Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Legende Rock » » The MOOod
Facebook   Twitter   email

The MOOoD este o trupa de rock alternativ din Romania, formata in aprilie 2006 de Marius Moise (voce), Bogdan Spirea (tobe, backing vocals), Mircea Valah (chitara, backing vocals) si Virgil Chitu (bas). De la primul concert, in noiembrie 2006, trupa se afla intr-o continua evolutie, cantand alaturi de artisti romani ca OCS, Timpuri Noi, Kumm, Zob, Luna Amara si multi altii.

In mai 2008, The MOOoD a intrat sub aripa Emagic Entertainment, iar in iulie trupa a concertat in cadrul B`estfest, cel mai mare festival international de muzica din Romania, avandu-i ca headlineri pe Alanis Morisette, Kaiser Chiefs, Cypress Hill si Manu Chao.

Dupa B`estfest a urmat concertul Lenny Kravitz din Bucuresti, The MOOoD fiind singurul opening act agreat de managementul artistului, avand astfel ocazia sa cante in fata unui public de peste 16 000 de oameni. Octombrie 2008 marcheaza primul concert The MOOoD din afara tarii, alaturi de Snails (trupa de brit-pop din Moldova, participanta la B`estfest 2009) in Chisinau, Republica Moldova. Anul 2008 se incheie pentru The MOOoD cu plecarea basistului Virgil Chitu, el fiind inlocuit de un vechi prieten al trupei, Horia Stere.



The MOOoD incepe anul 2009 in forta, cantand in ianuarie la festivalul Eurosonic din Groningen, Olanda. Acolo, trupa a atras atentia promoterilor europeni de concerte, care au cerut aparitia unui material.
Dupa o serie de concerte prin tara cu Les Elephants Bizzarres, OCS, Eloize, Go to Berlin si altii, trupa se regaseste in iulie pe scena B`estfest, alaturi de nume mari ca Santana, The Killers, Franz Ferdinand, Moby, Motorhead, The Ting Tings si multi altii. Dupa B`estfest, The MOOoD a plecat spre festivalul Exit din Novi Sad, Serbia alaturi de alte nume mari, printre care Arctic Monkeys, Prodigy, Korn, The Madness si Mando Diao.

In prezent, trupa lucreaza la primul material discografic si se pregateste de filmarea unui videoclip.

Spread The MOOoD!




SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1958 - Coloana sonoră a filmului  Sound Pacific ajunge pe locul 1 în topurile albumelor din Statele Unite.

1960 - DJ-ul american Alan Freed a fost acuzat, împreună cu alte 7 persoane, pentru acceptarea unei mite de 30.650 $ de la 6 companii de înregistrări pentru a le fi difuzate piesele ca fiind incluse în lista grilei de program. Doi ani mai târziu, a fost condamnat și a primit o sentință cu suspendare, plus o amendă de 300 de dolari.

1961 - The Everly Brothers și-au lansat propria casă de discuri, “Calliop"e”.

1967 - Beatleșii au dat  o petrecere pentru presă, la casa managerului Brian Epstein din Londra, cu ocazia  lansării  albumului “Sgt Pepper"s”. Linda Eastman a fost angajată pe post de fotoreporteră.

1968 - Johnny Cash a concertat cu ocazia unui turneu britanic la The Odeon în  orașul Newcastle, ținutul Tyne & Wear.

1973 - Stevie Wonder a ajuns lider în topurile single din Statele Unite cu “You Are The Sunshine Of My Life”. Acesta a fost cel de-al treilea no.1 al cântărețului în topurile americane, hitul ajungând pe locul 7 în topurile britanice.

1973 - Wizzard a urcatpe locul 1 în topurile single din Marea Britanie cu “See My Baby Jive”a lui Roy Wood (de la The Move), ultimul grup petrecând patru săptămâni în fruntea topurilor.

1973 - Paul Simon a lansat single-ul “Kodachrome”, care a devenit hit în Statele Unite, dar i-a fost interzisă difuzarea  în Marea Britanie pe motiv că  melodia conținea numele unui brand.

1974 - The Rubettes au ajuns în fruntea topurilor single din Marea Britanie cu “Sugar Baby Love”, singurul no.1 al trupei ajuns în topurile britanice.

1976 - Keith Richards, de la Rolling Stones, a avut un accident de mașină  lângă Newport Pagnell, Bucks, după ce a adormit la volan; la bordul autovehicolului, poliția a găsit marihuana și cocaină, ceea ce i-a adus chitaristului încă o amendă de plătit.

1978 - Dire Straits și-a lansat propriul  produs,  single-ul “Sultans Of Swing”, înregistrarea costând 120 de lire sterline.

1979 - ABBA a început seria de 4 săptămâni ca no.1 în topurile albumelor din Marea Britanie cu “Voulez-Vous”, acesta fiind cel de-al patrulea LP al grupului care a ajuns în fruntea clasamentelor de gen.

1979 - Eric Clapton a dat o petrecere la  locuința sa din Surrey cu ocazia recentei căsătorii cu Patti Boyd. Clapton a montat o mică scenă în grădină pe care, de-a lungul serii , Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr au cântat împreună cu Clapton, Ginger Baker și Mick Jager. Formația de staruri improvizată pe loc a interpretat melodiile mai vechi ale lui Little Richard și Eddie Cochran.

1979 - Supertramp s-au clasat pe locul 1 în topurile albumelor din Statele Unite cu “Breakfast in America”, fiind singurul no.1 al grupului în topurile americane.

1980 - Ringo Starr și viitoarea lui soție au fost implicați într-un accident de mașină, la mai puțin de o jumătate de milă de locul unde a murit Marc Bolan; mașina a fost puternic avariată, dar Starr și Bach au suferit doar răni ușoare.

1981 - Sting a fost desemnat textierul și compozitorul  anului la cea de-a 26-a ediție a premiilor Ivor Novello.

1984 - Bob Marley and The Wailers au poposit timp de 12 săptămâni  în fruntea  topurilor  albumelor din Marea Britanie cu albumul lor retrospectiv “Legend”, lansat cu ocazia comemorării a trei ani de la moartea lui Marley.

1985 - Tears For Fears au concertat la The Playhouse din Edinburgh, Scoția, biletele costând 4,50 lire sterline bucata.

1988 - James Brown a fost arestat de 5-a oară în ultimele 12 luni, ca urmare a unei urmăriri cu mașina în apropierea casei lui, când a fost acuzat de violență, împotrivire la arestare și port ilegal de armă, dându-i-se o condamnare  la 6 ani de închisoare.

1990 - Madonna a petrecut  3 săptămâni ca lideră  a topurilor  single din Statele Unite cu “Vogue”. Inițial programată să apară pe partea B a discului, piesa a devenit al optulea no.1 al cântereței în  topurile americane și cel de-al șaptelea ei hit no.1 în cele  britanice.

1996 - Trupa Ash a urcat în  fruntea topurilor albumelor din Marea Britanie cu albumul  intitulat “1977”.

2001 - Moare Mike Sammes, fondatorul trupei The Mike Sammes Singers, la vârsta de 73 de ani. El a lucrat cu Tom Jones, Cliff Richard și  The Beatles în piesele “I Am The Walrus” și “The Long And Winding Road”.

2002 - Liberty X au ajuns no.1 în topurile single-urilor din Marea Britanie cu “Just A Little”. Cei 5  membri ai trupei  au fost eliminați în etapa  finală a concursului televizat de talente "Pop Stars", nereușind  să ajungă din urmă grupul câștigător Hear"Say.

2002 - Moby a avut succes cu cel de-al doilea album ajuns lider în topurile britanice, cu “18”.

2007 - Avocații lui Michael Jackson au depus un efort conjugat pentru a opri o licitație de vânzare a unor  obiecte personale ale starului sau a familiei acestuia. S-a căzut la o înțelegere cu reprezentanții unui licitator, care de fapt era proprietarul bunurilor respective, iar un bărbat din New Jersey care susținea că avea un depozit plin cu obiecte reprezentative ale lui Jackson ca rezultat al unei afaceri eșuate, a sfârșit în a veni în fața instanței  pentru un proces de declarare a falimentului.

2010 - “Stairway To Heaven” a fost numită melodia rock preferată în urma unui sondaj efectuat printre ascultătorii postului de radio Absolute Classic Rock. Trupa a avut alte două melodii ajunse în Top 10: “Whole Lotta Love” a fost votată pe locul 4 și “Rock "n" Roll”, luată de pe al patrulea album al trupei, a fost votată pe 7.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact