Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Legende Rock » F
A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X     Y     Z    
Foreigner
Foreigner sunt o trupa americano-britanica, alcatuita in New York City in 1976 de catre veteranul Mick Jones, fostul membru al King Crimson Ian McDonald, si vocalistul american Lou Gramm (Louis Grammatico). Foreigner au vandut mai bine de 50 de milioane de albume in toata lumea, incluzand mai bine

Click mai multe albume

SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1949 - A murit Leadbelly, cântărețul american de blues. Huddie William Ledbetter a scris multe melodii, printre care: “Goodnight Irene”, “Cotton Fields”, “The Rock Island Line” și “The Midnight Special”. Leadbelly a fost închis de câteva ori pentru bătăi cu cuțite, fiind odată închis pentru împușcarea mortală a unui om în timpul unei altercații legate de o femeie.

1959 - Gene Vincent și-a făcut debutul live în Marea Britanie la The Tooting Granada din Londra, fiind invitat al The Marty Wilde Show.

1961 - John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Pete Best s-au întâlnit cu Brian Epstein pentru unele discuții privind propunerea ca Brian să devină managerul lor. Epstein dorea 25% din câștigurile brute săptămânale. El a promis că le va organiza și le va face spectacolele mai cunoscute și în afara Liverpoolului. Totodată, le-a promis  că nu vor mai cânta pentru mai puțin de 15 lire, excepție făcând sesiunile de prânz de la Cavern, care o să facă demersuri să le dubleze la 10 lire. Lennon, ca lider al trupei Beatles, a acceptat propunerea în numele tuturor. 

1962 - În timpul sesiunilor de înregistrări la albumul lui Bob Dylan, “Freewheelin”, acesta a înregistrat “A Hard Rain"s A-Gonna Fall” și versiuni ale melodiilor ”Hero Blues”, “Whatcha Gonna Do”, “Oxford Town” și  “I Shall Be Free”, în studioul A de la Columbia Recording Studios din New York.

1964 - A avut loc la Londra premiera filmului “Ferry Cross The Mersey”. I-a avut în distribuție pe Gerry And The Pacemakers, Cilla Black și alte acte artistice. A fost scris de Tony Warren, creatorul celui mai lung serial TV de la televiziunea britanică, “Coronation Street”.

1965 - The Rolling Stones au înregistrat “19th Nervous Breakdown” și “Mother"s Little Helper” în studiourile RCA Hollywood din Los Angeles.

1966 - The Beatles au înregistrat felicitări de Crăciun și Anul Nou pentru posturile de radio pirat Radio Caroline și Radio Londra. Ambele stații emiteau de pe vase aflate în largul coastei Marii Britanii.

1967 - Cliff Richard a fost confirmat ca membru al Bisericii Anglicane la Biserica Sf.Paul din Finchley, Londra.

1969 - Led Zeppelin și-au făcut debutul în topurile single din Statele Unite cu “Whole Lotta Love”, ajungând pe locul 4 în topuri și fiind primul din cele 6 single-uri intrate în Top 40 din Statele Unite. De-a lungul existenței trupei, Zeppelin nu a lansat nici un single în Marea Britanie. 

1969 - Steam a început seria de 2 săptămâni în fruntea topurilor single din Statele Unite cu “Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye”. Cântecul a fost înregistrat în realitate de Gary De Carlo, care a intenționat să îl pună pe fața B a primului lui single. Lui Gary nu i-a plăcut melodia și când directorul executiv a încercat să-l pună pe partea A, el a insistat să fie lansat sub un alt nume. Cântecul a ajuns pe locul 5 în topurile single din Marea Britanie în anul 1983 datorită grupului feminin Bananarama.  

1969 - The Rolling Stones au cântat pe gratis la un festival din Altamint, California, alături de Jefferson Airplane, Santana, The Flying Burrito Brothers și Crosby Stills Nash & Young. Meredith Hunter, un fan al trupei Rolling Stone care a fost angajat să asigure paza evenimentului, a fost înjunghiat mortal în timp ce grupul cânta “Hell"s Angels”. S-a spus că Hunter agita în aer un revolver. Alt bărbat s-a înecat, alți doi au fost uciși într-un accident cu fugă de la locul faptei, iar doi bebeluși au venit pe lume.

1972 - În timp ce citea ziarul de dimineață în Nisa, Franța, Keith Richards de la Rolling Stones a aflat cu stupoare că a fost emis un mandat de arestare pe numele lui și a prietenei sale, Anita Pallenberg, pentru posesie de droguri. 

1975 - Paul Simon a ajuns în prima poziție a topurilor albumelor din Statele Unite cu “Still Crazy After All These Years”, acesta fiind primul album solo al cântărețului ajuns no.1 în topurile americane.

1975 - Reverendul Charles Boykin din Tallahassee, Florida, a organizat arderea unor înregistrări aparținând lui Elton John și Rolling Stones, reclamând că sunt păcătoase. Boykin a acționat conform rezultatelor unui sondaj care spunea că 984 din 1.000 de mame nemăritate din zonă fac sex pe muzică rock.

1976 - Showaddywaddy au ajuns lideri ai topurilor single din Marea Britanie cu “Under The Moon Of Love” (hitul original aparținea lui Curtis Lee în 1961). Grupul de rock "n" roll din Leicester, Anglia, a avut alte nouă hituri remake intrate în Top 10.

1978 - Sid Vicious de la Sex Pistols a spart o sticlă în capul lui Todd Smith, fratele lui Patti Smith, în timpul unei bătăi în clubul Hurrah din New York. 

1986 - Europe a ajuns în fruntea topurilor single din Marea Britanie cu “The Final Countdown”, fiind cel de-al doilea single suedez ajuns pe locul 1 în topurile britanice. Melodia a ajuns no.1 în 25 de țări, versurile fiind inspirate din cântecul lui David Bowie, “Space Oddity”.  

1988 - Roy Orbison, cântăreț și compozitor american, a murit în urma unui atac de cord la vârsta de 52 de ani. A avut succes în 1964 cu single-ul “Pretty Woman” cu care a ocupat locul 1 în topurile americane și britanice, plus alte 20 de single-uri intrate în topurile americane, 30 de hituri în Top 40 din Marea Britanie, inclusiv hiturile “Only the Lonely” și “Crying”. Prima sa trupă format de el a fost The Wink Westerners în 1949, fiind și membru al The Traveling Wilburys (cunoscut ca Lefty Wilbury), împreună cu Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne și Tom Petty. Single-ul său “Handle With Care” a urcat pe locul 22 în topurile britanice din 1988. Orbison a trecut prin multe drame de-a lungul vieții: prima sa soție, Claudette, a murit într-un accident de motocicletă în 1966 iar doi din cei trei fii ai săi au murit într-un incendiu. 

1994 - Tower Records au lansat piesa “Live At The BBC” a celor de la The Beatles, un dublu album cu 69 de piese, înregistrat în show-uri ca Top Gear, Easy Beat, Saturday Club și Pop Go The Beatles. LP-ul a urcat direct în fruntea topurilor din Marea Britanie, cu vânzări de peste 600.000 de copii până la sfârșitul anului și încă 2.000.000 în Statele Unite în doar patru săptămâni.

1995 - Michael Jackson s-a prăbușit pe scenă și a fost tratat pentru deshidratare în timpul repetiților pentru emisiunea specială difuzată pe HBO, One Night Only,  la The Beacon Theater din New York.

2003 - Elvis Costello s-a căsătorit cu cântăreața de jazz Diana Krall în cadrul unei ceremonii care s-a ținut într-o vilă din Marea Britanie, aparținând lui Elton John. Au fost 150 de invitați, printre care și Sir Paul McCartney. A fost a treia căsătorie a lui Costello.

2005 - Un jeep a alunecat pe o porțiune de gheață pe bulevardul Elvis Presley și s-a izbit de zidul pictat în graffiti din fața domeniului Graceland. Nimeni nu a fost rănit în accident.

2005 - Robbie Williams a primit despăgubiri în urma acuzațiilor că ar fi homosexual. Ziarul People și revistele Star și Hot Stars au publicat în 2004 o serie de articole în care dl. Williams ar fi întreținut relații homosexuale întâmplătoare. Proprietarii publicațiilor, MGN Limited și Northern & Shell plc, au recunoscut că acele articole erau neadevărate și au fost de acord cu plata unor despăgubiri a căror valoare nu a fost dezvăluită. Tom Shields QC, a declarat instanței că: “Dl. Willians nu este și n-a fost niciodată homosexual”.

2008 - Beyonce a ajuns pe primul loc în topurile albumelor din Statele Unite cu “I Am’ Sasha Fierce”, acesta fiind cel de-al treilea ei album de studio. A debutat direct pe prima poziție, făcând din Knowles cea de-a treia artistă după Britney Spears și Alicia Keyscare care au debutat direct pe primul loc.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact