RFG).

1963 - Andy Williams a stat 16 săptamâni pe poziția de lider în topurile albumelor americane cu “Days Of Wine And Roses”.

1967 - The Young Rascals au dat startul șirului de 4 săptămâni pe locul 1 în clasamentele single din Statele Unite cu “Groovin”.

1967 - The Jimi Hendrix Experience a apărut în showul de televiziune “Top Of The Pops” de pe posturile TV britanice.

1968 - Mary Hopkin a dat lovitura în cadrul talent show-ului “Opportunity Knocks” de pe postul de televiziune ITV. Mai târziu, a semnat un contract cu casa de producie Apple Records deținută de trupa Beatles: Paul McCartney i-a produs primul single ajuns no.1 în topurile single britanice intitulat “Those Were The Days”, care s-a clasat pe locul 2 în State. Hopkin s-a căsătorit ulterior cu producătorul de înregistrări Tony Visconti.

1970 - 4 studenți de la Universitatea din Kent au murit și alți 11 au fost răniți de trupele Gărzii Naționale în timpul unei demonstrații din campus, în care studenții protestau împotriva escaladării conflictului din Vietnam. Incidentul l-a inspirat pe Neil Young să compună piesa to compose “Ohio”, care a devenit un hit pentru cei de la Crosby Stills Nash & Young.

1973 - Led Zeppelin au început turneul nord-american din 1973, care preconiza a fi “cel mai mare și mai profitabil turneu rock & roll din istoria Statelor Unite”. La final , grupul a avut încasări brute de peste 4 milioane $ din concerte, zburând de la un spectacol la altul la bordul unui Boeing 720 de linie , poreclit “The Starship”,pe care trupa l-a închiriat, fiind dotat cu bar, baie cu duș, TV și video într-un salon de 30 picioare (peste 9m) și un dormitor îmbrăcat în blană albă.

1974 - ABBA urcă pe locul 1 în topurile single din Marea Britanie cu “Waterloo”, primul hit no. 1 al grupului din cele 9 ajunse în clasamentele de gen britanice, cântecul câștigător pentru Suedia la ediția din 1974 a concursului Eurovision. Numele original al melodiei a fost “Honey Pie”.

1974 - Grand Funk Railroad au dat startul seriei de 2 sîptămâni în fruntea clasamentelor single din Statele Unite, cu versiunea proprie a hitului interpretat inițial de Little Eva, numit “The Loco-Motion”. A fost a doua oară când o versiune prelucrată a urcat pe locul 1 ca și versiunea originală. 

1974 - Coloana sonoră a filmului “The Sting” scrisă de Marvin Hamlisch a stat timp de 5 săptămâni în poziția de lider a topurilor albumelor americane.

1975 - Mud ajung în fruntea topurilor single britanice cu versiunea proprie a hitului din 1958 a lui Buddy Holly, intitulat “Oh Boy”. Acesta a fost al 3-lea și ultimul lor hit single No.1.

1975 - Elvis Presley demarează turneul nord-american de 31 de concerte , cu 2 concerte susținute la The Civic Center din Lake Charles, statul Louisiana.

1977 - The Patti Smith Group, David Johansen, Dead Boys, Blondie, Suicide și Richard Hell & The Voidoids au concertat împreună la un spectacol caritabil în sprijinul mișcării punk la clubul CBGB din New York.

1978 - “Night Fever” a celor d ela Bee Gees ajunge pe locul 1 în topurile single britanice. A fost al 3-lea hit no.1 al grupului , și tema din filmul “Saturday Night Fever”. Piesa a stat pe poziția 1 în clasamentele americane mai mult de 2 luni.

1985 - Phyllis Nelson s-a clasat în fruntea topurilor single din Marea Britanie cu “Move Closer”, singurul ei hit din Marea Britanie, care a adus interpretei americane titlul de One-hit Wonder (Star pentru un hit).

1987 - Interpretul american de blues și cântărețul la muzicuță Paul Butterfield, care a condus trupa The Paul Butterfield Blues Band, moare la locuința sa din North Hollywood, California, din cauza unui atac de cord apărut pe fondul consumului de droguri la vârta de 44 de ani. A obținut recunoaștere internațională ca fiind unul dintre primii participanți la spectacolele organizate sub denumirea de Vara Dragostei (Summer of Love), în cadrul festivalului de la The Monterey , respectiv de la Woodstock.

1989 - Solistul Shaun Ryder din trupa Happy Mondays a fost arestat și acuzat de posesie de cocaină în Jersey, fiind eliberat pe o cauțiune de 5.000 de lire.

1989 - Stevie Ray Vaughan a început în ceea ce a fost ultimul său turneu la Teatrul Orpheum din Vancouver, statul Columbia Britanică, Canada. Chitaristul a murit într-un accident de elicopter pe 27 august 1999, după un concert la Alpine Valley Music Theater din Wisconsin, și al 107-lea din cele 110 ale turneului.

1990 - Madonna a cântat la The Summit din Houston, Texas , în prima seară a secțiunii nord-americane a turneului mondial de 57 de concerte intitulat Blond Ambition World Tour.

1991 - Piesa lui Cher “The Shoop Shoop Song” din filmul “Mermaids” a urcat pentru prima dată pe locul 1 în topurile single britanice cu acest solo. Cântecul a fost un hit pentru Betty Everett în 1964, aducându-i lui Cher primul ei hit No.1 în topurile britanice de la “I Got You Babe” din 1965 încoace.

1991 - MC Hammer a concertat în prima seară din cele 3 de spectacole susținute pe Arena Wembley din Londra.

1996 - Alanis Morissette începe șirul de 6 săptămâni ca No.1 în topul al albumelor din Marea Britanie cu “Jagged Little Pill”.

1996- George Michael are succes cu cel de-al 7-lea lui single no.1 în clasamentele de gen britanice în postura de interpret solo când “Fastlove” a petrecut 3 săptămâni în fruntea topurilor single. A fost al 2-lea din cele 6 luate de pe albumul de comeback al lui George, intitulat Older.

1996 - Mariah Carey a început șirul de 2 săptămâni în fruntea topurilor single americane cu “Always Be My Baby”, al 11-lea ei hit No.1, clasat pe 3 în Regatul Unit.

1997 - Courtney Love a dat un anunț în ziarul The Seattle Times pentru vânzarea casei pe care o împărțise cu Kurt Cobain. Locuința de 5 dormitoare și 4 băi a fost pusă în vânzare pentru suma de 3 milioane de dolari. Căsuța de vară în care Kurt Cobain s-a sinucis, a fost demolată după renovare.

2000 - Cei din trupa Metallica au cerut providerului ului de muzică online Napster să deconecteze pe cei 335.000 de utilizatori pe care membrii trupei îi suspectau că fac comerț ilegal cu piesele lor. Ei au dat companiei o listă cu numele tuturor celor care erau suspectați că "fură " materialul lor de pe internet înainte de a fi scos pe piață, acțiunea lor fiind materializarea unei îndelungate bătălii de protejare a drepturilor de autor pe acest web.

2003 - Sean Paul a demarat seria de 3 săptămâni în fruntea topurilor single din State cu “Get Busy”. A fost pe locul 4 în Marea Britanie.

2003 - Madonna urcă pe locul 1 în clasamentele albumelor americane cu “American Life”, al 5-lea no.1 al solistei în topurile din State.

2004 - Clement Seymour Dodd a murit la vârsta de 72 de ani. Producător și o personalitate care a avut o influență decisivă în stilul reggae și ska, a fost cel care a făcut primele înregistrări ale lui Bob Marley.

2008 - Ultimul album al Madonnei, Hard Candy, a intrat direct pe locul 1 în topurile britanice, ceea ce i-a adus artistei un dublu success în clasamente, după ce piesa ei single 4 Minutes, cântată împreună cu Justin Timberlake ,a urcat și a stat 3 săptămâni în topurile single . Hard Candy a fost al 10-lea album no. 1 al Madonnei. 

2008 - Niște hoți au pătruns în casa în care a copilărit Martha Reeves, starul formației Motown, sustrăgându-i echipament de înregistrare neasigurat în valoare de 1 milion de dolari, printre care difuzoare, microfoane și o instalație de karaoke. Ulterior, un suspect a fost arestat mai târziu după ce a încercat să vândă bunurile unei case de amanet pentru suma de 400 $.



Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact