Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Headlines » Abbey Road ofera servicii de mixing online

 Abbey Road ofera servicii de mixing online

Legendarul studio va mixa si realiza piese incarcate pe internet.
Studiourile Abbey Road din Londra au lansat un pachet de servicii online pe care utilizatorii le pot folosi ca sa isi incarce piesele proprii, iar inginerii studioului le vor mixa si aranja, au declarat reprezentanti Abbey Road Studios, a caror celebritate se datoreaza celor de la Beatles, Pink Floyd si Radiohead. Preturile vor incepe de la 800 de dolari pentru inregistrari cu pana la 24 de piese si 1200 de dolari pentru 48 piese.

Cu toate ca artistii isi vor ridica prestigiul prin colaborarea cu prestigioasele studiouri, ei de fapt nu vor colabora direct cu inginerii de la Abbey Road. De asemenea, artistii vor fi obligati sa furnizeze anumite date si seturi de informatii si instructiuni odata cu piese incarcate pentru mixaj.


www.rollingstone.com

...............................................................................................................................................
O reunire a celor de la Styx intr-o componenta cu DeYoung este exclusa?

In ultimii 10 ani fanii trupei Styx au sperat si s-au rugat ca liderul Dennis DeYoung si restul trupei sa puna de-o parte diferendele si sa se reuneasca. 
Potrivit chitaristului si vocalistului trupei Styx, Tommy Shaw, care nu a mai cantat cu DeYoung de la ruptura din 1999, acest lucru nu va fi posibil.
"Nu cred ca o reunire ar fi posibila" spune Shaw celor de la Rolling Stone. " Am incercat in 1996 si am realizat ca ceea a fost adevarat in 1983, a fost si mai adevarat in 1996. Am luat-o pe cai separate si in loc sa avem un efect pozitiv unul asupra celuilalt, am avut parte de unul negativ. Traiesti o singura data si ar trebui sa fii fericit cu asta."

În ultimul deceniu, Styx (cu noul vocalist Lawrence Gowan) au facut turnee neincetat, de multe ori mai bine de 100 de spectacole pe an. "Într-un fel se simte ca si cum nu am fi cantat suficient", spune Shaw.
"Exista doar un apetit in a incerca sa rafinam acest lucru si sa incercam sa il ducem la urmatorul nivel. Cred ca intelegem cu totii ce ocazie incredibila e aceea de a avea o formatie cu un asemenea repertoriu."

Styx s-au concentrat in concertele lor pe bogatul lor catalog de hituri ("Come Sail Away," "Renegade," "Too Much Time On My Hands"), dar au folosit si piese din turneul albumelor din 1977 - The Grand Illusion si cel din 1978 - Pieces of Eight. "Nu am mai cantat unele din acele piese de cand au fost inregistrate", spune Shaw.
"Asa ca am interpretat piese compuse acum 35 de ani alaturi de cele cantate pentru prima data. A fost un exercitiu foarte bun pentru creierul nostru. De atunci am inclus in lista de piese din concerte si piese ca "Man In The Wilderness," "I"m OK" si "Castle Walls".
"Am avut succes cu Paradise Theater, Cornerstone si Kilroy Was Here, dar ne-am atasat sentimental de acestea doua din urma."
In 2003, trupa a lansat noul album de studio Cyclorama, dar nu trebuie sa va asteptati sa auziti prea multe piese de pe acest album. "Pur si simplu nu poti concura cu propriul trecut" spune Shaw. "Exista totusi o melodie pe care o folosim intr-un show numit "One with evening". Daca ar fi fost pe albumul "Pieces of eight" ar fi fost o piesa clasica. O piesa ca si "Renegade" rezoneaza foarte mult cu cei ce ne asculta. Poti vedea bucuria pe fetele oamenilor, atunci cand o interpretam."
La un moment dat , cand Shaw a luat un taxi spre aeroport, soferul acestuia i-a povestit despre un nou album al unei trupe din perioada celor de la Styx, si probabil Journey ar fi o presupunere corecta. Acesta isi exprima nemultumirea despre cateva piese mai vechi reorchestrate, insa sunetul nou nu prea l-a multumit. "Au cheltuit aproape de un milion de dolari, pe acest album si mult timp, insa fanii doreau sa asculte vechile melodii asa cum au fost ele si sunt de acord cu punctul lui de vedere." spune Shaw.

Deci, o reunire a celor de la Styx intr-o componenta cu DeYoung este exclusa? "Am exclus-o deja", spune Shaw. "Privind retrospectiv, chiar si in perioada noastra de glorie nu am fost chiar asa fericiti. Suntem doar niste oameni diferiti, cu dorinte diferite si cu o viziune diferita asupra modului cum ar trebui sa fie lucrurile. Dumnezeule, a fost un loc atat de nefericit. Nebunia, face repetat acelasi lucru si te astepti la un rezultat diferit. Suntem nebuni, dar nu alienati." relateaza Shaw.


www.rollingstone.com
..............................................................................................................................................
Albumele blues ale anului 2010

Editorii blogului cu specific muzical, AllMusic, recapituleaza albumele anului 2010 cu o multime de articole in care isi prezinta albumele favorite din cadrul anumitor genuri si stiluri. In momentul de fata (n.t. 28 decembrie 2010) acestia ofera o lista cu aparitiile blues preferate din 2010. Am venit cu un melanj dragut de veterani care mai dispun de energie (Buddy Guy, T-Model Ford), tineri care mentin spiritul viu (Derek Trucks, Joe Bonamassa) si niste importante aparitii de arhiva. Vizitati linkurile catre paginile albumelor din fiecare articol si asigurati-va ca cititi si "AllMusic Loves 2010" -lista personala a editorilor cu albume si piese- precum si articolul -in curs de aparitie- despre albume noi si aparitii discografice reorchestrate.


Mose Allison – The Way of the World
Joe Bonamassa – Live from the Royal Albert Hall
Eric Clapton – Clapton
Ronnie Earl and the Broadcasters – Spread the Love
T-Model Ford – The Ladies Man
Buddy Guy – Living Proof
John Jackson – Rappahannock Blues
Elmore James, Jr. and the Broomdusters – Baby Please Set a Date
Lonnie Johnson – A Life in Music: Selected Sides 1925-1953
Little Freddie King – Gotta Walk with da King
Magic Slim & the Teardrops – Raising the Bar
John Mayall & the Bluesbreakers – So Many Roads: An Anthology 1964-1974
Anders Osbourne – American Patchwork
Pinetop Perkins/Willie “Big Eyes” Smith – Joined at the Hip
Otis Taylor – Clovis People, Vol. 3
The Derek Trucks Band – Roadsongs
Junior Wells & the Aces – Live in Boston 1966

Albumele rock ale anului 2010 

Editorii blogului cu specific muzical, AllMusic, recapituleaza materialele anului precedent, postand mai mult decat o sumedenie de articole in care isi expun preferintele din cadrul anumitor genuri si stiluri. In momentul de fata (n.t. 27 decembrie 2010), acestia vin cu o lista a preferintelor lor pentru aparitiile rock ale anului 2010. Uneori parea ca rockerii anului 2010 lucrau peste program pentru a dovedi spusele lui William Faulkner, creand albume care aratau ca trecutul nu este inca mort; nici macar nu este trecut.  
Veteranii nu s-au dat in laturi de la o intoarcere la stilul in care au debutat - Robert Plant a readus la viata numele primei sale formatii "Band of Joy" pentru o extravaganta folk-rock, Elton John l-a scos din obscuritate pe Leon Russell (si a contribuit la accederea sa la "Rock & Roll Hall of Fame), Joe Elliott a oferit un tribut grozav pentru Mott the Hoople, John Mellencamp a si inregistrat o piesa mono, in timp ce Elvis Costello s-a apropiat de un sound specific perioadei premergatoare curentului rock pe albumul sau "National Ransom"- insa chiar si cei mai proaspeti in breasla precum The Black Keys sau The Hot Rats (un proiect initiat de 2 dintre membrii fostei trupe Supergrass), au atins in mod explicit sounduri de odinioara cand au elaborat albumele lor, in totalitate moderne. Dar ei, persoane ca Peter Walsh si My Chemical Romance, au realizat acest lucru in modalitati cu totul diferite, au gasit maniere de a face ca trecutul sa para prezent creand unele dintre cele mai dinamice creatii rock&roll ale anului 2010. Pentru recenzii sau mostre audio, accesati paginile - catre care exista linkuri in fiecare post- care ofera informatii despre albumul respectiv si asigurati-va ca cititi si articolul "AllMusic Loves 2010", care contine lista de albume si single-uri preferate ale editorilor acestui blog, precum si urmatoarea lista generala cu albume noi si aparitii discografice clasice in 2010.

The Black Keys - Brothers
The Charlatans - Who We Touch
Edwyn Collins - Losing Sleep
Elvis Costello - National Ransom
Crowded House - Intriguer
Nick Curran - Reform School Girl
The Dead Weather - Sea of Cowards
Drive-By Truckers - The Big To-Do
Joe Elliott - My Re-Geneeration
Roky Erickson - True Love Cast Out All Evil
Alejandro Escovedo - Street Songs of Love
The Gaslight Anthem - American Slang
Grinderman - Grinderman 2
Guster - Easy Wonderful
The Hold Steady - Heaven is Whenever
The Hotrats - Turn Ons
Elton John/Leon Russell - The Union
Kid Rock - Born Free
Manic Street Preachers - Postcards from a Young Man
John Mellencamp - No Better Than This
My Chemical Romance - Danger Days
Robert Plant - Band Of Joy
Paul Weller - Wake Up The Nation
Peter Wolf - Midnight Souvenirs
Neil Young - Le Noise

www.allmusic.com

 
Click inapoi Click inainte
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1957 - În rarele sale concerte din afara granițelor SUA, Elvis Presley a cântat la Maple Leaf Gardens din Toronto, Canada, unde a purtat pentru ultima dată costumul său de lame auriu.
 
1963 - Little Peggy March ține topurile single americane timp de 3 săptămâni cu “I Will Follow Him”. La doar cei 15 ani, 1 lună și 13 zile, Little Peggy March a devenit cea mai tânără cântăreață care a înregistrat success cu un hit no. 1 în clasamentele americane. 

1966 - Trupa Beatles finalizează înregistrările la noul cântec al lui John Lennon intitulat “I"m Only Sleeping” în studiourile din Abbey Road, Londra, Anglia.

1967 - Sandie Shaw urcă pe locul 1 în clasamentele single britanice cu “Puppet On A String”, al 3-lea său hit no.1 din Marea Britanie și câștigător al concursului Eurovision din 1967.
 
1969 - Trupa Pink Floyd concertează la Mothers Club din Birmingham, Anglia. Spectacolul a fost înregistrat pentru a fi inclus în următorul album album “Ummagumma”. 

1970 - David Bowie and The Hype, Barclay James Harvest, High Tide și The Purple Gang au cântat împreună la Școala Elementară Stockport din Anglia. 

1971 - The Grateful Dead concertează la the Fillmore East în New York. The Beach Boys au apărut de asemenea pe scenă împreună cu cei de la the Dead, care au interpretat un scurt potpuriu de cântece ale trupei Beach Boys. 

1974 - A avut loc un eveniment muzical gratuit în parcarea Universității Connecticut, Ice Hockey Arena din Storrs. Cele 4 acte artistice au fost susținute de către Aerosmith, Bruce Springsteen, Fairport Convention și Fat Back. Springsteen urma ca în aceeași seară să mai evolueze într-un spectacol la Universitatea Hartford din Connecticut. 

1975 - Pink Floyd cântă în ultima seară din cele 4 de concerte susținute pe Los Angeles Sports Arena. Cu ocazia celor 4 spectacole, au fost arestați un număr de 511 fani pentru posesie de marijuana.

1976 - Vameșii de la granița dintre Rusia și Polonia l-au reținut pe David Bowie, după ce au găsit în bagajul din trenul cu care călătorea cărți și însemne naziste. Bowie a declarat că materialele erau folosite pentru a se documenta pentru proiectul unui film care-l avea drept protagonist pe liderul propagandei naziste, Joseph Paul Goebbels. 

1981 - Ringo Starr se căsătorește cu actrița și fosta “Bond girl” , Barbara Bach. Perechea s-a cunoscut în timpul filmărilor la Caveman, unde au mai jucat Dennis Quaid și Shelley Long. La nuntă au mai participat George Harrison și Paul McCartney.
 
1985 - Grupul de artiști USA For Africa stă 3 săptămâni în topurile americane cu “We Are The World”. Fiind rezultatul răspunsului artiștilor americani la apelul făcut de trupa caritabilă Band Aid, aceasta a avut o distribuție valoroasă, printre care amintim pe Stevie Wonder, Tina Turner, Bruce Springsteen, Diana Ross, Bob Dylan, Daryl Hall, Huey Lewis, Cyndi Lauper, Kim Carnes, Ray Charles, Billy Joel și Paul Simon, plus compozitorii piesei, , Michael Jackson și Lionel Richie. 

1991 - Cântăreața de muzică religioasă Amy Grant ține topurile single din Statele unite timp de 2 săptămâni cu “Baby Baby”, un hit situal pe locul 2 în topurile britanice. 

1993 - Prince a redactat o declarație prin care afirma că se retrage din activitatea de înregistrări de studio pentru a se dedica filmului și altor proiecte. 

1994 - Un bărbat a fost arestat după ce a pătruns ilegal în locuința solistei Jenny Berggren din trupa Ace Of Base. În acel moment Jenny dormea, dar s-a trezit cu bărbatul aplecat deasupra sa, ținând în mână un cuțit. 

1996 - Trupa Oasis concertează în primul din cele 2 seri de spectacol organizat de Manchester Main Road Football Club ca “mulțumire” adresată fanilor săi, cele 80.000 de bilete epuizându-se în decurs de numai câteva ore.

1997 - Depeche Mode urcă pe locul 1 în clasamentele albumelor din Marea Britanie cu albumul “Ultra”. 

1999 - Cei din trupa britanică The Verve au anunțat că s-au despărțit. Ei au avut suces în 1997 când au urcat în poziția de lideri a topurilor single din Marea Britanie cu “The Drugs Don"t Work”, iar 1997 albumul lor de top intitulat “Urban Hymns” a petrecut peste 100 de săptămâni în topurile britanice . Liderul grupului Richard Ashcroft a urmat o carieră solo, în anul 2000 ajungând pe locul 3 în topurile britanice cu single-lul “A Song For The Lovers” și pe locul 1 în clasamentele de gen cu albumul “Alone With Everybody”.

2000 - Moare solista americană Vicki Sue Robinson. În 1976 are success cu hitul de muzică disco “Turn The Beat Around”, asigurând backingingul vocal pentru single-ul “Fame” a lui Irene Cara, devenit hit în clasamentele Top Ten. 

2003 - Grupul masculine Busted ajunge pe locul 1 în topurile single britanice cu “You Said No”. Tot în această zi, aceștia au concertat la Birmingham NIA din Anglia împreună cu S Club 7, Dannii Minogue, Girls Aloud, Sonique, Kym Marsh, David Sneddon și S Club 7 Juniors.

2003 - Madonna urcă în fruntea clasamentelor albumelor din marea Britanie cu “American Life”, al 8-lea album no.1 al cântăreței. Albumul s-a clasat pe locul 1 și în Statele Unite.
2003 - Kelly Clarkson, câștigătoarea concursului Pop Idol de la televiziunea americană , ajunge în fruntea topurilor albumelor americane cu “Thankful”. 

2008 - Formația The Last Shadow Puppets urcă pe locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie cu “The Age of the Understatement”, un proiect comun realizat împreună cu Alex Turner din grupul Arctic Monkeys din orașul Sheffield și cu Miles Kane din trupa din Liverpool, The Rascals.
 
2009 - Bateristul formației Pearl Jam, Jeff Ament, a fost victima unei tâlhării petrecute în fața studiourilor de înregistrări Southern Tracks Recording din Atlanta, unde trupa avea o ședință de înregistrări . Ament și un angajat al studioului erau în spatele clădirii studioului când 3 atacatori purtând cagule și înarmați cu cuțite au apărut din pădurea din apropiere și le-au spart geamurile Jeepului închiriat. Tâlharii au luat mobilul, un model BlackBerry, și pașaportul lui Ament, furându-i suma de 3.000 $ găsiți asupra lui și bunuri în valoare de alți 4.320 $. 

2009 - Cei de la Aerosmith urmau să susțină un concert gratuit în Hawaii pentru a îmbuna fanii furioși care au dat trupa în judecată. Aceștia au intentat un proces în instanță, acuzând grupul că a anulat în urmă cu 2 ani un concert care urma să se țină în Maui și la care se vânduseră toate biletele, lăsând mii de fani cu banii dați în favoarea altui spectacol mare în Chicago. Avocații participanților la acel concert au afirmat că membrii trupei Aerosmith au căzut de acord ca să susțină un nou concert pentru care va suporta toate cheltuielile.Toate persoanele care cumpăraseră bilet la concertul anulat anterior urma să primească un bilet gratuit.

2010 - Vânzările din industria muzicală au crescut pentru prima dată în 6 ani în Marea Bitanie, după afirmațiile instituției abilitate în acest sens, British Phonographic Institute (BPI). Încasările din vânzări au crescut cu 1,4%, aducând în 2009 un venit total de 928,8 milioane de lire sterline. Vânzările prin descărcările de pe internet s-au dovedit a fi foarte profitabile, urcând cu peste 50%, înregistrând încasări de 154 milioane de lire, în comparație cu cei 101,5 milioane realizați în 2008.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact