Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Legende Rock » T » Toulouse Lautrec
Facebook   Twitter   email

Toulouse Lautrec și-au început cariera muzicală în 2009. În cei 10 ani au lansat albumele Heroes (2011), Extraordinar (2013) și Dejun pe iarbă (2015). Aceste albume au cuprins piese situate în topurile radiourilor românești precum "Te spun", "Domino", "Apartman", "Nu se termină așa", "Aur", "Camera 203". De-a lungul timpului, cei de la Toulouse Lautrec au avut numeroase concerte în țară dar și în afara ei – în Austria, Franța, Rep. Moldova, Ungaria, Polonia și Germania.

www.toulouselautrec.ro

https://www.facebook.com/toulouselautrecband/
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1956 - Ronnie Hilton a ajuns no.1 în topurile single din Marea Britanie cu melodia celor de la The Rodgers & Hammerstein, “No Other Love” (singurul său hit de top).  Hilton a avut 18 piese în Top 40 din Marea Britanie de-a lungul întregii sale  cariere artistice.

1960 - The Everly Brothers au început seria de șapte săptămâni ca no.1 în topurile single din Marea Britanie cu “Cathy"s Clown”, aducând companiei de producție un loc întâi cu ocazia primei lor lansări.

1964 - În timpul turneului britanic, The Beatles au dat două spectacole la The Odeon Cinema din Glasgow. Ei au acordat un interviu celor de la BBC Scotland și STV în cadrul programului  știrilor de seară.

1965 - Grupul Herman"s Hermits din Manchester a început primul lor turneu american, împreună cu The Zombies.

1965 - A fost prima seară din seria de două concerte ale turneului britanic organizat de The Yardbirds, The Kinks and Goldie & The Gingerbreads, la The Adelphi Cinema din Slough din Anglia.

1965 - Bob Dylan a cântat în prima seară de concert al turneului  britanic de 8 concerte, la Sheffield City Hall.

1966 - “Aftermath”, cel de-al patrulea album al trupei The Rolling Stones, ajunge în topurilor albumelor din Marea Britanie, acesta fiind cel de-al treilea album al grupului ajuns pe locul 1 în clasamentele britanice.

1966 - The Young Rascals au ajuns no.1 în topurile single americane cu “Good Lovin”. Melodia a fost un hit pentru The Olympics în anul anterior.

1967 - Jimi Hendrix, The Walker Brothers, Engelbert Humperdink și Cat Stevens concertează la The Granada Theatre din Tooting, Londra.

1968 - BBC TV a lansat show-ul The Cilla Black, făcând din Cilla prima artistă din Marea Britanie care a avut propriul ei show de televiziune. Tema cântecului “Step Inside Love” a fost scris de Paul McCartney.

1970 - Twiggs Lyndon, managerul de turnee al trupei The Allman Brothers Band, a fost arestat pentru crimă după ce înjunghiase un patron de club în timpul unei neînțelegeri legate de anumite clauze contractuale. La proces avocații săi au susținut instabilitatea sa mentală temporară la momentul incidentului datorată faptului că numai mergând alături de trupa Allman Brothers în turnee putea să scoată pe orice din minți. Lyndon a fost în cele din urmă achitat.

1976 - Keith Moon, bateristul trupei The Who,  a plătit nouă șoferi șoferi de taxi  ca să blocheze ambele ieșiri ale străzii New York doar pentru a putea arunca pe geam toate obiectele din camera sa de hotel.

1977 - Glen Campbell a ajuns no.1 în topurile single americane cu “Southern Nights”, acesta fiind cel de-al doilea no.1 al artistului în clasamentele din Statele Unite.

1977 - Led Zeppelin a doborât un record mondial la un concert  cântând  în fața a 76.229 de oameni la un spectacol de la The Pontiac Silverdome, din Pontiac, Michigan. Recordul anterior  a  fost deținut de trupa The Who la un eveniment similar, cu un total de 75.962 de spectatori.

1978 - A avut loc în Victoria Park din Londra un concert în beneficiul Ligii Anti-Naziste în care au evoluat cei de la The Clash, Steel Pulse, X Ray Spex și The Tom Robinson Band.

1980 - Are loc premiera la Londra a filmului “McVicar” cu Roger Daltrey de la trupa The Who în rolul principal.

1982 - Jurnalistul de muzică (scriitorul și muzicianul), american Lester Bangs, moare  în urma unui atac de cord la vârsta de 33 de ani. Bangs a lucrat pentru formațiile Rolling Stones, Creem și The Village Voice.

1983 - “Legenda americană a muzicii blues”, Luddy Waters (McKinley Morganfield) a murit în somn, la domiciliul său din Westmont, Illinois, la vârsta de 68 de ani. A avut o mare contribuție asupra multor trupe și artiști precum Cream, Eric Clapton, Led Zeppelin, cei de la Rolling Stones și-au luat numele inspirându-se din cântecul  “Rollin" Stone” scris de Waters în 1950. Printre cele mai cunoscute piese ale sale amintim: ”I Just Want To Make Love To You”, “I"m Your Hoochie Coochie Man”, “Got My Mojo Working”.

1983 - Michael Jackson a dat startul  seriei  de 3 săptămâni ca no.1 în topurile single americane cu “Beat It”, cel de-al cincilea său solo ajuns no.1 în clasamentele americane, ajuns pe locul 3 în topurile britanice.

1988 - Erasure a ajuns în fruntea topurilor albumelor din Marea Britanie cu cel de-al treilea lor album, “The Innocents”.

1988 - S"Express s-au clasat pe locul 1 în topurile single din Marea Britanie cu “Theme From S"Express”. Fiind una din piesele reprezentative ale începuturilor muzicii acid house( un fel de muzică trance) și a culturii trackurilor mostră folosite la sfârșitul anilor ’80, aceasta piesă a folosit linii melodice ale unor piese aparținând trupelor Rose Royce, din melodia “I Got the Hots for You” a celor de la TZ , versul numărătoare “Uno, dos, uno, dos, tres, quarto” fiind luat de pe single-ul  “Feel the Spin” din 1985 al lui Debbie Harry.

1990 - Prince a cântat într-un concert la clubul de noapte Rupert din Minneapolis. Toate biletele de 100 de dolari vândute în avans au intrat în beneficiul membrilor familiei fostului bodyguard Charles "Big Chick." Huntsberry al artistului care a murit în urma unui atac de cord.

1991 - Nirvana a semnat un contract de înregistrări în valoare de 290.000 de dolari cu casa de producție  DGC – acronimul de la  "David Geffen Company".

1998 - Cântărețul trupei Boyzone, Ronan Keating, s-a căsătorit cu Yvonne Connolly în insula caraibiană Nevis.

1999 - Bateristul trupei Nazareth, Darrell Sweet a murit la vârsta de 52 de ani, după ce a suferit un atac de cord  înaintea unui show din New Albany, Indiana. Trupa Nazareth a avut success cu single-ul “Broken Down Angel” din 1973 clasat pe locul 9 în topurile britanice și cu cel din  1976 ,”Love Hurts”, situat pe 8 în topurile americane.

1999 - Cei trei foști membrii ai trupei Spandau Ballet au pierdut un proces intentat textierului și compozitorului formației, Gary Kemp. Ei au susținut că li se cuveneau 1 milion de lire în drepturi muzicale neîncasate. Judecătorul a afirmat că a devenit fan al grupui în timpul procesului.

2001 - Un avion de mici dimensiuni care îl transporta pe Sting a ieșit de pe pistă în timpul aterizării în  Florența. Nici unul dintre cei 4 pasageri, Sting, un prieten de-al său și cei 2 piloți, nu au fost răniți. S-a presupus că o defecțiune la sistemul de frânare a fost una din cauzele accidentului.

2004 - Lui  Michael Jackson i s-au adus alte acuzații în cazul de abuz asupra copiilor, inclusiv o acuzație de conspirație legată de răpirea de minori, delapidare și falsa detenție. S-a stabilit un nou termen de judecată pe data de 28 mai 2004.

2005 - The Dave Matthews Band a fost de acord cu plata a 200.000 $ (105.000 de lire) după ce din autocarul de turneu s-au aruncat gunoaie  pe o ambarcațiune plină de turiști în Chicago în august 2004. Șoferul autobuzului, Stefan Wohl, care era singur la bordul autovehicolului în momentul aruncării deșeurilor, a fost amendat cu 10.000 $ (5.200 de lire), deși trupa donase deja 100.000$ (54.252 de lire) grupului care proteja râul Chicago și zonele din vecinătatea lui.  The Dave Matthews Band au oferit  "cele mai sincere " scuze  celor 100 de pasageri aflați pe vas care efectuau un tur arhitectural al orașului.

2005 - Moare chitarista americană  Norma-Jean Wofford. Cunoscută sub numele de “Ducesa”, ea a lucrat cu  Bo Diddley ca membră a trupei  Bo-ette între anii  1962 și 1966. (Diddley a fost una dintre primele artiste care au avut o muziciană în cadrul grupului).

2006 - Gnarls Barkley urcă pe locul 1 în topurile albumelor britanice cu  “St Elsewhere”, albumul de debut al duetului care s-a clasat pe locul 4 în topurile americane.

2008 - Mariah Carey se căsătorește cu actorul Nick Cannon în insulele Bahamas după o poveste de dragoste tulburătoare de 2 luni. Diva pop l-a cunoscut pe Cannon, în vârstă de  27 de ani , în timpul filmărilor la videoclipul pentru single-ul ei  “Bye Bye”.  Aceasta a fost a 2-a căsătorie a lui  Carey, care s-a căsătorit  în 1993 cu patronul casei de producție  Columbia Records ,Tommy Mottola, de care a divorțat în 1998.

2008 - Un uriaș porc gonflabil  care a plutit în aer timpul unui concert al lui Roger Waters concert a fost recuperat în bucăți în California. Două familii La Quinta care au găsit  rămășițe din acest balon, au decis să împartă cu alți fani cele 4 bilete pe viață la festivalul Coachella obținute ca recompensă pentru gestul lor.

2008 - Gail Renard, căreia John Lennon i-a dăruit în 1969 versurile în manuscris pentru piesa “Give Peace A Chance”, și-a anunțat intenția de a le vinde în cadrul unei licitații ale casei Christie"s . La acea vreme, Lennon i-a cerut lui Renard să păstreze această foaie de hârtie, spunându-I că: " Într-o zi o să valoreze ceva bani." Acest obiect memorabil era estimat la 400.000 de dolari , dar la vânzarea care a avut loc în luna iulie a acestui an, prețul a urcat la 790.000 de dolari  (400.000 de lire).




Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact