Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

HOROSCOP

STIRI - Click pe titlu 
HEADLINES
Japonezii vor produce in aceasta luna ultimul VCR

Multi dintre noi nu am mai utilizat videocasetofoanele de mult, mult timp. Din 2008, de cand DVD-ul a inlocuit in mod oficial VHS-ul ca si format media preferat acasa, zilele de glorie din anii 1980, când VHS și Betamax se luptau pentru a fi alegerea numărul unu pentru vizionarea și înregistrarea de filme și televiziune la domiciliu, au ajuns în oglinda retrovizoare a timpului.

Ca urmare ati fi suprinsi sa stiti ca producerea de videocasetofoane nu a fost inca sistata, cel putin in aceasta ultima luna. Funai Electric, ultima companie japoneza activa pe piata VCR, a anuntat ca va sista productia acestor aparate din motive comerciale si de achizitie a componentelor de schimb.

<

Click mai mult
ALBUME
"Eric Clapton: A life in 12 bars" un documentar ce se anunta...

Una din cele mai fascinante vieti si cariere muzicale deosebite, va aparea sub unui documentar intitulat "Eric Clapton: A life in 12 bars". Variety mentioneaza ca acesta va fi regizat de Lili Fini Zanuck, cel
Click mai mult
Albumul de debut al trupei Cream, va fi reeditat intr-o editie deluxe

Albumul de debut al trupei Cream din 1966, va avea aniversarea de 50 de ani de la aparitie cu o intarziere de o lunai, aceasta editie de luxe va cuprinde 4 discuri si are anuntata aparitia in 2017. Reeditarea
Click mai mult
Depeche Mode va lansa al 14-lea LP "Spirit"

Odata cu trecerea anilor, timpul si-a pus amprenta si pe modul de gandire al lui Dave Gahan, grija pentru familie si pentru valorile acesteia isi fac loc mai mult in gandirea lui Dave. Ca urmare, de aici vine si mesaju
Click mai mult
Kansas, si-a gasit un nou inceput cu noul album

Oricine a vazut Kansas in ultimii ani a fost  martor in cadrul grupului la un entuziasm si o vigoare crescute, acestea s-au vazut in concertele lor. Acest fapt se datoreaza noii componente, ce are acum un nou voca
Click mai mult
Paul McCartney isi revendica drepturile asupra pieselor Beatles

Dupa mai bine de 30 de ani, de cand Michael Jackson a intrat in posesia drepturilor de autor al pieselor Beatles, Paul McCartney este interesat sa le revendice, in acest sens fac
Click mai mult
The Rolling Stones cu noul lor album

The Rolling Stones cu noul lor album "Blue & Lonesome", nu s-au intors doar la radacinile lor blues, ci s-au intors la sursa acestor materiale. Aveti mai jos versiunile originale ale pieselor de pe albumul Rolling
Click mai mult
Click mai multe albume
 
HISTORY
Prognoza METEO - Tg. Mures Click for TA?rgu Mures,, RomA?nia Forecast

Prognoza METEO - Cluj Napoca Find more about Weather in Cluj, RO

Prognoza METEO - Timisoara Find more about Weather in Timisoara, RO

FESTIVALURILE WOODSTOCK
Woodstock 1969 -  In august 1969 Targul de arta
Woodstock1969
Woodstock 1969
si muzica Woodstock a avut loc la o ferma de lapte din Bethel, statul New York. Peste 500.000 de oameni au venit la o ferma de 600 de acri sa vada 32 de reprezentatii (artisti consacrati sau in curs de afirmare la momentul respectiv) pe parcursul a 4 zile (15-18 august). Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, the Grateful Dead, the Who, Janis Joplin and Crosby, Stills, Nash & Young au figurat in program. Woodstock este cunoscut ca unul dintre cele mai importante evenimente ale tuturor timpurilor si -probabil- cel mai fundamental moment din istoria muzicii.

Joni Mitchell afirma: “Woodstock a fost o scanteie de frumusete” in care jumatate de milion de copii “au vazut ca fac parte dintr-un organism mai vast”. Potrivit lui Michael Lang, unul din 4 tineri care au format “Woodstock Ventures” pentru a organiza festivalul, “asta e lucrul care inseamna cel mai mult pentru mine – conexiunea unuia cu celalalt simtita de no

Click mai mult
ROCK INFO

John Peel - cel mai popular si mai respectat DJ din lume
Au trecut 7 ani de la trecerea în neființă a vestitului DJ britanic John Peel, iar astăzi fanii muzicii din întreaga lume își amintesc de el și de multele sale experiențe sonore navigând pe #keepingitpeel.

A cucerit pentru prima dată atenția publicului în anii ’60 în calitate de DJ al programului de noapte al postului pirat Radio London care emitea din largul coastelor Marii Britanii, contemporan cu cel existent în Londra, cărora le-a făcut cunoștință ascultătorilor din Marea Britanie și din Europa (Belgia, Olanda și Franța), cu înregistrările rockului psihedelic timpuriu proaspăt lansate în L.A. și San Francisco, concomitent cu o varietate de piese folk, blues și de muzică underground.
John Peel
John Peel

Ca rezultat al închiderii majorității stațiilor pirat britanice în august 1967, ca urmare a noilor legi adotate de Parlament, Peel s-a angajat la BBC Radio 1, continuând să lărgească paleta muzicală oferită ascultătorilor. A fost un explorator constant a tot ce era nou în materie de muzică pe întreg mapamondul.

Legendarele sale Sesiuni Peel, de regulă 4 melodii înregistrate live în studio care serveau ca familiarizare a ascultătorilor cu unele dintre cele mai mari și mai îndrăznețe nume din muzica ultimilor 50 de ani, îi includea pe cele de la Jimi Hendrix în 1967, la Bob Marley în 1973, de la cu totul inedita trupă Led Zeppelin, la Nirvana (în 1989!), la formația belgiană de grind (asociată adesea cu death-metalul) Agathocles, de la post-rockerii trupei texane din Austin Explosions In the Sky, la formația The Smiths. Lista ofertei muzicale și de artiști din cadrul Peel Sessions îți invada memoria cu diversitatea ei. Toți și toate erau aleși/alese de Peel însuși, cu mult timp înainte să fie remarcați de alți lansatori de talente.
John Peel
John Peel

Așa că vizitati #keepingitpeel ca să sărbătorim un om căruia nu i-a fost niciodată teamă să exploreze sunete și situații inedite.

A fost vestit pentru celebra frază: "I just want to hear something I haven"t heard before." (‘’Vreau să aud ceva ce n-am mai auzit până acum’’).

Aveți o amintire preferată legată de Peel?

Ascultați ceva astăzi care credeți că merită să fie ascultat și de ceilalți?
Aveti mai jos si doua documentare despre colectia sa de discuri: 
What the “Metronom” shows actually were
...a genuine music school for the Romanians on short waves, they stood for the voice of liberty for a whole generation before December 1989. A show broadcasted by Radio Free Europe, a station banned in those days by the communist authorities.
Each day, Cornel Chiriac and later Radu Theodor were presenting a complete album, describing the tracks, picturing the album"s cover and offering many other information the listeners were lapping up having the feeling of a stolen freedom.
Cornel Chiriac
Cornel Chiriac

Cornel Chiriac was a Romanian journalist, radio show and music band producer, publicist and jazz drummer. He attended highschool in Pitesti and graduated the Pedagogical Institute in the same town in 1966.
As far back as his teenage years he showed a passion for jazz, collecting all the information available about artists from this genre and listening to music where he had the chance. He was copying books, cronics, interviews and news from trade magazines on his notebooks and he separately translated them into Romanian” “During highschool he filled his time exclusively with music. He spent his nights writing. In the morning he woke hardly woke up to go to school, his aunt recollects. Some of his notebooks got in possession of great Romanian musicians like Radu Maltopol, Cristian Colan or Johnny Răducanu, being the only source of information in the field of jazz at the time. Click mai mult
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1958 - Buddy Holly a concertat în primul din cele 25 de spectacole  ale turneului său din Marea Britanie, la Trocadero, Elephant & Castle din Londra. De asemenea, pe afiș  au mai figurat  Gary Miller, The Tanner Sisters, Des O"Conner, The Montanas, Ronnie Keene și orchestra sa.

1961 - Elvis Presley a semnat un contract de cinemaografie pe cinci ani cu producătorul Hal Wallis.

1963 - Frank Ifield ajunge no.1 în topurile single din Marea Britanie cu “The Wayward Wind”. Este al treilea no.1  al cântărețul  în Marea Britanie.

1966 - Gene Clark de la The Byrds și-a anunțat retragerea din cadrul grupul, motivând frica de a a zbura cu avionul.

1966 - În timpul unui turneu de 11 concerte în Australia și Noua Zeelandă, The Rolling Stones au concertat la The Civic Theatre din Auckland, Noua Zeelandă.

1967 - Lucrând  la studiourile Abbey Road din Londra, The Beatles  au început înregistrările la noul  cântec al lui John Lennon, “Lucy in the Sky with Diamonds”.

1968 - Primul single al lui Elton John “I"ve Been Loving You To Long” este lansat de casa de discuri Philips, dar din păcate nu a reușit să intre  în topuri.

1969 - Jim Morrison de la The Doors, a fost acuzat de comportament obscen și lasciv, după ce în timpul unui spectacol din Miami și-a arătat publicului penisul. El a fost găsit vinovat și condamnat la opt luni de muncă corecțională. Morrison moare la Paris, în timp ce era judecat  recursul sentinței.

1970 - Trupa Mott The Hoople,secondantă de Genesis, concertează la The Arms Northcote din Middlesex, Anglia.

1974 - Chris Difford pune în fereastra unui magazin următorul  anunț: “Textier,  caut muzician pentru colaborare” iar Glen Tillbrook îi răspunde. Cei doi formează ulterior  trupa Squeeze.

1974 - Queen încep primul lor turneu de succes în Marea Britanie la Winter Garden din Blackpool.

1975 - Status Quo au stat două săptămâni în fruntea topurilor albumelor britanice cu “On The Level”.

1975 - The Eagles ajung  no.1 în topurile single din Statele Unite cu !Best Of My Love”, primul din cele cinci no.1 ale formației în Statele Unite. Cea mai bună poziție a formației  în topurile din Marea Britanie a  fost  în anul 1977 când s-a clasat pe locul 8 cu single-ul “Hotel California”.

1975 - Printre câștigătorii din  acest an ai premiilor Grammy s-au numărat: Paul McCartney pentru cel mai bun solist vocal cu “Band On The Run”, Olivia Newton-John pentru discul anului cu “I Honestly Love You” și Stevie Wonder pentru albumul anului cu “Fulfiling – ness First Finale”.

1977 - Iggy Pop și David Bowie, secondați de The Vibrators, concertează  la Friars, în Aylesbury, Anglia.

1979 - Joy Division au concertat la the Hope & Anchor din Islington, Londra, Anglia.Prețul unui bilet era de 75 pence bucata (1.28$).

1980 - Blondie au ajuns no.1 în topurile single din Marea Britanie cu “Atomic” de pe albumul “Eat To The Beat”, fiind al treilea no. 1 al grupului  britanic.

1980 - Patti Smith se căsătorește  cu chitaristul de la MC5, Fred “Sonic” Smith. Acesta moare pe 4 noiembrie 1994.

1980 - The Shadows au obținut un nou succes cu al patrulea lor no.1 în topurile albumelor din Marea Britanie  intitulat “String Of Hits”, care a stat trei săptămâni în poziția de lider.

1983 - Grandmaster Melle Mel și The Furious Five au început turneul de 9 concerte din Marea Britanie la Leeds Polytechnic.

1986 - În timpul unui turneu prin Marea Britanie, trupa The Bangles concertează  la Glasgow"s Queen Margaret Union.

1986 - Gary Glitter a fost internat în spital, suferind de  intoxicație accidentală cu somnifere.

1986 - Trupa Mr. Mister a început seria de două săptămâni ca no.1 în topurile single din Statele Unite cu “Kyrie”, al doilea no.1 al grupului în State și clasat pe locul 11 în topurile britanice. De asemena, albumul “Welcome To The Real World”al  grupului ajunge no.1 în topurile din Statele Unite.

1989 - R.E.M. începe seria de concerte americane din cadrul  turneului mondial “Green World” în Louisville, Kentucky.

1989 - Madonna încheie un contract de sponsorizare în valoare de 5 milioane de dolari cu Pepsi Cola.

1990 - Janet Jackson a cântat în  prima seară din cele 120 din cadrul turneului Rhythm Nation 1814 World Tour, la The Miami Arena, în Florida. În cadrul show-ului, Jackson a folosit pe scenă o panteră, dar după ce s-au ivit unele probleme privind siguranța spectatorilor și  câteva incidente în care pantera a urinat pe scenă, Janet Jackson a decis să o scoată din spectacol în turneul din vară.

1991 - Frank Smith de la Air Supply moare de penumonie în Melbourne, Australia.( În 1980, s-a clasat  poziția al 11-lea în topurile din Marea Britanie cu single-ul “All Out Of Love”, iar în 1981 a ajuns no.1 în  Statele Unite cu single-ul “The One That You Love”.)

1991 - Ocean Colour Scene au concertat la The Venue din Londra, în prima seară din cele 19 ale turneului lor prin Marea Britanie.

1994 - Nirvana au cântat în ultimul lor concert din carieră  la The Terminal Einz din Munchen, Germania. Locația era un hangar al aeroportului cu o capacitate de 3.000 de locuri. În timpul concertului s-a luat curentul, așa că au fost nevoiți să improvizeze la instrumente, inclusiv  versiunea "My Best Friend"s Girl "a celor de la The Cars.

1995 - Bruce Springsteen câștigă trei premii Grammy cu “Streets Of Philadelphia” la categoriile cântecul anului, cea mai bună interpretare vocală masculină și cea mai bună piesă rock.

1997 - A fost respins procesul intentat de un fan al trupei Motley Crue care susținut că auzul său a fost iremediabil deteriorat după un spectacol din New Jersey. Judecătorul i-a spus lui Clifford Goldberg că știa la ce risc se expune stând în apropierea scenei.

1997 - Sunt emise "Obligațiunile Bowie” la  Bursa de Valori din SUA. Luând în calcul  valoarea albumelor de catalog  ale lui David Bowie, banii câștigați de pe obligațiuni , plus dobânda din drepturile de autor, investitorii estimau  să facă un profit de 8% în aproximativ 10 de ani.

1997 - Travis își începe seria de 19 concerte din cadrul turneului  de din Marea Britanie la The Lemon Tree din Aberdeen, Scoția.

2001 - Sean “Puffy” Combs a devenit martor cheie  al propriei sale apărări în cadrul unui proces din New York, declarând că nu purta nici o armă asupra lui în timpul unui schimb de focuri dintr-un club din New York. Cântărețul a declarat că a crezut că atacul a fost îndreptat asupra sa.

2004 - Michael Jackson a lansat un nou site, www.mjjsource.com. Site-ul prezintă o celebrare a carierei sale muzicale, plus știri despre procesul său penal în curs, icuprinzând scurte biografii ale avocaților săi și un calendar cu viitoarele  termene de judecată.

2005 - Chris Curtis, bateristul trupei The Searchers, a murit la vârsta de 63 de ani după o înlungată suferință.(În 1964 a fost no.1 în topurile din Marea Britanie cu single-ul “Needles And Pins”, iar în 1964 a fost no.3 în topurile din Statele  cu single-ul “Love Potion Number Nine”.)

2005 - Nelly, cu participarea lui Tim McGraw,  au  ajuns no.1 în topurile single din Marea Britanie cu "Over And Over”, al treilea no.1 pentru Nelly, și primul hit câștigător a lui Tim McGraw la secțiunea muzică country în cadrul galei premiilor Grammy.

2009 - Kelly Clarson ajunge no.1 în topurile single din Marea Britanie cu “My Life Would Suck Without You”. Cântăreața americană  a câștigat concursul American Idol în anul 2000, fiind singura concurentă din acest concurs care a intrat în poziția de vârf a topurilor britance.

2009 - The Prodigy au ajuns lideri în topurile albumelor din Marea Britanie cu al cincilea lor album de studio, “Invaders Must Die”.
Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI
/////

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact