Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

HOROSCOP

Home » Legende Rock » X
A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X     Y     Z    
Momentan nu avem articole cu litera X.
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1961 - Elvis Presley a început seria de 20 de săptămâni în prima poziție a topurilor albumelor din Statele Unite cu “Blue Hawaii”, acesta fiind cel de-al 7-lea său album no.1 în topurile americane. 

1961 - The Marvelettes au ajuns pe locul 1 al topurilor single din Statele Unite cu “Please Mr Postman”. Printre muzicienii de studio prezenți în piesă a fost și tânărul Marvin Gaye de 22 de ani la tobe. În 1975, cântecul a adus trupei The Carpenters un no.1 în topurile americane și un loc 2 în topurile britanice. 

1964 - Cântărețul de muzică soul Sam Cooke a fost împușcat mortal la The Hacienda Motel din Los Angeles, California. Bertha Franklin, managerul motelului, a declarat poliției că l-a împușcat mortal pe Cooke pentru a se apăra, deoarece el a atacat-o. Poliția a identificat corpul lui Franklin în biroul ei, îmbrăcat doar într-o jachetă sport și pantofi, dar fără cămașă, indispensabili sau lenjerie de corp. Incidentul a fost încadrat la omucidere în legitimă apărare.

1968 - Grupul de muzică folk din Liverpool, The Scaffold, a ajuns no.1 în topurile single din Marea Britanie cu “Lily The Pink”, acesta fiind melodia de Crăciun a anului. “Lily The Pink” a fost o nouă versiune a unui vechi cântec folk intitulat “The Balad Of Lydia Pinkham” și o versiune asemănătoare a cântecului neoficial al The Royal Tank Corps de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial. 

1971 - Comicul britanic Benny Hill a ajuns lider al topurilor single din Marea Britanie cu  cântecul comic plin de aluzii “Ernie (The Fastest Milkman In The West)”, aducându-i lui Hill singurul său  no.1 și hitul Crăciunului 1971. Melodia a fost scrisă în 1955 ca și prezentare a unui scenariu nefilmat despre experiențele lui Hill ca lăptar.

1972 - James Brown a fost arestat după un spectacol  în Tennessee pentru încercarea de incitare la revoltă. Brown a amenințat că va da orașul în judecată pentru 1 milion de dolari, acuzațiile fiind ulterior retrase. 

1973 - Ace Frehley, chitaristul trupei Kiss, a fost cât pe ce să se electrocuteze în timpul unui concert dat în Florida, când a atins niște becuri care l-au scurt-circuitat. Chitaristul a fost luat de pe scenă, dar s-a reântors după 10 minute pentru a termina spectacolul.

1980 - U2 au concertat la The Mudd Club din New York, în primul spectacol din cele 4 showuri americane care a purtat trupa în Boston și Washington.

1982 - Actrița de televiziune, cântăreața și dansatoarea Toni Basil, a ajuns în prima poziție a topurilor single din Statele Unite cu piesa “Mickey”, devenind vedetă pentru un singur hit. A ajuns deasemenea pe locul 2 în topurile din Marea Britanie, piesa fiind scrisă de Mike Chapman și Nicky Chinn (cunoscută ca și “Kitty”), fiind înregistrată pentru prima dată de grupul britanic Racey în 1979.

1982 - The Jam au cântat în ultimul lor spectacol ca trupă, cu ocazia concertului dat în Brighton, Anglia. Cântărețul și chitaristul Paul Weller au format ulterior trupa The Style Council împreună cu clapistul Mick Talbot. La formula de bază, s-au adăugat toboșarul Steve White și soția de atunci Weller, solista Dee C.Lee.

1983 - The Flying Pickets au ajuns în prima poziție a topurilor single din Marea Britanie cu propria versiune a melodiei “Only You” aparținând trupei Yazoo. Au avut deasemenea piesa no.1 de Crăciun a anului.

1989 - Asociația Industriei de Înregistrări Americane a certificat patru albume multi-platină: “Presence” (2 milioane), “Led Zeppelin” (4 milioane), “Physical Graffiti” (4 milioane) și ”In Through The Out Door” (5 milioane).

1992 - Nicke Wire de la Manic Street Preacher a părăsit trupa spunând “Sper ca Michael Stipe să meargă pe aceleși drum ca al lui Freddie Mercury”.

1993 - Janet Jackson a început seria de 2 săptămâni în poziția întâi a topurilor single din Statele Unite cu “Again”, acesta fiind cel de-al 7-lea ei no.1 în topurile americane. Hitul a ajuns pe locul 6 în topurile britanice.

1993 - Personajul Mr Blobby din emisiunea “The Noel Edmunds House Party” de la televiziunea britanică, a staționat o săptămână în prima poziție a topurilor single din Marea Britanie cu cântecul comic “Mr Blobby”. Cântecul a fost votat mai târziu drept cel mai deranjant single no.1 din topul de Crăciun într-un sondaj al HMV.  

1996 - Johnny Marr și Morrissey au trebuit să plătească 300.000 lire ca și cheltuieli de judecată după ce au pierdut un proces legat de drepturi de autor neîncasate deschis împotriva foștilor colegi din trupa Smiths,  Andy Rourke și Mike Joyce.

1998 - În timpul unui spectacol dat în Tuscon, Arizona, o sticlă aruncată din public l-a lovit pe Chris Robinson, solistul trupei Black Crowes. Apoi, un agent de pază a fost înjunghiat când încerca să scoată un bărbat din mulțime.

2000 - Richard Ashcroft, fondatorul trupei Verve, a fost forțat să anuleze spectacolele rămase din turneul din Marea Britanie, după ce a căzut pe scenă și și-a rupt doi dinți. Accidentul s-a petrecut  în timpul unui spectacol dat în Birmingham.

2001 - Brian Harvey a suferit o operație după ce a contractat o lovitură la cap în timpul unui atac. Fondatorul trupei East 17 a fost atacat de un grup de tineri în timp ce părăsea clubul de noapte The Works din Nottingham, unde cântase la un eveniment de promovare.

2001 - David Soul a câștigat procesul intentat lui Matthew Wright, un critic de teatru londonez, care a criticat evoluția pe scenă a lui Soul, fără ca acesta să o vadă. Articolul lui Wright a făcut referire la spectacolul de luni, pe când nici o reprezentație nu s-a ținut vreodată în zilele de luni.

2003 - Bobby Brown a fost acuzat de act de violență îndreptat asupra soției sale Whitney Houston, după ce a lovit-o în față. Brown s-a predat singur poliției la 3 zile după cearta domestică iscată în locuința celor doi din Atlanta, Georgia. Houston, care l-a însoțit pe soțul său la tribunal, a spus că ei încercau să-și rezolve problemele în “familie”. 

2008 - Simon Cowell a declarat că este “foarte jenat” după ce ziarul Daily Mirror a publicat contractele semnate de către participanții din acest an ai emisiunii X Factor. Documentul de 80 de pagini, care se aplică "oriunde în lume sau în sistemul solar", a fost semnat de cei 12 finaliști înainte de debutul galelor live. Acesta includea o clauză prin care îi împiedica să nu facă afirmații "negative, critice sau calomnioase" la adresa lui Cowell. Showul prevedea că premiul  era "un contract de înregistrări în valoare de 1 milion de £", dar concurenții au spus că premiul în bani era de 150.000 £.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact