Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Rock info
Legendara trupa YES se intoarce pe 1 iulie cu un nou album produs de Trevor Horne pt Frontiers Records

Cea mai influenta trupa de rock progresiv din istoria muzicii –YES- isi lanseaza pe 1 iulie un nou album, dupa 10 ani de absenta de pe piata muzicala.

Al 20-lea LP din cariera lor muzicala, FLY FROM HERE, a fost indelung asteptat si reinstaureaza colaborarea cu celebrul producator Trevor Horn, cel cu care au lucrat si in 2001 la Magnification and marks, cel care a produs si 90125 din 1983, dar a si cantat alturi de trupa pe albumul DRAMA din 1980.
Componenta actuala ii reuneste pe Benoit David – aflat la prima colaborare cu YES in calitate de vocalist, Steve Howe chitara /vocal, Chris Squire bassist/ vocal si membru fondator al trupei, Geoff Downes la clape si Alan White la tobe. Totodata acest nou album YES il readuce in echipa si pe Roger Dean, creator al anor coperti memorabile ale albumelor formatiei.

Referitor la FLY FROM HERE, Chris Squire afirma ca reprezinta quintesenta muzicii Yes din anii 70si 80 prinsa intr-un sound actual .

YES
Legendara trupa YES
Toate piesele de pe noul album YES pastreaza stilul lor clasic , acum devenit iconic, primul single”We Can Fly “, fiind scris inainte de inceperea inregistrarilor propriuzise , ideea dezvoltandu-se intr-o uvertura si 5 alte miscari sonore ce se subsumeaza temei si care pun in valoare virtuozitatea fiecarui muzician al trupei. De la prima nota a uverturii si pana la cel din urma acord al pesei de inchidere, “Into The Storm”, nu exista nici un dubiu ca profesionalismul , tehnica desavarsita si esenta YES continua in acest material de exceptie.

Iata ce afirma Alan White referitor la noul lor LP:”A lucra iar alaturi de un producator de talia lui Trevor Horne este extraordinar si inseamna ca nu este scapat nici un detaliu ! Si mai e si bucuria , placerea nemarginita de a fi alaturi de niste mari muzicieni.”
Aparuta in 1968 , trupa YES a traversat 40 de ani de cariera in care a redefinit granitele muzicii art-rock. A vandut aproape 50 de milioane de albume in lumea intreaga si continua sa imbogateasca rockul progresiv cu folosirea sunetului simfonic si a stilurilor inovative.
In aceasta vara trupa se va afla in turneu de promovare pt acest nou material “FLY FROM HERE”

Track listing:
1. Fly From Here - Overture
2. Fly From Here - pt I - We Can Fly
3. Fly From Here - pt II - Sad Night At The Airfield
4. Fly From Here - pt III - Madman At The Screens
5. Fly From Here - pt IV - Bumpy Ride
6. Fly From Here - pt V - We Can Fly
7. The Man You Always Wanted Me To Be
8. Life On A Film Set
9. Hour Of Need
10. Solitaire
11. Into The Storm


www.alma.ro


Rockerii irlandezi de la U2, au intrat in cartea recordurilor, cand turul lor 360 a devenit cea mai profitabila serie de concerte din istorie.
YES
U2 - 360 Tour

Muzicienii au dat startul spectacolelor ambitioase in Spania in 2009 și acum au doborat recordul celor de la Rolling Stones prin incasarea a 558 milioane de dolari din vanzarea biletelor in toata lumea. U2 a atins pragul cu un show din Sao Paolo, Brazilia on data de 10 Aprilie.
Recordul a fost detinut de Rolling Stones, cu 544 milioane de dolari cu turul lor Bigger Bang, intre 2005-2007. Vedetele hitului One, vor incheia turul 360 in Moncton, Canada, pe 30 Iulie.

www.contactmusic.com



Tom Waits isi doneaza incasarile din poezie
pentru activitati caritabile
Tom Waits a publicat cateva pagini dintr-o carte proprie de poezii, intitulata Seeds on Hard Ground. Incasarile vor fi oferite unor fundatii de caritate in sprijinul oamenilor fara adapost din California.
Fragmentul pe care a ales sa il difuzeze contine cateva asocieri de cuvinte care au creat surprize in randul ascultatorilor, jocuri de cuvinte si alte expresii specifice stilului lui Tom Waits.



Vanzarile de discuri vinil cresc in ciuda crizei
Cu toate ca vanzarile de albume au scazut in 2010 cu 3 procente, vanzarile discurilor de vinil au crescut cu 14 procente in anul care a trecut, ridicandu-se la 2.8 milioane de discuri vandute, un nou record inregistrat din anul 1991, cand discurile de vinil aproape au disparut in fata avalansei CD-urilor.

Fara nici o surpriza, trupele care inregistreaza cele mai mari vanzari sunt cele de clasic rock si trupele indie. Cele mai bine vandute trupe in 2010 au fost Beatles, the Black Keys, Radiohead, Arcade Fire, Jimi Hendrix, the National si Pavement. Pink Floyd, Metallica si Bob Dylan au ocupat si ei locuri de frunte in topul vanzarilor.
Cele mai bine vandute albume au fost The Suburbs, al lui Arcade Fire, Brothers al celor de la Black Keys s, Vampire Weekend cu Contra si National cu High Violet. Pe primul loc s-a clasat Abbey Road - Beatles, scos in 1969.

In ansamblu, vanzarile de discuri inregistreaza cote ingrijoratoare - albume, singleuri, clipuri video - au scazut cu 2.4 procente fata de 2009, si vanzarile de albume au scazut cu 12.7 procente.



"Nu cunosteam pe nimeni in aceasta metropola intunecata si inghetata," scria Dylan in "Chronicles." "Dar asta se va schimba in curand, si chiar foarte rapid"
YES
Bob Dylan

Bob Dylan canta la Bitter End in New York City, in 1961.
In timp ce este aproape imposibil sa se confirme data cu exactitate, este unanim acceptat ca in urma cu 50 de ani, Bob Dylan sosea la New York. Cantaretul folk de 19 ani, care tocmai renuntase la Universitea din Minnesota, petrecuse ultimele 24 de ore in masina, mergand spre est cu Fred Underhill si alti doi prieteni.

"Masina s-a oprit de partea cealalta a podului George Washington, iar eu am coborat, gata sa ma imprietenesc cu acest oras atat de complex."
What actually happened is that Dylan immediately trudged down about 40 blocks to Cafe Wha? in Greenwich Village. There he met the club"s MC Fred Neil — five years before he recorded his signature song "Everybody"s Talkin." "He asked me what I did and I told him I sang, played guitar and harmonica," Dylan wrote in Chronicles. "He asked me to play something. After about a minute, he said I could play harmonica with him during his sets. I was ecstatic. At least it was a place to stay out of the cold. This was good."
Manny Roth (unchiul lui David Lee Roth de la Van Halen) avea cafeneaua Wha? si cum ii placuse de Dylan, facuse din el un obisnuit al casei, in schhimburile de dupa-masa
Pe coperta albumului din 1963 In The Wind, Dylan isi descrie primele zile in acest oras in versurile sale. "Snow was piled up the stairs an onto the street that first winter when I laid around New York City/It was a different street then/It was a different village/Nobody had nothin/There was nothing to get/Instead of being drawn for money you were drawn for other people...It is "f these times that I remember most sadly/For they"re gone/And they"ll not never come back again."


http://www.rollingstone.com/

 


 

Pentru un scurt moment în decembrie 1969, Eric Clapton și George Harrison au fost în aceeași trupa - ca jucători de rezervă. Delaney & Bonnie & Friends, impreuna cu chitaristul Delaney Bramlett și soția sa, Bonnie, a fost un fel de Ike si Tina Turner Revue in alb. Între 1967 și 1972, Delaney & Bonnie au elborat un amestec vibrant de suflet, gospel, blues, rock proto-Sud, si R & B - un sunet atât de amețitor că, în timpul unui turneu in 1969 din Anglia, atât Clapton si Harrison ședeau în public cu chitara lor. "Ce a fost grozav cu Delaney & Bonnie a fost că aveau abilitatea de a crea spontan," Bonnie Bramlett isi amintește. "Daca ti-a placut, vino și ia-ti ceva si tu- poti sa faci asta!"

Pentru un scurt moment în decembrie 1969, Eric Clapton și George Harrison au fost în aceeași trupa - ca jucători de rezervă. Delaney & Bonnie & Friends, impreuna cu chitaristul Delaney Bramlett și soția sa, Bonnie, a fost un fel de Ike si Tina Turner Revue in alb. Între 1967 și 1972, Delaney & Bonnie au elborat un amestec vibrant de suflet, gospel, blues, rock proto-Sud, si R & B - un sunet atât de amețitor că, în timpul unui turneu in 1969 din Anglia, atât Clapton si Harrison ședeau în public cu chitara lor. "Ce a fost grozav cu Delaney & Bonnie a fost că aveau abilitatea de a crea spontan," Bonnie Bramlett isi amintește. "Daca ti-a placut, vino și ia-ti ceva si tu- poti sa faci asta!"

Acest turneu a dus la cea mai mare vânzare a albumelor lui Bramletts, "1970, On Tour With Eric Clapton. Pe 27 iulie, Rhino Handmade va lansa o ediție aniversară 40 de ani careva extinde albumul original la patru discuri, mare parte din ele nelansate anterior, de la concertele trupei din Londra, Bristol și Croydon. (Ambalajul, care seamănă cu o valiza de turneu, este si el de lux). Fragmente din repertoriul duo-ului ca "Things Go Better" și "When There’s a Will, There’s a Way" - sunt potențate de "I Don’t Know Why ", o balada de suflet cu Clapton ca vocalist, si o versiune a "Gimme Some Lovin" iarasi cu Clapton și muzicienii de backup de la D & B (organistul Bobby Whitlock, basistul Carl Radle, si bateristul Jim Gordon), care se vor alătura mai târziu lui Clapton în Derek si Dominos. Harrison, un fan timpuriu al lui D & B care l-a adus pe Clapton catre ei, poate fi auzit pe "Coming Home". "I-am spus," Doar intreaba-l pe George – ce ar putea face, sa spuna nu? " "Bramlett isi amintește cu un zambet. "George nu a mai cantat de trei ani și trupa lui nenorocita (Beatles) s-au destramat. Delaney a fost fara frica."

Delaney, nascut in Mississippi, și Bonnie, de la St Louis, s-au întâlnit la Hollywood în 1967. Spectacolele lor arzatoare au condus la albume pentru Stax și Elektra si un program de deschidere de la Blind Faith in turneul din 1969 tur, unde l-au întâlnit pe Clapton. "Tipii erau epuizați emoțional, mental și fizic", Bramlett isi reamintește de Blind Faith. "Ajungeam acolo si incepeam sa cantam. Dintr-o data Eric a vrut să cante cu noi.." După ce Blind Faith s-au despartit, Clapton s-au alăturat celor de la D & B pentru turneul lor european, așa cum a făcut Harrison pentru cateva spectacole. D & B chiar l-au luat pe ex-Beatles de acasa. "El a spus Pattie [Boyd] n-ar spune nu, așa că ar trebui să trageți doar autobuzul acolo sus, să bateti la ușă și sa spuneti," Hai vino cu noi! " "Bramlett isi amintește. "Și asa am si făcut."

Pentru Bramlett, sa asculte casetele nelansate in Marea Britanie a avut un gust amărui. La câteva luni după ce turneul s-a incheiat, cei mai multi dintre muzicienii de la D & B s-au angajat ca backup pentru Joe Cocker cu albumul Mad Dogs and Englishmen. "Au fost sentimente neplacute, desigur," spune ea. "Trupa ne-a fost furata chiar de sub nasul nostru." Casatoria tumultoasa a cuplului s-a incheiat în 1972, și Delaney (care, ca Bonnie, se lupta cu abuzul de substanțe de ani de zile) a murit in decembrie 2008, după o intervenție chirurgicală asupra vezicii urinare. "Doare un pic pentru că nu se va mai intampla nimic acum - el e mort", spune ea. "Intotdeauna mi-am pus speranta" – spune ea printre suspine - "că poate intr-o zi vom face asta din nou și acum nu se mai poate. Este caHumpty Dumpty acum. Mi-e dor de el si de muzica, toată lumea se simtea liberă și noi toți cântam împreună. "

Bramlett, care la 65 de ani preda strategii de spectacole in Nashville și periodic scoate albume solo, spune ca este mândra de moștenirea lui D & B, asa cum a fost capturata pe ambalajul turneului avantgardismul lor si amestecul de stiluri și modul în care Delaney l-a încurajat pe Clapton să devina cântăret, deschizând calea pentru cariera lui solo de chitarist. "Am fost tabără de antrenament," spune ea. "Cei mai buni au venit la noi, ne-au crescut și ne-au pus pe spatele lor. Am văzut lumea de pe umeri de uriași."

www.rollingstone.com



Muzica rock este un gen muzical specific celei de-a doua jumătăți a secolului XX și XXI.
Rock_Music
Rock Music
secolului XX și secolului XXI. Instrumentele muzicale de bază pentru rock sunt chitarele electrice (varianta standard cu șase corzi și chitara bas) și bateria, însă în multe subgenuri se întâlnesc și claviaturi (pian, orgă electronică, sintetizator) sau alte instrumente.

Istoricul genului, iși are rădăcinile în rock and roll-ul anilor "50. A apărut prima oară prin combinarea muzicii country cu blues. Ulterior s-au adăugat și elemente de rhythm and blues. De la început au apărut subgenuri, însă începând cu anii "70 aceste subgenuri s-au înmulțit și mai ales s-au diferențiat foarte mult. Astfel au apărut genurile punk, heavy metal, alternative rock și altele, care la rândul lor au dat naștere unor subgenuri.

Rock and roll
Primii artiști care au abordat stilul rock and roll (sau rock "n" roll) au fost afro-americani (Chuck Berry, Bo Diddley, Little Richard, Fats Domino). Imediat a apărut și un val de albi, care au fost acuzați că au "furat" un stil muzical al negrilor și l-au făcut "alb" (Bill Haley, Buddy Holly, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash). Spre sfârșitul anilor "50, la concerte publicul a devenit mixt.

Invazia britanică
Cântecele artiștilor ca Elvis Presley au ajuns peste Ocean, unde, în Marea Britanie, un nou curent a luat naștere: rock-ul britanic (british rock). Inspirat de rock and roll-ul american, rock-ul britanic avea să revoluționeze muzica, prin formații ca The Beatles, The Who, The Yardbirds, The Animals, The Kinks sau The Rolling Stones.

Folk-rock
În S.U.A. apare un curent care va îmbina muzica rock cu aceea folk. Produsul rezultat, numit folk-rock, este reprezentat de Bob Dylan, The Byrds, Neil Young, Simon & Garfunkel, The Mamas & the Papas, Joni Mitchell, The Band ș.a.

Rock psihedelic și progresiv
Următorul curent important din istoria muzicii rock este subgenul psihedelic, ca reacție față de criza spirituală a societăților consumiste occidentale (Europa, S.U.A.). Se caută o expresie mai cuprinzătoare atât ca formă, cât și ca mesaj, în același timp viabilă la contactul cu publicul larg. Se împrumută mult din alte genuri muzicale, instrumentația este mult mai bogată și cuprinde efecte sonore nemaiauzite; o zonă de influență preferată de mulți este Orientul, sub forma muzicii arăbești, indiene sau – cu mult mai rar – a culturilor din Orientul Îndepărtat (China, Japonia, Indonezia). Ca reprezentanți ar fi de amintit The Doors, Grateful Dead, Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, The Velvet Underground, parțial The Beach Boys (S.U.A.), Pink Floyd, The Rolling Stones, The Who, dar și deja cunoscuții The Beatles, aflați într-o a doua etapă de creație, desfășurată după jumătatea anilor șaizeci (formațiile citate provin din peisajul britanic). Tot din Marea Britanie, trebuie amintită comparativ formația The Kinks, care a „sfidat” curentul psihedelic și a prefigurat alte zone ale muzicii rock din anii șaptezeci.

Influența muzicii rock cunoaște un moment semnificativ în anul vara lui 1969, când cinci sute de mii de oameni iau parte la Festivalul de la Woodstock.

La începutul anilor 1970, muzica rock psihedelic își schimbă treptat orientarea, fiind construită în jurul unui public tot mai specializat, dezvoltând un limbaj rafinat, depărtându-se de „populismul” și iraționalitatea muzicii psihedelice (adeseori alimentată de experiențele psihedelice – de unde și numele – provocate de consumul de droguri). Se elaborează o muzică, intitulată rock progresiv, ce face adeseori apel la mijloacele muzicii culte (înțeleasă de muzicienii rock în chipuri mai mult sau mai puțin oportune, ceea ce aduce la o atitudine rezervată din partea mediului muzical academic). Este epoca unei mari diversificări stilistice, a momentelor instrumentale solistice extinse (aducând cu desfășurările de acest fel din lumea muzicii de jazz). Se cuvin amintiți ca promotori ai acestui stil: Genesis, Yes, King Crimson, Emerson, Lake and Palmer, Van der Graaf Generator, Renaissance (Marea Britanie), Amon Düül II, Can (Germania), Captain Beefheart, Frank Zappa și The Mothers of Invention, Kansas (S.U.A.), Rush (Canada) și mulți alții.

Curentul se schimbă drastic din punct de vedere formal în a doua jumătate a anilor șaptezeci și va deschide drumul altor genuri muzicale, fie mai atractive pentru public (este cazul formațiilor britanice Yes și Genesis, care se îndreaptă către un sunet pop după anul 1982), fie reformulate la periferia contextului rock (jazz-rock, rock experimental ș.a.).

Hard rock și heavy metal

La mijlocul anilor "60, tot în Marea Britanie, apare hard rock-ul, din care se va desprinde mai târziu heavy metal-ul. Acesta s-a separat mai târziu de restul rock-ului, devenind o cultură individuală. Sunt de amintit Led Zeppelin, Black Sabbath, Alice Cooper, Deep Purple, Van Halen, Iron Maiden, Judas Priest, AC/DC, Whitesnake, Scorpions. În anii "80 și va dezvolta multe subgenuri, cum ar fi glam metal, power metal, speed metal, doom metal, gothic metal, symphonic metal, death metal, thrash metal.

Punk rock

Punk rock-ul apare la finele anilor șaptezeci, ca un curent împotriva comercializării genului rock, dar și ca replică față de muzica elaborată, adesea ermetică pentru publicul larg, a subgenului progresiv. Cele mai importante nume din primul val de punk sunt Sex Pistols, Ramones, The Clash și Patti Smith. În Marea Britanie, muzica punk a devenit instrument de propagandă anarhistă; chiar și astăzi, genul este asociat cu anarhismul.

New Wave

Următorul val important din rock se numește new wave, care vine ca o variantă mai elaborată a muzicii punk. Este reprezentat de formații ca The Police, The Pretenders, Duran Duran sau Depeche Mode.

Muzica rock alternativ

În anii "80 apare termenul de "alternative rock" pentru a eticheta formațiile care nu se încadrează în nici unul dintre genurile cunoscute de rock. Acest gen se va dezvolta mult în următoarele două decenii, când va da muzicii multe subgenuri, cum ar fi britpop, gothic rock, grunge, indie rock ș.a.

Anii "90 - apariția genurilor hibride

Începând cu anii "90, diversele genuri de rock existente au fost combinate cu alte genuri muzicale, făcându-și astfel apariția multe genuri hibride.

http://ro.wikipedia.org/


................................................................ 


 

SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1955 - Elvis Presley, Carl Perkins și Johnny Cash au demarat cel de-al 11-lea turneu din sudul Statelor Unite, în Abilene, Texas.

1961 - The Highwaymen au ajuns în prima poziție a topurilor single din Marea Britanie cu “Michael”. Acesta a fost singurul hit al grupului care a intrat în Top 40 din Marea Britanie. The Highwaymen au fost studenți ai unor colegii americane care s-au despărțit după absolvire.

1962 - The Beatles și-au făcut pentru prima dată apariția în topurile single din Marea Britanie cu “Love Me Do”, care a urcat pe locul 4 în top.

1967 - The Doors au concertat la Danbury School din Danbury, Connecticut. Înainte ca grupul să urce pe scenă, un prezentator a anunțat publicul să nu-și părăsească locurile în timpul reprezentației, în caz contrar putând fi dați afară. Înaintea intrării în scenă a celor de la The Doors, a avut loc un concurs de frumusețe.

1968 - În timpul sesiunii de înregistrări a trupei Beatles în studiourile Abbey Road, șase saxofoniști au înregistrat părți ale piesei “Savoy Truffle” pentru albumul următor intitulat “White Album”. George Harrison a modificat saxofoanele pentru a obține sunetul dorit.

1969 - Vedetele de un singur hit, Jane Birkin și Serge Gainsbourgh, au ajuns în prima poziție a topurilor din Marea Britanie cu “Je t"aime... Moi non plus”. Interzis la difuzare de mai multe posturi de radio datorită conținutului și sunetelor cu tentă sexual, a fost singura piesă în limba franceză intrată în topurile britanice.

1974 - John Denver a ajuns în fruntea topurilor single din Marea Britanie cu “Annie"s Song”. Melodia a fost un omagiu adus soției sale și a fost scrisă în 10 minute, în timp ce se afla într-un teleschi.

1975 - Neil Sekada a început seria de 3 săptămâni în prima poziție a topurilor single din Statele Unite cu “Bad Blood”, acesta fiind cel de-al 3-lea său no.1, în care Elton John a făcut backing vocal.

1976 - Pussycat au început seria de 4 săptămâni în prima poziție a topurilor single din Marea Britanie cu “Mississippi”, devenind astfel prima formație pop olandeză care a ajuns în vârful topurilor britanice.

1980 - The Police au avut succes cu cel de-al doilea lor album devenit no.1 în topurile din Marea Britanie, odată cu lansarea celui de-al treilea lor album de studio “Zenyatta Mondatta” de pe care amintim piesele , “Don"t Stand So Close to Me”, “Canary in a Coalmine” și “De Do Do Do, De Da Da Da”.

1986 - Janet Jackson a început seria de 2 săptămâni ca lideră a topurilor single din Statele Unite cu “When I Think Of You”, acesta fiind primul no.1 în topurile americane, hitul ajungând pe locul 10 în cele britanice.

1986 - Madonna a ajuns pe locul 1 în topurile britanice cu piesa care poartă numele albumului, “True Blue”, acesta fiind cel de-al treilea ei no.1 în topurile britanice. Titlul a venit după o expresie favorită a soțului de atunci al Madonnei, Sean Penn.

1988 - Ringo Star, fostul membru al trupei Beatles, și soția sa Barbara, au început un tratament împotriva abuzului de alcool la o clinică din Tucson, Arizona.

1989 - Michael Jackson a participat la ceremonia de deschidere a The Michael Jackson Auditorium la fosta școală pe care a frecventat-o, Gardner Street Elementary din Hollywood, California. În noiembrie 2003, oficialii școlii au acoperit numele lui Jackson cu o bucată de pal vopsit, lăsând să se vadă doar numele de Auditorium, la cererea părinților furioși pe Jackson care fusese arestat sub acuzația de violență infantilă.

1990 - Bateristul Dave Grohl a cântat în primul spectacol cu Nirvana, cu ocazia concertului dat la The North Shore Surf Club din Olympia.

1991 - Apple Computers a încheiat procesul inițiat de către compania de discuri Apple Records a trupei Beatles legat de dreptul de autor asupra numelui și logo-ului companiei. Firma de calculatoare a plătit 29 de milioane de dolari pentru a ajunge la o înțelegere în acest proces.

1995 - Tupac Shaqur a fost eliberat din cadrul Închisorii Corecționale Clinton, pentru suma fixată drept  cauțiune de 1,4 milioane dolari, care au fost plătiți de Suge Knight. La revenirea sa, 2Pac a semnat un contract pentru trei albume cu Knight"s Death Row Records.

1997 - Elton John a ajuns pe prima poziție în topurile single din Statele Unite cu “Candle In The Wind 97”, o prelucrare a propriului hitului din 1974 despre Marylin Monroe. Această versiune a strâns fonduri pentru Prințesa Diana, după moartea sa survenită la Paris. A devenit cel mai bine vândut single din toate timpurile.

1997 - The Verve au început seria de 4 săptămâni în fruntea topurilor albumelor din Marea Britanie cu cel de-al treilea lor album, “Urban Hymns”. Cele mai bine vândute albume ale trupei au fost “Bitter Sweet Symphony” și “The Drugs Don"t Work”. S-a poziționat pe locul 15 în cadrul celor mai bine vândute albume din Marea Britanie.

1999 - George Michael a refuzat să lase postul BBC TV să difuzeze apariția sa în cadrul concertului “Netaid”, pentru că nu era mulțumit de evoluția sa.

1999 - Tommy Lee, bateristul trupei Motley Crue, a fost eliberat pentru o cauțiune de 5.000 de dolari, după ce a fost acuzat de iscarea unei revolte la un concert din Carolina de Nord în 1997. Lee a incitat mulțimea să atace un agent de pază și a turnat o băutură pe capul acestuia.

2003 - Cititorii revistei Mojo au votat ședința de înregistrări a single-ului de debut al lui Elvis Presley, “That"s All Right”, ca fiind unul din momentele de cotitură în istoria rock-ului. Cel de-al doilea a fost votat momentul în care Bob Dylan a trecut de la chitara acustică la cea electrică, în 1965, iar “Whiet Riot”, single-ul de debut al celor de la The Clash lansat în 1977, a fost votat al treilea.

2005 - Rod Stewart a primit o stea pe celebra Hollywood Walk of Fame, în onoarea celor peste 40 de ani de carieră.

2005 - Mașina lui Freddie Mercury, un Rolls Royce Silver Shadow 1974, a fost pusă la vânzare pe e-Bay de către sora sa, Kashmira Cooke, care a moștenit mașina de la acesta. Luxosul vehicul nu a mai apărut în public din 2002, când a fost folosit pentru transportul familiei Bulsara la premiera musicalului trupei Queen, We Will Rock You. Mașina s-a vândut împreună cu o cutie de batiste de hârtie Kleenex Mansize pe care Freddie le uitase în mașină.

2006 - Madonna a adoptat un băiețel de un an din Malawi, Africa. Tatăl copilului, Yohane Banda, a spus reporterilor “Știu că va fi foarte fericit în America”. Mama copilului a murit la o săptămână după ce l-a născut.

2007 - Take That a demarat turneul european Beautiful World European Tour în Belfast, care s-a sfârșit în Manchester pe 20 noiembrie 2007.

2009 - Barbra Streisand a ajuns în prima poziție a topurilor albumelor din Statele Unite cu “Love Is The Answer”. Cel de-al nouălea album no.1 al cântăreței, a făcut ca aceasta să devină singura artistă care a avut câte un album ajuns pe locul 1 în topurile americane, în cinci decade diferite.

2009 - Jo Wood, soția lui Ronnie Wood de la The Rolling Stones, în vârstă de 54 de ani, a decis să divorțeze după 24 de ani de căsătorie . Cuplul s-a despărțit în 2008, după ce chitaristul (în vârstă de 64 de ani) a început o relație cu o tânără de 20 de ani.

2010 - George Michael a fost eliberat din închisoarea Highpoint Prison din Suffolk, Anglia, după ce a efectuat patru din cele opt săptămâni de închisoare la care a fost condamnat, fiind găsit vinovat pentru conducerea unui autovehicul sub influența drogurilor. Cântărețul a fost arestat după ce a intrat cu mașina sa într-un magazin Snappy Snaps din Hampstead, nordul Londrei, în luna iulie a anului 2010.




Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact