Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

HOROSCOP

Home » Legende Rock » » Robin and the Backstabbers
Facebook   Twitter   email

Robin and the Backstabbers este o trupa romaneasca de indie rock sau pop melodramatic. Baietii se descriu ca fiind o sursa instabila, imprecisa si imprevizibila de zgomot a carei eficienta si randament variaza in functie de factori necunoscuti, care pot sau nu sa includa pretul corzilor de chitara, al betelor de tobe si cel al promisiunilor nerespectate. 
     
De la infiintare (aprilie 2010) si pana in prezent, trupa Robin and the Backstabbers a obtinut Premiul Publicului la editia din 2010 a competitiei Stufstock Newcomers, a sustinut un concert in Rep. Moldova in cadrul festivalului "Acoperire Culturala" din Chisinau, a deschis pentru trupele Whitest Boy Alive (GER&NOR), Obits (USA) si British Sea Power (UK)
De asemenea, a sustinut concerte in Bucuresti, Cluj, Galati, Curtea de Arges, Iasi, Chisinau, Padina Fest, Vama Veche.
Robin and the Backstabbers
Robin and the Backstabbers

Trupa este recunoscuta pentru piesele "Vanatoare Regala", "Iguana facatoare de minuni" si "Soare cu dinti" care s-au aflat timp de mai multe saptamani in heavy rotation in playlisturile posturilor de radio.

La inceputul lunii iunie 2011, trupa a sustinut un concert incendiar in cadrul festivalului AlternaTIFF din Cluj (cronica evenimentului: http://indiescouts.ro/2011/06/22/premiera-alternatiff-urbansessions), si a fost principalul punct de atractie live al lansarii Decat o Revista. De asemenea, trupa s-a bucurat de o aparitie speciala in revista ELLE, editia iulie 2011.


SPNZRTR
, noul single al trupei Robin and the Backstabbers, poate fi achizionat online de pe AppStore: https://itunes.apple.com/us/album/spnzrtr-single/id578676510

Misterioasa, cinegetica si efervescenta, cantecul iese din sertar alaturi de videoclipul regizat de Barna Nemethi (Griffon & Swans) si produs de Fonogram Studios. Editare: Vlad Fenesan. Imagine: George Dascalescu. Scenografie: Tibi Hristu. Styling: Maurice Munteanu. In rolurile principale: Andrei Robin Proca, Vlad Fenesan, Florentin Vasile, Vladimir Proca, Radu Moldovan, Andrei Fantana si Ana-Maria Laura.

Piesa face parte din primul disc al trupei, iar Marea Lansare a avut loc miercuri, 28 noiembrie, in Clubul The Silverchurch din Bucuresti. Au urmat apoi: Cluj, 30 noiembrie (Flying Circus Pub); Iasi, 8 decembrie (Underground Pub), Constanta, 15 decembrie (Goblin Club).

Videoclipul poate fi vizualizat atat pe site-ul oficial al formatiei: www.robinandthebackstabbers.com, cat si pe canalul Youtube al casei de productie: http://www.youtube.com/user/fonogramstudios
Componenta formatiei:

Andrei Robin Proca (voce)
Florin Vasile (chitara si backing vocals)
Vladimir Proca (tobe)
Vlad Fenesan (bass)

Robin and the Backstabbers on the web:
www.facebook.com/RobinandtheBackstabbers
www.myspace.com/robinandthebackstabbers
www.soundcloud.com/robinandthebackstabbers
www.youtube.com/user/RatBackstabbers

Logo & font: Ioana Ciolacu Miron
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1960 - The Beatles au cântat la The Indra Club, Grosse Freiheit din Hamburg, Germania de Vest.

1964 - The Who au concertat la The Town Hall, Greenwich, în sudul Londrei.

1965 - Donovan și-a făcut debutul la televiziunea americană în show-ul “Shindig!”, alături de The Hollies, The Turtles și The Dave Clark Five.

1967 - S-a lansat în Marea Britanie postul BBC Radio 1. Fostul DJ-ul al postului Radio Caroline, Tony Blackburn, a fost primul prezentator care a intrat în direct. Melodia “Flowers In The Rain” a celor de la The Move a fost prima piesă difuzată.

1967 - În timpul turneului din Marea Britanie, Pink Floyd a concertat la The Skyline Club din localitatea Hull, în nord-estul Angliei.

1969 - Prietena lui David Crosby, Christine Hinton, a murit în urma unui accident de mașină lângă San Francisco.

1971 - Rick Wakeman și-a făcut debutul live cu “Yes”, la The De Montford Hall din Leicester, la începutul turneului de 23 de concerte din Marea Britanie.

1972 - David Cassidy a ajuns în fruntea topurilor single din Marea Britanie cu “How Can I Be Sure”. Piesa a fost starul serialului TV american Familia Partridge și ocupanta pentru prima dată a locului 1 în topurile britanice. Versiunea originală a fost înregistrată în 1967 de The Young Rascals.

1974 - Poliția a fost chemată la un concert al celor de la Lynyrd Skynyrd and Blue Oyster Cult, după ce 2 ingineri de sunet s-au luat la bătaie. Angajatul trupei The Skynyrd a declarat că sunetul a fost întrerupt intenționat în timpul numărului interpretat de trupa sa.

1977 - Mary Ford a murit de cancer după o comă diabetică ce a durat 54 de zile. A fost membra duetului soț-soție intitulat “Les Paul and Mary Ford”. Între 1950-1954, cuplul muzical a scos 16 hituri Top 10; doar în 1951, au vândut 6 milioane de discuri.

1978 - Exile a început seria de 4 săptămâni în prima poziție a topurilor single din Statele Unite cu “Kiss You All Over”, hit care a ajuns pe locul 6 în topurile britanice.

1978 - John Travolta și Olivia Newton-John au succes cu cel de-al doilea no.1 în topurile britanice cu “Summer Nights” din filmul “Grease”. După 7 săptămâni în prima poziție a topurilor, acesta a devenit al doilea cel mai bine vândut single în 1978, după “Saturday Night Fever”.

1984 - Postul de radio britanic Capitol a lansat “The Network Chart”, show prezentat de David "Kid" Jenson.

1984 - Departamentul muzical al Thorn EMI, care a fost considerată cea mai mare companie de înregistrări din lume, a raportat o pierdere la nivel mondial de aproape 5 milioane de dolari în ultimele 6 ani.

1984 - KISS a demarat turneul de 14 concerte din Marea Britanie la The Brighton Centre.

1989 - Tina Turner a avut succes cu primul ei album solo ajuns no.1 în topurile din Marea Britanie, “Foreign Affair”.

1992 - Cântărețul american Steve Earle a fost arestat în Nashville după ce nu s-a prezentat  la post în calitate de jurat.

1993 - Kate Pierson din trupa The B-52, a fost acuzată de comportament nepotrivit și de încălcarea proprietății în timpul protestului anti-blănuri naturale de la sediul "Vogue" din New York.

1994 - T.A.F.K.A.P. a lansat postul de muzică VH1 în Marea Britanie care a difuzat în premieră noul său video “Dolphin”.

1995 - Mariah Carey a făcut istorie în topuri când  a început seria de 8 săptămâni pe locul 1 al topurilor din Statele Unite cu „Fantasy”, făcând din ea prima melodie care a intrat în topuri direct pe prima poziție.

1995 - Simply Red au avut succes cu primul no.1 în topurile britanice când “Fairground” a început seria de 4 săptămâni în fruntea topurilor. A fost cel de-al 15-lea lor hit intrat în Top 40 din Marea Britanie.

1999 - Site-ul lui Chris de Burgh a fost închis după ce au fost identificate o mulțime de mesaje obscene postate la “cartea de oaspeți” - Unul dintre mesaje consta din vestitul   cuvânt vulgar de 4 litere care se repeta de 3.500 de ori.

2002 - Trupa Hear"say de la Popstars a anunțat că se desparte. Câștigătorii concursului de talente Popstars TV show, au avut succes cu două single-uri ajunse no.1 în topurile britanice în mai puțin de 2 ani.

2003 - La o licitație de obiecte din casa din Londra a cântărețului Elton John s-au strâns mai mult de 1,4 milioane de lire. O pictură în ulei, intitulată Madison Square Park, a fost vândută cu 67.200 lire, iar un portret din sec. XIX al Locotenentului George Dyer, pictat de  James Northcote în 1817, a strâns 55.200 lire. Sir Elton și-a vândut aceste obiecte pentru a putea să-și redecoreze casa într-un stil mai modern.

2006 - Justin Bieber a început seria de 2 săptămâni  în fruntea topurilor albumelor din Statele Unite cu cel de-al doilea său album solo, “FutureSex/LoveSounds”, care a devenit și cel mai cerut album pe bază de comandă pe iTunes.

2007 - Cântărețul de muzică country Keith Urban s-a accidentat cu motocicleta, din fericire fără a se răni,  în timp ce mergea la o întâlnire a alcoolicilor anonimi. În vârstă de 39 de ani, acesta a spus că a fost urmărit de un fotograf când s-a întâmplat accidentul lângă casa sa din Sydney, Australia.

2007 - Foo Fighters au ajuns în lideri ai topurilor albumelor din Marea Britanie cu “Echoes Silence Patience & Grace”, acesta fiind cel de-al șaselea album de studio și cel de-al doilea ajuns în prima poziție a topurilor britanice. Reba McEntire a ajuns no.1 în topurile albumelor din Statele Unite cu “Reba:Duets”.

2007 - Sugarbabes au început seria de 4 săptămâni în prima poziție a topurilor single din Marea Britanie cu “About You Now”, acesta fiind cel de-al șaselea hit al trupei feminine  ajuns no.1 în topurile britanice.
Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact