Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

HOROSCOP

STIRI - Click pe titlu 
HEADLINES
Japonezii vor produce in aceasta luna ultimul VCR

Multi dintre noi nu am mai utilizat videocasetofoanele de mult, mult timp. Din 2008, de cand DVD-ul a inlocuit in mod oficial VHS-ul ca si format media preferat acasa, zilele de glorie din anii 1980, când VHS și Betamax se luptau pentru a fi alegerea numărul unu pentru vizionarea și înregistrarea de filme și televiziune la domiciliu, au ajuns în oglinda retrovizoare a timpului.

Ca urmare ati fi suprinsi sa stiti ca producerea de videocasetofoane nu a fost inca sistata, cel putin in aceasta ultima luna. Funai Electric, ultima companie japoneza activa pe piata VCR, a anuntat ca va sista productia acestor aparate din motive comerciale si de achizitie a componentelor de schimb.

<

Click mai mult
ALBUME
Albumul de debut al trupei Cream, va fi reeditat intr-o editie deluxe

Albumul de debut al trupei Cream din 1966, va avea aniversarea de 50 de ani de la aparitie cu o intarziere de o lunai, aceasta editie de luxe va cuprinde 4 discuri si are anuntata aparitia in 2017. Reeditarea
Click mai mult
Kansas, si-a gasit un nou inceput cu noul album

Oricine a vazut Kansas in ultimii ani a fost  martor in cadrul grupului la un entuziasm si o vigoare crescute, acestea s-au vazut in concertele lor. Acest fapt se datoreaza noii componente, ce are acum un nou voca
Click mai mult
Paul McCartney isi revendica drepturile asupra pieselor Beatles

Dupa mai bine de 30 de ani, de cand Michael Jackson a intrat in posesia drepturilor de autor al pieselor Beatles, Paul McCartney este interesat sa le revendice, in acest sens facand deja demersurile pentru piesele scri
Click mai mult
Sting va concerta la redeschiderea teatrului Bataclan

La aproape un an de la atacul terorist de la Teatrul Bataclan din Paris, acesta urmeaza a fi redeschis pe 12 noiembrie cu un spectacol de caritate al lui Sting. Conform spuselor acestuia, sunt doua lucruri de ind
Click mai mult
The Rolling Stones cu noul lor album

The Rolling Stones cu noul lor album "Blue & Lonesome", nu s-au intors doar la radacinile lor blues, ci s-au intors la sursa acestor materiale. Aveti mai jos versiunile orig
Click mai mult
ZZ Top va lansa "Greatest Hits Live"

Pe 12 august, ZZ Top va lansa un nou album "Greatest Hits Live". Compilatia este o reprezentare, un document adevarat a ceea ce inseamna viata in ZZ, este o cronica a trupei pe ultimele 4 decenii. Cele 15 pi
Click mai mult
Click mai multe albume
 
HISTORY
Prognoza METEO - Tg. Mures Click for TA?rgu Mures,, RomA?nia Forecast

Prognoza METEO - Cluj Napoca Find more about Weather in Cluj, RO

Prognoza METEO - Timisoara Find more about Weather in Timisoara, RO

FESTIVALURILE WOODSTOCK
Woodstock 1969 -  In august 1969 Targul de arta
Woodstock1969
Woodstock 1969
si muzica Woodstock a avut loc la o ferma de lapte din Bethel, statul New York. Peste 500.000 de oameni au venit la o ferma de 600 de acri sa vada 32 de reprezentatii (artisti consacrati sau in curs de afirmare la momentul respectiv) pe parcursul a 4 zile (15-18 august). Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, the Grateful Dead, the Who, Janis Joplin and Crosby, Stills, Nash & Young au figurat in program. Woodstock este cunoscut ca unul dintre cele mai importante evenimente ale tuturor timpurilor si -probabil- cel mai fundamental moment din istoria muzicii.

Joni Mitchell afirma: “Woodstock a fost o scanteie de frumusete” in care jumatate de milion de copii “au vazut ca fac parte dintr-un organism mai vast”. Potrivit lui Michael Lang, unul din 4 tineri care au format “Woodstock Ventures” pentru a organiza festivalul, “asta e lucrul care inseamna cel mai mult pentru mine – conexiunea unuia cu celalalt simtita de no

Click mai mult
ROCK INFO

John Peel - cel mai popular si mai respectat DJ din lume
Au trecut 7 ani de la trecerea în neființă a vestitului DJ britanic John Peel, iar astăzi fanii muzicii din întreaga lume își amintesc de el și de multele sale experiențe sonore navigând pe #keepingitpeel.

A cucerit pentru prima dată atenția publicului în anii ’60 în calitate de DJ al programului de noapte al postului pirat Radio London care emitea din largul coastelor Marii Britanii, contemporan cu cel existent în Londra, cărora le-a făcut cunoștință ascultătorilor din Marea Britanie și din Europa (Belgia, Olanda și Franța), cu înregistrările rockului psihedelic timpuriu proaspăt lansate în L.A. și San Francisco, concomitent cu o varietate de piese folk, blues și de muzică underground.
John Peel
John Peel

Ca rezultat al închiderii majorității stațiilor pirat britanice în august 1967, ca urmare a noilor legi adotate de Parlament, Peel s-a angajat la BBC Radio 1, continuând să lărgească paleta muzicală oferită ascultătorilor. A fost un explorator constant a tot ce era nou în materie de muzică pe întreg mapamondul.

Legendarele sale Sesiuni Peel, de regulă 4 melodii înregistrate live în studio care serveau ca familiarizare a ascultătorilor cu unele dintre cele mai mari și mai îndrăznețe nume din muzica ultimilor 50 de ani, îi includea pe cele de la Jimi Hendrix în 1967, la Bob Marley în 1973, de la cu totul inedita trupă Led Zeppelin, la Nirvana (în 1989!), la formația belgiană de grind (asociată adesea cu death-metalul) Agathocles, de la post-rockerii trupei texane din Austin Explosions In the Sky, la formația The Smiths. Lista ofertei muzicale și de artiști din cadrul Peel Sessions îți invada memoria cu diversitatea ei. Toți și toate erau aleși/alese de Peel însuși, cu mult timp înainte să fie remarcați de alți lansatori de talente.
John Peel
John Peel

Așa că vizitati #keepingitpeel ca să sărbătorim un om căruia nu i-a fost niciodată teamă să exploreze sunete și situații inedite.

A fost vestit pentru celebra frază: "I just want to hear something I haven"t heard before." (‘’Vreau să aud ceva ce n-am mai auzit până acum’’).

Aveți o amintire preferată legată de Peel?

Ascultați ceva astăzi care credeți că merită să fie ascultat și de ceilalți?
Aveti mai jos si doua documentare despre colectia sa de discuri: 
What the “Metronom” shows actually were
...a genuine music school for the Romanians on short waves, they stood for the voice of liberty for a whole generation before December 1989. A show broadcasted by Radio Free Europe, a station banned in those days by the communist authorities.
Each day, Cornel Chiriac and later Radu Theodor were presenting a complete album, describing the tracks, picturing the album"s cover and offering many other information the listeners were lapping up having the feeling of a stolen freedom.
Cornel Chiriac
Cornel Chiriac

Cornel Chiriac was a Romanian journalist, radio show and music band producer, publicist and jazz drummer. He attended highschool in Pitesti and graduated the Pedagogical Institute in the same town in 1966.
As far back as his teenage years he showed a passion for jazz, collecting all the information available about artists from this genre and listening to music where he had the chance. He was copying books, cronics, interviews and news from trade magazines on his notebooks and he separately translated them into Romanian” “During highschool he filled his time exclusively with music. He spent his nights writing. In the morning he woke hardly woke up to go to school, his aunt recollects. Some of his notebooks got in possession of great Romanian musicians like Radu Maltopol, Cristian Colan or Johnny Răducanu, being the only source of information in the field of jazz at the time. Click mai mult
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1959 - Singur în apartamentul său din New York, cu o chitară acustică și un magnetofon, Buddy Holly a făcut ultimele înregistrări, printre care: “Peggy Sue Got Married”, “Crying, Waiting, Hoping”, “That"s What They Say”, “What To Do”, “Learning The Game” și “That Makes It Tough”. Înregistrările vor fi mixate postum și lansate mai târziu de Coral Records.

1963 - The Shadows au ajuns în prima poziție a topurilor single din Marea Britanie cu “Dance On”, acesta fiind cel de-al patrulea no.1 al grupului în topurile britanice.

1963 - The Beatles au cântat la trei posturi de radio britanice. Prima înregistrare a trupei The Beatles a fost pentru show-ul Pop Inn de la BBC Paris Studio, apoi au mers la Playhouse Theatre, tot din Londra, să înregistreze 5 cântece pentru o apariție în emisiunea de radio Saturday Club, apoi s-au întors înapoi la BBC Paris Studio pentru înregistrarea din cadrul emisiunii The Talent Spot, unde, în fața unui public spectator, au cântat live piesele “Please Please Me”, “Ask Me Why” și “Some Other Guy”.

1964 - The Yardbirds, cu participarea lui Eric Clapton au concertat la The Cavern Club din Liverpool, Anglia.

1965 - The Rolling Stones au demarat turneul de 16 concerte din Australia și Noua Zeelandă, la The Manufactures" Auditorium din Sydney împreună cu Roy Orbison, The Newbeats and Ray Columbus și The Invaders.

1966 - The Beach Boys au intrat în studio pentru a înregistra “Wouldn"t It Be Nice”, care va fi piesa de deschidere a următorului album, “Pet Sounds”.

1967 - The Monkees au cântat live pentru prima oară la The Cow Palace din San Francisco într-un concert cu casa închisă.

1968 - În timpul primului lor turneu din Australia, The Who au cântat în prima din cele două nopți, la Sydney Stadium, împreună cu The Small Faces și Paul Jones.

1969 - The Beatles s–au mutat din studiourile Twickenham Film Studious în studiourile Apple din Londra, pentru a începe înregistrările la albumul “Get Back”. Billy Preston a fost cooptat în sesiuni (John, Paul și George l-au cunoscut pe Preston din 1962 când era membru al trupei de backing a lui Little Richard). The Beatles erau hotărâți să înregistreze albumul "live", inclusiv cu rebuturi, etc.

1970 - Steel Mill, (cu participarea lui Bruce Springsteen), a deschis concertul trupei The Elvin Bishop Band la The Matrix din San Francisco, California. Steel Mill a fost plătit cu doar 5 dolari pentru acest spectacol, iar The Elvin Bicshop Band au primit 90 de dolari pentru că a fost capul de afiș.

1972 - David Bowie și-a dezvăluit natura bisexuală în timpul unui interviu dat în săptămânalul britanic de muzică Melody Maker. 

1972 - Albumul “American Pie” a lui Don McLean a început seria de 7 săptămâni în poziția întâi a topurilor albumelor din Statele Unite.

1977 - Stevie Wonder a ajuns în prima poziție a topurilor single din Statele Unite cu “I Wish”, acesta fiind cel de-al 5-lea său hit ajuns no.1 în topurile americane. Piesa a ajuns no.5 în topurile din Mare Britanie.

1977 - Wings a ajuns pe primul loc în topurile albumelor din Statele Unite cu “Wings Over America”, acesta fiind cel de-al șaselea no.1 al lui Paul McCartney după The Beatles.

1980 - Top 5 single-uri din Statele Unite din această săptămână arata astfel: No.5, Rupert Holmes cu “Escape (The Pina Colada Song)”, No.4, Smokey Robinson cu “Crusin”, No.3, Kenny Rogers cu “Coward Of The County”, No.2, Captain and Tennille cu “Do That To Me One More Time” și No.1, Michael Jackson cu “Rock With You”.

1987 - Steve "Silk" Hurley, vedeta de un singur hit, a ajuns în prima poziție a topurilor single din Marea Britanie cu “Jack Your Body”, prima înregistrare a Casei House care a intrat în topurile britanice.

1988 - Faith No More și-au făcut debutul live în Marea Britanie la Dingwallsm, Londra, în debutul turneului lor de 13 concerte.

1992 - Tatăl vitreg al Mariahei Carey a început demersurile legale pentru obținerea unor compensații financiare, pretinzând că el îi plătise apartamentul din Manhattan, o mașină și lucrările dentare la debutul carierei sale, bazându-se pe înțelegerea că aceasta se va recompensa față de el în momentul când va avea succes.

1993 - Metallica a dat startul turneului de 77 de concerte intitulat “Nowhere Else To Roam”, pe Wings Stadium din Kalamazoo, Michigan.

1994 - Telly Savalas, actor american și cântăreț, a murit de cancer la prostată la vârsta de 72 de ani. Single-ul său “If”, a avut succes în 1975, ajungând pe primul loc în topurile britanice. A jucat rolul locotenentului Theo Kojak, un detectiv chel din New York, în serialul de televiziune “Kojak”, care era îndrăgostit de bomboanele pe băț și a cărui replică a rămas celebră: "Who loves ya, baby?".

1994 - Bryan Adams, Rod Stewart și Sting au început seria de 3 săptămâni în prima poziție a topurilor single din Statele Unite cu “All For Love”, hitul ajungând pe locul 2 în topurile britanice. A fost preluată de pe coloana sonoră a filmului “Cei Trei Muschetari”.

1994 - D:Ream au avut primul lor succes cu “Things Can Only Get Better”, single care a ajuns no.1 în topurile single din Marea Britanie, rămânând în această poziție timp de 4 săptămâni. În 1997 piesa a fost adoptată de Partidul Laburist din Marea Britanie ca fiind imnul pentru alegerile generale din Marea Britanie din 1997. Clapistul trupei, Brian Cox, a devenit un fizician renumit și realizator de emisiuni științifice de pe BBC.

2000 - Trupa Savage Garden a ajuns în fruntea topurilor single din Statele Unite cu “I Knew I Loved You”.

2001 - The Strokes au lansat prima lor înregistrare sub marca Rough Trade Records din Marea Britanie cu “The Modern Age EP”.

2001 - Mark Oliver, fost gunoier, a fost găsit vinovat de către o instanță din Londra de a fi furat bagajul aparținând Victoriei Beckham, pe aeroportul Heathrow. Poliția a prezentat o listă cu haine în valoare de 23.000 L (39.100 $) care includea 14 perechi de pantofi și o fustă mini valorând 2.000 L (3.400 $).

2004 - Ryan Adams și-a luxat încheietura mâinii în timpul unui spectacol de la The Royal Court Theatre din Liverpool. Adam a căzut de pe scenă și și-a scrântit încheietura. Un fan a spus: ’’Acum era pe scenă, iar în clipa următoare dispăruse. Am auzit o bufnitură, iar după aceea nu am crezut că va continua să cânte.’’

2006 - Hard-Fi a ajuns lider al topurilor albumelor din Marea Britanie cu albumul de debut “Stars Of CCTV”, acesta fiind nominalizat la premiul The Mercury Music în 2005.

2006 - Arctic Monkeys au avut succes cu cel de-al doilea lor single ajuns no.1 în topurile din Marea Britanie, respectiv “When The Sun Goes Down”, de pe albumul de debut “Whatever People Say I Am, That"s What I"m Not”. Melodia conține versul ’’și i-a spus Roxannei să pună lumina roșie’’, o referire la piesa “Roxanne” a trupei The Police.

2012 - Adele a doborât recordul topurilor americane după mulți ani de supremație a trupelor The Beatles și Pink Floyd. Cel de-al 2-lea album al cântăreței, “21”, a stat 16 săptămâni în clasamentele americane, un success comparabil cu cel al piesei de pe coloana sonoră a filmului Titanic. “21”, lansat în ianuarie trecut, a surclasat “Sgt Pepper” al Beatles și “The Wall” al trupei Pink Floyd, care anterior rulase 15 săptămâni pe prima poziție a topurilor. Solista născută în Londra, a vândut 6 milioane de copii a albumului “21” în America, până la acea dată reușind să vândă 17 milioane de exemplare pe întreg mapamondul.
 


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI
/////

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact