Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

HOROSCOP

Home » Legende Rock
A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X     Y     Z    
LINKIN PARK
Cand au aparut, Linkin Park au fost deopotriva huliti si apreciati. Huliti de partea extrema si aspra a scenei rock si metal, apreciati de cei interesati de melanjul dintre rock si alte stiluri. Adevarul e ca Linkin Park au adus ceva nou in peisajul metal; insa nu int

Click mai multe albume

Led Zeppelin
Led Zeppelin a fost o formatie de muzica rock din Marea Britanie, care este considerata unul dintre cele mai cunoscute, respectate, novatoare si inspirante grupuri muzicale ale secolului 20. De-a lungul timpului a abordat diverse stiluri pornind de la muzica rock, exceland in creare

Click mai multe albume

Kid Rock
Robert James "Bob" Ritchie (born January 17, 1971), known by his stage name Kid Rock, is an American singer-songwriter and rapper with five Grammy Award nominations. Kid Rock released several studio albums that mostly went unnoticed before his 1998 record Devil Without a Cause, released with

Click mai multe albume

Rolling Stones
Click mai multe albume

Stema
Trupa Stema s-a infiintat in anul 2011 la initiativa lui Silviu Sanda – un artist unic,polivalent care a cantat de-a lungul timpului cutrupe ca Timpuri noi, Pheonix, Sarmalele Reci sau Sfinx Experience. 

Genul muzical abordat de trupa este

Click mai multe albume

[Prima] [Anterioara] Pagina   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13   pagini [Urmatoare] [Ultima pagina]
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1962 - Acker Bilk a ajuns no.1 în topurile single din Statele Unite cu „Stranger On The Shore”; single-ul s-a vândut în peste 1.000.000 de exemplare în Marea Britanie  ajungând pe locul doi în topurile vânzărilor.

1964 - Marianne Faithful a înregistrat, împreună cu Mick Jagger și Keith Richards, melodia “As Tears Go By”, acompaniată de viitorul membru al trupei Led Zeppelin, Jimmy Page la chitară și de John Paul Jones la bas.

1966 - The Rolling Stones au ajuns lideri în topurile single din Marea Britanie cu “Paint It Black”, cel de-al șaselea single no.1 al trupei din topurile britanice.

1966 - The Beatles au înregistrat “Yellow Submarine” la studiourile Abbey Road din Londra. Deoarece producătorul George Martin a lipsit de la înregistrări, fiind în convalescență după o toxiinfecție alimentară, inginerul  de la EMI,  Geoff Emerick, l-a înlocuit la ședințele de înregistrări.

1968 - Artistul de blues american Little John, a murit în închisoare după ce a fost condamnat pentru omucidere. El a fost coautor și primul care a înregistrat “Fever” (preluată de Peggy Lee în 1958) și “Need Your Love So Bad” interpretată de  Fleetwood Mac. James Brown a înregistrat un album comemorativ intitulat Thinking Of Little Willie John... And A Few Other Nice Things.- În amintirea lui Little Willie John... și alte câteva lucruri frumoase despre el.

1969 - John și Yoko au început cele 8 zile de protest în camera 1742 a hotelului La Reine Elizabeth din Montreal, Canada, pentru a promova pacea. În camera lor, ei au înregistrat “Give Peace a Chance” (Petula Clark se poate auzi în cor). Cântecul a fost atribuit lui Lennon și McCartney, deși Paul n-a participat la înregistrare.

1972 - În momentul despărțirii de Mott The Hoople, David Bowie le-a dăruit  acestora 2 cântece noi-“Suffragette City”, pe care l-au refuzat, și “All The Young Dudes”, pe care l-au înregistrat. Piesa le-a adus un loc 3 în Topurile din Marea Britanie și un hit în Top 40 din Statele Unite.

1972 - În prima zi din cele patru ale festivalului britanic “The Great Western Express”au concertat  : The Faces, Joe Cocker, Humble Pie, Slade, The Groundhogs, Ry Cooder, Don McLean, Brewers Droop, plus  concertul special al trupei Monty Python.

1973 - Albumul “1967-1970” al trupei The Beatles ajunge no.1 în topurile americane.

1973 - The Edgar Winter Group au  ajuns pe locul 1 în topurile single americane cu “Frankestein”, singurul no.1 al trupei în topurile amerciane, hit ajuns în poziția 18 în topurile britanice. În cadrul grupului a apărut și fostul chitarist al trupei McCoys, Rick Derringer.

1974 - Are loc tragedia de la concertul lui David Cassidy la White City din Londra, când 1.000 de fani au primit primul ajutor din partea  personalui medical în urma unei agitații generale. Una dintre fane, Bernadette Whelan, a decedat 4 zile mai târziu din cauza unui infarct.

1977 - Moare de cancer cântărețul Billy Powell de la The O"Jays (care în 1972 a avut succes cu  hitul “Back Stabbers”, în  1973, cu single-ul “Love Train” care a ajuns no.1 în topurile americane și pe 9 în cele britanice). Inițial cunoscuți sub numele de The Triumphs, apoi  The Mascots, s-au stabilit în final la cel de "The O"Jays", în memoria DJ-ului de radio Eddie O"Jay.

1978 - Astăzi, la televiziunea irlandeză; la ora 04.00 “Top Cat”, la ora 04.30 “Skippy” și la ora 05.30 emisiunea intitulată “Youngline“, o serie de emisiuni pentru tineret dedicate intereselor acestora. În showul de azi, era prezentat un nou grup pop, The Hype (ulterior devenit U2).

1979 - The Undertones, The Knack și The Chords au concertat la Friars din Aylesbury, Anglia.

1979 - “Sunday Girl” i-a oferit trupei Blondie cel de-al doilea no.1 în topurile britanice. Piesa a fost luată de pe albumul “Parallel Lines”, care a devenit cel mai bine vândut album al anului 1979.

1979 - În prima zi din cele două ale festivalului Loch Lomond au cântat: The Stranglers, Dr Feelgood, Skids, Third World, The Dickies. În ziua a doua: The AWB, Buzzcocks, Rockpile și The Boomtown Rats care au interpretat live în primă audiție  piesa “I Don"t Like Mondays”.

1982 - The Rolling Stones au demarat seria de 23 de concerte a turneului lor  britanic și  european la The Capital Theatre din Aberdeen, Scoția.

1984 - Deniece Williams, fosta cântăreață de backing vocal a lui Stevie Wonder, a stat 2 săptămâni în fruntea topurilor single americane cu piesa “Let"s Hear It For The Boy”, preluată din filmul  “Footlose”, clasându-se pe locul 2 în clasamentele din Marea Britanie.

1990 - David Bowie a fost dat în judecată de către fosta lui soție, Angie, pentru 56 de milioane de dolari.

1990 - Pentru prima dată cele cinci poziții ale clasamentului Top 5 din Statele Unite au fost ocupate de femei: Madonna, locul 1 cu “Vogue”, Heart ocupa poziția secundă, Sinead O"Connor s-a clasat pe 3, Wilson Phillips pe locul 4 și Janet Jackson  pe 5.

1991 - The Glitter Band, Sweet, Mud, The Rollers și Suzi Quatro au concertat în cadrul unui weekend prelungit datorat unei sărbători oficiale, La Pontins, din Hemsby, Anglia. Biletele au costat 55 lire bucata.

1994 - Michael Jackson se căsătorește cu Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis Presley. Cuplul a divorțat în 1995.

1996 - Un incendiu izbucnit în locuința lui Eric Clapton a cauzat pagube de peste un million de lire sterline. Pompierii ajunși la fața locului l-au găsit pe Clapton încercând să-și salveze colecția de chitare.

1996 - George Michael a ajuns no.1 în topurile albumelor din Marea Britanie cu “Older”.

1997 - Bob Dylan a fost internat într-un spital din Malibu acuzând dureri în piept, fapt care a dus la anularea turneului programat să aibă loc în acea vară.

2000 - Bateristul Tommy Lee a fost închis timp de cinci zile pentru consum de alcool. Lee a apărut în fața unei instanțe din Los Angeles, fiind acuzat de încălcarea eliberării condiționate prin consumarea de alcool, gest care contravenea prevederilor respectivei eliberări.

2001 - Black Sabbath, Slipknot, Tool și Papa Roach au concertat la Oyyfesr din Milton Keynes Bowl, Anglia. Biletele au costat 32.50 de lire (55.25 de dolari).

2002 - Primul episod din “Acasă la familia Osbourne” a fost difuzat la MTV în Marea Britanie.

2002 - Eminem a avut succes cu cel de-al treilea single ajuns no.1 în topurile britanice, “Without Me”, preluat de pe cel de-al patrulea său album de studio, intitulat The Eminem Show.

2002 - Cam"ron a ajuns  pe locul 1 în topurile albumelor din Statele Unite cu “Come Home With Me”.

2006 - David Gilmour  concertează la The Bridgewater Hall, în Manchester în timpul turneului britanic “On A Island”.

2006 - Gwen Stefani și Gavin Rossdale au devenit părinții unui băiețel botezat  Kingston James McGregor Rossdale.

2009 - Un judecător american a încheiat procesul dramatic a unei bătălii de 2 ani pentru averea răposatului cântăreț de soul James Brown. Judecătorul Jack Early a decis ca jumătate din bunurile sale să intre în posesia unei organizații caritabile, un sfert soției și fiului său minor, iar restul celor 6 copii adulți. Familia lui Brown și soția sa Tomi Rae Hynie Brown s-au luptat pentru averea artistului după decesul său din 2006 survenit în urma unui infarct.
Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact