Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Legende Rock » » Blood Print
Facebook   Twitter   email

Primii pasi spre devenirea Blood Print-ului de azi au fost facuti incepand prin a canta cateva coveruri ale formatiilor deja consacrate, in noiembrie 2007 intr-o formula diferita de cea de azi. Ideea de a infiinta o formatie serioasa exista de mult, iar o data cu venirea bassist-ului Vlad in iunie 2008 si a claparei Alexandra in luna octombrie a aceluiasi an, proiectul a luat viata cu adevarat, astfel incat actuala componenta a formatiei Blood Print este: Mihai Oprea-voce, Ionut Denes-chitara solo si armonie, Vlad Andrei-bass, Iulia Kocsis-tobe, Alexandra Trif- clape.

Lucrurile au progresat mai repede decat ne-am fi asteptat, datorita colaborarii, muncii si bineinteles a intelegerii dintre noi astfel incat repertoriul nostru a inceput sa includa tot mai multe compozitii proprii. Dupa experienta acumulata de pe scenele clujene, Blood Print reuseste sa cucereasca si simpatia publicului bucurestean prin participarea la concursul national “Global Battle of the Bands”(2008) unde castiga premiul “The Best New Coming Act” , dar si invitatia de a canta la unul dintre cele mai renumite festivaluri din Romania “Golden Stufstock”(2009) din Vama Veche.

Aceasta experienta ne-a motivat sa ne concretizam munca intr-un EP, lansat o data cu ocazia aniversarii a 2 ani de existenta Blood Print, de asemenea concertul pe care l-am avut in deschiderea formatiei Vita de Vie ne-a dat si mai multa incredere in fortele proprii astfel incat, in prezent repetam, compunem, inregistram de doua ori mai mult decat pana acum pentru a oferi publicului un Blood Print tot mai nou si mai profesionist.


SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1963 - Jimmy Soul a ajuns în fruntea clasamentelor single din State cu “If You Want To Be Happy”, un hit aflat pe locul 39 în Marea Britanie.

1964 - În timpul turneului trupei Rolling Stones în Marea Britanie are loc o revoltă  în Hamilton, Scoția, când peste 4.000 de fani care aveau bilete false au intrat cu forța la concertul formației de la Hotelul Chantingall.

1966 - The Castiles (avându-l pe Bruce Springsteen ca solist vocal), au făcut primele înregistrări la Mr Music Inc din Brick Town, New Jersey. Ei au împărțit 2 piese ale lui Springsteen, “Baby I”, respectiv “That’s What You Get”. Melodiile au fost puse direct pe disc, la care li s-au adăugat, 7 sau 8 discuri cu înregistrări de probă realizate în studio.

1967 - John Lennon și Paul McCartney au făcut  backing vocal la piesa formației The Rolling Stones, “We Love You”, în timpul unei ședințe de înregistrări la Olympic Studios din  Londra.

1967 - The Beatles au fost selectați să reprezinte Marea Britanie la prima emisie în premieră  mondială via satelit. Grupul a fost de accord să fie filmați în studio în timpul înregistrării unui cântec compus special pentru acest eveniment, programat pe 25 iunie. John Lennon a compus “All You Need is Love” care trebuia să cristalizeze esența adunării hippie din 1967 intitulată “summer of love” - vara iubirii și crezurile formației Beatles. Deoarece emisia se făcea în multe țări nevorbitoare de limba engleză, postul de televiziune BBC a cerut celor de la Beatles să “fie totul simplu, pe înțelesul tuturor”.

1968 - Archie Bell and The Drells au început seria de 2 săptămâni în fruntea topurilor single din Statele Unite cu “Tighten Up”, care nu a intrat din păcate în clasamentele britanice.

1968 - Scott Walker a devenit lider al topurilor din Marea Britanie cu cel de-al 2-lea său album “Scott 2”.

1968 - Grateful Dead, The Doors, The Steve Miller Band și Jefferson Airplane au concertat împreună în orașul Santa Clara, la Festivalul de Rock din California de Nord .

1974 - Ray Stevens a dat startul seriei de 3 săptămâni în fruntea topurilor single din topurile single americane cu cântecul cu tentă umoristică “The Streak” care era materializarea modei populare pe atunci a dezbrăcatului și alergatului gol în public ca formă de protest. A fost de asemenea pe locul 1 și în topurile din Marea Britanie.

1975 - Având la activ 5 căsătorii, cântăreața americană de muzică country, Tammy Wynette urcă în fruntea clasamentelor single americane cu “Stand By Your Man”. Inițial a fost înregistrată de către Tammy Wynette și lansată ca single în Statele Unite în anul 1968. S-a dovedit a fi cea mai de succes înregistrare din cariera  Wynettei , fiind cea mai preluată piesă din istoria muzicii country.

1978 - The Buzzcocks, susținuți de grupul  Penetration, au concertat la Primăria din Newcastle Upon Tyne City, Anglia, prețul biletului fiind de 1,75 lire.

1978 - Bob Marley și The Wailers au cântat în prima seară din seria de 19 concerte ale turneului său nord-american la the Hill Auditorium, din Ann Arbor, statul Michigan.

1980 - Solistul și chitaristul trupei Joy Division, Ian Curtis,s-a spânzurat în bucătăria locuinței sale din   Macclesfield, Anglia, la vârsta de numai 23 de ani. Curtis avea albumul lui  Iggy Pop intitulat “The Idiot” pus să cânte la casetofon , alături găsindu-se un bilet pe care scria: “În acest moment, aș vrea să mor. Simt că nu mai pot”. În 1979, Joy Division a lansat albumul de debut “Unknown Pleasures”, întâmpinat cu critici la vremea respectivă, înregistrând în 1980 următorul album intitulat “Closer”. Fiind suferind de epilepsie și după un mariaj destrămat, având episoade de depresie, Curtis s-a sinucis în ajunul debutului turmeului nord-american al formației Joy Division.

1984 - Simple Minds au ajuns pe locul 1 în topurile single americane cu piesa “Don"t You Forget About Me”, (un hit urcat pe locul 7 hit în Marea Britanie). Compus de Keith Forsey (cel care a obținut un premiu Oscar pentru "Flashdance... What a Feeling") și  Steve Schiff (chitaristul și compozitorul celor de la Nina Hagen band, melodia a figurat pe coloana sonoră a dramei pentru adolescenți din 1985,  intitulată “The Breakfast Club”).

1988 - Fleetwood Mac au concertat în prima din cele 6 seri de spectacole  pe Wembley Arena, Londra, din cadrul turneului lor intitulat “The Tango In The Night Tour”.

1991 - R.E.M. ajung lideri ai topurilor albumelor americane cu “Out Of Time”.

1993 - Trupele Sister Lovers, 18 Wheeler, Boyfriend și Oasis concertează la  King Tuts din Glasgow, Scoția. Directorul  Creation Records , Alan McGee, care era în public, a declarat referitor la formația Oasis, “Am descoperit cea mai mare formație de  rock "n" roll de la Beatles încoace”. McGee pierduse metroul de la stația Queen Street din apropierea locației concertului, și s-a decis să meargă la Tuts să-și omoare timpul până la următorul tren. El a încheiat ulterior un contract sub marca  Creation cu cei de la Oasis .

1996 - Bone Thugs-N-Harmony a stat  8 săptămâni  pe locul 1 în topurile single din Statele Unite, cu piesa “Tha Crossroads”, care a ajuns un hit clasat pe poziția a 8-a în clasamentele de gen britanice.

1997 - Blur a câștigat echivalentul muzicii pop  al premiului Federației  Amatorilor de Fotbal, the Music Industry Soccer Six. Publicul a putut vedea cum pe terenul FC Fulham din Craven Cottage, trupa a câștigat competiția muzicală care i-a mai avut drept concurenți pe Robbie Williams, My Life Story and The Prodigy.

2000 - Guy Ritchie, prietenul  Madonnei, a fost arestat după ce a lovit un fan în fața casei superstarului din Londra. Se spune că Ritchie l-ar fi lovit pe acesta cu pumnii și picioarele la întoarcerea celebrului cuplul de la o ieșire în oraș.

2003 - The Isley Brothers ajung no.1 în clasamentele albumelor din Statele Unite cu “Body Kiss”, primul album al grupului ajuns lider în topuri în ultimii 30 de ani.

2004 - Clint Warwick, fostul basist al trupei The Moody Blues, moare la vârsta de 63 de ani din cauza unei boli de ficat. Clint a părăsit trupa în  1966, la scurt timp după ce au cântat în singurul lor hit  number one, intitulat “Go Now”.

2008 - Neil Diamond urcă în fruntea topurilor albumelor din Marea Britanie cu “Home Before Dark”, ajuns de asemenea No.1 în State.

2008 - Ting Tings au înregistrat primul lor succes de top 1 în topurile  single britanice cu “That"s Not My Name”. A fost preluat de pe albumul de studio de debut al duetului din Manchester intitulat “We Started Nothing”.

2011 - Manuscrisul lui John Lennon, al cântecului din 1967 al  trupei  Beatles “Lucy in the Sky with Diamonds”, s-a vândut contra sumei de 237.132 $ (respectiv 145.644 de lire ) în cadrul unei licitații organizate în Statele Unite. Vânzarea bucății de hârtie pe care erau scrise stofa a 3-a și începutul versului din “She"s Leaving Home”, a avut loc la Saban Theatre din Beverly Hills. Ambele cântece erau incluse în albumul din 1967, Sgt Pepper"s Lonely Hearts Club Band. S-a speculat ideea că în  piesă era vorba  despre drogul LSD, deși membrii trupei Beatles au negat acest lucru, Lennon spunând că i-a venit inspirația de la un desen făcut de fiul său Julian, colegei sale de clasă Lucy Vodden – care decedase din cauza bolii Lupus (o boală autoimună) în 2009.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact