Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

HOROSCOP

STIRI - Click pe titlu 
HEADLINES
UITAÞI DE REVIGORAREA VINYLULUI, REVINE CASETA !
Casetele de casete nu mai sunt vândute doar în benzinării, ele sunt utilizate și în noi lansări vândute pe Amazon, și de obicei costă mai mult decât vinyl-ul ...
John Peel
Uitați de vinyl, revine caseta!

În timp ce restul lumii încearcă să obțină cea mai bună afacere din vânzarea celor mai recente dispozitive Bluetooth, a celor de anulare a zgomotului sau mergând ușor spre retro prin cumpărarea unui pick-up astfel luând parte la revigorarea vinilului, un mic grup de oameni este în creștere, a celor ce au apăsat butonul "eject" pe întregul moment, lumea Airpod-urilor și a megaprețutilor nefiind pentru ei. Ei su

Click mai mult
ALBUME
David Gilmour dezvaluie planurile pentru urmatorul sau album

David Gilmour a dezvăluit că a mai rămas un material din inregistrarile celui mai recent album solo, Rattle That Lock, pe care intenționează să îl folosească într-un nou LP care urmează sa apara. Dupa spusele
Click mai mult
Depeche Mode va lansa al 14-lea LP "Spirit"

Odata cu trecerea anilor, timpul si-a pus amprenta si pe modul de gandire al lui Dave Gahan, grija pentru familie si pentru valorile acesteia isi fac loc mai mult in gandirea lui Dave. Ca urmare, de aici vine si mesaju
Click mai mult
Editia extinsa a Hotel California

Eagles au relansat hitul lor inregistrat in 1976, “New Kid in Town,” el va aparea la public pe 24 noiembrie.  Single-ul “New Kid in Town” intrat in Billboard Hot 100, la vremea lui a d
Click mai mult
Jimi Hendrix - "Both Side of the Sky"

Ultima lansare postumă a lui Jimi Hendrix va fi disponibilă în martie. Piesa va fi de asemenea prezenta si pe albumul următor, un cover al clasicului blues al lui Muddy Waters, "Mannish Boy". Materialul
Click mai mult
Kansas anunta un nou album live "Leftoverture Live & Beyond"

Membrii formatiei Kansas, chiar daca nu au terminat aniversarea a 40 de ani de la aparitia  albumului lor Leftoverture, au stabilit producerea unui nou album live menit
Click mai mult
Noul album, Roger Waters - "Is This The Life We Really Want?"

Roger Waters a fost , poate nu stiati, cel mai prolific membru al trupe i Pink Floyd. Cu toate acestea, el a investit mult timp dupa lansarea albumului sau ‘Amused to Death’ in 1992 si in turnee personale
Click mai mult
Click mai multe albume
 
HISTORY
Prognoza METEO - Tg. Mures Click for TA?rgu Mures,, RomA?nia Forecast

Prognoza METEO - Cluj Napoca Find more about Weather in Cluj, RO

Prognoza METEO - Timisoara Find more about Weather in Timisoara, RO

FESTIVALURILE WOODSTOCK
Woodstock 1969 -  In august 1969 Targul de arta
Woodstock1969
Woodstock 1969
si muzica Woodstock a avut loc la o ferma de lapte din Bethel, statul New York. Peste 500.000 de oameni au venit la o ferma de 600 de acri sa vada 32 de reprezentatii (artisti consacrati sau in curs de afirmare la momentul respectiv) pe parcursul a 4 zile (15-18 august). Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, the Grateful Dead, the Who, Janis Joplin and Crosby, Stills, Nash & Young au figurat in program. Woodstock este cunoscut ca unul dintre cele mai importante evenimente ale tuturor timpurilor si -probabil- cel mai fundamental moment din istoria muzicii.

Joni Mitchell afirma: “Woodstock a fost o scanteie de frumusete” in care jumatate de milion de copii “au vazut ca fac parte dintr-un organism mai vast”. Potrivit lui Michael Lang, unul din 4 tineri care au format “Woodstock Ventures” pentru a organiza festivalul, “asta e lucrul care inseamna cel mai mult pentru mine – conexiunea unuia cu celalalt s

Click mai mult
ROCK INFO

John Peel - cel mai popular si mai respectat DJ din lume
Au trecut 7 ani de la trecerea în neființă a vestitului DJ britanic John Peel, iar astăzi fanii muzicii din întreaga lume își amintesc de el și de multele sale experiențe sonore navigând pe #keepingitpeel.

A cucerit pentru prima dată atenția publicului în anii ’60 în calitate de DJ al programului de noapte al postului pirat Radio London care emitea din largul coastelor Marii Britanii, contemporan cu cel existent în Londra, cărora le-a făcut cunoștință ascultătorilor din Marea Britanie și din Europa (Belgia, Olanda și Franța), cu înregistrările rockului psihedelic timpuriu proaspăt lansate în L.A. și San Francisco, concomitent cu o varietate de piese folk, blues și de muzică underground.
John Peel
John Peel

Ca rezultat al închiderii majorității stațiilor pirat britanice în august 1967, ca urmare a noilor legi adotate de Parlament, Peel s-a angajat la BBC Radio 1, continuând să lărgească paleta muzicală oferită ascultătorilor. A fost un explorator constant a tot ce era nou în materie de muzică pe întreg mapamondul.

Legendarele sale Sesiuni Peel, de regulă 4 melodii înregistrate live în studio care serveau ca familiarizare a ascultătorilor cu unele dintre cele mai mari și mai îndrăznețe nume din muzica ultimilor 50 de ani, îi includea pe cele de la Jimi Hendrix în 1967, la Bob Marley în 1973, de la cu totul inedita trupă Led Zeppelin, la Nirvana (în 1989!), la formația belgiană de grind (asociată adesea cu death-metalul) Agathocles, de la post-rockerii trupei texane din Austin Explosions In the Sky, la formația The Smiths. Lista ofertei muzicale și de artiști din cadrul Peel Sessions îți invada memoria cu diversitatea ei. Toți și toate erau aleși/alese de Peel însuși, cu mult timp înainte să fie remarcați de alți lansatori de talente.
John Peel
John Peel

Așa că vizitati #keepingitpeel ca să sărbătorim un om căruia nu i-a fost niciodată teamă să exploreze sunete și situații inedite.

A fost vestit pentru celebra frază: "I just want to hear something I haven"t heard before." (‘’Vreau să aud ceva ce n-am mai auzit până acum’’).

Aveți o amintire preferată legată de Peel?

Ascultați ceva astăzi care credeți că merită să fie ascultat și de ceilalți?
Aveti mai jos si doua documentare despre colectia sa de discuri: 
What the “Metronom” shows actually were
...a genuine music school for the Romanians on short waves, they stood for the voice of liberty for a whole generation before December 1989. A show broadcasted by Radio Free Europe, a station banned in those days by the communist authorities.
Each day, Cornel Chiriac and later Radu Theodor were presenting a complete album, describing the tracks, picturing the album"s cover and offering many other information the listeners were lapping up having the feeling of a stolen freedom.
Cornel Chiriac
Cornel Chiriac

Cornel Chiriac was a Romanian journalist, radio show and music band producer, publicist and jazz drummer. He attended highschool in Pitesti and graduated the Pedagogical Institute in the same town in 1966.
As far back as his teenage years he showed a passion for jazz, collecting all the information available about artists from this genre and listening to music where he had the chance. He was copying books, cronics, interviews and news from trade magazines on his notebooks and he separately translated them into Romanian” “During highschool he filled his time exclusively with music. He spent his nights writing. In the morning he woke hardly woke up to go to school, his aunt recollects. Some of his notebooks got in possession of great Romanian musicians like Radu Maltopol, Cristian Colan or Johnny Răducanu, being the only source of information in the field of jazz at the time. Click mai mult
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1962 - Acker Bilk a ajuns no.1 în topurile single din Statele Unite cu „Stranger On The Shore”; single-ul s-a vândut în peste 1.000.000 de exemplare în Marea Britanie  ajungând pe locul doi în topurile vânzărilor.

1964 - Marianne Faithful a înregistrat, împreună cu Mick Jagger și Keith Richards, melodia “As Tears Go By”, acompaniată de viitorul membru al trupei Led Zeppelin, Jimmy Page la chitară și de John Paul Jones la bas.

1966 - The Rolling Stones au ajuns lideri în topurile single din Marea Britanie cu “Paint It Black”, cel de-al șaselea single no.1 al trupei din topurile britanice.

1966 - The Beatles au înregistrat “Yellow Submarine” la studiourile Abbey Road din Londra. Deoarece producătorul George Martin a lipsit de la înregistrări, fiind în convalescență după o toxiinfecție alimentară, inginerul  de la EMI,  Geoff Emerick, l-a înlocuit la ședințele de înregistrări.

1968 - Artistul de blues american Little John, a murit în închisoare după ce a fost condamnat pentru omucidere. El a fost coautor și primul care a înregistrat “Fever” (preluată de Peggy Lee în 1958) și “Need Your Love So Bad” interpretată de  Fleetwood Mac. James Brown a înregistrat un album comemorativ intitulat Thinking Of Little Willie John... And A Few Other Nice Things.- În amintirea lui Little Willie John... și alte câteva lucruri frumoase despre el.

1969 - John și Yoko au început cele 8 zile de protest în camera 1742 a hotelului La Reine Elizabeth din Montreal, Canada, pentru a promova pacea. În camera lor, ei au înregistrat “Give Peace a Chance” (Petula Clark se poate auzi în cor). Cântecul a fost atribuit lui Lennon și McCartney, deși Paul n-a participat la înregistrare.

1972 - În momentul despărțirii de Mott The Hoople, David Bowie le-a dăruit  acestora 2 cântece noi-“Suffragette City”, pe care l-au refuzat, și “All The Young Dudes”, pe care l-au înregistrat. Piesa le-a adus un loc 3 în Topurile din Marea Britanie și un hit în Top 40 din Statele Unite.

1972 - În prima zi din cele patru ale festivalului britanic “The Great Western Express”au concertat  : The Faces, Joe Cocker, Humble Pie, Slade, The Groundhogs, Ry Cooder, Don McLean, Brewers Droop, plus  concertul special al trupei Monty Python.

1973 - Albumul “1967-1970” al trupei The Beatles ajunge no.1 în topurile americane.

1973 - The Edgar Winter Group au  ajuns pe locul 1 în topurile single americane cu “Frankestein”, singurul no.1 al trupei în topurile amerciane, hit ajuns în poziția 18 în topurile britanice. În cadrul grupului a apărut și fostul chitarist al trupei McCoys, Rick Derringer.

1974 - Are loc tragedia de la concertul lui David Cassidy la White City din Londra, când 1.000 de fani au primit primul ajutor din partea  personalui medical în urma unei agitații generale. Una dintre fane, Bernadette Whelan, a decedat 4 zile mai târziu din cauza unui infarct.

1977 - Moare de cancer cântărețul Billy Powell de la The O"Jays (care în 1972 a avut succes cu  hitul “Back Stabbers”, în  1973, cu single-ul “Love Train” care a ajuns no.1 în topurile americane și pe 9 în cele britanice). Inițial cunoscuți sub numele de The Triumphs, apoi  The Mascots, s-au stabilit în final la cel de "The O"Jays", în memoria DJ-ului de radio Eddie O"Jay.

1978 - Astăzi, la televiziunea irlandeză; la ora 04.00 “Top Cat”, la ora 04.30 “Skippy” și la ora 05.30 emisiunea intitulată “Youngline“, o serie de emisiuni pentru tineret dedicate intereselor acestora. În showul de azi, era prezentat un nou grup pop, The Hype (ulterior devenit U2).

1979 - The Undertones, The Knack și The Chords au concertat la Friars din Aylesbury, Anglia.

1979 - “Sunday Girl” i-a oferit trupei Blondie cel de-al doilea no.1 în topurile britanice. Piesa a fost luată de pe albumul “Parallel Lines”, care a devenit cel mai bine vândut album al anului 1979.

1979 - În prima zi din cele două ale festivalului Loch Lomond au cântat: The Stranglers, Dr Feelgood, Skids, Third World, The Dickies. În ziua a doua: The AWB, Buzzcocks, Rockpile și The Boomtown Rats care au interpretat live în primă audiție  piesa “I Don"t Like Mondays”.

1982 - The Rolling Stones au demarat seria de 23 de concerte a turneului lor  britanic și  european la The Capital Theatre din Aberdeen, Scoția.

1984 - Deniece Williams, fosta cântăreață de backing vocal a lui Stevie Wonder, a stat 2 săptămâni în fruntea topurilor single americane cu piesa “Let"s Hear It For The Boy”, preluată din filmul  “Footlose”, clasându-se pe locul 2 în clasamentele din Marea Britanie.

1990 - David Bowie a fost dat în judecată de către fosta lui soție, Angie, pentru 56 de milioane de dolari.

1990 - Pentru prima dată cele cinci poziții ale clasamentului Top 5 din Statele Unite au fost ocupate de femei: Madonna, locul 1 cu “Vogue”, Heart ocupa poziția secundă, Sinead O"Connor s-a clasat pe 3, Wilson Phillips pe locul 4 și Janet Jackson  pe 5.

1991 - The Glitter Band, Sweet, Mud, The Rollers și Suzi Quatro au concertat în cadrul unui weekend prelungit datorat unei sărbători oficiale, La Pontins, din Hemsby, Anglia. Biletele au costat 55 lire bucata.

1994 - Michael Jackson se căsătorește cu Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis Presley. Cuplul a divorțat în 1995.

1996 - Un incendiu izbucnit în locuința lui Eric Clapton a cauzat pagube de peste un million de lire sterline. Pompierii ajunși la fața locului l-au găsit pe Clapton încercând să-și salveze colecția de chitare.

1996 - George Michael a ajuns no.1 în topurile albumelor din Marea Britanie cu “Older”.

1997 - Bob Dylan a fost internat într-un spital din Malibu acuzând dureri în piept, fapt care a dus la anularea turneului programat să aibă loc în acea vară.

2000 - Bateristul Tommy Lee a fost închis timp de cinci zile pentru consum de alcool. Lee a apărut în fața unei instanțe din Los Angeles, fiind acuzat de încălcarea eliberării condiționate prin consumarea de alcool, gest care contravenea prevederilor respectivei eliberări.

2001 - Black Sabbath, Slipknot, Tool și Papa Roach au concertat la Oyyfesr din Milton Keynes Bowl, Anglia. Biletele au costat 32.50 de lire (55.25 de dolari).

2002 - Primul episod din “Acasă la familia Osbourne” a fost difuzat la MTV în Marea Britanie.

2002 - Eminem a avut succes cu cel de-al treilea single ajuns no.1 în topurile britanice, “Without Me”, preluat de pe cel de-al patrulea său album de studio, intitulat The Eminem Show.

2002 - Cam"ron a ajuns  pe locul 1 în topurile albumelor din Statele Unite cu “Come Home With Me”.

2006 - David Gilmour  concertează la The Bridgewater Hall, în Manchester în timpul turneului britanic “On A Island”.

2006 - Gwen Stefani și Gavin Rossdale au devenit părinții unui băiețel botezat  Kingston James McGregor Rossdale.

2009 - Un judecător american a încheiat procesul dramatic a unei bătălii de 2 ani pentru averea răposatului cântăreț de soul James Brown. Judecătorul Jack Early a decis ca jumătate din bunurile sale să intre în posesia unei organizații caritabile, un sfert soției și fiului său minor, iar restul celor 6 copii adulți. Familia lui Brown și soția sa Tomi Rae Hynie Brown s-au luptat pentru averea artistului după decesul său din 2006 survenit în urma unui infarct.
Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact