Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Toulouse Lautrec
Facebook   Twitter   email
Exprimându-se lejer în engleză, franceză sau română, Toulouse Lautrec au făcut de la bun început deliciul topurilor indie, multe din piesele lor ajungând pe locul 1 la radiouri de profil – poate ați auzit „Te spun”, „Yesman” sau „Domino”. 
Au cântat la multe festivaluri de muzică (B’estfest, Peninsula Felsziget, Untold, Shine, Fete de la Musique) și au îmbogățit sonor festivaluri de film (Shorts Up, Future Shorts, European Film Festival) și de literatură (în Ungaria, Polonia și Germania). 

Însă loc pentru muzica lor este oriunde: formația a cântat într-o mașină (la lansarea Ford B-Max în 2012), la premiera unui film (Iron Man 3 în 2013), în pădure, săli de operă, galerii de artă, într-o ambulanță, pe o mașină de pompieri sau, cel mai recent, pe un vapor (Rainbow Warrior al organizației Greenpeace, ancorat în Portul Constanța în mai 2019). 

 Toulouse Lautrec- La început 


este al patrulea album de studio Toulouse Lautrec, apărut în primăvara lui 2019. La zece ani de activitate, grupul și-a rafinat abordarea artistică, menținând bineînțeles doza de impresionism de tentă franceză grefat pe o realitate românească ușor paralelă care i-a consacrat încă de la primul album. 

„X” este rock’n’roll, este o declarație artistică, este continuarea explorării unor teme sociale apărute pe albumul anterior „Dejun pe iarbă” din 2015. Însoțit de un cupaj propriu de vin, realizat de Alira, albumul „X” este o experiență de la un capăt la celălalt, livrată de un grup de notorii eroi renegați. 

 Toulouse Lautrec- Șmecherul din tine 


www.overground.ro
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1965 - The Beatles și-au petrecut ziua cu filmările pentru următorul film “Help!” pe Câmpia Salisbury, alături de Divizia a 3-a de Tancuri Britanică.

1968 - The Beach Boys au deschis turneul american în colaborare cu Maharashi Mahesh Yogi, părintele meditației transcendentale.

1968 - The Jimi Hendrix Experience a înregistrat “Voodoo Chile”. A apărut pe dublul album “Electric Ladyland” și a devenit lider în topurile single din Marea Britanie la 21 noiembrie 1970, la două luni după moartea chitaristului.

1972 - Chitaristul Les Harvey de la Stone The Crows, a murit în urma electrocutării pe scena spectacolului de la Swansea University din Țara Galilor. A fost fratele cântărețului scoțian Alex Harvey și membru al trupei The Alex Harvey Soul Band.

1975 - Cei de la Chicago au început seria de 2 săptămâni în fruntea topurilor albumelor americane cu “Chicago VIII”, acesta fiind cel de-al treilea no.1 al trupei din Statele Unite.

1975 - Trupa Dawn a stat 3 săptămâni pe locul 1 în topurile single din Statele Unite cu “He Don"t Love You, (Like I Love You)”, acesta fiind cel de-al treilea no.1 al trupei în Statele Unite. 

1975 - The Bay City Rollers s-au menținut în fruntea în topurilor britanice timp de de 3 săptămâni cu cel de-al doilea lor album intitulat “Once Upon A Star”.

1976 - David Bowie a cântat în prima din cele șase seri de concert cu casa închisă, acesta fiind primul său spectacol în Marea Britanie din ultimii trei ani.

1976 - Paul McCartney a cântat în primul său concert din America după aproape 10 ani, când cei din trupa Wings au demarat seria de 31 de concerte din cadrul turneului lor “Wings Over America” la The Tarrant County Convention Center din Fort Worth, Texas. 

1980 - Bob Seger & The Silver Bullet Band au început seria de șase săptămâni ca no.1 în topurile albumelor din Statele Unite cu “Against The Wind”.

1980 - Dexy"s Midnight Runners au ajuns lideri ai topurile single britanice cu “Geno”, un cântec scris de cîntârețul american de muzică soul, Geno Washington.

1986 - Robert Palmer a urcat pe locul 1 în topurile single din Statele Unite cu “Addicted To Love”, hit care a ajuns pe 5 în Marea Britanie. Înregistrarea originală a lui Palmer era în duet cu Chaka Khan, dar datorită unor probleme contractuale apărute, vocea sa a fost ștearsă.

1997 - Katrina And The Waves au câștigat, la Dublin, premiul Eurovision pentru Cea Mai Bună Melodie cu cântecul “Love Shine A Light” , aceasta făcându-i primii învingători britanici, de la Bucks Fizz în 1981.

1997 - Michael Jackson a ajuns no.1 în topurile single britanice cu “Blood On The Dance Floor”. Acest al șaptelea no.1 al cântărețului în Marea Britanie, s-a clasat doar pe locul 42 în topurile de peste ocean.

1997 - The Charlatans au ajuns lideri în topurile albumelor din Marea Britanie cu “Tellin" Stories”.

1997 - The Notorius B.I.G. a dat startul seriei de 3 săptămâni ca no.1 în topurile single din Statele Unite cu “Hypnotize”, hitul său post-mortem care a ajuns pe locul 10 în Marea Britanie. Rapperul a fost împușcat mortal pe 9 martie 1997. 

1998 - Massive Attack au deținut poziția fruntașă în topurile albumelor din Marea Britanie timp de 2 săptămâni cu “Mezzanine”.

2001 - Banca Coutts And Co. cu sediul în Londra, a refuzat cererile unor membrii ai trupei Oasis de a-și deschide conturi la banca lor pe motiv că trupa avea un comportament neadecvat.

2004 - Curtea Supremă de Justiție a Statelor Unite a respins apelul făcut de doi muzicieni care reclamau că Ozzy Osbourne le datora unele drepturi din colaborări muzicale. Basistul Robert Daisley și bateristul Lee Kerslake au purtat un proces îndelungat încă din 1997 cu membrii familiei Osbourne în care își cereau banii din încasările după colaborarea la albumele “Blizzard of Ozz” and “Diary of a Madman”. Sharon Osbourne, soția și managerul lui Ozzy, a declarat că cei doi i-ar fi "hărțuit" familia și că le-au tăiat beneficiile după albume din cauza "comportamentului lor abuziv și nedrept". 

2004 - Morrissey a cântat în prima din cele cinci seri de concerte susținute la Teatrul Apollo din New York, ca parte a turneului său American intitulat “You Are The Quarry”.
2006- Primul program de radio al lui Bob Dylan a fost transmis pe postul de radio prin satelit XM Satellite Radio. Piesele care au rulat în timpul showului său au fost cântate, printre alții, de Blur, Prince, Billy Bragg, Wilco, Mary Gauthier, L.L. Cool J și The Streets.

2008 - Starul rap Sean “Diddy” Combs a fost recompensat cu o stea pe celebra Alee a Celebrităților Walk Of Fame din Hollywood. În vârstă de 38 de ani, acesta i-a dedicat acest eveniment tatălui său, care a fost împușcat mortal în 1972. 

2008 - Mariah Carey a ajuns no.1 în topurile albumelor din Statele Unite cu cel de-al unsprezecelea ei album de studio, intitulat “E=MC?”.

2009 - Bob Dylan a urcat pe locul 1 în topurile albumelor din Marea Britanie cu “Together Through Life”, acesta fiind cel de-al șaptelea său album no.1 în Marea Britanie. A fost de fapt, al 33-lea album de studio al interpretului și compozitoruului, ultima dată ținând topurile britanice în 1970 cu “New Morning”. A avut success cu “The Freewheelin” Bob Dylan, primul său no.1 în 1964. Acum Dylan a bătut recordul (deținut anterior de Tom Jones), pentru cea mai lungă pauză între primul și ultimul album ajunse în fruntea topurilor.



Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact