Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Reunirea trupei Santana a inspirat mai bine de 50 de piese
Facebook   Twitter   email
Reuniunea vechilor membrii ai trupei Santana, a starnit un val de creativitate in materialele inregistrate pentru viitorul album Santana IV, a confirmat Carlos Santana intr-un intreviu acordat celor de la  Huffington Post.

S-au inregistrat, dupa spuselele sale, mai bine de 50 de piese gata de finalizare.
Gregg Rolie, claparul si vocalul, reintors la radacini, a mentionat ca timpul petrecut alaturi de ceilalti membrii a fost ca si o plimbare cu bicicleta, un fel de comunicare, pe masura ce au crescut impreuna cu aceasta muzica.

Din nou impreuna, de la albumul Santana III din 1971, Santana, Rolie si al doilea chitarist Neal Schon s-au intors la o experienta muzicala impartasita de ei in acei ani la Fillmore. Din cele spuse de ei, albumul isi propune sa-i onoreze pe Grateful Dead, Ravi Shankar, Miles Davies, The Doors.
Cu toate ca a trecut ceva timp, spune Rolie, exista o schimbare, au devenit compozitori mai buni, oameni mai buni si asta se va simti si in muzica lor.

Santana, desi mereu ocupat, mai lasa sa se inteleaga ca viitorul sau proiect va include si colaboari cu membrii trupelor Isley Brothers, Herbie Hancock si altii.

SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1958 - Connie Francis a ajuns no.1 în topurile single din Marea Britanie cu o versiune modernă a melodiei “Who"s Sorry Now” din 1923. Francis a fost prima femeie din rock "n roll care a urcat în topuri în poziția de lider.

1963 - Trupa Beatles a început seria de 30 de săptămâni pe locul 1 în topurile albumelor din Marea Britanie cu albumul lor de debut “Please Please Me”, făcând din acesta cel mai longeviv no.1 al unui album lansat vreodată de un grup. Următorul lor album intitulat “With The Beatles” i-a luat locul în poziția de top al clasamentelor pe 7 decembrie 1963, unde a stat timp de 21 de săptămâni.

1964 - În timpul concertului din Marea Britanie, celor de la The Rolling Stones le-a fost refuzat accesul la restaurantul Grand Hotel din Bristol unde erau cazați, pentru că nu aveau costum și cravată. În ziua următoare, publicația the Daily Express a scris un articol despre acest incident, cu titlul “Trupa Rolling Stones n-a primit prânzul”.

1965 - Roger Miller a ajuns no.1 în topurile single din Marea Britanie cu “King Of The Road”. Acesta a fost singurul no.1 al cântărețului în topurile britanice. The Proclaimers au urcat pe locul 9 în topurile britanice cu versiunea proprie a acestei melodiii în 1990.

1967 - Trupa Bee Gees și-a făcut debutul în emisiunea Top Of The Pops, interpretând piesa “New York Mining Disaster” în cadrul acestui show britanic televizat.

1970 - A fost lansat în Statele Unite triplul album intitulat “Woodstock”, fiind recompensat cu un disc de aur doar în 2 săptămâni.

1972 - John Lennon a concertat la televiziunea americană “Dick Cavett Show”, unde a afirmat faptul că este supravegheat de către FBI.

1973 - Cei de la Wings au demarat primul lor turneu oficial la The Bristol Hippodrome, din totalul de 15 show-uri susținute în Marea Britanie. 

1974 - Membrii trupei Led Zeppelin au participat la un spectacol al lui Elvis Presley la Los Angeles Forum din California. După un debut mai slab al showului, Elvis a oprit orchestra spunând în glumă: “Stați o clipă dragii mei, dacă credeți că putem începe, atunci să o facem ca și cum ne pricepem, deoarece Led Zeppelin sunt în sală”. Toți cei 4 Zeppelin s-au întâlnit cu Elvis după spectacol, petrecând 2 ore împreună în culise. Elvis le-a cerut autografe pentru fiica sa Lisa Marie.

1977 - X-Ray Spex, susținuți de Adam And the Ants, au concertat la The Man In The Moon din Chelsea, Londra.

1978 - La sfârșitul turneului lor mondial News Of The World de 46 de concerte, Queen a cântat trei nopți la rând cu casa închisă pe Arena Wembley din Londra, Anglia.

1979 - Rod Stewart a concertat la Cobo Arena din Detroit, în cadrul turneului “Blondes Have More Fun”, biletul costând 12,50 dolari bucata. 

1980 - Thin Lizzy au concertat live la The Guildhall din Preston, Anglia, prețul unui bilet fiind de 3,50 lire sterline.

1981 - Cântărețul și compozitorul Jamaican Bob Marley moare de cancer pulmonar și tumoare cerebrală la vârsta de 36 de ani. În 1981, are success cu single-lul “No Woman No Cry”, plus cu alte 10 intrate în Top 40 singles din Marea Britanie. Pe 6 februarie 1990, s-a decretat sărbătoare națională pentru a celebra ziua sa de naștere. Albumul retrospectiv, Legend, lansat în 1984, a fost cel mai bine vândut album reggae, cu vânzări de peste 20 de milioane de copii. Revista Time a ales albumul Exodus a lui Bob Marley și a trupei sale The Wailers drept cel mai mare album al secolului 20.

1985 - Madonna ajunge no.1 în topurile single din Statele Unite cu “Crazy For You”, hit care a ajuns pe locul 2 în topurile britanice.

1985 - Producătorul și clapistul britanic, Paul Hardcastle, a ajuns în fruntea topurilor single din Marea Britanie cu melodia “19”. Titlul face referire la vârsta medie a soldaților americani din războiul din Vietnam și include vocea naratorului de televiziune Peter Thomas , precum și un puternic mesaj anti-război.

1985 - Bruce Springsteen și un mic grup de prieteni au ieșit într-o escapadă nocturnă ca între băieți în Oswego, Oregon, cu 2 zile înainte de căsătoria sa cu Julianne Phillips. Aflat la un pahar cu băieții în pub-ul Gemini, Springsteen a interpretat câteva cântece în stil karaoke, din înregistrările sale de pe juke-boxul localului.

1987 - Topul indie din Marea Britanie arăta astfel: pe primul loc, The Smiths cu “Sheila Take A Bow”; pe 2, trupa The Cult cu piesa “Lil" Devil”, iar pe locul 3, formația The Pogues cu “The Irish Rover”. În Topul CD-urilor: David Bowie a ocupat prima poziție cu “Never Let Me Down”, “Raindancing” a lui Alison Moyet s-a clasat al 2-lea, iar Genesis a fost pe 3 cu “Invisible Touch” .

1990 - La 31 de ani de la moartea sa, Ritchie Valens a fost recompensat cu o stea pe vestita Alee a Celebrităților din Hollywood.

1991 - Roxette a avut success cu cel de-al patrulea lor no.1 din topurile americane, “Joyride”. Piesa fost inspirată de un interviu al lui Paul McCartney în care acesta a afirmat că scrierea de cântece împreună cu John Lennon a fost întotdeauna ca ‘o călătorie de plăcere’.

1996 - Bill Graham, jurnalistul irlandez care a descoperit trupa U2, moare de atac de cord la vârsta de 44 de ani. A fost de asemenea, co–fondator a publicației muzicale irlandeze Hot Press. La funeraliile sale au participat membrii trupelor Members Clannad, U2, Hothouse Flowers, precum și interpretul Gavin Friday.

2001 - Oasis, The Black Crowes și Spacehog dau startul turneului intitulat “The Tour of Brotherly Love”, un turneu nord american început la cazinoul The Hard Rock din Las Vegas, Nevada. (Cele 3 formații aveau în componență perechi de frați (Noel și Liam Gallagher, Chris și Rich Robinson, respective Royston și Antony Langdon).

2002 - Peste 500 fani Michael Jackson au ținut o demonstrație în fața clădirii companiei Sony din Berlin, reclamând că aceștia nu au promovat “Invincible”, ultimul album single al starului pop.

2003 - Basistul trupei Jimi Hendrix Experience, Noel Redding, moare în locuința sa din Irlanda la vârsta de 57 de ani. Redding a interpretat în albumele devenite clasice ale lui Hendrix “Are You Experienced”, “Axis: Bold as Love” și “Electric Ladyland”. Până în momentul morții, Redding era în proces cu Hendrix pentru plata unei despăgubiri de 3.26 milioane £, ca parte din veniturile din înregistrări și alte drepturi muzicale. A fost membru al trupei Fat Mattress și a fondat formația The Noel Redding Band.

2003 - R. Kelly dă startul seriei de 4 săptămâni în fruntea topurilor single din Marea Britanie cu “Ignition Remix”. Acesta a fost al 2-lea single no. 1 al solistului în clasamentele britanice.

2003 - Blur urcă pe locul 1 în topurile albumelor din Regatul Unit cu “Think Tank”, al 5-lea album no. 1 al trupei din topurile britanice.

2004 - John Whitehead, compozitor american, este ucis de un bărbat înarmat cu un pistol. A fost coautor al piesei “Back Stabbers” al trupei O"Jays, iar în calitate de membru al cuplului de producători și compozitori McFadden & Whitehead, a scris și interpretat “Ain"t No Stopping Us Now” care s-a vândut în mai mult de 8 milioane de exemplare, primind o nominalizare la un Premiu Grammy.

2006 - George Michael a fost implicat în al 2-lea accident ușor de mașină survenit în această lună, după ce un fotoreporter al unui tabloid l-a surprins dormind în mașina parcată în centrul Londrei. Cântărețul a intrat într-o pilon de amarare de pe chei după ce s-a trezit și a început să conducă.

2007 - The Game a fost arestat la domiciliul său în legătură cu incidentul de la un meci de baschet South Los Angeles în februaryie 2007. El a fost acuzat că ar fi amentințat o persoană cu arma. Rapperul a fost eliberat a doua zi, după ce a depus contravaloarea unei cauțiuni de 50.000 dolari.

2008 - Trupa techno germană Scooter ajunge no.1 în topurile albumelor britanic cu “Jumping All Over The World”.

2011 - Unul dintre cele mai rare tricouri de rocker din lume s-a vândut contra sumei de 10.000 $ (6096,00 lire sterline), fiind cea mai mare sumă plătită pentru un tricou vintage. Recordul din 1979 la vânzări a fost stabilit de un tricou Led Zeppelin pe eBay vândut de Kyle Ermatinger de la Stormcrow Vintage. Recenta încheiere a tranzacției a făcut din această achiziție cel mai rar și mai scump tricou vintage.




Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact