Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home » Headlines »

Noul album blues Rolling Stones

Versiunile originale


Facebook  Twitter  email
Rolling Stones
ultimateclassicrock.com

The Rolling Stones cu noul lor album "Blue & Lonesome", nu s-au intors doar la radacinile lor blues, ci s-au intors la sursa acestor materiale. Aveti mai jos versiunile originale ale pieselor de pe albumul Rolling Stones, anuntat ca aparitie prin 2 decembrie.

Acesta a fost inregistrat in Londra cu prilejul diferitelor sesiuni in prezenta mai vechiului lor producator Don Was. Trupa s-a intalnit spre a inregistra ceva materiale noi, insa au ajuns la intepreta diverse materiale a celor mai mari idoli ai lor, cum e si Little Walter, a carui piesa a dat si titlul albumului. Dupa spusele lui Ron Wood, va fi un album pe care-l veti indragi si care va reprezenta ceea ce este Rolling Stones o trupa de blues.

Aveti mai jos versiunile originale, ale pieselor aflate pe album in varianta Rolling Stones:


12

"Just Your Fool"

Original: Little Walter (1960)
 
 

Piesa originala a fost inregistrata in 1953 de leaderul unei trupe de blues Buddy Johnson, aceeasi piesa fiind ulterior adaptata si de Little Walter in mai cunoscuta versiune conventionala de blues.
Aceasta este una din cele patru piese ale lui Walter prezente pe album, fiind cel ce l-a influentat puternic, in stilul interpretativ, pe Mick Jagger.

 
11

"Just Like I Treat You"

Original: Howlin’ Wolf (1961)
 
 
 

Fata B a single-ului din 1961 a lui Howlin’ Wolf, este piesa “I Ain’t Superstitious,” parte a succesului casei de discuri Chess Records avandu-i pe Hubert Sumlin la chitara si Willie Dixon la bass. Tot aici a fost produsa si piesa “You’ll Be Mine.” a carei stil de interpretare se regaseste in intreaga disografie Rolling Stones. Howlin’ Wolf a aparut prin 1965, la insistentele celor de la Rolling Stones, chiar si in editia tv Shinding.

 
10

"I Can’t Quit You Baby"

Original: Otis Rush (1956)
 
 
 

Willie Dixon a scris aceata piesa pentru Otis Rush si a inregistrat-o cu acesta primei lor sesiuni. Fanii rock"n roll vor recunoaste mai bine preluarea blues din albumul de debut al celor de la Led Zeppelin. Originalul a atins pozitia 6 in topul R&B, fiind o versiune ceva mai rapida decat a celor de la Zeppelin.

 
9

"Commit A Crime"

Original: Howlin’ Wolf (1966)
 
 
 

O alta piesa de referinta,  avandu-l pe Hubert Sumlin la chitara si Eddie Shaw la saxofon, “Commit A Crime” a aparut prin 1971 la o sesiune de blues a lui Howlin’ Wolf in Londra, redenumita apoi “What a Woman!”

 
8

"Blue and Lonesome"

Original: Little Walter (1959)
 
 

Aceasta piesa, este una deosebit de trista, cantata de Little Walter in maniera sa. Pe langa interpretarea cu vocea sa grava, “Blue and Lonesome” contine si unul din cele mai compacte si fine solouri de chitara, care in versiunea Stones ar trebui sa se ridice la aceiasi perfectiune.

 
7

"All of Your Love"

Original: Magic Sam (1967)
 
 

In versiunea sa originala “All Your Love”, aceasta pledoarie este single-ul de debut a lui Magic Sam in anul 1957, ocazie cu care si-a facut imediat un fan reprezentativ pentru curentul blues, pe Willie Dixon, pe care l-a facut sa spuna ca vocea sa puternica la inspirat in ceea ce a compus. Magic Sam a adaptat piesa si a redenumit-o “All of Your Love”, un deceniu mai tarziu, cu putin inaintea decesului sau in urma unui atac de cord la numai 32 de ani.

 
6

"I Gotta Go"

Original: Little Walter (1955)
 
 

Rolling Stones nu e prima trupa care a facut un cover dupa aceasta piesa a lui Little Walter, inregistrata initial cu Jukes. De asemenea si doi dintre membrii J.Geils Band, Magic Dick si insusi Geils, au facut si ei o versiune in 1994.

Bluesmani ca Charles Musselwhite si Carey Bell si-au trecut si ei in portofoliu aceasta piesa, piesa fiind un prim exemplu in utilizarea distorsului si a gravitatii sunetului utilizat in muzica sa.

 
5

"Everybody Knows About My Good Thing"

Original: Little Johnny Taylor (1971)
 
 

Cel mai contemporan cantec de pe acest nou album Stones, "Blue & Lonesome", este piesa slow blues a lui Little Taylor, “Everybody Knows About My Good Thing”, piesa a fost in top10 R&B a casei de discuri Louisiana’s Ronn. A fost preluata si de Z.Z.Hill, precum si de Johnnie Taylor.

 
4

"Ride ‘Em On Down"

Original: Eddie Taylor (1955)
 
 

Taylor a lansat piesa cu acest titlu “Ride ‘Em On Down” la casa de discuri Vee-Jay, insa piesa e defapt in original, din anii "30 a legendarului bluesman Delta, Bukka White, denumita mai apoi “Shake ‘Em On Down.”  
White a inregistrat piesa cu ceva timp inaintea pronuntarii sentintei de doi ani, pentru un incident armat, asistand la evolutia piesei in timpul incarcerarii la Mississippi’s Parchman Prison Farm, unde a petrecut ceva timp si fiul si tatal sau.

 
3

"Hate to See You Go"

Original: Little Walter (1955)
 
 

Descris adeseori ca fiind cel mai bun harpist blues de dupa razboi, Walter Jacobs a inceput cu trupa lui Muddy Waters, inainte de a aborda caiera solo in 1952, si a fost cel care a compus aceasta piesa, in interpretarea lui Little Walter.

 
2

"Hoo Doo Blues"

Original: Lightnin’ Slim (1958)
 
 

O serie de turnee de revenire din anii "70 a celor de la Lightnin’ Slim’s, adepti ai stilului lazy-rolling din Louisiana, le-a adus acestora o larga audienta, devenind un fan memorabil al celor de la Captain Beefheart. 

Pana la aceasta piesa, The Stones au preluat deja si piesa “I’m a King Bee” a cumnatului lui Slim, un partener obisnuit de turneu al lui Slim Harpo. 

 
1

"Little Rain"

Original: Jimmy Reed (1957)
 
 

Cei de la Rolling Stones nu si-au ascuns niciodata admiratia lor fata de Reed, “Little Rain” fiind o piesa preluata de mai demult de acestia. Primul lor album continea piesa lui Reed, “Honest I Do.”

 
Click inapoi
SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1955 - Eddie Calvert a urcat în fruntea topurilor single din Marea Britanie cu propria versiune a “Cherry Pink and Apple Blossom White”. Melodia filmului “Underwater” a fost no.1 pentru Perez Prado în același an.

1963 - Trupa Beatles a înregistrat două emisiuni de radio pentru BBC la The Playhouse Theatre din Londra. Ei au înregistrat cinci cântece pentru Saturday Club și șase melodii pentru Steppin" Out.

1964 - The Four Pennies au ajuns pe locul 1 în topurile single din Marea Britanie cu “Juliet”, acesta fiind singurul hit de top al grupului în clasamentele britanice.

1965 - The Four Tops au concertat în cadrul show-ului de telviziune britanic, “Ready Steady Goes Live!”.

1966 - The Mamas And The Papas au urcat în poziția de lideri ai topurilor albumelor din Statele Unite cu “If You Can Believe Your Eyes And Ears”.

1966 - The Castiles (avându-l pe Bruce Springsteen ca solist vocal) au concertat la Freehold Regional High School din New Jersey. Ei au cântat pentru prima dată în fosta lor școală Toți cei cinci membrii ai trupei au fost juniori( clasa a XI-a) ai liceului Freehold.

1967 - Jimi Hendrix a semnat cu Reprise Records a casei de producție Warner Brothers din Statele Unite. Ei au lansat următoarele albume ale chitaristului: “Are You Experienced”, “Axis: Bold as Love” și “Electric Ladyland”.

1968 - Brian Jones, de la Rolling Stone, a apărut în fața unui tribunal londonez de pe Great Marlborough Street, într-un proces în care era acuzat de posesie de marijuana, Jones fiind ulterior eliberat pentru o cauțiune de 200 de lire.

1974 - Doi promoteri de turnee au fost arestați de către poliție în America, pentru acuzația de fraudă cu bilete comandate prin poștă la un presupus concert al lui Elten John. ( Elten scris cu E , nu cu O). Poliția a ridicat cecuri în valoare de 12.000 $.

1977 - Rod Stewart a ajuns în fruntea topurilor single din Marea Britanie cu dublul single “I Don"t Want To Talk About It / First Cut Is The Deepest”. Cântecul lui Danny Whitten, “I Don"t Want To Talk About It” a devenit de asemenea un hit clasat pe locul 3 în topurile britanice pentru Everything But The Girl în 1988 .

1977 - Stevie Wonder a poposit timp de 3 săptămâni în poziția 1 a topurilor single din Statele Unite, cu piesa ce se dorea un omagiu adus lui Duke Ellington, intitulată ”Sir Duke”, aceasta fiind cel de-al șaselea său hit ajuns no.1 în topurile americane, și pe 2 în cele britanice.

1979 - Elton John a început un turneu în Rusia, demarând primul concert din seria de 8 spectacole, fapt care a făcut din el primul star occidental care a făcut acest lucru.

1980 - Un hoț a pătruns în incinta studioului de înregistrări Electric Lady Studios din New York construit de Jimi Hendrix, de unde a sustras 5 discuri de aur obținute pentru albumele “Are You Experienced”, “Axis: Bold as Love”, “Cry of Love”, “Rainbow Bridge” și “Live at Monterey”.

1980 - Joe Strummer de la The Clash a fost arestat datorită unor probleme iscate la o petrecere din Hamburg, Germania, după ce a zdrobit chitara sa de capul unui spectator; el a fost eliberat după ce testul de alcoolemie i-a ieșit negativ.

1982 - Se deschide Clubul The Hacienda în Manchester, Anglia. Madonna și-a făcut debutul TV în Marea Britanie la acest club unde s-a transmis în direct showul muzical The Tube l canalului de televiziune C4. Acest club a fost rampa de lansare pentru multe trupe muzicale din Manchester precum Oasis, Happy Mondays, U2, The Smiths, Charlatans, James, M People, care au cântat toți în club. (Acesta s-a închis în 1997).

1983 - David Bowie s-a clasat primul în topurile single din Statele Unite cu “Let"s Dance”, în care a fost susținut de chitaristul de blues Stevie Ray Vaughan. A fost primul single a lui Bowie care a ajuns no.1 pe ambele țărmuri ale Atlanticului.

1983 - Albumul “Thriller” a lui Michael Jackson a ajuns pentru a treia oară în fruntea topurilor britanice , stând încă 5 săptămâni în partea superioară a clasamentului.

1988 - Prince a avut succes cu primul lui album “Lovesexy”, clasat pe locul 1 în topurile britanice. 

1988 - Wet Wet Wet și Billy Bragg au ajuns lideri în topurile single din Marea Britanie cu “With A Little Help From My Friends” și “She"s Leaving Home”. Cele două melodii ale celor de la Beatles au fost înregistrate pentru serviciul telefonic de consultanță pentru copii ChildLine. Vânzările single-ului, care a petrecut 4 săptămâni în fruntea topurilor din Marea Britanie, s-au ridicat la peste 600.000 de lire sterline, toată suma fiind donată organizației ChildLine.

1994 - All 4 One au început seria de 11 săptămâni pe locul 1 în topurile americane cu “I Swear”, hitul clasându-se pe 2 în topurile britanice. Melodia a devenit un hit de top country pentru John Montgomery în 1994.

1994 - Clubul de Fotbal Manchester United împreună cu Status Quo au ajuns în fruntea topurilo single din Marea britanie cu imnul echipei “Come On You Reds”.

1994 - Tim McGraw a început seria de 2 săptămâni ca no.1 în topurile albumelor din Statele Unite cu “Not A Moment Too Soon”.

2000 - Billie Piper urcă în poziția 1 în topurile single din Marea Britanie cu “Day & Night”, fiind ultimul din cele 3 hituri de top no.1 ale cântărețului.

2000 - Whitney Houston dă startul seriei de 2 săptămâni în fruntea topurilor albumelor din Marea Britanie cu “The Greatest Hits”.

2001 - Producătorul, clapistul și responsabilul cu aranjamentele muzicale Tommy Eyre, moare de cancer la vârsta de 51 de ani. A lucrat cu George Harrison, Wham! Dusty Springfield și BB King. A cântat și realizat aranjamentul muzical al hitului lui Joe Cocker, “With A Little Help From My Friends” și a lui Gerry Rafferty, “Baker Street”. 

2003 - Mariah Carey a ripostat la amenințările lui Eminem de a da în vileag mesajele siropoase de pe mesageria vocală lăsate de ea pe telefonul lui mobil. Carey l-a descris pe rapper comportându-se ca "o fetiță", spunând că "e ca și cum ar avea de-a face cu o fetiță de clasa a 7-a, și că n-ar trebui să facă asta deoarece pot să-i aducă necazuri din partea avocaților ei."

2003 - Cântărețul de muzică soul James Brown, a fost iertat pentru ultimele delicte comise în Carolina de Sud, Statele Unite. Brown, care efectuase o pedeapsă de 2 ani și jumătate de închisoare după arestarea în urma acuzațiilor de posesie de droguri și violență, a fost grațiat de Departamentul de Stat pentru Eliberările Condiționate și Grațieri. La auzul deciziei curții, cântărețul a cântat imnul SUA, “God Bless America”, în fața completului de judecată. 

2005 - Fondatorul trupei East 17, cântărețul Brian Harvey, a fost internat de urgență la spital în urma celei de-a doua tentative de suicid din ultima lună. Cântărețul s-a încăierat cu poliția în fața casei sale după ce a luat o supradoză de somnifere.

2006 - Madonna a concertat în prima seară de concerte din cele 3 cu casa închisă la The Los Angeles Forum din California, în primele spectacole din cadrul turneului său intitulat Confessions. Turneul de 60 de concerte a totalizat încasări de 260 de milioane de dolari, devenind astfel cel mai profitabil turneu al unei artiste.

2007 - Scott Stapp, fostul component al trupei Creed, este arestat la domiciliul său din Florida și acuzat de violență. Artistul de 33 de ani a fost reținut în arestul poliției fără a i se stabili o cauțiune în urma acuzațiilor de violență domestică.

2008 - Lou Pearlman, mogulul muzicii și creatorul trupelor Backstreet Boys și "N Sync, a fost condamnat la 25 de ani de detenție într-o închisoare federală ca urmare a unei escrocherii de 10 ani care a deposedat mii de investitori de economiile lor de o viață. Multe dintre victimele lui Pearlman îi erau rude, prieteni sau pensionari între 70 și 80 de ani care au pierdut totul.

2009 - Natalie Cole și-a revenit după un transplant renal. Fiica de 59 de ani a lui Nat King Cole a decis să-și amâne turneul de vară, care era programat să înceapă în iunie, în funcție de gradul său de însănătoșire. 

2010 - Liderului vocal al trupei U2, Bono, i s-a făcut de urgență o operație la coloană după ce a suferit un traumatism în timpul pregătirilor pentru concertele din cadrul unui turneu. Solistul de 50 de ani a fost tratat la o clinic specializată în neurochirurgie din Munchen unde se estima că va rămâne internat mai multe zile.  

2011 - Adele urcă pe locul 1 în topurile single americane cu “Rolling In The Deep” luat de pe cel de-al 2-lea său album de studio intitulat 21. Videoclipul acesei piese a fost nominalizat la 7 categorii ale Premiilor Muzicale MTV, “Rolling in the Deep” fiind de asemenea desemnat single-ul anului 2011 în cadrul clasamentului Billboard de sfârșit de an al celor 100 mai populare cântece. Iar pe 12 februarie 2012, “Rolling in the Deep” a obținut 3 premii Grammy la categoriile Înregistrarea Anului , Melodia Anului și Cel mai Bun Videoclip Muzical Scurt.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact