Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

HOROSCOP

STIRI - Click pe titlu 
HEADLINES
UITAÞI DE REVIGORAREA VINYLULUI, REVINE CASETA !
Casetele de casete nu mai sunt vândute doar în benzinării, ele sunt utilizate și în noi lansări vândute pe Amazon, și de obicei costă mai mult decât vinyl-ul ...
John Peel
Uitați de vinyl, revine caseta!

În timp ce restul lumii încearcă să obțină cea mai bună afacere din vânzarea celor mai recente dispozitive Bluetooth, a celor de anulare a zgomotului sau mergând ușor spre retro prin cumpărarea unui pick-up astfel luând parte la revigorarea vinilului, un mic grup de oameni este în creștere, a celor ce au apăsat butonul "eject" pe întregul moment, lumea Airpod-urilor și a megaprețutilor nefiind pentru ei. Ei su

Click mai mult
ALBUME
David Gilmour dezvaluie planurile pentru urmatorul sau album

David Gilmour a dezvăluit că a mai rămas un material din inregistrarile celui mai recent album solo, Rattle That Lock, pe care intenționează să îl folosească într-un nou LP care urmează sa apara. Dupa spusele
Click mai mult
Depeche Mode va lansa al 14-lea LP "Spirit"

Odata cu trecerea anilor, timpul si-a pus amprenta si pe modul de gandire al lui Dave Gahan, grija pentru familie si pentru valorile acesteia isi fac loc mai mult in gandirea lui Dave. Ca urmare, de aici vine si mesaju
Click mai mult
Editia extinsa a Hotel California

Eagles au relansat hitul lor inregistrat in 1976, “New Kid in Town,” el va aparea la public pe 24 noiembrie.  Single-ul “New Kid in Town” intrat in Billboard Hot 100, la vremea lui a d
Click mai mult
Jimi Hendrix - "Both Side of the Sky"

Ultima lansare postumă a lui Jimi Hendrix va fi disponibilă în martie. Piesa va fi de asemenea prezenta si pe albumul următor, un cover al clasicului blues al lui Muddy Waters, "Mannish Boy". Materialul
Click mai mult
Kansas anunta un nou album live "Leftoverture Live & Beyond"

Membrii formatiei Kansas, chiar daca nu au terminat aniversarea a 40 de ani de la aparitia  albumului lor Leftoverture, au stabilit producerea unui nou album live menit
Click mai mult
Noul album, Roger Waters - "Is This The Life We Really Want?"

Roger Waters a fost , poate nu stiati, cel mai prolific membru al trupe i Pink Floyd. Cu toate acestea, el a investit mult timp dupa lansarea albumului sau ‘Amused to Death’ in 1992 si in turnee personale
Click mai mult
Click mai multe albume
 
HISTORY
Prognoza METEO - Tg. Mures Click for TA?rgu Mures,, RomA?nia Forecast

Prognoza METEO - Cluj Napoca Find more about Weather in Cluj, RO

Prognoza METEO - Timisoara Find more about Weather in Timisoara, RO

FESTIVALURILE WOODSTOCK
Woodstock 1969 -  In august 1969 Targul de arta
Woodstock1969
Woodstock 1969
si muzica Woodstock a avut loc la o ferma de lapte din Bethel, statul New York. Peste 500.000 de oameni au venit la o ferma de 600 de acri sa vada 32 de reprezentatii (artisti consacrati sau in curs de afirmare la momentul respectiv) pe parcursul a 4 zile (15-18 august). Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, the Grateful Dead, the Who, Janis Joplin and Crosby, Stills, Nash & Young au figurat in program. Woodstock este cunoscut ca unul dintre cele mai importante evenimente ale tuturor timpurilor si -probabil- cel mai fundamental moment din istoria muzicii.

Joni Mitchell afirma: “Woodstock a fost o scanteie de frumusete” in care jumatate de milion de copii “au vazut ca fac parte dintr-un organism mai vast”. Potrivit lui Michael Lang, unul din 4 tineri care au format “Woodstock Ventures” pentru a organiza festivalul, “asta e lucrul care inseamna cel mai mult pentru mine – conexiunea unuia cu celalalt s

Click mai mult
ROCK INFO

John Peel - cel mai popular si mai respectat DJ din lume
Au trecut 7 ani de la trecerea în neființă a vestitului DJ britanic John Peel, iar astăzi fanii muzicii din întreaga lume își amintesc de el și de multele sale experiențe sonore navigând pe #keepingitpeel.

A cucerit pentru prima dată atenția publicului în anii ’60 în calitate de DJ al programului de noapte al postului pirat Radio London care emitea din largul coastelor Marii Britanii, contemporan cu cel existent în Londra, cărora le-a făcut cunoștință ascultătorilor din Marea Britanie și din Europa (Belgia, Olanda și Franța), cu înregistrările rockului psihedelic timpuriu proaspăt lansate în L.A. și San Francisco, concomitent cu o varietate de piese folk, blues și de muzică underground.
John Peel
John Peel

Ca rezultat al închiderii majorității stațiilor pirat britanice în august 1967, ca urmare a noilor legi adotate de Parlament, Peel s-a angajat la BBC Radio 1, continuând să lărgească paleta muzicală oferită ascultătorilor. A fost un explorator constant a tot ce era nou în materie de muzică pe întreg mapamondul.

Legendarele sale Sesiuni Peel, de regulă 4 melodii înregistrate live în studio care serveau ca familiarizare a ascultătorilor cu unele dintre cele mai mari și mai îndrăznețe nume din muzica ultimilor 50 de ani, îi includea pe cele de la Jimi Hendrix în 1967, la Bob Marley în 1973, de la cu totul inedita trupă Led Zeppelin, la Nirvana (în 1989!), la formația belgiană de grind (asociată adesea cu death-metalul) Agathocles, de la post-rockerii trupei texane din Austin Explosions In the Sky, la formația The Smiths. Lista ofertei muzicale și de artiști din cadrul Peel Sessions îți invada memoria cu diversitatea ei. Toți și toate erau aleși/alese de Peel însuși, cu mult timp înainte să fie remarcați de alți lansatori de talente.
John Peel
John Peel

Așa că vizitati #keepingitpeel ca să sărbătorim un om căruia nu i-a fost niciodată teamă să exploreze sunete și situații inedite.

A fost vestit pentru celebra frază: "I just want to hear something I haven"t heard before." (‘’Vreau să aud ceva ce n-am mai auzit până acum’’).

Aveți o amintire preferată legată de Peel?

Ascultați ceva astăzi care credeți că merită să fie ascultat și de ceilalți?
Aveti mai jos si doua documentare despre colectia sa de discuri: 
What the “Metronom” shows actually were
...a genuine music school for the Romanians on short waves, they stood for the voice of liberty for a whole generation before December 1989. A show broadcasted by Radio Free Europe, a station banned in those days by the communist authorities.
Each day, Cornel Chiriac and later Radu Theodor were presenting a complete album, describing the tracks, picturing the album"s cover and offering many other information the listeners were lapping up having the feeling of a stolen freedom.
Cornel Chiriac
Cornel Chiriac

Cornel Chiriac was a Romanian journalist, radio show and music band producer, publicist and jazz drummer. He attended highschool in Pitesti and graduated the Pedagogical Institute in the same town in 1966.
As far back as his teenage years he showed a passion for jazz, collecting all the information available about artists from this genre and listening to music where he had the chance. He was copying books, cronics, interviews and news from trade magazines on his notebooks and he separately translated them into Romanian” “During highschool he filled his time exclusively with music. He spent his nights writing. In the morning he woke hardly woke up to go to school, his aunt recollects. Some of his notebooks got in possession of great Romanian musicians like Radu Maltopol, Cristian Colan or Johnny Răducanu, being the only source of information in the field of jazz at the time. Click mai mult
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1945 - Billborad a publicat primul clasament american al discurilor LP. Nat King Cole a ajuns no.1 cu “A Collection Of Favourites”. 

1956 - Les Baxter a început seria de 4 săptămâni ca no.1 în topurile single din Statele Unite cu “Poor People Of Paris” (un no.1 pentru Winifred Atwell în topurile britanice).Baxter a mai ocupat poziția 10 în topurile britanice în anul 1955 cu “Unchained Melody”. 

1958 - La 6.35 dimineața, Elvis Presley s-a prezentat la centrul de recutare din Memphis. De acolo, Elvis și încă doisprezece recruți au luat autobuzul către spitalul Kennedy Veterans Memorial Hospital unde cântărețul a fost înrolat în armată, primind plăcuța de identificare 53310761.  

1962 - The Beatles au concertat la Barnston Women’s Institute, taxa de intrare fiind de 7 șilingi și 6 pence (1.05 $).

1965 - The Beatles au continuat filmările la “Help!” în studiourile Twickenham din Anglia. Eu au înregistrat scenele din interiorul templului, inclusiv cea în care "se aruncă printr-o gaură din altarul de sacrificiu în apă". Această secvență a fost ulterior tăiată în favoarea scenei din piscină filmate în insulele Bahamas pe 23 februarie.

1966 - Simon și Garfunkel și-au făcut debutul în topurile single britanice cu “Homeward Bound”. Se spune că Simon a scris piesa în gara Farnworth , Widnes, Anglia, în timp ce aștepta un tren de noapte. O placă comemorativă este expusă în gară în amintirea acestui fapt, deși a fost de multe ori furată de către vânătorii de suveniruri. Cântecul descrie dorul de a se întoarce acasă, atăt la prietena lui de atunci, Kathy Chitty din Brentwood, Essex, Anglia, cât și în Statele Unite. Melodia a ocupat locul 5 și în topurile americane.

1967 - Pink Floyd a concertat în prima din cele două seri de concerte la The Ricky Club din Hounslow, Anglia.

1973 - Alice Cooper a ajuns no.1 în topurile albumelor din Marea Britanie cu “Billion Dollar Babies”. De asemenea un no.1 în topurile americane.

1973 - În timpul uui show a lui Lou Reed din Buffalo, New York, un fan a sărit pe scenă și l-a mușcat pe Lou de fese.Bărbatul a fost dat afară din sala de spectacole , iar Reed și-a continuat mai departe show-ul.

1973 - The O"Jays au ajuns no.1 în topurile single din Statele Unite cu “Love Train”. 

1976 - Cântărețul travestit Wayne County a apărut în fața judecătorilor fiind acuzat de atac în urma unui incident din clubul new-yorkez CBGB. County l-a atacat pe cântărețul trupei Dictators, Handsome Dick Manitobe, cu un support de microfon, fracturându-i vertebra cervicală. 

1979- The Bee Gees au început seria de 2 săptămîni ca no.1 în topurile single din Statele Unite cu “Tragedy”, fiind al optulea no.1 în topurile americane. A fost de altfel no.1 și în topurile britanice.

1984 - Fondatorul trupei The Commodores, cântărețul Lionel Richie, a început seria de 6 săptămâni în fruntea topurilor single britanice cu “Hello”ajuns de asemenea no.1 în topurile din Statele Unite.

1985 - Melodia “Easy Lover” a lui Philip Bailey și Phil Collins a ajuns lidera topurilor single din Marea Britanie. Bailey a fost inițial vocalistul trupei Earth Wind & Fire. Phil Collins a fost producătorul, bateristul și interpretulul acestei piese.

1990 - Cântărețul Canadian Alannah Myles a stat 2 săptămâni ope locul 1 în topurile single din Statele Unite cu “Black Velvet”, un no.2 în topurile britanice.

1990 - Sinead O"Connor ajunge în fruntea clasamentului albumelor din Marea Britanie cu “I Do Not Want What I Haven"t Got”, pe care se afla single-ul “Nothing Compares To You”. A ajuns de asemenea no.1 în alte 13 țări și a stat șase săptămâni ca lider în topurile americane.

1991 - S-a renunțat la participarea trupei The Black Crowes ca invitați în turneul formației ZZ Top după ce aceștia l-au criticat de nenumărate ori pe Miller Beer, sponsorul turneului.

1992 - O instanță de judecată din Chicago a încheiat procesul intentat de grupul Milli Vanilli, prin aprobarea unui discount de 3$ (1.76 L) oricărei persoane care puteau dovedi că au cumpărat muzica grupului înainte de 27 noiembrie 1990, data izbucnirii scandalului. Milli Vanilli au câștigat în 1989 premiul Grammy pentru cel mai bun artist debutant după hituri ca “Blame it on the Rain” and “Girl, You Know It"s True”, în care au vândut 30 milioane de single-uri și 14 milioane de albume. Dar la sfârșitul anului 1990, interpreților li s-a retras premiul după ce s-a dovedit că ei nici nu cântaseră pe albumul Milli Vanilli . 

1997 - Cântăreț alături de trupa de muzică soul Harold Melvin & the Blue Notesdin Philladelphia, Harold Melvin moare la vârsta de 57 de ani. În anul 1972 a ocupat poziția a treia în topurile americane, iar în 1974 a fost no.9 în topurile britanice cu single-ul “If You Don’t Know Me By Know”, ca în 1973 să aibă success cu hitul “The Love I Lost”.

1998 - Cântărețul britanic Mark Morrison a fost închis pentru un an după ce a încercat să scape de pedeapsa de a efectua serviciul în folosul comunității. În schimb, l-a trimis pe îngrijitorul său Gabriel Mafereka care s-a dat a fi drept starul sub ochelarii de soare și cu părul strâns sub pălărie.

2000 - O companie de film a plătit 635.000 L (1.079.500 $) pentru peste 9 ore de film din anii 70 făcut de Yoko Ono. Acesta conținea secvențe cu Lennon fumând hașiș și vorbind despre părerile sale politice.

2000 - A avut premiera Aida în montajul lui Elton . Acesta i-a luat cântărețului 21 de zile pentru a scrie muzica și cinci ani pentru a produce spectacolul.

2001 - O porțiune din Autostrada 19 din Macon, Georgia a fost numită Duane Allman Boulevard, fiind locul în care chitaristul trupei Allman Brothers a decedat la 24 de ani în urma unui accident de motocicletă pe 29 octombrie 1971.

2002 - Gareth Gates a devenit cel mai tânăr artist solo care a avut succes în topurile britanice, poziționându-se pe primul loc cu melodia de debut “Unchained Melody”.Gates avea 17 ani și 255 de zile și și a ocupat locul 2 în cadrul concursului televizat “Pop Idol”. Aceasta a fost a 4-a oară când piesa a fost pe locul 1 în Marea Britanie.

2008 - În timpul unui turneu nord American, Bruce Springsteen și The E Street Band au concertat la The Schottenstein Center din Columbus, Ohio.

2009 - Bateristul trupei Motown, Uriel Jones, a murit la vârsta de 74 de ani în urma unor complicații după un atac de cord. Jones a cântat în multe piese ale trupei Motown, inclusiv “I Heard It Through the Grapevine” cu Marvin Gaye, “Cloud Nine” cu The Temptations, “I Second That Emotion” cu Smokey Robinson & the Miracles și “For Once In My Life” cu Stevie Wonder. 

2009 - Procurorul din procesul de rejudecare a cazului crimă în care a fost implicat Phil Spector a afirmat că acesta a fost "maniac diabolic" atunci când consuma alcool și "un bărbat foarte periculos când se află în preajma femeilor". Adjunctul districtual Truc Do a rugat jurații să-l găsească pe producătorul muzical vinovat de crima din anul 2003 împotriva actriței de la Hollywood, Lana Clarkson. În timpul pledoariei finale, aceasta l-a mai acuzat pe domnul Spector că a demonstrat "un sentiment voit de dispreț față de viața unui om".Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact