Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Headlines »

Noul album blues Rolling Stones

Versiunile originale


Facebook  Twitter  email
Rolling Stones
ultimateclassicrock.com

The Rolling Stones cu noul lor album "Blue & Lonesome", nu s-au intors doar la radacinile lor blues, ci s-au intors la sursa acestor materiale. Aveti mai jos versiunile originale ale pieselor de pe albumul Rolling Stones, anuntat ca aparitie prin 2 decembrie.

Acesta a fost inregistrat in Londra cu prilejul diferitelor sesiuni in prezenta mai vechiului lor producator Don Was. Trupa s-a intalnit spre a inregistra ceva materiale noi, insa au ajuns la intepreta diverse materiale a celor mai mari idoli ai lor, cum e si Little Walter, a carui piesa a dat si titlul albumului. Dupa spusele lui Ron Wood, va fi un album pe care-l veti indragi si care va reprezenta ceea ce este Rolling Stones o trupa de blues.

Aveti mai jos versiunile originale, ale pieselor aflate pe album in varianta Rolling Stones:


12

"Just Your Fool"

Original: Little Walter (1960)
 
 

Piesa originala a fost inregistrata in 1953 de leaderul unei trupe de blues Buddy Johnson, aceeasi piesa fiind ulterior adaptata si de Little Walter in mai cunoscuta versiune conventionala de blues.
Aceasta este una din cele patru piese ale lui Walter prezente pe album, fiind cel ce l-a influentat puternic, in stilul interpretativ, pe Mick Jagger.

 
11

"Just Like I Treat You"

Original: Howlin’ Wolf (1961)
 
 
 

Fata B a single-ului din 1961 a lui Howlin’ Wolf, este piesa “I Ain’t Superstitious,” parte a succesului casei de discuri Chess Records avandu-i pe Hubert Sumlin la chitara si Willie Dixon la bass. Tot aici a fost produsa si piesa “You’ll Be Mine.” a carei stil de interpretare se regaseste in intreaga disografie Rolling Stones. Howlin’ Wolf a aparut prin 1965, la insistentele celor de la Rolling Stones, chiar si in editia tv Shinding.

 
10

"I Can’t Quit You Baby"

Original: Otis Rush (1956)
 
 
 

Willie Dixon a scris aceata piesa pentru Otis Rush si a inregistrat-o cu acesta primei lor sesiuni. Fanii rock"n roll vor recunoaste mai bine preluarea blues din albumul de debut al celor de la Led Zeppelin. Originalul a atins pozitia 6 in topul R&B, fiind o versiune ceva mai rapida decat a celor de la Zeppelin.

 
9

"Commit A Crime"

Original: Howlin’ Wolf (1966)
 
 
 

O alta piesa de referinta,  avandu-l pe Hubert Sumlin la chitara si Eddie Shaw la saxofon, “Commit A Crime” a aparut prin 1971 la o sesiune de blues a lui Howlin’ Wolf in Londra, redenumita apoi “What a Woman!”

 
8

"Blue and Lonesome"

Original: Little Walter (1959)
 
 

Aceasta piesa, este una deosebit de trista, cantata de Little Walter in maniera sa. Pe langa interpretarea cu vocea sa grava, “Blue and Lonesome” contine si unul din cele mai compacte si fine solouri de chitara, care in versiunea Stones ar trebui sa se ridice la aceiasi perfectiune.

 
7

"All of Your Love"

Original: Magic Sam (1967)
 
 

In versiunea sa originala “All Your Love”, aceasta pledoarie este single-ul de debut a lui Magic Sam in anul 1957, ocazie cu care si-a facut imediat un fan reprezentativ pentru curentul blues, pe Willie Dixon, pe care l-a facut sa spuna ca vocea sa puternica la inspirat in ceea ce a compus. Magic Sam a adaptat piesa si a redenumit-o “All of Your Love”, un deceniu mai tarziu, cu putin inaintea decesului sau in urma unui atac de cord la numai 32 de ani.

 
6

"I Gotta Go"

Original: Little Walter (1955)
 
 

Rolling Stones nu e prima trupa care a facut un cover dupa aceasta piesa a lui Little Walter, inregistrata initial cu Jukes. De asemenea si doi dintre membrii J.Geils Band, Magic Dick si insusi Geils, au facut si ei o versiune in 1994.

Bluesmani ca Charles Musselwhite si Carey Bell si-au trecut si ei in portofoliu aceasta piesa, piesa fiind un prim exemplu in utilizarea distorsului si a gravitatii sunetului utilizat in muzica sa.

 
5

"Everybody Knows About My Good Thing"

Original: Little Johnny Taylor (1971)
 
 

Cel mai contemporan cantec de pe acest nou album Stones, "Blue & Lonesome", este piesa slow blues a lui Little Taylor, “Everybody Knows About My Good Thing”, piesa a fost in top10 R&B a casei de discuri Louisiana’s Ronn. A fost preluata si de Z.Z.Hill, precum si de Johnnie Taylor.

 
4

"Ride ‘Em On Down"

Original: Eddie Taylor (1955)
 
 

Taylor a lansat piesa cu acest titlu “Ride ‘Em On Down” la casa de discuri Vee-Jay, insa piesa e defapt in original, din anii "30 a legendarului bluesman Delta, Bukka White, denumita mai apoi “Shake ‘Em On Down.”  
White a inregistrat piesa cu ceva timp inaintea pronuntarii sentintei de doi ani, pentru un incident armat, asistand la evolutia piesei in timpul incarcerarii la Mississippi’s Parchman Prison Farm, unde a petrecut ceva timp si fiul si tatal sau.

 
3

"Hate to See You Go"

Original: Little Walter (1955)
 
 

Descris adeseori ca fiind cel mai bun harpist blues de dupa razboi, Walter Jacobs a inceput cu trupa lui Muddy Waters, inainte de a aborda caiera solo in 1952, si a fost cel care a compus aceasta piesa, in interpretarea lui Little Walter.

 
2

"Hoo Doo Blues"

Original: Lightnin’ Slim (1958)
 
 

O serie de turnee de revenire din anii "70 a celor de la Lightnin’ Slim’s, adepti ai stilului lazy-rolling din Louisiana, le-a adus acestora o larga audienta, devenind un fan memorabil al celor de la Captain Beefheart. 

Pana la aceasta piesa, The Stones au preluat deja si piesa “I’m a King Bee” a cumnatului lui Slim, un partener obisnuit de turneu al lui Slim Harpo. 

 
1

"Little Rain"

Original: Jimmy Reed (1957)
 
 

Cei de la Rolling Stones nu si-au ascuns niciodata admiratia lor fata de Reed, “Little Rain” fiind o piesa preluata de mai demult de acestia. Primul lor album continea piesa lui Reed, “Honest I Do.”

 
Click inapoi
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1957 - Interpretul american Andy Williams a ajuns pe locul 1 în topurile single din Marea Britanie cu piesa ”Butterfly”, singurul său no.1 în clasamentele britanice și primul din seria de 40 de single-uri devenite hituri în topurile britanice între anii 1957 și 2002.

1960 - The Silver Beetles (John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Stu Sutcliffe, și Tommy Moore) au cântat în prima seară a unui scurt turneu prin Scoția, acompaniindu-l pe cântărețul Johnny Gentle, la Alloa Town Hall din Clackmannanshire. Trei dintre membrii Silver Beetles au adoptat nume de scenă: Paul McCartney a devenit Paul Ramon, George Harrison -Carl Harrison, iar Stuart Sutcliffe cel de Stuart de Stael.

1961 - Cliff Richard debutează în emisiunea “Thank Your Lucky Stars” de la postul de televiziune britanic ITV.

1964 - Rudy Lewis de la The Drifters moare la 28 de ani în împrejurări misteriose în noaptea dinaintea înregistrării “Under the Boardwalk”. Pentru înregistrări, a fost chemat Johnny Moore, fostul cântăreț de backing vocal al trupei Drifters.

1965 - Jackie Trent urcă în poziția de lider al topurilor din Marea Britanie cu single-ul “Where Are You Now (My Love)”. Al 5-lea no.1 al producătorului Tony Hatch, piesa a fost interpretată de viitoarea sa soție.

1966 - Pete Townshend și Roger Daltrey de la the Who s-au săturat să-i aștepte pe John Entwistle și pe Keith Moon să sosească la spectacolul de la Clubul Ricky Tick din Windsor, Anglia, așa că au urcat pe scenă cu basistul și bateristul unei formații locale, începând show-ul. Când  Moon și  Entwistle au sosit pe la mijlocul reprezentației, s-a iscat o bătaie, Townshend lovindu-l pe  Moon cu chitara în cap . Moon și  Entwistle au părăsit trupa (dar s-au reunit o săptămână mai târziu).

1967 - Noul album al trupei Beatles,”Sgt Pepper"s Lonely Hearts Club Band”, a fost prezentat în avanpremieră în cadrul emisiunii de divertisment a lui Kenny Everett de pe postul  BBC, intitulată “Where It"s At”, membrii trupei interpretând toate piesele de pe album, (cu excepția melodiei  “A Day In The Life” pe care postul  BBC o interzisese datorită  referirilor  la droguri).

1967- Formația The Young Rascals începe șirul de 2 săptămâni în fruntea topurilor single americane cu “Groovin”, care a urcat pe poziția a 8-a  în clasamentele din Marea Britanie. Numele grupului a fost dat de titlul unei emisiuni comice de televiziune.

1968 - Postul de televiziune  BBC 2 a difuzat o secvență scurtă denumită  “The Pistol Shot”, în care apărea tânărul dansator pe atunci David Bowie.

1968 - Cei de la  Beatles, înarmați cu o colecție de melodii noi la întoarcerea din  vizita efectuată în India, s-au întâlnit acasă la George Harrison în Esher, Surrey. Ei au înregistrat 23 de piese noi  pe magnetofonul cu 4 piste de înregistrare a lui George, multe dintre ele  regăsindu-se pe următoarele albume ale trupei  Beatles  (the White Album) și Abbey Road. Dintre aceste demo-uri amintim: “Cry Baby Cry”, “Revolution”, “While My Guitar Gently Weeps”, “Blackbird” și “Child of Nature” (un cântec scris de  Lennon care a devenit “Jealous Guy”).

1969 - În timp ce vizionau un meci de baseball la stadionul Dodger din Los Angeles, Peter Cetera de la Chicago, a fost bruscat de 4 pușcași marini (deoarece nu le-a plăcut lungimea părului său). Aceștia i-au rupt falca,cântărețul fiind  internat 2 zile la terapie intensivă.

1970 - A avut loc premiera ultimului film artistic despre  Beatles intitulat  “Let It Be”, în  locații successive, la Londra și Liverpool, la o săptămână de la lansarea lui pe piață în Statele Unite.

1972 - T Rex au ajuns no.1 în topurile single din Marea Britanie cu  “Metal Guru”, al 4-lea și ultimul  single ajuns pe locul No 1 în clasamente. Au mai avut success și cu albumul “Bolan Boogie” care a urcat în fruntea topurilor de gen britanice.

1978 - Paul McCartney urcă în poziția de lider al topurilor single din State  cu  “With A Little Luck”, al 6-lea său solo ajuns no.1 în clasamentele americane.

1978 - Are loc lansarea în premieră a filmului  despre viața lui  Buddy Holly în orașul natal al lui Holly, Lubbock, din statul Texas.

1981 - Bruce Springsteen concertează la Bingley Hall din orașul Stafford, Anglia, în timpul turneului său  european.

1989 - Ferry "Cross The Mersey"  al celor de la Ferry Aid petrec 3 săptămâni în poziția fruntașă a topurilor single din Marea Britanie. Piesa a fost înregistrată cu scopul de a strânge fonduri pentru victimele meciului de fotbal de la  Hillbsbourgh, în care au cântat  Gerry Marsden, Paul McCartney, Holly Johnson and The Christians .

1989 - Jason Donovan a stat 2 săptămâni ca no.1 în clasamentele albumelor britanice cu albumul său de debut intitulat  “Ten Good Reasons”.

1989 - Paula Abdul a rămas 2 săptămâni în fruntea topurilor single americvane cu “Forever Your Girl”, fiind al 2-lea ei no.1 în clasamentele din State și un hit situat pe locul 24 în topurile din Marea Britanie.

1995 - Don Henley, component al trupei Eagles, se căsătorește cu modelul Sharon Summerall. Printre invitați s-au numărat Glenn Frey, Joe Walsh, Timothy B. Schmit, David Crosby, Randy Newman, Jimmy Buffett, Jackson Browne, Billy Joel, Sting și Sheryl Crow.

1995 - Robson Green și Jerome Flynn au dat startul șirului de 7 săptămâni în poziția de lideri ai topurilor single britanice cu versiunea proprie a melodiei “Unchained Melody/(There"ll Be Blue Birds Over) The White Cliffs Of Dover”. Actorii Green și Flynn au interpretat cântecul în drama de televiziune Soldier Soldier.

1997 - U2 a cauzat haos pe șosea în Kansas City, Missouri, după ce au plătit controlorilor de trafic pentru a opri circulația pe 5 benzi cu scopul de a filma videoclipul la  “Last Night On Earth”.  În afara perturbării massive a  traficului, un  Cadillac a intrat într-o vitrină pentru a evita să intre într-un cameraman.

1997 - Foo Fighters lansează cel de-al 2-lea lor album intitulat  “The Colour And The Shape”,  album care a fost nominalizat  la un premiu  Grammy  la categoria Cel mai bun Album Rock în 1998. Chiar dacă cei de la  Foo Fighters sunt o trupă americană, cuvântul “Colour”- culoare - din titlul albumului  a fost scris cu u, după normele ortografiei britanice. Aceasta a fost un semn de prețuire pentru producătorul Gil Norton, care este  britanic.

1998 - Tommy Lee de la Motley Crue, a fost condamnat la 6 luni de închisoare după ce a fost găsit vinovat de violență  domestică.

1998 - Au loc funeraliile  lui Frank Sinatra la Biserica Bunului Păstor din Beverly Hills. Printre cei prezenți la tristul eveniment s-au aflat Tony Bennett, Faye Dunaway, Tony Curtis, Liza Minnelli, Kirk Douglas, Angie Dickinson, Sophia Loren, Bob Newhart, Mia Farrow și Jack Nicholson.

2001 - R.E.M. dă startul seriei de 2 săptămâni în poziția de lideri ai topurilor albumelor din Marea Britanie , cu albumul intitulat “Reveal”.

2001 - S Club ajung în fruntea clasamentelor single britanice cu  piesa  “Don"t Stop Movin”, al 3-lea lor hit de top .

2005 - Lui Kylie Minogue i se extirpează un nodul canceros la sân la spitalul St Frances Xavier Cabrini din Melbourne, Australia. Solista trebuia să înceapă la Sydney etapa australiană de 20 de concerte a turneului  mondial Showgirl tour.

2006 - “Monștrii” formației de heavy metal Lordi devin primii câștigători ai Finlandei la concursul Eurovision după ce cântecul lor, “Hard Rock Hallelujah”, a fost declarat câștigător în cadrul galei de la  Atena. Trupa fost declarată câștigătoare în urma voturilor publicului, după ce au interpretat cântecul lor heavy metal îmbrăcați în costume horror.

2006 - Cei din trupa Tool urcă pe locul 1 în topul  albumelor americane cu “10,000 Days” , fiind cel de-al 2-lea album No.1 al trupei în clasamentele americane.

2007 - Linkin Park ajung lideri ai topurilor albumelor din Marea Britanie cu “Minutes To Midnight”, al 5-lea lor album intrat în Top 20 din Marea Britanie. A fost de asemenea un No.1 și în Statele Unite.

2007 - Rihanna, împreună cu  Jay-Z, ocupă timp de 10 săptămâni poziția de lideri ai topurilor single britanice cu piesa “Umbrella”, care a petrecut un total de 10 săptămâni consecutive  pe locul 1 în clasamentele din Marea Britanie, ceea ce a făcut ca acesta să fie cel mai longeviv single No.1 din topuri de la melodia “Love Is All Around” a formației Wet Wet Wet. Rihanna și  Jay-Z  au fost recompensați cu un premiu Grammy la categoria Cel mai bun Cântec/ Duet Rap.

2008 - Congresul American a adoptat o hotărâre prin a decreta ziua de 13 mai drept Ziua  Frank Sinatra, ca un tribut la adresa contribuției sale la  dezvoltarea culturii americane.

2009 - Michael Jackson și-a amânat seria de 4 concerte a turneului britanic  “This Is It - UK tour”  de pe Arena O2 din londra. Promotorii concertului  AEG Live, au declarat că această măsură a fost necesară deoarece cântărețul avea nevoie de mai multe repetiții cu costumele. Primul show, cel de pe 8 iulie, a fost amânat cu 5 zile. Alte 3 concerte programate pentru iulie au fost amânate pentru martie  2010.

2011 - Solistul trupei Babyshambles, Pete Doherty, a fost închis pentru 6 luni  după ce a fost filmat prizând cocaină de către realizatoarea de filme documentare Robyn Whitehead, cu o zi înante ca aceasta să moară de o supradoză de heroină. Un judecător a declarat curții că Doherty avea în palmares un "număr record" de delicte, fiind implicat în nu mai puțin de 13 cazuri penale. Doherty, în vârstă de 32 de ani, a pledat vinovat la acuzația de posesie de cocaină.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact