Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

HOROSCOP

STIRI - Click pe titlu 
HEADLINES
Japonezii vor produce in aceasta luna ultimul VCR

Multi dintre noi nu am mai utilizat videocasetofoanele de mult, mult timp. Din 2008, de cand DVD-ul a inlocuit in mod oficial VHS-ul ca si format media preferat acasa, zilele de glorie din anii 1980, când VHS și Betamax se luptau pentru a fi alegerea numărul unu pentru vizionarea și înregistrarea de filme și televiziune la domiciliu, au ajuns în oglinda retrovizoare a timpului.

Ca urmare ati fi suprinsi sa stiti ca producerea de videocasetofoane nu a fost inca sistata, cel putin in aceasta ultima luna. Funai Electric, ultima companie japoneza activa pe piata VCR, a anuntat ca va sista productia acestor aparate din motive comerciale si de achizitie a componentelor de schimb.

<

Click mai mult
ALBUME
"Eric Clapton: A life in 12 bars" un documentar ce se anunta...

Una din cele mai fascinante vieti si cariere muzicale deosebite, va aparea sub unui documentar intitulat "Eric Clapton: A life in 12 bars". Variety mentioneaza ca acesta va fi regizat de Lili Fini Zanuck, cel
Click mai mult
Albumul de debut al trupei Cream, va fi reeditat intr-o editie deluxe

Albumul de debut al trupei Cream din 1966, va avea aniversarea de 50 de ani de la aparitie cu o intarziere de o lunai, aceasta editie de luxe va cuprinde 4 discuri si are anuntata aparitia in 2017. Reeditarea
Click mai mult
Depeche Mode va lansa al 14-lea LP "Spirit"

Odata cu trecerea anilor, timpul si-a pus amprenta si pe modul de gandire al lui Dave Gahan, grija pentru familie si pentru valorile acesteia isi fac loc mai mult in gandirea lui Dave. Ca urmare, de aici vine si mesaju
Click mai mult
Kansas, si-a gasit un nou inceput cu noul album

Oricine a vazut Kansas in ultimii ani a fost  martor in cadrul grupului la un entuziasm si o vigoare crescute, acestea s-au vazut in concertele lor. Acest fapt se datoreaza noii componente, ce are acum un nou voca
Click mai mult
Paul McCartney isi revendica drepturile asupra pieselor Beatles

Dupa mai bine de 30 de ani, de cand Michael Jackson a intrat in posesia drepturilor de autor al pieselor Beatles, Paul McCartney este interesat sa le revendice, in acest sens fac
Click mai mult
The Rolling Stones cu noul lor album

The Rolling Stones cu noul lor album "Blue & Lonesome", nu s-au intors doar la radacinile lor blues, ci s-au intors la sursa acestor materiale. Aveti mai jos versiunile originale ale pieselor de pe albumul Rolling
Click mai mult
Click mai multe albume
 
HISTORY
Prognoza METEO - Tg. Mures Click for TA?rgu Mures,, RomA?nia Forecast

Prognoza METEO - Cluj Napoca Find more about Weather in Cluj, RO

Prognoza METEO - Timisoara Find more about Weather in Timisoara, RO

FESTIVALURILE WOODSTOCK
Woodstock 1969 -  In august 1969 Targul de arta
Woodstock1969
Woodstock 1969
si muzica Woodstock a avut loc la o ferma de lapte din Bethel, statul New York. Peste 500.000 de oameni au venit la o ferma de 600 de acri sa vada 32 de reprezentatii (artisti consacrati sau in curs de afirmare la momentul respectiv) pe parcursul a 4 zile (15-18 august). Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, the Grateful Dead, the Who, Janis Joplin and Crosby, Stills, Nash & Young au figurat in program. Woodstock este cunoscut ca unul dintre cele mai importante evenimente ale tuturor timpurilor si -probabil- cel mai fundamental moment din istoria muzicii.

Joni Mitchell afirma: “Woodstock a fost o scanteie de frumusete” in care jumatate de milion de copii “au vazut ca fac parte dintr-un organism mai vast”. Potrivit lui Michael Lang, unul din 4 tineri care au format “Woodstock Ventures” pentru a organiza festivalul, “asta e lucrul care inseamna cel mai mult pentru mine – conexiunea unuia cu celalalt simtita de no

Click mai mult
ROCK INFO

John Peel - cel mai popular si mai respectat DJ din lume
Au trecut 7 ani de la trecerea în neființă a vestitului DJ britanic John Peel, iar astăzi fanii muzicii din întreaga lume își amintesc de el și de multele sale experiențe sonore navigând pe #keepingitpeel.

A cucerit pentru prima dată atenția publicului în anii ’60 în calitate de DJ al programului de noapte al postului pirat Radio London care emitea din largul coastelor Marii Britanii, contemporan cu cel existent în Londra, cărora le-a făcut cunoștință ascultătorilor din Marea Britanie și din Europa (Belgia, Olanda și Franța), cu înregistrările rockului psihedelic timpuriu proaspăt lansate în L.A. și San Francisco, concomitent cu o varietate de piese folk, blues și de muzică underground.
John Peel
John Peel

Ca rezultat al închiderii majorității stațiilor pirat britanice în august 1967, ca urmare a noilor legi adotate de Parlament, Peel s-a angajat la BBC Radio 1, continuând să lărgească paleta muzicală oferită ascultătorilor. A fost un explorator constant a tot ce era nou în materie de muzică pe întreg mapamondul.

Legendarele sale Sesiuni Peel, de regulă 4 melodii înregistrate live în studio care serveau ca familiarizare a ascultătorilor cu unele dintre cele mai mari și mai îndrăznețe nume din muzica ultimilor 50 de ani, îi includea pe cele de la Jimi Hendrix în 1967, la Bob Marley în 1973, de la cu totul inedita trupă Led Zeppelin, la Nirvana (în 1989!), la formația belgiană de grind (asociată adesea cu death-metalul) Agathocles, de la post-rockerii trupei texane din Austin Explosions In the Sky, la formația The Smiths. Lista ofertei muzicale și de artiști din cadrul Peel Sessions îți invada memoria cu diversitatea ei. Toți și toate erau aleși/alese de Peel însuși, cu mult timp înainte să fie remarcați de alți lansatori de talente.
John Peel
John Peel

Așa că vizitati #keepingitpeel ca să sărbătorim un om căruia nu i-a fost niciodată teamă să exploreze sunete și situații inedite.

A fost vestit pentru celebra frază: "I just want to hear something I haven"t heard before." (‘’Vreau să aud ceva ce n-am mai auzit până acum’’).

Aveți o amintire preferată legată de Peel?

Ascultați ceva astăzi care credeți că merită să fie ascultat și de ceilalți?
Aveti mai jos si doua documentare despre colectia sa de discuri: 
What the “Metronom” shows actually were
...a genuine music school for the Romanians on short waves, they stood for the voice of liberty for a whole generation before December 1989. A show broadcasted by Radio Free Europe, a station banned in those days by the communist authorities.
Each day, Cornel Chiriac and later Radu Theodor were presenting a complete album, describing the tracks, picturing the album"s cover and offering many other information the listeners were lapping up having the feeling of a stolen freedom.
Cornel Chiriac
Cornel Chiriac

Cornel Chiriac was a Romanian journalist, radio show and music band producer, publicist and jazz drummer. He attended highschool in Pitesti and graduated the Pedagogical Institute in the same town in 1966.
As far back as his teenage years he showed a passion for jazz, collecting all the information available about artists from this genre and listening to music where he had the chance. He was copying books, cronics, interviews and news from trade magazines on his notebooks and he separately translated them into Romanian” “During highschool he filled his time exclusively with music. He spent his nights writing. In the morning he woke hardly woke up to go to school, his aunt recollects. Some of his notebooks got in possession of great Romanian musicians like Radu Maltopol, Cristian Colan or Johnny Răducanu, being the only source of information in the field of jazz at the time. Click mai mult
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1957 - Elvis Presley a concertat live la The Chicago International Theatre.

1958 - Buddy Holly a demarat prima seară a turneului de 43 de concerte la Brooklyn Paramount Theatre din Brooklyn, New York. În spectacolul Big Beat Show al lui Alan Freed au mai participat Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Frankie Lymon, The Diamonds, Billy Ford, Danny & The Juniors, The Chantels, Larry Williams, Screaming Jay Hawkins, The Pastels, Jo-Ann Campbell și Ed Townsend. În majoritatea zilelor, artiștii au susținut câte 2 spectacole. 

1964 - Muzeul Madame Tussauds din Londra a dezvelit figurile de ceară ale membilor trupei Beatles, devenind astfel primele staruri pop care au fost onorați în acest fel. 

1964 - Postul de radio Caroline și-a început activitatea difuzând emisiunile sale de la bordul fostului feribot danez “Fredericia” aflat în Marea Nordului, în afara coastei Angliei.

1967 - Lucrând la noul album Sgt. Pepper al trupei Beatles în studiourile din Abbey Road din Londra, John Lennon și-a înregistrat partea vocală pentru piesa “Good Morning Good Morning”, Paul McCartney adăugând o chitară solo la partea vocală. Lennon decisese să încheie melodia cu niște efecte sonore care imitau vocile unor animale, și a cerut ca acestea să apară în așa fel încât să dea impresia că fiecare animal care apărea să fie capabil să-l sperie sau să-l mănânce pe cel dinainte. 

1970 - Simon and Garfunkel au ajuns în poziția întâia a topurilor single britanice cu “Bridge Over Troubled Water”, de altfel singurul hit no.1 al duetului în clasamentele din această țară. Doar Art Garfunkel a cântat în această piesă. 

1974 - Arthur “Big Boy” Crudup, cântărețul de blues și chitaristul trupei Delta moare în urma unui atac de cord la vârsta de 69 de ani . El a scris “That"s All Right (Mama)” ,interpretată de Elvis Presley, și “My Baby Left Me”. 

1974 - În timpul unui turneu britanic, trupa Queen a concertat la Aberystwyth University din Țara Galilor. 

1976 - Membrii trupei Status Quo, Francis Rossi, Rick Parfitt și Alan Lancaster, au fost arestați după un incident petrecut pe aeroportul din Viena, toți 3 fiind în final eliberați pe cauțiune.

1976 - Formația Genesis a început primul turneu nord American de la plecarea lui Peter Gabriel din cadrul grupului cu un concert în Buffalo, statul New York, avându-l pe Phil Collins în ipostaza de lider vocal. 

1977 - Trupa Pink Floyd a concertat în prima din cele 4 seri de spectacole cu casa închisă din cadrul turneului lor britanic la New Bingley Hall din Staffordshire County Showground, Stafford. 

1981 - Formația Blondie a stat 2 săptămâni pe locul 1 în topurile single americane cu “Rapture”, cel de-al 4-lea no.1 în clasamentele din State, ocupând un loc 5 în topurile britanice.

1981 - Versiunea proprie a lui Elton John a piesei “I Saw Her Standing There” a celor de la Beatles a fost lansată în memoria lui John Lennon. 

1982 - David Crosby a fost arestat supă ce a avut un accident de mașină pe autostrada din San Diego. Poliția a găsit în mașina starului trupei Crosby Stills & Nash cocaină și un pistol . Când poliția l-a întrebat pe Crosby de ce avea armă asupra lui, replica lui a fost , "John Lennon." 

1987 - Mel and Kim au ajuns în fruntea topurilor single britanice cu “Respectable”, aducând echipei de producători alcătuită din Stock, Aitken și Waterman, al 2-lea hit no.1 din clasamentele din Marea Britanie. 

1992 - O pagubă de peste 100.000 $ (58.800 L) a fost cauzată când Ozzy Osbourne a invitat pe scena Irvine Meadows Amphitheatre din California, primele 2 rânduri de spectatori. Mulți alții s-au autoinvitat, formația fiind în cele din urmă nevoită să părăsească scena. 

1992 - Pearl Jam a concertat la Cabaret Metro in Chicago în cadrul unui turneu American avându-I ca invitați pe cei de la Smashing Pumpkins.

1995 - Cântărețul Jimmy McShane moare de SIDA.El a intrat în topurile britanice din 1985 cu un hit clasat pe locul 3 single și în cele europene cu “Tarzan Boy”, împreună cu trupa italiană de dance Baltimora. 

1995 - Cântărețul de muzică country Lyle Lovett și actrița Julia Roberts și-au anunțat despărțirea după 21 de luni de căsătorie. 

1998 - Formația Kiss a cântat în prima din cele 5 seri de concerte cu casa închisă din cadrul turneului lor mondial intitulat Alive II la Budokan în Tokyo, Japonia. 

1999 - Interpretul francez Mr Oizo ajunge no.1 în topurile single britanice cu “Flat Beat”. Melodia a fost utilizată într-o reclamă la blugii Levis. 

2000 - Jimmy Page a acceptat o sumă considerabilă care a rămas secretă drept despăgubiri la afirmațiile calomnioase adresate lui de către o revistă care a insinuat că acesta ar fi cauzat sau contribuit la moartea colegului său de la trupa Led Zeppelin. Avocatul lui Page, Norman Chapman, a adus la cunoștința domnului Justice Morland, judecătorul Înaltei Curți, că articolul din publicația Ministry tipărit în 1999 a a pretins că Page era mai preocupat de faptul că nu dorea să-I fie murdărit patul de vomă decât să salveze viața prietenului său, și că a stat deasupra lui făcând descântece inutile îmbrăcat în haine sataniste. 

2001 - Artistul cunoscut official sub ambele nume de Puffy și Puff Daddy a declarat într-un interviu la MTV că acum dorește să fie cunoscut sub numele de P. Diddy. În august 2005, și-a schimbat numele de scenă simplu, în "Diddy." 

2001 - S-a raportat că textierul James Taylor și soția sa Caroline Smedvig așteptau gemeni de la o mamă purtătoare care era o prietenă de familie.

2004 - Usher ajunge no.1 în topurile albumelor britanice cu “Confessions”, al 2-lea său album no.1 intrat în clasamente. 

2005 - După un concert de încălzire din noaptea precedent la Los Angeles Sports Arena, cei de la U2 au plecat în turneul intitulat Vertigo, concertând la iPay One Center in San Diego, California. Turneul mondial avea în program concerte în 131 de locații din America de Nord, Europa, America de Sud și Japonia. Înaintea finalizării turneului Vertigo Tour s-au vândut 4.619.021 de bilete, încasările totalizând 389 milioane $, fiind a 2-a cifră de vânzări record în urma unui turneu mondial.

2006 - Tina Brown, cumnata cântăreței Whitney Houston, a vândut publicației National Enquirer fotografii făcute în baia locuinței sale, pretinzând că Whitney Houston se droga cu cocaină. Pozele înfățișau unelte folosite la droguri precum o pipă, role de hârtie, linguri pentru sublimarea drogurilor și capete de țigări aruncate pe pardoseala băii. 
2009- Kelly Clarkson a început seria de 2 săptămâni ca no.1 în topurile albumelor americane cu “All I Ever Wanted”, al 4-lea album de studio al cântăreței.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI
/////

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact