Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

HOROSCOP

STIRI - Click pe titlu 
HEADLINES
Japonezii vor produce in aceasta luna ultimul VCR

Multi dintre noi nu am mai utilizat videocasetofoanele de mult, mult timp. Din 2008, de cand DVD-ul a inlocuit in mod oficial VHS-ul ca si format media preferat acasa, zilele de glorie din anii 1980, când VHS și Betamax se luptau pentru a fi alegerea numărul unu pentru vizionarea și înregistrarea de filme și televiziune la domiciliu, au ajuns în oglinda retrovizoare a timpului.

Ca urmare ati fi suprinsi sa stiti ca producerea de videocasetofoane nu a fost inca sistata, cel putin in aceasta ultima luna. Funai Electric, ultima companie japoneza activa pe piata VCR, a anuntat ca va sista productia acestor aparate din motive comerciale si de achizitie a componentelor de schimb.

<

Click mai mult
ALBUME
"Eric Clapton: A life in 12 bars" un documentar ce se anunta...

Una din cele mai fascinante vieti si cariere muzicale deosebite, va aparea sub unui documentar intitulat "Eric Clapton: A life in 12 bars". Variety mentioneaza ca acesta va fi regizat de Lili Fini Zanuck, cel
Click mai mult
Albumul de debut al trupei Cream, va fi reeditat intr-o editie deluxe

Albumul de debut al trupei Cream din 1966, va avea aniversarea de 50 de ani de la aparitie cu o intarziere de o lunai, aceasta editie de luxe va cuprinde 4 discuri si are anuntata aparitia in 2017. Reeditarea
Click mai mult
Depeche Mode va lansa al 14-lea LP "Spirit"

Odata cu trecerea anilor, timpul si-a pus amprenta si pe modul de gandire al lui Dave Gahan, grija pentru familie si pentru valorile acesteia isi fac loc mai mult in gandirea lui Dave. Ca urmare, de aici vine si mesaju
Click mai mult
Kansas, si-a gasit un nou inceput cu noul album

Oricine a vazut Kansas in ultimii ani a fost  martor in cadrul grupului la un entuziasm si o vigoare crescute, acestea s-au vazut in concertele lor. Acest fapt se datoreaza noii componente, ce are acum un nou voca
Click mai mult
Paul McCartney isi revendica drepturile asupra pieselor Beatles

Dupa mai bine de 30 de ani, de cand Michael Jackson a intrat in posesia drepturilor de autor al pieselor Beatles, Paul McCartney este interesat sa le revendice, in acest sens fac
Click mai mult
The Rolling Stones cu noul lor album

The Rolling Stones cu noul lor album "Blue & Lonesome", nu s-au intors doar la radacinile lor blues, ci s-au intors la sursa acestor materiale. Aveti mai jos versiunile originale ale pieselor de pe albumul Rolling
Click mai mult
Click mai multe albume
 
HISTORY
Prognoza METEO - Tg. Mures Click for TA?rgu Mures,, RomA?nia Forecast

Prognoza METEO - Cluj Napoca Find more about Weather in Cluj, RO

Prognoza METEO - Timisoara Find more about Weather in Timisoara, RO

FESTIVALURILE WOODSTOCK
Woodstock 1969 -  In august 1969 Targul de arta
Woodstock1969
Woodstock 1969
si muzica Woodstock a avut loc la o ferma de lapte din Bethel, statul New York. Peste 500.000 de oameni au venit la o ferma de 600 de acri sa vada 32 de reprezentatii (artisti consacrati sau in curs de afirmare la momentul respectiv) pe parcursul a 4 zile (15-18 august). Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, the Grateful Dead, the Who, Janis Joplin and Crosby, Stills, Nash & Young au figurat in program. Woodstock este cunoscut ca unul dintre cele mai importante evenimente ale tuturor timpurilor si -probabil- cel mai fundamental moment din istoria muzicii.

Joni Mitchell afirma: “Woodstock a fost o scanteie de frumusete” in care jumatate de milion de copii “au vazut ca fac parte dintr-un organism mai vast”. Potrivit lui Michael Lang, unul din 4 tineri care au format “Woodstock Ventures” pentru a organiza festivalul, “asta e lucrul care inseamna cel mai mult pentru mine – conexiunea unuia cu celalalt simtita de no

Click mai mult
ROCK INFO

John Peel - cel mai popular si mai respectat DJ din lume
Au trecut 7 ani de la trecerea în neființă a vestitului DJ britanic John Peel, iar astăzi fanii muzicii din întreaga lume își amintesc de el și de multele sale experiențe sonore navigând pe #keepingitpeel.

A cucerit pentru prima dată atenția publicului în anii ’60 în calitate de DJ al programului de noapte al postului pirat Radio London care emitea din largul coastelor Marii Britanii, contemporan cu cel existent în Londra, cărora le-a făcut cunoștință ascultătorilor din Marea Britanie și din Europa (Belgia, Olanda și Franța), cu înregistrările rockului psihedelic timpuriu proaspăt lansate în L.A. și San Francisco, concomitent cu o varietate de piese folk, blues și de muzică underground.
John Peel
John Peel

Ca rezultat al închiderii majorității stațiilor pirat britanice în august 1967, ca urmare a noilor legi adotate de Parlament, Peel s-a angajat la BBC Radio 1, continuând să lărgească paleta muzicală oferită ascultătorilor. A fost un explorator constant a tot ce era nou în materie de muzică pe întreg mapamondul.

Legendarele sale Sesiuni Peel, de regulă 4 melodii înregistrate live în studio care serveau ca familiarizare a ascultătorilor cu unele dintre cele mai mari și mai îndrăznețe nume din muzica ultimilor 50 de ani, îi includea pe cele de la Jimi Hendrix în 1967, la Bob Marley în 1973, de la cu totul inedita trupă Led Zeppelin, la Nirvana (în 1989!), la formația belgiană de grind (asociată adesea cu death-metalul) Agathocles, de la post-rockerii trupei texane din Austin Explosions In the Sky, la formația The Smiths. Lista ofertei muzicale și de artiști din cadrul Peel Sessions îți invada memoria cu diversitatea ei. Toți și toate erau aleși/alese de Peel însuși, cu mult timp înainte să fie remarcați de alți lansatori de talente.
John Peel
John Peel

Așa că vizitati #keepingitpeel ca să sărbătorim un om căruia nu i-a fost niciodată teamă să exploreze sunete și situații inedite.

A fost vestit pentru celebra frază: "I just want to hear something I haven"t heard before." (‘’Vreau să aud ceva ce n-am mai auzit până acum’’).

Aveți o amintire preferată legată de Peel?

Ascultați ceva astăzi care credeți că merită să fie ascultat și de ceilalți?
Aveti mai jos si doua documentare despre colectia sa de discuri:



 
What the “Metronom” shows actually were
...a genuine music school for the Romanians on short waves, they stood for the voice of liberty for a whole generation before December 1989. A show broadcasted by Radio Free Europe, a station banned in those days by the communist authorities.
Each day, Cornel Chiriac and later Radu Theodor were presenting a complete album, describing the tracks, picturing the album"s cover and offering many other information the listeners were lapping up having the feeling of a stolen freedom.
Cornel Chiriac
Cornel Chiriac

Cornel Chiriac was a Romanian journalist, radio show and music band producer, publicist and jazz drummer. He attended highschool in Pitesti and graduated the Pedagogical Institute in the same town in 1966.
As far back as his teenage years he showed a passion for jazz, collecting all the information available about artists from this genre and listening to music where he had the chance. He was copying books, cronics, interviews and news from trade magazines on his notebooks and he separately translated them into Romanian” “During highschool he filled his time exclusively with music. He spent his nights writing. In the morning he woke hardly woke up to go to school, his aunt recollects. Some of his notebooks got in possession of great Romanian musicians like Radu Maltopol, Cristian Colan or Johnny Răducanu, being the only source of information in the field of jazz at the time. 



Click mai mult
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1956 - Elvis Presley a concertat în trei show-uri la Fort Homer Armory Hesterly în Tampa, Florida, (două matinee și unul seara). O adevărată isterie a izbucnit după spectacol, atunci când Elvis a anunțat în fața celor 14.000 de spectatori "Fetelor, ne vedem în culise”. Fanele lui Elvis l-au urmărit în vestiar, rupându-i hainele și încălțămintea.

1957 - Idolul de film american și cântărețul Tab Hunter, a ajuns no.1 în topurile single britanic cu melodia "Young Love”, singurul hit no. 1 înregistrat de acesta în Marea Britanie.

1963 - The Beatles, Freddie Starr & The Midnighters, The Pathfinders și Curtis & The All Stars, au concertat la Cavern Club din Liverpool, Anglia. "Please Please Me” al celor de la Beatles a fost no.1 în topul single NME.

1965 - Lucrând la Abbey Road Studios din Londra, Beatles au înregistrat o noua piesă a lui John Lennon "You"re Going To Lose That Girl" în două sesiuni. Piesa a fost lansată pe albumul “Help!”.

1966 - Lou Christie a ajuns no.1 în topurile single din SUA cu "Lightnin Strikes”, un hit aflat pe locul 11 în Marea Britanie. Nancy Sinatra ajuge no.1 în topurile single din Marea Britanie cu “These Boots Are Made For Walkin”.

1972 - Harry Nilsson a stat patru săptămâni în poziția de lider în topurile single din SUA, cu versiunea prelucrată a piesei trupei Badfinger, “Without You”.


1972 - Led Zeppelin concertează la Memorial Drive din Adelaide, din Australia.

1976 - Kilburn și The High Roads (cu participarea lui Ian Dury), a concertat la Dingwalls, Camden Town, Londra, Anglia.

1976 - Rich Stevens, fostul solist al trupei Tower of Power,a fost arestat în legătură cu crimele legate de droguri a trei oameni în San Jose, California. Stevens a fost găsit vinovat de aceste acuzații în noiembrie 1976.

1977 - The Shadows au început seria de 6 săptămâni ca no.1 în topul albumelor din Marea Britanie cu “20 Golden Greats”.

1977 - Leo Sayer a avut singurul său single no.1 în topurile din Marea Britanie cu cântecul scris de Albert Hammond și Carole Bayer Sager, "When I Need You". Atât Celine Dion, cât și Cliff Richard au avut success în topuri cu această melodie.

1977 - Trupa Earth Band a lui Manfred Mann s-a clasat pe locul 1 ​​în topurile din SUA, odată cu lansarea prelucrării melodiei lui Bruce Springsteen ,"Blinded By The Light". Piesa a fost primul single a lui Bruce Springsteen din albumul lui de debut din 1973, Greetings from Asbury Park NJ. Versiunea trupei The Earth Band conține mai multe versuri modificate. Cea mai evidentă schimbare apare în refren, în care în loc de "cut loose like a deuce"( șterge-o ca un un Deuce-n.b. o mașină Ford coupe din 33) apare "reved up like a deuce."( " o confuzie creată de pronunția versurilor care duce la wrapped up like a douche-duș). Springsteen însuși a afirmat că acest cântec a devenit popular doar în momentul când versurile prelucrate de Manfred Mann făceau trimitere la un "produs de ingrijire feminină".

1982 - Ozzy Osbourne a fost arestat în San Antonio, Texas, pentru că a urinat pe monumental ridicat în cinstea eroilor de la Alamo. Osbourne era îmbrăcat cu o rochie în momentul arestării sale, (datorită soției lui, Sharon, care i-a ascuns toate hainele, astfel încât să nu poată ieși afară). Lui Osbourne, care se pare că a crezut că s-a ușurat pe o grămadă de moloz, I s-a interzis să mai cânte vreodată în San Antonio, Texas. (interdicția i-a fost ridicată în 1992).

1983 - Kajakoogoo au avut singurul lor no.1 în topurile din Marea Britanie cu single-ul “Too Shy”.A fost de asemenea un hit în alte țări europene. A stat 5 săptămâni pe locul 1 în Germania, au intrat în Top 5 în Eleveția, Suedia, Austria și Olanda. Grupul are de altfel și patru piese în Top 40 hits din Marea Britanie.

1983 - Patti Austin și James Ingram au început seria de două săptămâni în fruntea topurilor single din SUA cu “Baby Come To Me”, un hit ajuns pe locul 11 în Marea Britanie.

1992 - În cadrul turneului Use Illusion Tour al trupei Guns n"Roses, aceștia au concertat în prima seară (din cele trei ) la Tokyo Dome, din Tokyo, Japonia.

1994 - Mariah Carey a obținut primul ei hit no.1 în topurile britanice cu prelucrarea melodiei lui Peter Ham și Tom Evans "Without You". Nilsson deasemenea duce cântecul pe locul 1 in 1972. (Versiunea lui Carey a fost lansată pe 24 ianuarie 1994, exact la o săptămână de la decesul lui Nilsson cauzat de un atac de cord). Ham și Evans s-au sinucis (Ham în 1975 , iar Evans în 1983) după o luptă neîntreruptă și deșartă de a-și primi drepturile de autor ce le-ar fi revenit de pe urma acestui cântec.

1995 - Tommy Lee , bateristul trupez Motley Crue drummer Tommy Lee se căsătorește cu actrița Pamela Anderson din serialul Baywatc pe o plajă din Cancun, Mexic, mireasa purtând o pereche de bikini albi. Anderson și Lee care s-au căsătorit la numai 4 zile după ce s-au cunoscut, și-au filmat pe casete video partidele de sex din timpul vacanței lor , casete care ulterior au fost furate și postate ilegal pe internet. După ce au dat în judecată compania video care a cauzat acest incident, cuplul Lee a impus un contract de acord de confidențialitate . Cei doi divorțează în 1998. 

1995 - Roxette devine prima trupă occidentală care concertează la Beijing de la spectacolul lui George Michael din 1984 . Ei au cântat la concert cu ocazia Anului Nou Chinezesc.

1996 - Bjork a fost prezentată pe un post matinal al televiziiunii britanice în momentul când ataca un reporter de știri sosit la aeroportul din Thailanda.Secvența o arăta pe cântăreață trântind-o pe reporteră la pământ și lovind-o cu capul de dale. Mai târziu, Bjork și-a cerut scuze pentru incident .

1996 - Printre câștigătorii ediției din acest an a Brit Awards s-au numărat: Paul Weller la categoria cel mai bun artist solo britanic, premiul somonim feminin revenindu-i lui Annie Lennox. Oasis a obținut titlul de cel mai bun grup britanic și de cel mai bun album cu ‘(What"s The Story) Morning Glory", pe când cel mai bun videoclip a fost decernat pentru clipul melodiei ‘Wonderwall. Supergrass obțin premiul britanic pentru debut, iar Bon Jovi câștigă titlul de cea mai bună trupă internațională. Premiul la categoria debut internațional revine lui Alanis Morissette, iar David Bowie primește premiul pentru contribuția la dezvoltarea industriei muzicale. Cântărețul de muzică pulp Jarvis Cocker este arestat după ce a dat buzna pe scenă în timpul apariției lui Michael Jackson, (care a câștigat premiul pentru Artistul unei Generații). Cocker a fost acuzat că a atacat copii care cântau cu Jackson; ulterior, toate acuzațiile împotriva lui Cocker au fost retrase pe 11 martie a acestui an.

1999 – Melanie B, membră a trupei Spice Girls, dă naștere unei fiice pe care a botezat-o Phoenix Chi.

2000 - Savage Garden revin pentru a doua oară în poziția 1 a topurilor single americane cu "I Knew I Loved You."

2004 – Familia lui Johnny Cash a oprit încercarea agenților de publicitate de a folosi hitul său "Ring of Fire" pentru a face publicitate unor produse anti- hemoroidale. Se spune că idea ar fi fost susținută de Merle Kilgore, co-autorul melodiei scris împreună cu soția lui Cash, June Carter Cash. Fiica cuplului Cash, Rosanne, a afirmat că familia " nu ar permite niciodată ca melodia să fie înjosită în acest fel".

2008 – Cele două noi lansări ale trupei Oasis au fost votate într-un sondaj cu participarea a 11.000 de oameni drept cele mai bune albume britanice înregistrate vreodată. Albumul lansat în 1994 intitulat Definitely Maybe a fost ales pe primul loc ca preferințe , în timp ce din 1995 (What"s the Story) Morning Glory a fost ales pe locul 2 în preferințele voturilor din revistele Q și HMV. OK Computer al formației Radiohead a fost ales pe locul 3, urmat de Revolver al celor de la The Beatles și de albumul omonim de debut al trupei Stone Roses. Lista completă care cuprindea 50 titluri de albume britanice includea și un număr de 5 albume ale formației Beatles.



Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI
/////

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact