Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact




ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
PARTENERI
Koening Profile
 

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Recomandarea Saptamanii

Radio Vectors by Vecteezy

HOROSCOP

Home »

Jumatate din cumparatorii de vinyluri din Marea Britanie nu-si asculta defapt LP-urile!

Un studiu recent, realizat de compania de sondaje ICM Unlimited, arata ca aproape jumatate din cumparatorii de vinyluri din Marea Britanie nu au un pickup. Doar 52% din cei care au achizitionat un vinyl in ultima luna, spun ca detin si utilizeaza un pickup. Intradevar, 7% din cumparatorii de vinyluri din Marea Britanie afirma ca nu detin si nici nu-si doresc un pickup.

Un comunicat de presa referitor la un sondaj realizat in timp pentru "Record Store Day 2016", spune ca interesul probabil in colectionarea de vinyluri este datorat hobbyurilor si dragostei pentru arta. Jumatate din cumparatorii de vinyluri se descriu pe ei insisi ca si "colectionari", relateaza cei de la ICM.

BBC News, primii care au oferit date despre sondaj, citeaza un student din Manchaster spunand ca acesta are vinyluri in camera sa mai mult pentru decor, nefiind folosite spre ascultare, acestea oferindu-i doar emotia generatiei vechi din muzica. 

In Marea Britanie si in parte si in Statele Unite, vanzarile de vinyluri au fost in crestere. Vanzarile de LPuri de anul trecut in Marea Britanie au totalizat 2,1 mil. de unitati.

Cea mai mare vanzare a anului ca si album pe vinyl, a fost fara discutie Blackstar al lui David Bowie. Alte doua albume de ale lui, compilatia Nothing Has Changed – The Very Best Of si o reeditare a albumui din 1972 - The Rise and Fall of Ziggy Stardust, au fost si ele intre primele 10 vanzari din primul trimestru. 

Studiul ICM a sugerat deasemenea o legatura intre vanzarile de vinyluri si streaming, compania de studii afirmand ca 45% din cumparatorii de vinyluri au spus ca au ascultat anterior cumpararii, un album sau un EP via SoundCloud, YouTube, Spotify sau un alt serviciu de streaming, sugerand ca streamingul creste vanzarile formatului retro.

Renasterea formatului pe vinyl, partial colectiv sau decorativ, a continuat recent cu anuntul facut de lantul de magazine Sainsbury"s care intentioneaza sa vanda albume vinyl, pentru prima data din 1980. Ca urmare incep sa se gaseasca in cele 171 de magazine din Marea Britanie cateva titluri de LPuri ale lui David Bowie, The Beatles, Nirvana si Adele. Ca si mentiune, in Marea Britanie, Tesco a fost primul lant de supermarket ce a introdus in mazinele proprii vanzarea de LP-uri inca de anul trecut.


 



 

Panasonic a dezvaluit,"Technics" se va întoarce!

Panasonic a dezvaluit, cu ocazia expozitiei CES din Las Vegas, intentiile sale de a relua productia de pick-up-uri, a caror productie a fost suspendata in anul 2010, moment in care multi audiofili si-au exprimat dezamagirea fata de aceasta decizie a companiei.

Tehnics SL -1200, este o serie de platane fabricate de catre Matsushita, din octombrie 1972 pana în anul 2010, sub numele de marca de Tehnics .
In septembrie anul trecut, Panasonic a revenit asupra acestei decizii si a afirmat ca "Technics se va întoarce".

La CES Las Vegas, au fost prezentate,  doua modele din seria SL-1200, o editie limitata la 1.200 de unitati a modelului Grand Class SL-1200GAE, cu ocazia aniversarii de 50 de ani si care va aparea pe piata in vara lui 2016, precum si o editie nelimitata a modelului Grans Class SL-1200GAE, cu aparitie pe piata, pana la finalul anului 2016. 

Ambele modele vor arata la fel cu cele clasice, insa vor veni cu imbunatatiri tehnice ale versiunilor anterioare, spun producatorii. Cei de la Panasonic au motivat aceasta reluare de productie, prin cresterea inregistrata in ultimii ani la vanzarile de vinyl-uri, circa 56% doar in Marea Britanie.

www.bbc.com
 



NAC, ultimul producator de casete audio din America

Nu s-au mai vazut casete audio în uz de peste un deceniu, asa ca este destul de socant ca o societate mai face inca profit din producerea lor. De fapt, compania NAC ultimul producator de casete audio din America, a avut cel mai bun an de cand a deschis în 1969!

Benzile mai au inca aparent, o mare valoarea nostalgica , si de aceea acestea înca sunt luate de pe rafturi. La asta se mai adauga Și încapatanarea firmei americane NAC de a nu renunta atunci cand alti producatori au facut-o in cele din urma.
"Puteti caracteriza modelul nostru de afaceri ca încapatanare si prostie ", a declarat presedintele CNA Steve Stepp . " Am fost prea incapatanati sa renuntam . "
" Probabil lucrul care într-adevar extins afacerea noastra într-un ritm mai rapid decat orice, este miscarea retro ", a adaugat el . " Exista nostalgia de a tine în mana caseta audio . "


Aproape fiecare alt producator, la sfarsitul anilor "90, a trecut la CD-uri, dar NAC a refuzat sa se miste in aceasta directie. Ei au continuat sa produca casete pentru artistii interpreti sau pentru cei care aveau nevoie de o modalitate de a inregistra voce, precum  si pentru cei care doreau sa cumpere casete goale. In acest mod clientii, au cumparat de fapt, echipamente concurente lor . Stepp mai spune, ca el mereu a prevazut ca, casete vor fi din nou în voga . " NAC se pregateste pentru a alege piata de muzica, atunci cand aceasta va reveni, in alta ordine de idei, este exact ceea ce s-a întamplat . "



Directorul de productie NAC, Susie Brown, a explicat ca muzicienii inca sunt indragostiti de casetele audio, de acel sunet analogic cald.
" Exista grupa de varsta sub 35 de ani, care au învatat acum, ca viata nu este formata doar din MP3-uri si casti. Le place sunetul analog, si acest fapt ne -a ajutat foarte mult, într-adevar  ", a adaugat Stepp .

Aproximativ 70 la suta din vanzarile companiei NAC sunt din casete audio, ei au contracte cu casele de discuri importante, cum ar fi Sony Music Entertainment si Universal Music Group, dar de asemenea si contracte mai mici cu trupe indie. Ei chiar au facut benzi pentru Metallica , pentru o versiune speciala a coloanei sonore a "Guardians of the Galaxy". Restul vanzarilor sunt din comercializarea de casete goale.

" Ne propunem sa fim ultima companie de casete functionala, si pana acum, suntem", a spus Brown. Poate e timpul sa dam la o parte praful de pe vechiul tau walkman ?

http://www.odditycentral.com


Keith Richards ar putea fi pe punctul de a lansa primul său album solo în 20 de ani, dar mai destainuit ca exista si un nou album Rolling Stones pe drum .

Înainte de lansarea albumului propriu in septembrie, Crosseyed Heart, primul său album din 1992, fara Mick Jagger și compania, Richards a mai confirmat faptul ca în timp ce el iese din umbra trupei sale pentru toamna , el va reveni apoi alaturi de Rolling Stones pentru noi inregistrari, si daca va fi si un turneu ..."cred ca da" a mai spus Richards.

Aparent, planurile pentru aceste noi inregistrari Rolling Stones, de la ultimul album din 2005 Bigger Bang, au fost in lucru inainte de plecarea trupei in recentul turneu american "Zip code", turneu ce a avut 14 escale in orase nord americane.





http://www.mojo4music.com/



Deep Purple are pentru fanii sai, cateva stiri atractive, ei vor lansa in acest an doua albume live!
Primul cu titlul  "From The Setting Sun… (In Wacken)", iar cel de-al doilea "…To The Rising Sun (In Tokyo)"!

Ambele vor fi lansate ca si dublu CD+DVD combo, si de asemenea si pe Blu-Ray. Partea cea mai interesanta a acestei aparitii muzicale, este faptul ca cele doua albume vor fi disponibile si in varianta 3D, precum si pe 3LP-uri, ca data de aparitie fiind anuntata ziua de 28 august.

"From The Setting Sun… (In Wacken)" ca si curiozitate tehnica, a fost filmat cu ocazia Festivalului in aer liber Wacken Open Air festival 2013 cu 9 camere HD, iar "…To The Rising Sun (In Tokyo)" cu ocazia concertului de la Nippon Budokan, in Tokyo in luna aprilie 2014 si a avut un disponibil tehnic de 12 camere HD, toate acestea pentru cei care ar putea fi oarecum invidiosi.
O trupa, doua multimi, doua tari, o povestire despre doua orase. Din Wacken-ul german cu al sau festival in aer liber, unul din cele mai mari festivaluri metal si pana in cel mai venerat loc din Japonia, Nippon Budokan, fiecare cu personalitatea sa, inregistrarile au fost memorabile.
Wackenul este o poveste de succes, pornita de la o idee rurala a doi prieteni, si devenind unul din cele mai bine organizate festivaluri de metal, din punctul de vedere al facilitatilor, securitatii, scenei, si al a locurilor de campare...intreaga productie fiind de altfel una de exceptie. Multimea prezenta la acest festival, este unica, prin faptul ca ei se afla acolo doar pentru aceasta intalnire si nu neaparat pentru vreuna din trupele prezente.
Prin contrast, Budokan este un templu al pacii, legendarul "Made In Japan" fiind inregistrat partial aici, fiind un loc generos a carei acustica impresioneaza si azi. 

http://www.deeppurple.com/news/

Mark Knopfler a lansat primul single, Tracker LP - Mark Knopflerde pe noul sau album intitulat "Tracker". Conform site-ului propriu www.markknopfler.com, single-ul "Beryl", este despre Beryl Bainbridge, un celebru nuvelist britanic a carui cea mai prolifica perioada a fost intre anii "70 si mijlocul anilor "80, el fiind nominalizat de mai multe ori la "Booker Prize", cel mai prestigios premiu acordat scriitorilor britanici de fictiune. Cu toate acestea, el nu a fost premiat decat dupa moartea sa in 2010.
Acest fapt este si subiectul piesei "Beryl", despre cei care nu sunt recunoscuti pe durata vietii, ci doar dupa aceea.
Titlul albumului i-a fost sugerat de pistele inregistrarilor audio de pe benzile de studio, in momentul in care Knopfler isi cauta drumul de-a lungul deceniilor, privind in urma la oameni, locuri si obiecte, toate acestea aratandu-i de fapt ceea ce cauta.

In afara de varianta standard, cu CD si un dublu vinyl, "Tracker" va mai fi disponibil si in varianta Deluxe, avand pe CD si patru inregistrari suplimentare, un DVD cu documentar si interviu.

‘Tracker’ albumul contine urmatoarele piese:

1. ‘Laughs and Jokes and Drinks and Smokes’
2. ‘Basil’
3. ‘River Towns’
4. ‘Skydiver’
5. ‘Mighty Man’
6. ‘Broken Bones’
7. ‘Long Cool Girl’
8. ‘Lights of Taormina’
9. ‘Silver Eagle’
10. ‘Beryl’
11. ‘Wherever I Go’

Editia Deluxe - Bonus Tracks:

12. ‘.38 Special’
13. ‘My Heart Has Never Changed’
14. ‘Terminal of Tribute to’
15. ‘Heart of Oak’

www.markknopfler.com


Isle of Wight Festival 2015 IsleOfWightFestival
Este cunoscut faptul ca Isle of Wight Festival este primul festival major în calendarul de vara din Marea Britanie in fiecare an. Mostenirea acestuia vine din cei extraordinari 45 ani de cand a fost initiat, fiind incredibil de bogat si variat, iar unele fapte sunt mai cunoscute decât altele .
Acest eveniment a început cu o serie de festivaluri între anii 1968 si 1970 si a fost recunoscut ca echivalentul din Europa al festivalului Woodstock.
În 1970 , festivalul a durat peste 5 zile si i-a avut pe scena printre altii pe Jimi Hendrix, The Who, The Doors, Joni Mitchell, Supertramp, Leonard Cohen, Joan Baez, Chicago, Procol Harum. Asistenta a fost si ea una generoasa, peste 600.000 de persoane .

Festivalul Isle of Wight Festival nu s-a desfasurat intre anii 1970 si 2002, an in care John Giddings, un promotor de muzica stabilit aici, a profitat de oportunitatea de a relansa acest 
eveniment, pe care-l administreaza si de care ne bucuram si azi.

Din 2002 , scenele Isle of Wight Festival au gazduit The Rolling Stones, The Who, David Bowie, Muse, Foo Fighters, Bruce Springsteen, Paul McCartney, Pearl Jam, Kasabian, Amy Winehouse, Kings of Leon, Jay - Z, The Strokes, Coldplay, Sex Pistols, Politie, Blondie si Biffy Clyro .
Artisti ca aceastia sunt cei care influenteaza pe cei viitori, de altfel se spune ca Kings of Leon’s au fost cei care au reconfirmat importanta festivalului, locatia si mostenirea acestuia, si a determinat trupa Fleetwood Mac sa isi faca aparitia in acest an .



Locatia festivalului este la doar 2 ore de Londra, si ofera un sentiment de evadare pentru care altii se lupta sa-l atinga.

Muzica adevarata este mostenirea festivalului si este baza desfasurarii lui. Ca si viata , muzica evolueaza în mod constant si se schimba, asta incearca si organizatorii acestui festival. Festivalul de pe Isle of Wight este unul pentru iubitorii de muzica adevarata, de toate vârstele si de aceea în acest se vor gasi si bilete pentru adolescenti si zone pentru cei cu viata de familie , precum si o serie de optiuni de cazare pentru non- rulote si servicii VIP pentru cei care doresc sa faca un Festival , dar nu în mod traditional .



 
‘The Endless River’ va fi ultimul album PINK FLOYD


Avand in vedere ca au fost necesari 20 de ani ca sa ajunga aici, si ca au ramas materiale din sesiunile de inregistrare la albumul din 1994 Division Bell, fanii ar trebui sa fie convinsi ca nu va exista un alt album al celor de la Pink Floyd dupa acest ‘The Endless River‘, a carui aparitiei se anunta pe 10 noiembrie. 

Acesta a mesajul lui Gilmour in interviul acordat postului de radio BBC6 Music. Mesajul are o logica cat se poate de reala: decesul lui Rick Wright din 2008, i-a facut pe Gilmour si pe bateristul Nick Mason, ultimii membrii activi ai grupului. 

‘Endless River’, va fi un album tribut adus talentului lui Wright, Gilmour recunoscand ca nu i-a acordat intotdeauna importanta corespunzatoare, oamenii avand atitudini diferite in modul in care fac lucrurile, gandind diferit efortul celuilalt sfarsim prin a nu aprecia corect eforturile celorlalti. 



Acest album, nu va fi ultima data cand vom auzi de Wright, a mai spus Gilmour, facand referire la un material in pregatire pentru un proiect personal si pe care se va auzi Wright, insa acesta nu va fi un Pink Floyd.

Cu cat se apropie data lansarii noului album Pink Floyd, fanii se lamuresc cu o serie de aspecte legate de album, precum faptul ca ‘The Endless River’, ultimul album Pink Floyd, va avea undeva la 55 de minute si pe una din inregistrari beneficiaza si de prezenta celebrului fizician Stephen Hawking in piesa ‘Talkin’ Hawkin’, una din noile piese a albumului. 
Aceasta inregistrare, a mai fost folosita si in ‘Keep Talking,’ o piesa de pe memorabilul ‘The Division Bell‘, album ce a dominat topul Billboard prin 1994.


Pink Floyd

Acest nou album se bazeaza pe materialele ramase de la inregistrarea ultimului lor album ‘The Division Bell‘ si va fi un fel de continuare a acestuia, pornind de la ultima fraza a piesei ‘High Hopes‘ ( “the endless river, forever and ever” ), piesa cu care se incheie albumul din 1994. 
Un alt titlu intalnit in discografia Pink Floyd si care se va regasi si pe acest nou album este ‘Autumn ’68,’ cu referire la mai vechea ‘Summer ’68,’ de pe albumul din 1970 ‘Atom Heart Mother.’


‘Louder Than Words’, singura piesa neinstrumentala, va beneficia de vocea lui David Gilmour, incluzand de asemenea si contributii ale quartetului britanic Escala.
Gilmour si Nick Mason au inceput munca pentru completarea inregistrarilor ramase anul trecut, de notat ca aceasta a fost ultima colaborare cu fostul lor coleg Richard Wright, decedat in 2008. 
Albumul ‘The Endless River’, contine 18 piese in marea lor majoritate piese intrumentale, din care 12 scrise de sau in colaborare cu Wright.
Asa cum a mentionat fanilor, Roger Waters nu va participa la aceste inregistrari.

Aveti mai jos si lista pieselor ce sunt incluse pe ultimul album Pink Floyd, Endless River:

01. Things Left Unsaid
02. It’s What We Do
03. Ebb And Flow
04. Sum
05. Skins
06. Unsung
07. Anisina
08. The Lost Art of Conversation
09. On Noodle Street
10. Night Light
11. Allons-y (1)
12. Autumn’68
13. Allons-y (2)
14. Talkin’ Hawkin’
15. Calling
16. Eyes To Pearls
17. Surfacing
18. Louder Than Words



 
"Celebrating Jon Lord" - La Royal Albert Hall, va fi lansat de earMUSIC in 26 septembrie pe DVD, Blu-ray si CD

Era prin 2006 cand, o data pe an, un super grup de muzicieni si vedete rock au inceput a se intalni in Londra pentru o noapte de muzica live.
Intentia lor era sa stranga fonduri de caritate gasindu-i si un nume acestui eveniment "The Sunflower Jam".

La primele zvonuri, aceste intalniri cu DEEP PURPLE, Robert Plant, Brian May si Alice Cooper, pareau a fi prea bune sa fie adevarate.

"The Jam", asa cum a fost cunoscut pe mai departe, a devenit o seara de cult, o seara de la care nu aveai voie sa lipsesti. Nici artistii nu faceau exceptie de la acest fapt, lasand la o parte natura financiara si savurand placerea de a canta impreuna cu colegi, prieteni si poate chiar rivali secreti. Evident audientei nu-i venea sa creada ochilor la ce asista.

The Sunflower Jam a pornit de la o idee a lui Jacky Paice, sotia bateristului de la Deep Purple, Ian Paice. Primele editii, au fost deschise in principiu oaspetilor si profesionistilor din muzica, celor care au dorit sa contribuie la aceste fonduri de caritate. Ulterior "The Jam" a devenit prea bun sa nu fie accesibil si publicului larg.

La una din editiile anterioare, a cantat si Jon Lord  pentru ultima oara alaturi de DEEP PURPLE, un duel organistic pasnic cu Don Airey, cel care l-a inlocuit in Deep Purple atunci cand Jon a decis ca a petrecut suficient timp in turnee. Dupa o viata dedicata rock and roll-ului, Lord s-a intors la prima sa dragoste: muzica clasica si imbinarea acesteia cu elemente rock.

Din pacate, Jon Lord a trecut in nefiinta in 2012. Luand in considerare respectul, prietenia si dragostea exprimata in diverse ocazii de cei care au lucrat, cantat sau doar l-au intalnit pe Jon, nu e de mirare ca "The Jam" in acest an i-a fost dedicat in intregime. Seara acestei editii a fost una istorica: o intreaga orchestra, un director ( Paul Mann ) suficient de nebun sa asigure minunate aranjamente la un repertoriu care acoperea mai bine de 50 de ani de muzica si o multime de vechi prieteni pentru o seara de neuitat.


Toti minunatii muzicieni, care au cantat la aceasta editie "Celebrating Jon Lord" Sunflower Jam, au lasat o deosebita impresie si au fost destui: Ian Paice cu mai vechiul sau prieten Glenn Hughes, Bruce Dickinson de la IRON MAIDEN, Rick Wakeman al celebrului YES, Steve Balsamo (cel care a cantat cu Jon Lord band pe ultimul sau album de studio "Concerto"), membrii THE TEMPERANCE MOVEMENT, ex membrii WHITESNAKE, Bernie Marsden si Micky Moody, si "modfather"-ul Paul Weller.

Ian Paice isi aminteste cu o vie memorie de aceasta seara cum, toti artistii nu au avut decat putin timp pentru repetitii ( in cazul celor de la Deep Purple doar 2 ore inaintea concertului ! ) si cu toate acestea rezultatul muzical a fost unul miraculos. Un adevarat testament al calitatii muzicienilor si a dragostei lor pentru Jon si munca lui.

"A fost un concert cum nu a mai fost altul. Sala The Royal Albert Hall e una suficient de mare si de aceea poate intimida, insa aceasta seara a fost una ca aceea de intalnire a prietenilor la propriul local. Cu totii chiar si echipa, au facut aceasta seara diferita", a spus Paice.

http://www.blabbermouth.net
.........................................................................................................................
FLEETWOOD MAC SE REUNESTE...
Christine McVie se intoarce la Fleetwood Mac asa au anuntat cei din trupa pentru un turneu nord american, ce va avea inceputul in septembrie 30.

Este oficial! Dupa 16 ani de absenta, Christine McVie se reintoarce in trupa Fleetwood Mac, cu Mick Fleetwood, John McVie, Lindsey Buckingham si Stevie Nicks pentru turneul avand numele On With The Show Tour. 
Turneul va debuta in Minneapolis pe 30 septembrie, la Target Center. Trupa reunita va concerta in 34 de spectacole in 33 de orase nord americane.
Christine nu a mai fost in turneu cu trupa din 1988 de la turneul The Dance.

Castigator al mai multor premii Grammy si nominalizati in Rock & Roll Hall of Fame, Fleetwood Mac au fost in turneu ultima data in 2009 cu Unleashed tour.
Noul turneu marcheaza de asemenea si aniversarea a 35 de ani de la lansarea clasicului lor album Rumours ( 1977 ), unul din cele de mai succes albume din istoria muzicii, cu vanzari de peste 40 de milioane de exemplare.
Rumors s-a clasat in fruntea clasamentelor pop pentru mai bine de 31 de saptamani si a dat 4 single-uri de top 10.

Biletele vor fi puse in vanzare incepand cu 07 aprilie pe siteul www.livenation.com
Fleetwood Mac sunt anuntati sa apara si la seria de concerte TODAY’s Summer ce se va desfasura pe 9 octombrie la Plaza At Rockefeller Center
........................................................................................................................
Foreigner gata de startul unui turneu consistent pentru 2014.
Membrul fondator si singurul ramas din vechea componenta, chitaristul  trupei Foreigner, Mick Jones a fost la carma legendarului grup american de rock pentru 35 de ani, si daca ati urmarit in ultima vreme evolutia trupe,i vi se va parea ca sunt ca la inceputuri.

Jones a pus la punct acum 6 ani, o versiune noua a trupei, aducandu-l ca si vocalist pe Kelly Hansen.
Rezultatul a fost o serie spectacole cu casa inchisa si un album nou in 2009 "Can"t Slow Down", album care a demonstrat ca trupa are inca rezerve sa faca un album deosebit. Ultimele inregistrari au reluat hiturile trupei acustic si electric.

In fapt, pauza din agenda trupei va fi doar pana la finalul lui ianuarie, cand ei se vor imbarca pentru un turneu care-i va duce prin Satale Unite si Canada intre 31 ian, si pana in 22 martie.
Dupa o scurta pauza, ei vor ajunge si in Europa la finalul lui martie si pana in aprilie, urmand sa se intoarca in octombrie, cand vor avea o "sesiune germana", ce va cuprinde intre 4 oct. si 4 noi, 15 orase din Germania .
Nu sunt multe amanunte despre activitatea celor de la Foreigner pe 2014, insa e de remarcat faptul ca albumul lor "Agent Provocateur", cel care include hitul de nr. 1 ‘I Want to Know What Love Is’, va aniversa pe 5 noi, a 30 de ani de la lansare. 
Fostul vocalist al trupei, Lou Gramm a lansat o serie de zvonuri la inceputul anului, cu privire la o posibila reunire a trupei, insa se pare ca liderul trupei Mick Jones va ramane pe anul 2014 cu desfasuratorul sau stabilit.

Pe alte siteuri de stiri , gen ABC news, se spune ca exista si o aplicatie dedicata fanilor. Ea este gratuita pentru IoS si Android, si care promite fanilor ca vor putea sa asculte, sa vizioneze videouri si sa fie in legatura cu trupa pe facebook, chiar si sa posteze propriile poze de la spectacole.

SOCIALIZARE
Share |
ASTAZI IN MUZICA
1960 - Anthony Newley urcă pe locul 1 în topurile single din Marea Britanie cu “Do You Mind”, al 2-lea și ultimul no.1. al cântăreței din clasamentele britanice. Piesa a adus textierului și compozitorului Lionel Bart al 2-lea său hit no.1. 

1964 - Pe Wembley Empire Pool din Londra, The Beatles, Rolling Stones și The Dave Clark Five au ținut capul de afiș la concertul câștigătorilor sondajului efectuat de publicația NME.

1965 - În timpul unui turneu prin Marea Britanie, cei de la The Who au concertat la Bridgewater Town Hall din Anglia.

1966 - Dusty Springfield ajunge pe locul 1 în topurile single britanice cu “You Don"t Have To Say You Love Me”, singurul hit no.1 al cântărețului în acest tip de clasament. 

1967 - Mama Cass, solista formației Mamas and the Papas, dă naștere în Los Angeles fiicei Owen Vanessa. 

1969 - Varianta originală “Hair”, o înregistrare a musicalului Hair sub marca RCA a dat startul șirului de 13 săptămâni în poziția de lider a clasamentelor albumelor din Statele Unite. 


1969 - În timpul celui de-al 2-lea lor turneu nord-american, trupa Led Zeppelin concertează în ultima din cele 2 seri de spectacole la The Winterland Ballroom din San Francisco, California. Cu ocazia acestui concert, piesa “Whole Lotta Love” a fost interpretată live în premieră.

1975 - BJ Thomas ajunge pe locul 1 în topurile single americane cu “(Hey Won"t You Play), Another Somebody Done Somebody Wrong Song”. A fost cel de-al 2-lea hit no.1 al cântărețului în clasamentele din State, dar nu a devenit un hit în Regatul Unit. 

1977 - Cei de la Grateful Dead au cântat la the Capitol Theatre din Passaic, New Jersey.
 
1978 - La emisiunea Ringo Starr TV special, s-a difuzat la televiziunea americană Ringo, o variantă muzicală a romanului Prinț și Cerșetor. Ringo a interpretat ambele personaje, în timp ce George Harrison a fost povestitorul. 

1980 - Grupul Blondie urcă în poziția de lider al topurilor single britanice cu “Call Me”, al 4-lea hit no. 1 al grupului în Marea Britanie, care a apărut și în filmul cu Richard Gere “American Gigolo”; piesa a fost deasemenea un hit de top în Statele Unite unde a devenit cel mai bine vândut single al formației. Producătorul Giorgio Moroder a rugat-o inițial pe Stevie Nicks (pe numele ei Stephanie Lynn Nicks) de la Fleetwood Mac, să-l ajute la compunerea și interpretarea cântecului pentru coloana sonoră, dar aceasta l-a refuzat.

1980 - Cei de la The Beat lansează “Mirror In The Bathroom”, fiind primul single înregistrat în Marea Britanie pe suport digital. 

1982 - Aflat la cumpărături, lui Rod Stewart i-a fost luată cu forța mașina marca Porsche în valoare de 50.000 $ de un bărbat înarmat cu un pistol pe Bulevardul Hollywood din Los Angeles. 

1982 - Meat Loaf cântă în prima din cele 4 seri de concerte cu casa închisă pe arena Wembley din Londra. 

1984 - Mike McCartney dezvelește statuia în valoare de 40.000 de lire a trupei Beatles realizată de John Doubleday la nou inauguratul Cavern Walks shopping centre din Liverpool, Anglia care a costat 8 milioane de lire. Cynthia, prima soție a lui John, a fost și ea prezentă la ceremonie. 

1986 - Bryan Ferry and Roxy Music încep șirul de 5 săptămâni pe locul 1 în clasamentele albumelor britanice cu “Street Life-20 Greatest Hits”. 

1986 - Van Halen stă 3 săptămâni în fruntea topurilor albumelor din Statele Unite cu “5150”. 

1988 - Adunarea juraților din White Plains, statul New York, a decis că Mick Jagger nu a plagiat cântecul unui muzician reggae necunoscut pe care l-a transformat în hitul său din 1985, intitulat “Just Another Night”. Patrick Alley din New York City îl acuzase pe Jagger de a fi încălcat drepturile de copyright. 

1990 - Danny Wood, membru al trupei New Kids On The Block, s-a rănit la gleznă în timp ce era pe scenă în Manchester, împiedicându-se de un animal de pluș aruncat pe scenă de un fan; artistul a fost obligat să ia avionul spre SUA pentru a i se acorda tratamentul necesar.

1990 - Nirvana concertează în clubul Pyramid din New York. Casa de producție a trupei ,Sub Pop, a filmat spectacolul, ulterior folosind imaginile din timpul interpretării piesei “In Bloom” într-un clip promoțional.

1994 - Grace Slick a pledat vinovată la acuzația de a fi îndreptat arma asupra polițiștilor în locuința sa din California. Ea a declarat că era stresată deoarece casa sa arsese în timpul unui incendiu petrecut anul trecut. A fost ulterior condamnată la 200 de ore de muncă în folosut comunității și i s-a recomandat să frecventeze 4 ședințe pe săptămână timp de 3 luni ale Asociației Alcoolicilor Anonimi.

1995 - S-a raportat că Courtney Love a refuzat o ofertă de 1 milion de $ din partea revistei Playboy de a poza nud în paginile revistei.

1997 - Ernest Stewart, percuționistul trupei KC and the Sunshine Band, moare în urma unei crize de astm. ( A avut success cu single-ul “That"s The Way, I Like It” ajuns no. 1 în 1975 în clasamentele din State și cu cel intitulat “Give It Up” ajuns un hit no.1 în topurile din Marea Britanie în 1983). 

2001 - Formația Destiny"s Child urcă pe locul 1 în topurile single din Marea Britanie cu “Survivor”; Janet Jackson ajunge no.1 în clasamentele americane cu “All For You”, iar Shaggy și Ricardo RikRok Ducent devin lideri ai clasamentelor australiene cu single-ul “It Wasn"t Me”.

2008 - Amy Winehouse își petrece noaptea în arestul poliției după ce a fost acuzată de atac violent. Surse ale poliției au afirmat că Winehouse nu era "în starea necesară" pentru a fi interogată în momentul sosirii la sediul poliției londoneze și că a trebuit să fie dusă într-o celulă. Artista în vârstă de 24 de ani, urma să fie anchetată referitor la incidental petrecut cu 3 zile în urmă după ce un bărbat de 38 de ani a depus plângere că a fost agresat de cântăreață. Tot în 2008, Leona Lewis urcă pe locul 1 în topurile albumelor din State cu albumul ei de debut intitulat “Spirit”. 

2009 - Tinchy Stryder în colaborare cu N-dubz încep șirul de 3 săptămâni în fruntea topurilor single britanice cu “Number 1”, fiind pentru prima dată când un singlenumit “Numărul 1” ajuns pe locul 1 în topurile din Marea Britanie.


Pentru mai multe click aici
CURSUL VALUTAR
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Multumim pentru sprijinul acordat

Parerea ta

survey tool
////// /////

PARTENERI

 
 
Legende Rock Stiri Interviuri Album Photo Astazi in muzica Webradio Top20 Contact