Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

HOROSCOP

STIRI - Click pe titlu 
HEADLINES
UITAÞI DE REVIGORAREA VINYLULUI, REVINE CASETA !
Casetele de casete nu mai sunt vândute doar în benzinării, ele sunt utilizate și în noi lansări vândute pe Amazon, și de obicei costă mai mult decât vinyl-ul ...
John Peel
Uitați de vinyl, revine caseta!

În timp ce restul lumii încearcă să obțină cea mai bună afacere din vânzarea celor mai recente dispozitive Bluetooth, a celor de anulare a zgomotului sau mergând ușor spre retro prin cumpărarea unui pick-up astfel luând parte la revigorarea vinilului, un mic grup de oameni este în creștere, a celor ce au apăsat butonul "eject" pe întregul moment, lumea Airpod-urilor și a megaprețutilor nefiind pentru ei. Ei su

Click mai mult
ALBUME
David Gilmour dezvaluie planurile pentru urmatorul sau album

David Gilmour a dezvăluit că a mai rămas un material din inregistrarile celui mai recent album solo, Rattle That Lock, pe care intenționează să îl folosească într-un nou LP care urmează sa apara. Dupa spusele
Click mai mult
Depeche Mode va lansa al 14-lea LP "Spirit"

Odata cu trecerea anilor, timpul si-a pus amprenta si pe modul de gandire al lui Dave Gahan, grija pentru familie si pentru valorile acesteia isi fac loc mai mult in gandirea lui Dave. Ca urmare, de aici vine si mesaju
Click mai mult
Editia extinsa a Hotel California

Eagles au relansat hitul lor inregistrat in 1976, “New Kid in Town,” el va aparea la public pe 24 noiembrie.  Single-ul “New Kid in Town” intrat in Billboard Hot 100, la vremea lui a d
Click mai mult
Jimi Hendrix - "Both Side of the Sky"

Ultima lansare postumă a lui Jimi Hendrix va fi disponibilă în martie. Piesa va fi de asemenea prezenta si pe albumul următor, un cover al clasicului blues al lui Muddy Waters, "Mannish Boy". Materialul
Click mai mult
Kansas anunta un nou album live "Leftoverture Live & Beyond"

Membrii formatiei Kansas, chiar daca nu au terminat aniversarea a 40 de ani de la aparitia  albumului lor Leftoverture, au stabilit producerea unui nou album live menit
Click mai mult
Noul album, Roger Waters - "Is This The Life We Really Want?"

Roger Waters a fost , poate nu stiati, cel mai prolific membru al trupe i Pink Floyd. Cu toate acestea, el a investit mult timp dupa lansarea albumului sau ‘Amused to Death’ in 1992 si in turnee personale
Click mai mult
Click mai multe albume
 
HISTORY
Prognoza METEO - Tg. Mures Click for TA?rgu Mures,, RomA?nia Forecast

Prognoza METEO - Cluj Napoca Find more about Weather in Cluj, RO

Prognoza METEO - Timisoara Find more about Weather in Timisoara, RO

FESTIVALURILE WOODSTOCK
Woodstock 1969 -  In august 1969 Targul de arta
Woodstock1969
Woodstock 1969
si muzica Woodstock a avut loc la o ferma de lapte din Bethel, statul New York. Peste 500.000 de oameni au venit la o ferma de 600 de acri sa vada 32 de reprezentatii (artisti consacrati sau in curs de afirmare la momentul respectiv) pe parcursul a 4 zile (15-18 august). Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, the Grateful Dead, the Who, Janis Joplin and Crosby, Stills, Nash & Young au figurat in program. Woodstock este cunoscut ca unul dintre cele mai importante evenimente ale tuturor timpurilor si -probabil- cel mai fundamental moment din istoria muzicii.

Joni Mitchell afirma: “Woodstock a fost o scanteie de frumusete” in care jumatate de milion de copii “au vazut ca fac parte dintr-un organism mai vast”. Potrivit lui Michael Lang, unul din 4 tineri care au format “Woodstock Ventures” pentru a organiza festivalul, “asta e lucrul care inseamna cel mai mult pentru mine – conexiunea unuia cu celalalt s

Click mai mult
ROCK INFO

John Peel - cel mai popular si mai respectat DJ din lume
Au trecut 7 ani de la trecerea în neființă a vestitului DJ britanic John Peel, iar astăzi fanii muzicii din întreaga lume își amintesc de el și de multele sale experiențe sonore navigând pe #keepingitpeel.

A cucerit pentru prima dată atenția publicului în anii ’60 în calitate de DJ al programului de noapte al postului pirat Radio London care emitea din largul coastelor Marii Britanii, contemporan cu cel existent în Londra, cărora le-a făcut cunoștință ascultătorilor din Marea Britanie și din Europa (Belgia, Olanda și Franța), cu înregistrările rockului psihedelic timpuriu proaspăt lansate în L.A. și San Francisco, concomitent cu o varietate de piese folk, blues și de muzică underground.
John Peel
John Peel

Ca rezultat al închiderii majorității stațiilor pirat britanice în august 1967, ca urmare a noilor legi adotate de Parlament, Peel s-a angajat la BBC Radio 1, continuând să lărgească paleta muzicală oferită ascultătorilor. A fost un explorator constant a tot ce era nou în materie de muzică pe întreg mapamondul.

Legendarele sale Sesiuni Peel, de regulă 4 melodii înregistrate live în studio care serveau ca familiarizare a ascultătorilor cu unele dintre cele mai mari și mai îndrăznețe nume din muzica ultimilor 50 de ani, îi includea pe cele de la Jimi Hendrix în 1967, la Bob Marley în 1973, de la cu totul inedita trupă Led Zeppelin, la Nirvana (în 1989!), la formația belgiană de grind (asociată adesea cu death-metalul) Agathocles, de la post-rockerii trupei texane din Austin Explosions In the Sky, la formația The Smiths. Lista ofertei muzicale și de artiști din cadrul Peel Sessions îți invada memoria cu diversitatea ei. Toți și toate erau aleși/alese de Peel însuși, cu mult timp înainte să fie remarcați de alți lansatori de talente.
John Peel
John Peel

Așa că vizitati #keepingitpeel ca să sărbătorim un om căruia nu i-a fost niciodată teamă să exploreze sunete și situații inedite.

A fost vestit pentru celebra frază: "I just want to hear something I haven"t heard before." (‘’Vreau să aud ceva ce n-am mai auzit până acum’’).

Aveți o amintire preferată legată de Peel?

Ascultați ceva astăzi care credeți că merită să fie ascultat și de ceilalți?
Aveti mai jos si doua documentare despre colectia sa de discuri: 
What the “Metronom” shows actually were
...a genuine music school for the Romanians on short waves, they stood for the voice of liberty for a whole generation before December 1989. A show broadcasted by Radio Free Europe, a station banned in those days by the communist authorities.
Each day, Cornel Chiriac and later Radu Theodor were presenting a complete album, describing the tracks, picturing the album"s cover and offering many other information the listeners were lapping up having the feeling of a stolen freedom.
Cornel Chiriac
Cornel Chiriac

Cornel Chiriac was a Romanian journalist, radio show and music band producer, publicist and jazz drummer. He attended highschool in Pitesti and graduated the Pedagogical Institute in the same town in 1966.
As far back as his teenage years he showed a passion for jazz, collecting all the information available about artists from this genre and listening to music where he had the chance. He was copying books, cronics, interviews and news from trade magazines on his notebooks and he separately translated them into Romanian” “During highschool he filled his time exclusively with music. He spent his nights writing. In the morning he woke hardly woke up to go to school, his aunt recollects. Some of his notebooks got in possession of great Romanian musicians like Radu Maltopol, Cristian Colan or Johnny Răducanu, being the only source of information in the field of jazz at the time. Click mai mult
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1949 - Fats Domino au înregistrat primele lor piese pentru Imperial Records. Una dintre melodii s-a intitulat “The Fat Man”, care mai târziu a dat numele formației. 

1959 - Cei patru membri ai The Platters au fost achitați de acuzația de încurajarea prostituției, desfrâu și promovarea acestora după un incident din 10 august în Cincinnati. În ciuda sentinței, scandalul va afecta serios cariera grupului.

1961 - James Brown, The Famous Flames, Sugar Pie DeSanto și The Brownies au concertat împreună la The Evergreen Ballroom din Lacey, Washington.

1961 - The Beatles au cântat la Hambleton Hall, Huyton, în Liverpool după ce s-au întors în Liverpool după primele lor reprezentații live în sudul Angliei și Londra. The Beatles au ajuns atât de târziu pentru spectacolul din Huyton încât au avut timp să cânte doar pentru 15 minute. Spre dezamăgirea lor, promoterii evenimentului au fost nevoiți sa plătească formația cu 15 lire, prețul stabilit pentru întreg concertul.

1966 - The Beach Boys au ocupat locul 1 în topurile americane cu “Good Vibrations”, cel de-al treilea hit al grupului. Fiind copil, mama i-a spus cum câinii pot simți “vibrații” emanate de oameni, astfel încât câinele va lătra la “vibrații rele”. Wilson a transformat această informație în ideea principală a cântecului. 

1967 - Otis Redding, artistul și compozitorul american de muzică soul în vârstă de 26 de ani, a murit într-un accident de avion. Redding și formația sa au apărut la o emisiunea TV locală “Upbeat” din Cleveland, Ohio, în ziua anterioară. Avionul, purtând pe Otis Redding și formația sa, s-a prăbușit la ora 15:28  în apele reci ale Lake Monoma de lângă Madison. Redding a fost ucis în accident împreună cu membrii trupei The Bar-Kays: Jimmy King, Ron Caldwell, Phalin Jones și Carl Cunningham. Trompetistul Ben Cauley a fost singura persoană care a supraviețuit prăbușirii. 

1967 - The Byrds au cântat în prima din cele opt seri de la The Whisky-a-go-go, din Hollywood, California.

1968 - Led Zeppelin au concertat la Marquee Club din Londra, prețul biletului fiind de 7 șilingi și 6 penny în avans. Printre ceilalți artiști care au cântat în club în acea lună au fost și Joe Cocker, The Who și Free.

1973 - The CBGB Club (specializat pe muzică Country, BlueGrass și Blues) în partea de est a New York-ului. Fondat de Hilly Kristal, a fost inițial conceput să promoveze stilurile din denumirea sa, dar a devenit un forum pentru trupele americane punk și New Wave precum Blondie, Television, Patti Smith and The Ramones.

1983 - Paul McCartney și Michael Jackson au început șirul de 6 săptămâni ca no.1 în topurile single americane cu “Say Say Say”. Acesta a fost al 10-lea no. 1 al lui  Jackson (solo și al grupului The Jackson"s) și al 29-lea a lui McCartney (solo și împreună cu The Beatles).

1988 - Chicago au poposit timp de 2 săptămâni ca lideri ai  topurilor single dn State cu “Look Away”, al 3-lea no.1 al grupului în clasamentele americane, însă nu a devenit un hit în Marea Britanie.

1988 - Cliff Richard a avut succes cu cel de-al 12-lea single ajuns no.1 din Marea Britanie cu “Mistletoe And Wine”. A fost primul său solo no.1 timp de 9 ani și cel mai bine vândut single al anului 1988.

1988 - În timpul turneului lor mondial de 222 concerte intitulat Damaged Justice, Metallica au cântat în prima din cele 2 seri de spectacole la Cow Place din San Francisco, California.

1994 - East 17 au demarat șirul de 5 săptămâni în poziția 1 a topurilor single britanice cu “Stay Another Day”. Le-a adus și locul 1 în topul UK Christmas în 1994.

1998 - Bruce Springsteen a câștigat 2 milioane de lire sterline în urma unui proces intentat împotriva sa prin care se urmărea blocarea unui album al său care conținea cântece din perioada de debut. Cazul a fost generat de o dispută legată de proprietatea asupra drepturilor de autor dintre Bruce și un fost manager.

1998 - O înregistrare din 1963 a unui concert Beatles a fost vândut la Casa Christies din Londra pentru 25.300 £ (41.500 $). Banda care conținea 10 melodii din timpul concertului The Beatles a fost înregistrată de tehnicianul șef al The Gaumont Theatre din Bournemouth în timpul uneia din cele 6 seri de concerte consecutive pe care le-au susținut aici cei din trupa The Beatles. S-a mai vândut și un set de autografe ale celor 5 Beatles de la acea vreme: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Pete Best și Stuart Sutcliffe cu suma de 5.195 £ (8.500 $). Acestea au fost obținute de un fan în Liverpool, în 1961.

1999 - Rick Danko a murit în somn în locuința sa de lângă Woodstock, New York. Chitaristul și interpretul canadian s-a alăturat formației The Hawks în 1963 care ulterior a devenit formația de backing a lui Bob Dylan ( împreună cu Robbie Robertson, Richard Manuel și Garth Hudson). A fost redenumită The Band care a lansat  în 1968 albumul de debut intitulat “Music from Big Pink” (pe care se afla single-ul “The Weight”). The Band a lansat în 1978 triplul-LP “The Last Waltz”, piesa fiind din coloana sonoră a filmului documentar cu același nume în care a concertat și trupa.

1999 - Între Cliff Richard și George Michael a izbucnit un război al cuvintelor după ce George  a catalogat hitul “Millennium Prayer” al lui Cliff Richards  drept “de rând”. Cliff a replicat spunând că single-ul său era un imn creștin.

2000 - Eminem a urcat în fruntea topurilor single britanice cu “Stan”. Pe acest al 2-lea no.1 al rapperului, Dido interpretează partitura vocală feminină.

2000 - Westlife a obținut premiul Discul Anului la The Smash Hits Awards pentru “My Love”. Ceilalți câștigători au fost Atomic Kitten, pentru Cea mai Bună Trupă Debutantă,  trofeul Cel Mai Bun Artist a revenit lui Craig David, Cea mai Bună Trupă Britanică a fost desemnată Five, iar  Britney Spears a fost declarată Cea Mai Bună Artistă.

2003 - Solistul trupei Coldplay Chris Martin, s-a căsătorit cu actrița Gwyneth Paltrow în Santa Barbara, California. Cuplul a anunțat că Paltrow era însărcinată și că bebelușul avea să se nască vara următoare.

2004 - Unul dintre cele 3 microfoane RCA foloite de postul de radio KWKH la istorica apariție a lui Elvis Presley la Louisiana Hayride, s-a vândut cu 37.500 $. Microfonul a fost unul din cele 3 folosite în timpul celor 50 de spectacole ale lui Elvis Presley, când a cântat pentru emisiunea de radio din Shreveport între anii 1954-1956.

2005 - Queen a depășit trupa The Beatles pentru a deveni al 3-lea cel mai de succes act artistic al tuturor timpurilor. Vânzările din 2005 au arătat că trupa Queen i-a depășit pe cei de la The Beatles pentru a ocupa locul 3, cu 1.755 săptămâni petrecute în topurile single și ale albumelor din Marea Britanie. The Beatles a căzut pe locul 4, cu 1.749 în topuri. Elvis a stat 2.574 săptămâni în topurile single și ale albumelor, aducându-i locul 1 în Top 100 cele mai de succes acte artistice ale tuturor timpurilor. Sir Cliff Richard a rămas pe locul 2, cu 1.982 săptămâni în topuri.

2007 - Led Zeppelin au concertat în primul concert după  19 ani la 02 Arena din Londra ca parte a Concertului Omagial Ahmet Ertegun. Membrilor de bază ai trupei: Jimmy Page, Robert Plant și John Paul Jones, li s-au alăturat pe scenă Jason Bonham, fiul fostului lor baterist John Bonham, decedat. Peste 1 milion de persoane au luat parte la o tombolă pentru 20.000 de bilete a căror încasări au fost dirijate spre propria organizație caritabilă a lui Ahmet. Zeppelin au interpretat 16 cântece, plus două bisuri. Printre celelalte celebrități participante amintim pe Dave Grohl, Paul McCartney, Jeff Beck, Brian May, David Gilmour, The Edge, Peter Gabriel, Mick Jagger, Kate Moss, Naomi Campbell, Jerry Hall, Priscilla Presley și Paris Hilton.

2008 - DMX s-a întors după gratii în Miami după ce a fost arestat pentru neprezentarea la un proces ce se judeca în Phoenix, Arizona. Rapperul a fost arestat pe baza unui mandat emis de  un judecător după ce nu s-a prezentat în fața tribunalului pentru acuzațiile de posesie de droguri, furt de identitate și cruzime față de animale.

2008 - Associated Press a raportat că armata SUA utilizează muzica dată tare pentru a "crea teamă, dezorientare și șocul captivității prelungite" în rândul prizonierilor închiși în unitățile de detenție ale S.U.A. din Guantanamo Bay, Cuba. Printre piesele date la maxim timp de 24 ore pe zi, se aflau “Born In The USA” a lui Bruce Springsteen, “Hell"s Bells” de AC/DC, “White America” a lui Eminem, “The Theme From Sesame Street” și “I Love You” din emisiunea TV pentru copii  Barney and Friends.

2009 - Într-un interviu acordat revistei Q, Paul McCartney a fost întrebat dacă mariajul său cu  Heather Mills a fost cea mai mare greșeală a vieții sale. El a răspuns: "OK, mda. Bănuiesc că ar fi pe primul loc". Divorțul l-a costat pe McCartney 24 milioane de lire (38.9 milioane $), plus plățile anuale pentru fiica sa, Beatrice.

2010 - S-au vândut la o licitație din New York versurile manuscris ale piesei lui Bob Dylan, “The Times They Are A-Changin”, contra sumei de 422.500 $ (267.400 £). Adam Sender, director al unui fond de investiții financiare și colecționar de artă, a licitat contra altor 5 licitatori prin telefon, surclasându-i. Piesa, una cu cele mai adânci conotații politice ale lui Dylan, a dat și numele albumului său din 1964.

2011 - Un exemplar al discului demo “Love Me Do” din 1962  al trupei The Beatles s-a vândut cu  17.339,31 $ în timpul unei licitații care a durat 10 zile pe eBay. Conform spuselor vînzătorului, acest demo original  era “Sfântul Sfinților” dintre toate obiectele aparținând trupei Beatles. Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact