Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

HOROSCOP

STIRI - Click pe titlu 
HEADLINES
Japonezii vor produce in aceasta luna ultimul VCR

Multi dintre noi nu am mai utilizat videocasetofoanele de mult, mult timp. Din 2008, de cand DVD-ul a inlocuit in mod oficial VHS-ul ca si format media preferat acasa, zilele de glorie din anii 1980, când VHS și Betamax se luptau pentru a fi alegerea numărul unu pentru vizionarea și înregistrarea de filme și televiziune la domiciliu, au ajuns în oglinda retrovizoare a timpului.

Ca urmare ati fi suprinsi sa stiti ca producerea de videocasetofoane nu a fost inca sistata, cel putin in aceasta ultima luna. Funai Electric, ultima companie japoneza activa pe piata VCR, a anuntat ca va sista productia acestor aparate din motive comerciale si de achizitie a componentelor de schimb.

<

Click mai mult
ALBUME
"Johnny Winter-Down & Dirty", un documentar ce dezvaluie multe detalii

Cu mai bine de 60 de ani in urma, in Beaumont, Texas, renumitul bluesman Johnny Winter a fost dat afara din corul bisericii motivul? , canta prea tare, cu toate ca in opinia lui, ceilalti cantau prea incet si nici nu p
Click mai mult
Deep Purple, album nou ...2016

Albumul a fost initiat ca si inregistrari in Nashville pe 28 ianuarie, treisprezece zile de inregistrari si de preproductie, un numar norocos deoarece sunt 13 piese pe acest nou album Deep Purple, piese gata ca
Click mai mult
Filmul concertului Rolling Stiones din Cuba, in cinematografe

Istoricul concert din acest an al trupei Rolling Stones, ce a avut loc in Cuba in 25 Martie 2016, a fost comemorat in pelicula "Havana Moon", prezenta in cinematografe in acest final de an. Regizat de Paul Dugd
Click mai mult
Paul McCartney isi revendica drepturile asupra pieselor Beatles

Dupa mai bine de 30 de ani, de cand Michael Jackson a intrat in posesia drepturilor de autor al pieselor Beatles, Paul McCartney este interesat sa le revendice, in acest sens facand deja demersurile pentru piesele scri
Click mai mult
Reunirea trupei Santana a inspirat mai bine de 50 de piese

Reuniunea vechilor membrii ai trupei Santana, a starnit un val de creativitate in materialele inregistrate pentru viitorul album Santana IV, a confirmat Carlos Santana intr-un in
Click mai mult
ZZ Top va lansa "Greatest Hits Live"

Pe 12 august, ZZ Top va lansa un nou album "Greatest Hits Live". Compilatia este o reprezentare, un document adevarat a ceea ce inseamna viata in ZZ, este o cronica a trupei pe ultimele 4 decenii. Cele 15 pi
Click mai mult
Click mai multe albume
 
HISTORY
Prognoza METEO - Tg. Mures Click for TA?rgu Mures,, RomA?nia Forecast

Prognoza METEO - Cluj Napoca Find more about Weather in Cluj, RO

Prognoza METEO - Timisoara Find more about Weather in Timisoara, RO

FESTIVALURILE WOODSTOCK
Woodstock 1969 -  In august 1969 Targul de arta
Woodstock1969
Woodstock 1969
si muzica Woodstock a avut loc la o ferma de lapte din Bethel, statul New York. Peste 500.000 de oameni au venit la o ferma de 600 de acri sa vada 32 de reprezentatii (artisti consacrati sau in curs de afirmare la momentul respectiv) pe parcursul a 4 zile (15-18 august). Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, the Grateful Dead, the Who, Janis Joplin and Crosby, Stills, Nash & Young au figurat in program. Woodstock este cunoscut ca unul dintre cele mai importante evenimente ale tuturor timpurilor si -probabil- cel mai fundamental moment din istoria muzicii.

Joni Mitchell afirma: “Woodstock a fost o scanteie de frumusete” in care jumatate de milion de copii “au vazut ca fac parte dintr-un organism mai vast”. Potrivit lui Michael Lang, unul din 4 tineri care au format “Woodstock Ventures” pentru a organiza festivalul, “asta e lucrul care inseamna cel mai mult pentru mine – conexiunea unuia cu celalalt simtita de no

Click mai mult
ROCK INFO

John Peel - cel mai popular si mai respectat DJ din lume
Au trecut 7 ani de la trecerea în neființă a vestitului DJ britanic John Peel, iar astăzi fanii muzicii din întreaga lume își amintesc de el și de multele sale experiențe sonore navigând pe #keepingitpeel.

A cucerit pentru prima dată atenția publicului în anii ’60 în calitate de DJ al programului de noapte al postului pirat Radio London care emitea din largul coastelor Marii Britanii, contemporan cu cel existent în Londra, cărora le-a făcut cunoștință ascultătorilor din Marea Britanie și din Europa (Belgia, Olanda și Franța), cu înregistrările rockului psihedelic timpuriu proaspăt lansate în L.A. și San Francisco, concomitent cu o varietate de piese folk, blues și de muzică underground.
John Peel
John Peel

Ca rezultat al închiderii majorității stațiilor pirat britanice în august 1967, ca urmare a noilor legi adotate de Parlament, Peel s-a angajat la BBC Radio 1, continuând să lărgească paleta muzicală oferită ascultătorilor. A fost un explorator constant a tot ce era nou în materie de muzică pe întreg mapamondul.

Legendarele sale Sesiuni Peel, de regulă 4 melodii înregistrate live în studio care serveau ca familiarizare a ascultătorilor cu unele dintre cele mai mari și mai îndrăznețe nume din muzica ultimilor 50 de ani, îi includea pe cele de la Jimi Hendrix în 1967, la Bob Marley în 1973, de la cu totul inedita trupă Led Zeppelin, la Nirvana (în 1989!), la formația belgiană de grind (asociată adesea cu death-metalul) Agathocles, de la post-rockerii trupei texane din Austin Explosions In the Sky, la formația The Smiths. Lista ofertei muzicale și de artiști din cadrul Peel Sessions îți invada memoria cu diversitatea ei. Toți și toate erau aleși/alese de Peel însuși, cu mult timp înainte să fie remarcați de alți lansatori de talente.
John Peel
John Peel

Așa că vizitati #keepingitpeel ca să sărbătorim un om căruia nu i-a fost niciodată teamă să exploreze sunete și situații inedite.

A fost vestit pentru celebra frază: "I just want to hear something I haven"t heard before." (‘’Vreau să aud ceva ce n-am mai auzit până acum’’).

Aveți o amintire preferată legată de Peel?

Ascultați ceva astăzi care credeți că merită să fie ascultat și de ceilalți?
Aveti mai jos si doua documentare despre colectia sa de discuri: 
What the “Metronom” shows actually were
...a genuine music school for the Romanians on short waves, they stood for the voice of liberty for a whole generation before December 1989. A show broadcasted by Radio Free Europe, a station banned in those days by the communist authorities.
Each day, Cornel Chiriac and later Radu Theodor were presenting a complete album, describing the tracks, picturing the album"s cover and offering many other information the listeners were lapping up having the feeling of a stolen freedom.
Cornel Chiriac
Cornel Chiriac

Cornel Chiriac was a Romanian journalist, radio show and music band producer, publicist and jazz drummer. He attended highschool in Pitesti and graduated the Pedagogical Institute in the same town in 1966.
As far back as his teenage years he showed a passion for jazz, collecting all the information available about artists from this genre and listening to music where he had the chance. He was copying books, cronics, interviews and news from trade magazines on his notebooks and he separately translated them into Romanian” “During highschool he filled his time exclusively with music. He spent his nights writing. In the morning he woke hardly woke up to go to school, his aunt recollects. Some of his notebooks got in possession of great Romanian musicians like Radu Maltopol, Cristian Colan or Johnny Răducanu, being the only source of information in the field of jazz at the time. Click mai mult
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1961 - Joe Dowell ajunge în fruntea topurilor single americane cu “Wooden Heart”. 

1961 - Tamla Records lansează pe piață primul single al trupei Marvelettes, “Please Mr. Postman”. Piesa se va vinde în peste 1 milion de copii, devenind cel mai mare hit al grupului, urcând concomitent în fruntea a 2 clasamente: Billboard Pop și R&B.

1964 - După show-ul de pe Forest Hills Tennis Stadium din New York, The Beatles l-au întâlnit pe Bob Dylan pentru prima dată la Hotel The Delmonico. Dylan și prietenul lor comun, jurnalistul Al Aronowitz, i-a inițiat pe cei 4 Fabuloși în consumul de marijuana.

1965 - “California Girls” a celor de la The Beach Boys ajunge pe locul 3 în topurile single americane, single-ul poziționându-se pe locul 26 în Marea Britanie.

1965 - The Rolling Stones au anunțat că Allen Klein, pe care l-au cunoscut cu 3 zile în urmă, va manageria grupul împreună cu Andrew Long Oldham. În același timp, The Stones au semnat un contract pe 5 ani cu Decca Records.

1965 - Bob Dylan a cântat în prima seară din cele 40 de concerte din cadrul turneului nord-american pe Forest Hills Tennis Stadium din New York. Dylan a interpretat prima parte solo, apoi în a doua a fost acompaniat de o trupă formată din Robbie Robertson, Levon Helm, Harvey Brooks și Al Kooper. Această formulă, una acustică și una electrică, a fost folosită pe toată durata turneului.

1966 - Spre sfârșitul turneului final din America, The Beatles au susținut un spectacol pe Dodger Stadium din Los Angeles, California, în fața unui public de 45.000 de persoane. Încercarea celor de la The Beatles să iasă de pe stadion într-un camion de valori blindat a eșuat din cauză că poarta principală era încuiată, așa că membrii Beatles au trebuit să stea 2 ore în spatele camionului până au putut părăsi stadionul.

1967 - The Kinks, Dave, Dee, Beaky, Mick and Tich, The Crazy World Of Arthur Brown au concertat împreunăla Hastings Stadium Festival Of Music din Hastings, Anglia. Prețul biletului a fost de 10 șilingi (1.53 $).

1968 - Simon and Garfunkel au petrecut 5 săptămâni pe prima poziție a topurilor albumelor din Marea Britanie cu “Bookends”.

1968 - The Beach Boys ajung pe locul 1 în topurile single britanice cu “Do It Again”, al 2-lea și ultimul no.1 al grupului în Marea Britanie.

1968 - Lucrând în studiourile Trident din Londra, The Beatles au început înregistrările la noul cântec al lui John Lennon, “Dear Prudence”. Ei au construit piesa instrument cu instrument, folosind echipamentul cu 8 piste de redare, John și George au cântat la chitare, în timp ce Paul l-a înlocuit pe Ringo la tobe, după ce a părăsit trupa Beatles pe 22 august.

1970 - În timpul contractului de 4 săptămâni cu The International Hotel in Las Vegas, un agent de pază al hotelului a primit un apel prin care era anunțat că Elvis Presley va fi împușcat în timpul ultimului său spectacol. Persoana în cauză a cerut 50.000 $ ca să dezvăluie identitatea potențialului ucigaș. Mai târziu, în aceeași zi, în corespondența lui Elvis primită la hotel s-a aflat un meniu pe care fața lui Elvis era distrusă, iar o armă era îndreptată spre inima sa. Amenințările au fost luate foarte în serios. Elvis și-a încheiat ultimul concert fără nici un incident.

1972 - Alice Cooper urcă în fruntea topurilor single britanice cu “School"s Out”.

1981 - Producătorul Guy Stevens moare la 38 de ani, luând o supradoză din medicamentele prescrise pentru a-și trata dependența de alcool. A lucrat cu Mott The Hoople, Free și The Clash. A fost președinte a Chuck Berry Appreciation Society, Stevens fiind cel care l-a adus pe Berry în primul său turneu în Marea Britanie. Tot el a fost cel care a dat numele distinctive de Procol Harum și Mott the Hoople acestor două formații.

1982 - Aflați în turneu nord-american, Queen au concertat la Kemper Arena din Kansas City, Missouri.

1984 - Turneul Victory al celor de la The Jacksons a doborât recordul la vânzările de bilete după ce au depășit cota de 1,1 milioane în 2 luni.

1988 - Kylie Minogue a stabilit un nou record în Marea Britanie când albumul său de debut “Kylie” a devenit cel mai bine vândut album al unei interprete în Marea Britanie cu vânzări de 2 milioane de exemplare.

1993 - Billy Joel a poposit 3 săptămâni ca lider al clasamentelor albumelor americane cu “River Of Dreams”. Joel a susținut că majoritatea muzicii i-a fost inspirată în somn, de unde și titlul albumului. Cea de-a doua lui soție, cândva modelul Christie Brinkley, i-a pictat coperta, care ulterior a fost votată drept cea mai slabă copertă de album a anului.

1993 - Trupa multi-națională de dance de origine germană, Culture Beat, a stat 4 săptămâni în fruntea topurilor single britanice cu “Mr Vain”. A fost primul single no.1 din Marea Britanie care nu a fost disponibil în varianta de 7 inch.

1996 - Issac Hayes, coautor al cântecului devenit clasic “Soul Man” interpretat de grupul Sam and Dave, a trimis o scrisoare de protest candidatului la președinția SUA, Bob Dole, în care îi cerea lui Dole să nu-i mai folosească cântecul, pe care simpatizanții l-au redenumit “I"m A Dole Man”.

1998 - Geri Halliwell a anunțat că își vinde costumația de scenă Spice Girls în cadrul unei licitații caritabile. Costumul din PVC cu design de pisică pe care l-a purtat, a atins suma de 5.000 de lire, în timp ce cizmele până la genunchi cu toc înalt au fost adjudecate cu 1.200 de lire, iar rochia în culorile drapelului britanic, Union Jack, pe care a purtat-o la gala Brit Awards s-a vândut pentru 8.000 L.

1999 - Cheap Trick a cântat într-un concert în Rockford, Illinois, pentru a sărbători cei 25 de ani de când formau o trupă. Pe scenă li s-a alăturat și Slash.

2005 - Mogulul rap, Marion "Suge" Knight, a fost internat în spital după ce a fost împușcat în picior la o petrecere găzduită de starul hip hop Kanye West. Petrecerea s-a ținut într-un club din Miami, Florida, pentru a sărbători titlul obținut de acesta la ediția din acest an a MTV Video Music Awards.

2005 - Green Day a luat 7 premii la galele MTV awards organizate la Miami printre care: Videoclipul Anului pentru “Boulevard of Broken Dreams” Premiul Telespectatorilor. Cel mai Bun Video Masculin a mers la Kanye West pentru “Jesus Walks”, Premiul pentru cea mai Bună Coregrafie a fost obținut de Gwen Stefani pentru “Hollaback Girl” Videoclipul de Debut a fost obținut de Gorillaz pentru “Feel Good Inc”. Galele acestor premii s-au ținut în ciuda îngrijorărilor legate de uraganul Katrina, care a lovit coastele Floridei săptămâna trecută, dar și după un schimb de focuri iscat la o petrecere de dinaintea acestei gale. Suge Knight, șeful industriei discografice, a fost împușcat în picior în timpul petrecerii în cinstea lui Kanye West.

2005 - Hilary Duff urcă pe prima poziție a topurilor albumelor americane cu “Most Wanted”, al 4-lea album al actriței devenită cântăreață. 

2005 - Art Garfunkel a fost acuzat de către polițiști pentru posesie de marijuana după ce i-au găsit un joint în scrumiera mașinii. Garfunkel a pledat vinovat anul trecut într-un caz similar judecat în statul New York.

2005 - Oasis devin lideri ai topurilor single britanice cu “The Importance Of Being Idle”, al 8-lea single no.1 luat de pe al 6-lea lor album, “Don"t Believe the Truth”.

2009 - Noel Gallagher părăsește trupa Oasis, spunând că nu mai poate lucra împreună cu fratele său Liam. Noel, chitaristul solo și principalul compozitor al trupei, a fost recent implicat într-o serie de certuri cu liderul trupei Liam, și a recunoscut că el și fratele lui vorbesc foarte rar, călătoresc separat și se vedeau doar pe scenă. Chitaristul a declarat: "Cu tristețe, dar și cu mare ușurare vă anunț că părăsesc trupa Oasis în această seară”. Formația trebuia să apară în cadrul festivalului The Rock en Seine din Paris, dar și-au anulat participarea în ultima clipă. Când trupa care cânta în susținerea formației a anunțat că Oasis nu va mai cânta, mulți fani au crezut că este o glumă, dar ulterior pe toate ecranele laterale scenei era scris: "Ca urmare a unor neînțelegeri în cadrul trupei, concertul Oasis a fost anulat."


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI
/////

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact