Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

HOROSCOP

Home » The Rolling Stones cu noul lor album
Facebook   Twitter   email

The Rolling Stones cu noul lor album "Blue & Lonesome", nu s-au intors doar la radacinile lor blues, ci s-au intors la sursa acestor materiale. Aveti mai jos versiunile originale ale pieselor de pe albumul Rolling Stones, anuntat ca aparitie prin 2 decembrie.

Acesta a fost inregistrat in Londra cu prilejul diferitelor sesiuni in prezenta mai vechiului lor producator Don Was. Trupa s-a intalnit spre a inregistra ceva materiale noi, insa au ajuns la intepreta diverse materiale a celor mai mari idoli ai lor, cum e si Little Walter, a carui piesa a dat si titlul albumului. Dupa spusele lui Ron Wood, va fi un album pe care-l veti indragi si care va exprima ceea ce este Rolling Stones o trupa de blues.

Aveti mai jos versiunile originale, ale pieselor aflate pe album in varianta Rolling Stones:


12

"Just Your Fool"

Original: Little Walter (1960)
 
 

Piesa originala a fost inregistrata in 1953 de leaderul unei trupe de blues Buddy Johnson, aceeasi piesa fiind ulterior adaptata si de Little Walter in mai cunoscuta versiune conventionala de blues.
Aceasta este una din cele patru piese ale lui Walter prezente pe album, fiind cel ce l-a influentat puternic, in stilul interpretativ, pe Mick Jagger.

 
11

"Just Like I Treat You"

Original: Howlin’ Wolf (1961)
 
 
 

Fata B a single-ului din 1961 a lui Howlin’ Wolf, este piesa “I Ain’t Superstitious,” parte a succesului casei de discuri Chess Records avandu-i pe Hubert Sumlin la chitara si Willie Dixon la bass. Tot aici a fost produsa si piesa “You’ll Be Mine.” a carei stil de interpretare se regaseste in intreaga disografie Rolling Stones. Howlin’ Wolf a aparut prin 1965, la insistentele celor de la Rolling Stones, chiar si in editia tv Shinding.

 
10

"I Can’t Quit You Baby"

Original: Otis Rush (1956)
 
 
 

Willie Dixon a scris aceata piesa pentru Otis Rush si a inregistrat-o cu acesta primei lor sesiuni. Fanii rock"n roll vor recunoaste mai bine preluarea blues din albumul de debut al celor de la Led Zeppelin. Originalul a atins pozitia 6 in topul R&B, fiind o versiune ceva mai rapida decat a celor de la Zeppelin.

 
9

"Commit A Crime"

Original: Howlin’ Wolf (1966)
 
 
 

O alta piesa de referinta,  avandu-l pe Hubert Sumlin la chitara si Eddie Shaw la saxofon, “Commit A Crime” a aparut prin 1971 la o sesiune de blues a lui Howlin’ Wolf in Londra, redenumita apoi “What a Woman!”

 
8

"Blue and Lonesome"

Original: Little Walter (1959)
 
 

Aceasta piesa, este una deosebit de trista, cantata de Little Walter in maniera sa. Pe langa interpretarea cu vocea sa grava, “Blue and Lonesome” contine si unul din cele mai compacte si fine solouri de chitara, care in versiunea Stones ar trebui sa se ridice la aceiasi perfectiune.

 
7

"All of Your Love"

Original: Magic Sam (1967)
 
 

In versiunea sa originala “All Your Love”, aceasta pledoarie este single-ul de debut a lui Magic Sam in anul 1957, ocazie cu care si-a facut imediat un fan reprezentativ pentru curentul blues, pe Willie Dixon, pe care l-a facut sa spuna ca vocea sa puternica la inspirat in ceea ce a compus. Magic Sam a adaptat piesa si a redenumit-o “All of Your Love”, un deceniu mai tarziu, cu putin inaintea decesului sau in urma unui atac de cord la numai 32 de ani.

 
6

"I Gotta Go"

Original: Little Walter (1955)
 
 

Rolling Stones nu e prima trupa care a facut un cover dupa aceasta piesa a lui Little Walter, inregistrata initial cu Jukes. De asemenea si doi dintre membrii J.Geils Band, Magic Dick si insusi Geils, au facut si ei o versiune in 1994.

Bluesmani ca Charles Musselwhite si Carey Bell si-au trecut si ei in portofoliu aceasta piesa, piesa fiind un prim exemplu in utilizarea distorsului si a gravitatii sunetului utilizat in muzica sa.

 
5

"Everybody Knows About My Good Thing"

Original: Little Johnny Taylor (1971)
 
 

Cel mai contemporan cantec de pe acest nou album Stones, "Blue & Lonesome", este piesa slow blues a lui Little Taylor, “Everybody Knows About My Good Thing”, piesa a fost in top10 R&B a casei de discuri Louisiana’s Ronn. A fost preluata si de Z.Z.Hill, precum si de Johnnie Taylor.

 
4

"Ride ‘Em On Down"

Original: Eddie Taylor (1955)
 
 

Taylor a lansat piesa cu acest titlu “Ride ‘Em On Down” la casa de discuri Vee-Jay, insa piesa e defapt in original, din anii "30 a legendarului bluesman Delta, Bukka White, denumita mai apoi “Shake ‘Em On Down.”  
White a inregistrat piesa cu ceva timp inaintea pronuntarii sentintei de doi ani, pentru un incident armat, asistand la evolutia piesei in timpul incarcerarii la Mississippi’s Parchman Prison Farm, unde a petrecut ceva timp si fiul si tatal sau.

 
3

"Hate to See You Go"

Original: Little Walter (1955)
 
 

Descris adeseori ca fiind cel mai bun harpist blues de dupa razboi, Walter Jacobs a inceput cu trupa lui Muddy Waters, inainte de a aborda caiera solo in 1952, si a fost cel care a compus aceasta piesa, in interpretarea lui Little Walter.

 
2

"Hoo Doo Blues"

Original: Lightnin’ Slim (1958)
 
 

O serie de turnee de revenire din anii "70 a celor de la Lightnin’ Slim’s, adepti ai stilului lazy-rolling din Louisiana, le-a adus acestora o larga audienta, devenind un fan memorabil al celor de la Captain Beefheart. 

Pana la aceasta piesa, The Stones au preluat deja si piesa “I’m a King Bee” a cumnatului lui Slim, un partener obisnuit de turneu al lui Slim Harpo. 

 
1

"Little Rain"

Original: Jimmy Reed (1957)
 
 

Cei de la Rolling Stones nu si-au ascuns niciodata admiratia lor fata de Reed, “Little Rain” fiind o piesa preluata de mai demult de acestia. Primul lor album continea piesa lui Reed, “Honest I Do.”

 

SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1946 - Petula Clark a debutat la televiziunea britanică la vârsta de 13 ani, apărând la seria de emisiuni Cabaret TV. Clark și-a început cariera ca invitată la emisiuni radio când avea doar 9 ani, jucând în primul ei film în anul următor. “Put Your Shoes On Lucy” a fost lansarea ei de debut în 1949, iar “The Little Shoemaker” a devenit primul ei hit în topurile britanice în 1954. 

1959 - Moare la vârsta de 43 de ani Billie Holiday într-un spital din New York ca urmare a unei ciroze hepatică cauzată de o perioadă lungă de abuz de alcool. (În timp ce se afla sub arest pentru posesie de heroină, cu polițiștii aflați la ușa camerei sale). În ultimii ani de viață, a fost treptat înșelată cu privire la veniturile sale, la moartea ei având în cont doar 0,70 $.

1965 - În timpul turneului în Marea Britanie, The Rolling Stones au concertat la The Guildhall din Portsmouth, având suportul formațiilor The Walker Brothers și Steam Packet.

1967 - Saxofonistul și compozitorul american de jazz John Coltrane moare de cancer la ficat în spitalul Huntington Hospital din Long Island, New York, la doar 40 de ani. A colaborat cu Miles Davis, Dizzy Gillespie. În 1964, a lansat albumul “A Love Supreme”.

1967 - S-a lansat în Stastele Unite single-ul “All You Need Is Love / Baby You"re A Rich Man” (având titlul original “One Of The Beautiful People”) al celor de la Beatles. Acesta a devenit cel de-al 14-lea no.1 al trupei în topurile americane.

1968 - Filmul de desene animate Yellow Submarine are premiera la The London Pavilion. Membrii Beatles au avut o scurtă apariție în film, dar nu au realizat dublajul propriilor voci în rolul jucat de ei.

1971 - John Lennon și Yoko Ono au apărut în talk show-ul nocturn de pe BBC, intitulat Parkinson, în care John a admonestat mass media britanică pentru că au făcut-o "urâtă" pe Yoko și că ea ar fi dus la destrămarea trupei Beatles.

1972 - O bombă a explodat sub dubița cu echipamente a formației The Rolling Stones în Montreal, lucru pus pe seama separatiștilor francezi. Fanii supărați au protestat aruncând cu sticle și pietre după ce s-a descoperit că 3.000 de bilete la spectacol erau false.

1975 - Bob Marley și The Wailers au cântat în prima din cele 2 seri de concerte de la The Lyceum din Londra, ambele spectacole fiind înregistrate pentru albumul live lansat în luna noiembrie, pe care se afla și single-ul ”No Woman No Cry”.

1976 - Demis Roussos ajunge pe locul 1 în topurile single din marea Britanie cu “The Roussos Phenomenon EP”. A fost singurul hit de top al cântărețului grec în clasamentele britanice și singurul său EP din vârful topurilor anilor ‘70.

1978 - Simple Minds debutează live la The Satellite Club din Glasgow.

1979 - Gary Moore părăsește trupa Thin Lizzy în timpul turneului prin Statele Unite, fiind înlocuit de fostul chitarist al trupei Slick & Rich Kids, Midge Ure.

1982 - Irene Cara urcă în fruntea topurilor single britanice cu “Fame”, inspirat din serialul TV despre drama dintr-o școală din New York. Cara (care a interpretat rolul Coco Hernandez în variant originală a filmului) a obținut premiul Oscar și un Glob de Aur pentru Cea mai Bună Melodie Originală.

1987 - The Ozzy Osbourne Band demarează turneul de 16 săptămâni prin închisorile din Statele Unite.

1992 - Metallica și Faith No More cântă pe stadionul RFK din Washington DC în deschiderea turneului American al celor de la Guns N" Roses.

1993 - Barbra Streisand ocupă prima poziție a clasamentelor albumelor amerticane cu “Back To Broadway”.

1993 - Formația Take That înregistrează primul succes când single-ul “Pray” ajunge liderul clasamentelor. A fost primul din seria de 8 single-uri de top no.1, devenind cea mai de success trupă de băieți britanică din anii ‘90.

1993 - U2 ajung pe locul 1 pentru a 5-a oară în topurile britanice cu albumul “Zooropa”, de aemenea un no.1 în clasamentele americane.

1993 - Guns N’ Roses concertează pe stadionul River Plata din Buenos Aires, Argentina, în fața a 80.000 de oameni, în ultimul show din cadrul turneului Use Your Illusion. Un punct de atracție al serii a fost bateristul britanic Cozy Powell care a cântat la tobe cu Matt Sorum, costumat într-un băiat care livrează pizza Domino.

1995 - Robbie Williams părăsește trupa Take That. Grupul avusese 6 single-uri și 2 albume ajunse în fruntea topurilor britanice când Robbie a părăsit grupul.

1996 - Chas Chandler moare la vârsta de 57 de ani la spitalul Newcastle General din Anglia, unde era internat pentru efectuarea de analize pentru un presupus anevrism aortic.El a fost basistul trupei The Animals și managerul lui Slade, Nick Drake și Jimi Hendrix.

1997 - Aflat în turneul său European, Michael Jackson concertează pe stadionul Wembley din Londra. Costul unui bilet era de 26.75 lire.

1999 - Kevin Wilkinson, bateristul lui Howard Jones, s-a spânzurat la vârsta de 41 de ani. A mai lucrat de asemenea cu China Crisis, Holly and the Italians, Squeeze și The Waterboys.

2003 - Câteva din marile personalități din industria muzicală și staruri ale muzicii din Hong Kong au fost arestate ca urmare a unei anchete legate de acte de corupție din industria muzicală după ce au existat acuzații de falsificare a unor poziții în clasamentele și ale unor premii muzicale. 

2004 - Jumătate din cei 4.500 de oameni din publicul prezent la concertul Lindei Ronstadt de la the Aladdin Resort and Casino din Las Vegas, au părăsit show-ul după ce solista a mai dedicat un bis regizorului și producătorului filmului “Desperado”,Michael Moore, și a încercat să convingă mulțimea prezentă să vizioneze filmul său Fahrenheit 9/11.

2005 - Moare muzicianul jamaican Laurel Aitken. Supranumit “Nașul stilului Ska”, piesa sa din 1958 intitulată “Boogie In My Bones”, a devenit prima lansare sub patronajul casei de discuri Island Record și primul no.1 în topurile jamaicane timp de 11 săptămâni.

2005 - R. Kelly staționează timp de 4 săptămâni în fruntea clasamentelor albumelor americane cu “TP.3 Reloaded”.

2008 - Un plan al Uniunii Europene prevedea ca starurile rock și muzicienii de studio în vârstă vor continua să primească contravaloarea drepturilor de autor după înregistrările vechi pentru tot restul vieții. Interpreții și-au pierdut efectiv acest drept după vârsta de 50 de ani. Artiști veterani precum Sir Cliff Richard și Roger Daltrey s-au numărat printre cei care au militat pentru prelungirea termenului limită. UE a anunțat o schemă pentru drepturile de copyright care să dureze pe o perioadă de 95 de ani.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact